ויזה לנמיביה?!
-
אהלן.. אז ככה.. היינו במשרדים של נמיביה בפרטוריה על מנת להוציא ויזה.. בגלל שאנחנו מתכוונים לעשות את זה עם אוטו הם ביקשו מסמכים של האוטו ( אז עוד לא קנינו ) ומכיוון שלא היו לנו אמרו לנו לחזור כשיהיה..עכשיו יש לנו אוטו (טויוטה לנד קרוזר ישנה,מחפשים שתי טרמפיסטים, אפשר ליצור קשר גם בנושא) וכשהתקשרנו לשאול אמרו שבכלל לא צריך מסמכי רכב אלה הוכחה שיש לנו מעל 5500 רנד בחשבון... אם מישהו סגור על הפרטים ויכול לעזור כדי שלא ניסע סתם לפרטוריה (אנחנו שוהים ביוהנסבורג) זה יהיה מצוין. ואיך אני אגב אמור להביא מסמך מבנק מקומי כמה כסף יש לי בחשבון כשאין לי חשבון אפריקאי? ושאלה אחרונה... עוד לא העברנו בעלות על האוטו כי ניסינו עד עכשיו לרשום אותו על שמיינו כדי שלא נצתרך לחזור ולמכור אותו בדרום אפריקה, מישהו יודע איך ניתן לעשות זאת (הרי שומעים על מטיילים שמכרו רכב באתיופיה וכדומה למרות שקנו בדאר״פ) או שאין ברירה לרשום אותו על בחור אפריקאי ולחזור למכור אותו כאן? הבנתי שרק עם ויזת עבודה או סטודנט אפשר אבל אולי למישהו יש רעיון טוב? תודה -
ויזה לנמיביה?!לגבי מכירת רכב לצד 3.
כשתמצאו את הקונה באתיופיה או באיפה שזה לא יהיה, פנו אלי ואסביר לכם.
בנתיים, על שם מי הרכב רשום?
איזו הוכחה יש לכם שקניתם אותו?
הלא הבעלים יכול לטעון שהרכב עדיין 'שלו'?
אתם לא חייבים לרשום אותו על שמכם, אבל שיהיה לכם לפחות מסמך (חתום על ידי עדים) שהוא אכן מכר לכם את הרכב. כל מנהל בנק/סניף דאר, יכל לחתום עבורכם בתור 'עד-המלך' וזה כולל גם כל שוטר בתחנת משטרה.
לגבי הוכחת כסף. אתם יכולים להראות להם דף מחשבון הבנק שלכם בארץ (אבל שיהיה בו הסכום המדובר בשקלים או דולרים או כל מטבע קשה) -
ויזה לנמיביה?!האוטו אצלנו עם מטופס ויתור בעלות של הבעלים חתום על ידיו אך עוד לא העברנו בעלות עד שנמצא פיתרון כרגע מה שניראה שנעשה זה נרשום אותו על בחור אפריקאי שמארח אותנו כי לא מצאנו פיתרון אחר... אם תוכל לפרט על איך אפשר למכור אותו לא בדרום אפריקה מבלי לסבך את חביריינו האפריקאי זה יהיה מצוין כי אנו מעדיפים שלא לחזור לכאן, אך אנו צריכים לתכנן את המסלול בהתאם ולכן אני לא אסע לאתיופיה בלי פיתרון מהסיבה שאולי אצתרך לחזור.. בנוסף אם ידוע לך על כך שצריך להראות מסמכי רכב בשגרירות נמיביה או שאין צורך? -
ויזה לנמיביה?!העברת בעלות תעלה לכם סכום ניכר. בייחוד הטסט והתיקונים.
מציע לכם לא להעביר כרגע בעלות על הרכב. בוודאי שלא לבחור מקומי!
אין קשר בין מסמכי הרכב לבין קבלת ויזה. עליכם לגשת לשגרירות ולבקש ויזה. אם ישאלו אתכם איך אתם מתכוונים להגיע, תאמרו להם שעדיין לא החלטתם. תשאלו שוב בטלפון איזה מסמכים להביא ואל תזכירו רכב!
ודאו שעל שמשת הרכב יש לכם את העיגול ושהוא עדיין בתוקף.
כל השאר בשלב זה לא חשוב. -
ויזה לנמיביה?!האוטו כבר עבר טסט ותיקוניםרק נשאר לרשום אותו על מישהו, למיטב הבנתי לא נוכל להשאיר אותו על בעליו הקודמים ולעבור גבולות.. לכן מה אתה מציע? אולי יש לך מספר מקומי שיהיה אפשר ליצור איתך קשר מחר ולעשות זאת בפשטות?במקום לנסות לתאר את מצבנו בכתב? -
ויזה לנמיביה?!תוכל לרשום על שמך לאחר שתוציא תעודת זהות זמנית של דרום אפריקה
שלח לי מייל פרטי ואתן לך מספר טלפון ביוהנסבורג. הבחור שם יסביר לך איך לעשות תעודת זהות זמנית.
חוץ מזה, אינך צודק לגבי מעברי גבולות. אבל זה לא לכאן.
ממתין