מקדוניה שלנו
-
אתרים וטיולים - בבולגריהנעה - באמת וואוו!!!
ולפחות לפי התמונות שלך - זה לא כמו המנזרים בבוקובינה!
התמונה עם ההרים ממול - מושלמת!
רבקה -
אתרים וטיולים - בבולגריהנעה
עכשיו מבינה על מה אלונה שוטפת לנו את המוח. איזה בולגריה פוטוגנית צילמת לנו!!
לי יש חולשה למנזרים. שעמתי רבות על מנצר רילה. הולכת לקראו עליו,מאוד מסקרן.
-
מקדוניה שלנוהיי נועה
מחוסר הזמן (למה אין 30 שעות ביממה ?) אגיע לסיפורך בטוח רק אחר ארוחת הערב
נשתמע, יואל -
מקדוניה שלנוהמלון "יאנוקייב" או משהו כזה? עם הכנסייה הקטנה בחצר? כזאתי?
נדמה לי שנפתרה התעלומה במחינתי לאן בקיץ הבא. אלא אם תגידי שאת מוכנה לראות את מנזר רילה מושלג...
שתהיה שבת מנוחה. עבדנו קשה בימים האחרונים.
אלונה
-
אתרים וטיולים - בבולגריהנועה למה הפסקת? את כול מנוחת הצהרים שלי הפסדתי בשביל הדיווח שלך. אישתי ואני נוסעים למקדוניה בעוד שבועיים ויומן המסע שלך ממש עוזר לנו לתכנן את הטיול.
שבת שלום. דני
-
לדנישיהיה ברור לך, שאם נכנסת לכאן לשאול, תצטרך גם לחזור עם יומן מסע ולדווח
מציעה לך להתחיל לכתוב את היומן כבר עכשיו.... ולהקטין תמונות....
בקיצור, אני לא עומדת בקצב.... אבל בשבילכם (ןבשביל המשפחה הנזנחת שלי) אנסה להזדרז
.
שבת שלום,
נעה
-
מקדוניה שלנווואו, כמה נפלא.כ"כ מקנאה בך (ובכושר והכשרון התיאורי והסיפורי)עד ש"בגללך" החלטתי לצאת למקדוניה בתחילת אוקטובר.
צר לי לשבור את רצף הקסם, אך יש לי כמה שאלות פרקטיות-"נטולות לחלוחית"- איך לדעתך וידיעתך, יהיה במקדוניה באוקטובר? מבחינת מזג האויר או שמא זו תקופה מאוחרת מדי? מהי הכתובת של מארחיך המקדונים? אם אכן יתממש, אשמח לשהות אצלם מספר ימים.
אקרא שוב ושוב את שכתבת ואולי יצצו שאלות והרהורים נוספים.
מכל מקום, תודה על רגעים קסומים של קריאה ומקווה לרגעים קסומים של מקדוניה -
אתרים וטיולים - בבולגריהבסופיה יש לנו כחצי יום ואנחנו מסתובבים במרכז העתיק. העיר מדהימה אותנו כי לא ציפינו לעיר יפה. והיא יפה בעינינו עד מאד. הבניינים ענקיים, מאסיביים, צבועים בצבעים בהירים עדינים ומפוארים להפליא. הרחובות והכיכרות רחבים. הגנים פזורים בכל פינה.
עיר יפה.
אנחנו עוברים בין אתרים מרכזיים, ונתקלים בחתן-כלה בפוזת צילומים: מול ארמון הנשיאות, בשדרה היפה, ליד כנסיית אלכסנדר נבסקי המרשימה (לנוסעים לסופיה, נא לרשום: אתר חובה!).
-
אתרים וטיולים - בבולגריהאנחנו משוטטים בפארק. יום ראשון אחה"צ. מזרקות, ילדים נוסעים במכוניות ממונעות קטנות, זוגות על ספסלים, קבצנית זקנה תופסת ספסל שלם לעצמה, ישנה, מכורבלת.
לפתע נשמע ברחבי הפארק "מארש החתונה". קבוצת נגנים שמנסה לאסוף קצת כסף בפארק רואה את החתן-כלה מתקרבים ומתחילה לנגן בהתלהבות. ההתלהבות משתלמת, כי אחד מאנשי הפמליה המלווה שם שטרות כסף בכלי שהנגנים הקצו לעניין. החתן והכלה נינוחים, רגועים ובעיקר נראים כמי שנהנים באמת מהחיים.
המוזיקה מתחלפת והחתן, ב"קוליות" גמורה, מתחיל לרקוד. הוא נהנה והוא מאושר, והוא מראה את זה לכל העולם.
אני חושבת לעצמי שהטיול הזה התחיל בחתונה מאד שמחה, ונגמר בחתונה מאושרת. וגם אני שמחה.
-
כולם מאושרים...
-
סוף דברואף מילה על דיג.
החופשה הזאת תוכננה כחופשת דיג.
בחופשה הזאת ראינו הרבה דייגים, אבל אף אחד מהם לא היה "משלנו".
האיש החליט שהמאמץ – להגיע לפינות נוחות לדיג, או לחילופין ללב האגם – לא שווה.
האיש אמר שדיג בשבילו זה אמצעי להירגעות מוחלטת, לניקוי ראש טוטאלי.
בחופשה הזאת היה לנו המון מזה: הירגעות מוחלטת, ניקוי ראש טוטאלי, קצב איטי, ראש אחר.
הדיג היה מיותר. החופשה היתה נהדרת.
תודה שהקשבתם.
נעה
-
בית ההארחה במקדוניהאל ריסטו ואניטה הגעתי דרך אתר booking.com כשחיפשתי, בכלל, מלון באוכריד.
מצא חן בעיני המיקום שלהם, גם בכפר, גם על צלע ההר ובגובה, מה שהגביר את הסיכוי לבריזה טובה.
זאת היתה בחירה מצויינת ובדיעבד, היא שהפכה את החופשה שלנו למוצלחת כל כך.
אני מצרפת את הקישור הרלוונטי.
אם אתם נוסעים אליהם, תמסרו נשיקות.
נעה -
ל-sylvisapirבתחילת אוקטובר כנראה שעדיין יהיה נעים. לא מידיעה אישית, ממה ששמעתי מאניטה.
קחי בחשבון שגם עכשיו, באוגוסט, היו ימים שבהם הטמפרטורה היתה 33-34 מעלות ביום ובלילה צנחה לסביבות ה-5-10 (לא כל לילה). אני מניחה שבאוקטובר יהיה צורך בבגדים חמים יותר.
אם תרצי לפנות לאניטה ישירות ולשאול אותה, שלחי לי מסר.
נעה
ותודה על המחמאות! -
ל-sylvisapirאהבתי כל כך. את מקדוניה, את האנשים, האגמים, האוויר, הריחות, אפילו את הוויתור על דיג, אבל יותר מכל אהבתי לשמוע אותך, בקולך הרגוע מביאה לי תרופת קסמים לימי נחיתה לא פשוטים.
ואחרי שכתבת מה שכתבת על סופיה יש לי רק שאלה אחת:
תינשאי לי?
אלונה -
ל- Noa in Macedoniaנעה,
במילה אחת - נפלא!
תודה,
אורה -
ל- Noa in Macedoniaרק עכשיו סיימתי לקרוא על חויותיך במקדוניה.
את כותבת נפלא, וכיף גדול היה לטייל עמך ולהיזכר בחדווה בימים הנפלאים שביליתי ביולי במקדוניה ובבולגריה.
אין ספק שהכתיבה האנתרופולוגית שלך והכתיבה הקולינרית של אלונה הן שילוב מנצח.
כיון שלא הגעת לשבעת האגמים, לויחראן, להרי רודופי המדהימים, למעברי ההרים: טרואין ושיפקה, הרי שלא טעמת מספיק לטעמי מבולגריה היפה. ובכל זאת נקבלך למועדון אוהבי בולגריה היפה .
נילי
נ. ב.
להגיע לבורוביץ ולא להגיע לשבעת האגמים??? ...........זה בוודאי מצריך טיול נוסף! -
תודהנעה ,
תודה רבה, על ששיתפת אותנו בטיול, בחוויות, בתחושות, במראות ובריחות.
נהניתי מאד, למדתי המון ושמתי עוד יעד במגירת המועדפים שלי.
תודה כבר אמרתי?
רונית -
תודהטיול מאושר,מתחיל בחתונה ונגמר בחתונה עם אורקסטרה
.
איפה עוד תראי חתן מתחיל לרקוד באמצע רחוב לצלילי נגנים לא מוכרים??
יופי של טיול,משכיל ושונה.סופיה אומנם לא עיר בירה כמו פראד או בודפשט ואין לה נהר החוצה אותה,אבל עדיין אפשר לטייל בה יום בכייף.יש בה אפילו מיים מינרליים בסגנון קרלובי ווארי או באדן-באדן עם הטרינקן הלה
.קרוב,לבית כנסת מאחורי המסגד.
אמה -
תודה לכןמשום מה לא הצלחתי לכתוב, רק לקרוא, אז מגיבה באיחור.
אלונה יקירתי, הצעה כזאת לא קיבלתי כבר 30 שנה, בערך
בבולגריה, כן? נדמה לי שרק שם את מתחתנת?
כמה סמלי שדוקא בבולגריה טבעת הנישואין שלך מצילה אותך ממוות!
אורה, מחמאה ממך נכנסת אצלי מיד לקופסת לֶבֶד מרופדת משי ועטופה בסרט. תודה.
נילי, הטיול שלנו לא היה אמור לכסות את בולגריה בכלל. גם לא חלק ממנה. הוא עבר שם משום שהטיסות שלנו היו אל ומסופיה.
את הטרק לשבעת האגמים תכננתי לעשות מאז שידעתי שיש לנו זמן בבולגריה. גם סחבתי מעילים כאלו ואחרים לכולנו, במיוחד בשביל הטרק הזה. בסופו של בר, כפי שסיפרתי היו נסיבות שהביאו לביטול התכנית. אבל בכל מקרה יש תכנון - בגדול - לחזור לבולגריה לטיול עומק, ולכן זה לא כל כך הטריד אותי כשהתכנית בוטלה. בסופו של דבר נהנים ממה שאפשר, ואם "זורמים" ולא מתעצבנים משינוי תכניות, נהנים אפילו יותר.
רונית ואמה, תודה גם לכן שהייתם איתי. שמחה שנהניתן!
נעה -
תודה לכןנעה
נהניתי לקרוא וכמובן מהתמונות
התיאורים שלך מקסימים
סיגל