לטייל לבד בסין
-
אני בת 23 ומתכננת טיול גדול במזרח ומאוד רוצה לשלב גם את סין.
ממה שיצא לי לקרוא סין מאוד גדולה ויש מקומות שהסיכוי לפגוש אנשים לא כל כך גדול… והיא לא בהכרח מדינה לטייל בה לבד.
יש פה אנשים ובעיקר בנות שטיילו בסין לבד? יש אזורים שיותר ידידותיים מאחרים? בנות יצא לכן להרגיש מוטרדות במקומות מסוימים?
יצא לי למצוא קצת פוסטים בנושא אבל מאוד ישנים והעדפתי לשמוע מאנשים שטיילו בשנים האחרונות.
תודה רבה לעוזרים! -
היי,
לפני שבועיים שלושה היה פה דיון על הנושא, אך הוא קיבל תפנית לכיוון פוליטי/קומוניסטי וכו’…
טיילתי בסין לפני כמה שנים (סה”כ חצי שנה, לבד), אני נמצא בקשר עם מטיילים עד היום (גם עם בנות שטיילו לבד) במהלך הטיול שלהם בסין.
סין נחשבת למדינה בטוחה, הקושי היחיד שבולט בקרב מטיילים/תיירים מערביים הוא התקשורת עם הסינים.
הם מתביישים או מרגישים חוסר ביטחון לדבר אנגלית, למרות שהם מאוד רוצים ואוהבים לעזור.
כנראה שתתברברי קצת בחיפוש כתובות, “איפה נמצאת האכסניה/תחנת אוטובוס/רכבת”, אבל לא יותר מזה.
בשביל זה יש אפליקציות תרגום שמאוד עוזרות להבין אחד את השני.
ברוב האכסניות יש אווירה מאוד חברית ואפשר למצוא שותפים לפעילויות משותפות, החל ביציאה לטרק של כמה ימים וכלה בבילוי משותף בערב בבר מקומי.
קורה לא מעט שיוצאים לאתר תיירותי או ביקור בשמורת טבע וכבר בדרך מתארגנים כמה חבר’ה שהכירו באכסניה ומטיילים יחד לאותו יום או למספר ימים.
הסינים מאוד סקרנים, ולכן לוטשים עיניים בכל מי שנראה שונה. סיכוי טוב שיבקשו להצטלם איתך באתרים תיירותיים.
באיזורים מתויירים יהיה יותר קל למצוא מטיילים.
-
מחזק את גילי
מכיוון שלא אישה, לא יכול לענות על רמת 'בטחון נשי' אבל ישנן נשים שמטיילות ביחד.
בסין אולי אין 'טיולי חמולות' ('הודים', לא להפגע), אבל כמו שגילי אמר, ניתן בקלות להתחבר למטיילים אחרים.
טיילתי בסין לפני אפליקציות התרגום, כך שלכאורה אמור היה להיות יותר קשה, אבל תמיד הסתדרתי. חיוך, ראש פתוח וסבלנות, ותמיד מוצאים דוברי אנגלית, או שהם מוצאים אותך…
מומלץ להחזיק כרטיס ביקור של הגסטהאוס/מלון שאת ישנה בו, ואפשר בתחילת יום (בעיקר בקטעי טיול עירוניים) לבקש מצוות הגסטהאוס לכתוב לך בסינית את שמות האתרים מתכננת לאותו יום.
כזאת חושבת על סין, קופצים לך לראש אתרים מסויימים? תחומי עניין?
-
טיילנו לפני כחצי שנה ביונאן וסצ’ואן
צ’נדו וצ’וננגצ’ינג ערים ענקיות. כמעט ולא רואים מערביים רק מטיילים סינים.
באופן כללי אינטרסנטים בנו “אנטי מיתוס” בסין לא מטיילים לבד.
הטיול הראשון שלנו היה 3 ימים בגואנז’ו הקרובה להונג קונג “בלון ניסוי”.
מאז ביקרנו 3 פעמים נוספות.
בהצלחה ושנה טובה
-
אינטרסנטים בנו אנטי מיתוס?! בחיאת.…
אני טיילתי לבד, וגם כמה חברים שלי עשו אותו דבר, ופגשתי עוד אחרים, גם נשים, וכל אחד מהטיילים האלה היו מספר חודשים בסין, בפעם הראשונה שלהם
לא יודע מה חיפשת בצ'ונגצ'ינג ( מעבר אולי לסכר הגדול)
אבל בצ'נגדו יש המון מטיילים מערביים.
מה שנכון הוא, שתיירות הפנים בסין מאוד מפותחת, באוקטובר וסביב ראש השנה הסיני (באיזור פברואר) יש חופש בסין, והתנועה הסינית גדלה
-
יש מצב שלא הבנתי מה רצית להגיד?