טיול חובק עולם - טיפים
-
היי,אני מתכננת טיול חובק עולם של שנה וחצי פחות או יותר
המסלול הכללי נתון לשינוי כמובן אבל השאיפה היא להגיע לכל המקומות.
הודו - נפאל - תאילנד - לאוס - סינגפור - אוסטרליה - ברזיל - אקוואדור - קוסטה ריקה - ארה"ב - ספרד - צרפת - אירלנד - גרמניה - נרווגיה - פינלנד - בלרוס - רומניה - איטליה וחזרה לישראל
אשמח לדעת על אתרים מומלצים ברחבי המדינות,טרקים וטיפים - כל מה שנראה לכם מועיל
תודה!
-
טיול חובק עולם - טיפיםאיכשהו עברתי על הרשימה וציינתי לי כמה חודשים מגיעים לכל מדינה, 18 חודשים נגמרו לי הרבה לפני שנגמרה רשימת המדינות שציינת.
אם כך העצה הראשונית שלי היא לצמצם.
מה איבדת בסינגפור, מה יש בבלרוס ששווה לדלג בגללו על נורמנדי בצרפת, וכן הלאה.
מה שיש לך נראה כמו רשימת מכולת, תתחילי לפרוט אותה לפרוטות וללמוד על המקומות, אח"כ בקשי טיפים חובקי עולם.
לא אומר זאת כביקורת, רק הדרכה ראשונית איך מתכננים טיול ארוך. -
טיול חובק עולם - טיפיםאני אמשיך את מה ששלמה אמר,
לפני התשובה- שאלה
לפי מה תכננת את המסלול? מה מושך אותך דווקא למקומות האלה? מה מעניין אותך בטיול חובק עולם?
תנסי להגדיר לעצמך מה את רוצה לפגוש בטיול, למרות שתוך כדי טיול הרבה השגות שיש לנו על עצמינו יכולות להשתנות,
ואז- ניראה באילו מקומות יש את מה שאת מחפשת.
או שתלכי הפוך.
בחרת מדינות- אחלא.
על כל מדינה יש טיפים בפורומים השונים באתר.
תתחילי לקרוא על האטרקציות שיש בכל מדינה (חבל שנתחיל לכתוב פה ספרים על כל מדינה ומדינה,יש מספיק כאלה)
וכך תגיעי לאטרקציות שמעניינות אותך במדינות שבחרת.
או אז- תוכלי לשאול שאלות ממוקדות על האתרים/המקומות שבחרת.
בהצלחה! -
טיול חובק עולם - טיפיםמצטרפת לדעתו של שלמה. בפרק זמן ארוך כל כך אין סיבה "לרוץ" על מקומות ואפשר בהחלט לראות מדינות לעומק. המדינות שציינת לא כל כך קשורות אחת לשנייה - אם את כבר מגיעה לדרום אמריקה, למה להסתפק רק באקוודור וברזיל? אם כבר הגעת למרכז אמריקה, למה לוותר על גוטאמלה (וניקרגואה, ומקסיקו ו...), עד שאת באוסטרליה, למה לא לבקר בניו זילנד?
בהודו לבדה אפשר לטייל חצי שנה (כהגבלת הויזה. כמובן שאפשר לטייל בה יותר), בארה"ב אפשר לטייל שנה וחצי בלי לראות את אותו המקום פעמיים. במקומך הייתי חוזרת לשולחן השרטוטים מחדש, ולפני כן - בודקת מה את רוצה שהטיול הזה יהיה עבורך. אחרת זו תהיה סתם "רשימת שמות".
-
טיפ קטן להתחלה...או שתוסיפי זמן, או שתורידי יעדים...
אומנם כתנו את זה לפני, אבל הרגשתי צורך גם להוסיף.
רק אוסטרליה והודו יכולות לקחת לך שנה בכיף, בלי לדבר על דרום, מרכז וצפון אמריקה... אה, וגם אירופה.
עם כל הרצון הטוב, טיול מאוד זריז בכל המדינות הנ"ל ידרוש מינימום של שנתיים וחצי בשביל לא להרגיש שממש "רצים" את הטיול.
אני חייב לציין שהבחירה של המדינות מאוד מפתיעה אותי, חלק גדול מהם מאוד דומה (מבחינת מה שיש לעשות שם) ומצד שני, חלק מהמדינות "לא קשורות" אחת לשניה.
אם את רוצה, את יכולה להוסיף איזו מדינה מאפריקה, ואז היית בששת היבשות בטיול אחד.
אני לא אומר את זה כביקורת, אלא כעיצה ידידותית שתגרום לך להנות מהטיול שלך יותר. -
היה לי ברורשהרשימה תיראה מפלצתית חסרת פרופורציה אבל כן,התכנון הוא להיות בכל המקומות האלה כשמשך הטיול מוערך בשנה וחצי אבל הגיוני שיימשך יותר. כשהתחלתי לחשוב על הטיול הזה ידעתי שאני לא ממהרת לחזור לארץ לכן בניתי מסלול ארוך. במידה ואני באמת לא אצליח למצות כראוי את החויה,סביר להניח שאדלל את הרשימה ואשמור את אירופה לטיול אחר.
באירופה לא אהיה יותר משבוע-שבועיים בכל ארץ,כך שאת רוב הזמן אבלה במרחבים העצומים שיש לאוסטרליה להציע,בכפרים בהודו,בטראק בברזיל וכו'. אני מאוד מתענינת בתרבויות,באנשים.
חיפשתי טיפים ומקומות שהם בגדר must see גם כדי לצמצם את הרשימה וגם כדי לא לבזבז זמן מהטיול בגלל תכנון לקוי.
אירופה בהחלט יכולה לחכות אבל חשבתי למה לא (לנסות) לדחוס את זה פנימה?
בעיקר חיפשתי אתכם, מטיילים יקרים, שתכניסו קצת סדר..
התגובות שלכם הן גם סוג של טיפ,רשמת לפני את ההערות
-
יופי בון בוןהוספת לה גם את אפריקה, זה באמת מה שהיה חסר פה...
הגדרת את זה יפה הדס, רשימה מפלצתית
הייתי משאיר 5-6 יעדים סה"כ ובונה טיול משמעותי בכל אחד מהיעדים.אחרת החיבוק שביקשת יהייה חיבוק דוב
לברזיל לא קופצים בשביל איזה טרק, היא מדינה עצומה 3 חודשים לא מספיקים למצות אותה, להודו חצי שנה זה מעט זמן...מה אני אגיד לך, הייתי משנה את הקונספציה. בהצלחה
-
מה שאני הייתי עושה...הייתי מתמקדת בחלק אחד של העולם. לדוגמא: רק המזרח, או רק אמריקה הצפונית, המרכזית והדרומית. או רק אירופה. אם את אוהבת את המזרח, אפשר לטייל במזרח שנה וחצי ועדיין לא לראות את כולו. אם האמריקות מעניינות אותך יותר - התמקדי בהן. אחר כך יהיו טיולים נוספים. נראה שאת אוהבת לטייל וזה בוודאי לא יהיה סוף פסוק בשבילך. בהצלחה. -
לא למהר ולפסולטיול 'מהיר' בהרבה מדינות זה לאו דווקא משהו שלילי. מדובר בסוג אחר של טיול - יקר יותר, תזזיתי יותר ומתיש יותר - אבל יש לו הרבה חן וקסם. כמו שפנינה אמרה, אם עושים טיול כזה כדאי להתמקד בחלק מסויים של העולם. ולקחת בחשבון שמתעייפים ממש מהר. טיול הרכבות שלי באירופה, שכלל 18 מדינות בחודשיים וחצי, היה קסום ומופלא. אבל סיימתי אותו בכוחותיי האחרונים, ולא נראה לי שהייתי מסוגל לחזור על דבר כזה, בטח שלא היום, בסוף העשור השלישי לחיי. ובנושא זה [ובכלל] - ממליץ בחום על הספר 'עוד תדעו את מהירותנו' של דייב אגרס, שמספר בדיוק על זה - טיול מהיר מסביב לעולם. ספר מצויין של אחד הסופרים האהובים עליי, גם בלי קשר לדיון או לפורום. -
גם אני ישבתי אתמול ורציתי לעזור אבל...כתבתי מחקתי כתבתי מחקתי
לא יודעת איך להתחיל אפילו וגם שאר החברים שלי כאן.
את פשוט רוצה לבלוע את כל העולם וזה יופי
אבל אין לנו דרך לעבור על הרשימה הזו ולציין לך דברים שהם מסט
ואני אנסה בפשטות להמחיש לך למה
קחי מדינה אחת מהרשימה שלך - הודו - שעליה אנחנו רובנו מתים
תסתכלי איזה עובי יש ללונלי פלנט (ספר) על הודו
שהרי כל הספר הוא טיפים והדרכה לגבי מקומות לביקור ומה לראות
ותחשבי שזו רק מדינה אחת ענקית
איך אפשר לצמצם לך את זה לכמה משפטים כאן בפורום?
לסיכום אם זה מה שאת רוצה אז יש לך הרבה עבודה
לעשות חיפוש ברשת ולקרוא ולהעתיק ולשמור
אני מצטרפת לחברי ואלו המון מדינות שברשימה זה רק מילה אחת
אבל כל מדינה זה עולם ומלואו ואי אפשר לתמצת לך את זה בצורה כזו.
אני לא חושבת שאת עושהנ טעות
אבל אני לא הייתי יוצאת ככה לטיול
אני הייתי חושבת על מדינה או כמה שמרתקות אותי במיוחד
ואז חופרת וקוראת ושואלת עליהן
אבל את רוצה את כל העולם ולפעמים
"תפסת מרובה לא תפסת"
-
ואני חושב שלא צריך לקצץ ביעדיםפשוט להוסיף עוד שנה וחצי לטיול
אני רואה כולם פה היום
אז נגיד שלום לכולם -
פתאום נזכרתי...ישנו עם אחד מרוחק מבין העמים... על אי די גדול אי שם באוקיינוס האטלאנטי הנקרא אוסטרליה!!!
האוסטרלים ידועים בטיולי "סובב עולם" שלהם, כי פשוט אוסטרליה כלכך רחוקה (באמת, אין לכם מושג עד כמה...) והם אומרים "עד שיצאתי מאוסטרליה, בואו נראה כמה שיותר!", אז בזכות הגישה של חתול-רובוט, אני גם ישתדל ללכת בגישה הזאת עם הדס (ונגיד שכבר החלטת שאת מורידה את אירופה).
הודו- חצי שנה (ואני לא יתייחס ל"אטרקציות" שבה, כי עוד לא הייתי בה)
נפאל- חודש (לפחות?)
תאילנד+לאוס (אם את בקטע של תרבויות, הייתי "דוחף" את בורמה!)- חודש וחצי (שוב, לפחות?)
סינגפור- שבועיים בלחץ
אוסטרליה (מה עם ניו זילנד באמת?)- אם דיברת על "מרחבים", אז חודשיים וחצי מינימום! (אגב, אני ממליץ בחום על טזמניה!)
ברזיל (מה באמת מעניין אותך שם? הייתי ממליץ על ארגנטינה+צ'ילה [אם את מוותרת על ניו זילנד] או פרו/בוליביה, כי אמרת שאת מתעניינת בתרבות)- מינימום של חודש וחצי בשביל לראות יותר מ2 ערים וחוף (ואם מדינות אחרות ביבשת, אז לפחות 4-5 חודשים).
אקוודור (האמת, קיבלת נקודות טובות על הבחירה הזאת!)- חודש + שבוע באיי הגלפגוס (אין מצב שבטיול כזה את מוותרת עליהם!).
בקוסטה ריקה עוד לא הייתי, אבל אחרי ברזיל- חודש, כי בטח "תזלגי" לעוד מדינה שכנה.
ארה"ב (שאפשר לטייל שנה וחצי רק בה...)- 4 חודשים (בשביל לראות חלק נאה שלה.
על כמה אנחנו עומדים עכשיו? שנה ו-8... פיספסתי רק בחודשיים (אחרי שהורדו את אירופה כמובן).
מה המסקנה? שזה אפשרי בהחלט! אבל האם זה כדאי? אני רחוק מלענות על שאלה כזאת... לפחות עד שאני יעשה טיול כזה בעצמי (ח"ן
).
יש עוד שתי פקטורים משמעותיים מאוד(!) שאת חייבת להתייחס אליהם.
ויזות- להודו זו לא צריכה להיות בעיה, גם לא לנפאל, תאילנד, לאוס וסינגפור, אבל אוסטרליה(!) יכולה לעשות בעיות לישראלים ועל ארה"ב אני מאמין שאני בכלל לא צריך להרחיב... אם יש לך דרכון זר, עשית לעצמך (או בעצם הורים שלך עשו לך) חיים קצת יותר קלים.
העניין השני הוא מזג האוויר!
לכל חלק בעולם עונה משלו המומלצת לטיול. יש מדינות שאפשר לטייל בהם כמעט כל השנה (תאילנד, רוב ברזיל, אקוודור, וקוסטה), אבל שאר העולם מגביל אותך קצת יותר... חייבים לתכנן את העניין הזה בפקידה, כי מזג אוויר יכול להפוך חלום לסיוט...
אני מקווה שנתתי לך כמה נקודות למחשבה. -
אז למה שנה וחצי ?אפשר לנסות את סביב העולם ב- 80 יום .
(אני תכף מוסיף לה עוד מדינה ) . -
פתאום נזכרתי...ואם להוסיף זווית נוספת למה שאמרו החתול-רובוט ובונבון, פגשתי בחור שטייל "מסביב לעולם בשנה" בסוף הטיול שלו, ובמבט לאחור הוא קצת הצטער על זה. בדרום מזרח אסיה הוא טייל "כמו שצריך", אבל בדרום אמריקה הוא היה רק חודשיים ובהודו רק חודש וחצי, והרגיש שהוא פספס, כי באיזשהו מקום זה היה "הרבה טיולים קטנים ברצף" ולא "טיול ארוך".
שיקול נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון זה את העלויות המטורפות של טיול כזה, ולו בגלל הטיסות ממקום למקום.
מסלול יותר הגיוני, אבל עדיין בכיוון שלך (אולי) יכול להיות הודו -> ניו זילנד אוסטרליה והאזור (פיג'י, טנזניה) -> דרך אינדונזיה (אם יש לך דרכון זר) או סינגפור או תאילנד לטייל בדרום מזרח אסיה, והביתה. בהנחה שתטיילי חצי שנה בהודו, חצי שנה בדמ"א ושלושה-ארבעה חודשים באוקיאניה, את מצליחה לחבר בצורה הגיונית את המדינות. אם עדיין תרגישי שלא מיצית את תמיד יכולה להמשיך לנפאל ו/או סין (וגם זה נקודה שכדאי לשים לב אליה. בהנחה שלא תעצרי "להשתקע" באיזשהו מקום - לעבוד או להתנדב - לא בטוח שבכלל תרצי להמשיך לכל כך הרבה זמן. זה יכול להיות מאד מעייף).
את המדינות הלטיניות והמערביות תשאירי לפעם אחרת (או שתתמקדי רק בהן - תחצי את דרום אמריקה דרך מרכז אמריקה אל ארצות הברית) -
טיול חובק עולם - טיפים
למרות התגובות הקשות ( שכולן אגב מוצדקות ויותר ) בטוח שהרבה אנשים פה ריירו רק כשחשבו על הרעיון .
כתבת שבנית מסלול ארוך ויתכן והבנייה עצמה לוקה בחסר . איזה פרמטרים לקחת ?
ראשית הייתי בונה מסלול הגיוני מבחינת נסיעות קרי בשלב הראשון הודו עד אוסטרליה .
* בודק עונות מתאימות לתאריכים
* בודק זמנים מומלצים ליעד עצמו .
* בודק מגבלת ויזות .
* בודק זמנים סבירים לביקור כפועל יוצא מהרצונות שלך ( לדוג' לאוס האם חשוב בכל המדינה או מספיק בצפון ).
אין הכוונה פה לתכנון מדוייק אלא לסקיצה ולהערכת זמן ראשונית .
את אירופה הייתי מוריד לגמרי בתכנון הראשוני - אפילו אם עיתותיך מאפשרות טיול ארוך הרי שאישית הייתי חוזר לארץ , מנער האבק , נח חודש ויוצא שוב .
אירופה אינה קשורה לא לתאילנד ובוודאי לא לאוסטרליה .
ולבסוף - הבטחתי המלצה לעוד יעד אבל מסתבר שבון בון הקדים אותי .
מצטרף בחום להמלצתו לגבי בורמה ( נחיתה בבנגקוק טיסה ליאנגון 3 שבועות -28 יום בבורמה חזרה לבנגקוק מעבר ללאוס (שבועיים שלושה רק הצפון ) וחזרה לצפון תאילנד למסלול חודש עד חודש וחצי )( ובתכנון הפרטני לרדת למגבלות הויזה ) .
ואחרי כל העצות אז גם איחולים ... תמשיכי לחלום חלומות בד'כ מתגשמים .