איי סימילאן בשבוע הבא
-
האם ניתן לעשות ספארי צלילה בסימילאן בתקופה זו?
אם כן, דרך מי הכי כדאי לעשות?
אם לא באיזה אתר\אי אחר כדאי לעשות צלילות?
תודה -
איי סימילאן בשבוע הבאamiheal שלום!
האם ניתן לעשות ספארי צלילה בסימילאן בתקופה זו?
***לא. בין מאי לנובמבר לא ניתן לעשות צלילות עקב עונת המונסונים.
אם כן, דרך מי הכי כדאי לעשות?
אם לא באיזה אתר\אי אחר כדאי לעשות צלילות?
***ניתן לעשות צלילות גם בקופיפי (תלוי במז"א), וגם בצד המזרחי קוטאו והאיים מסביב.
יום טוב
-
איי סימילאן בשבוע הבאAG האם צללת בקופיפי ??
איך חוויית הצלילה שם ??
שווה ? או לא מלהיב במיוחד ??
-
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ?? -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??אמנם אני לא מומחה לצלילות(עשיתי רק שנירקול),אבל ממה שראיתי בקופיפי נחמד מאוד,המים צלולים,ויש גם כרישים עם זה מעניין אותך,אבל מה שכן,מבחינת המזג אויר,זה לא חודש כל כך טוב בקופיפי,כך
שלא בטוח שיהיה מתאים לצלול שם עכשיו,בצד שני של האיים יותר נוח -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??יש לי הרבה לבטים לגבי הצד הזה (המערבי) בחודש ספטמבר בו אני נוסע.
נאמר פה רבות שאמנם הגשמים יורדים לפרק זמן קצר מהיום ולא מפריעים יותר מדי.. אבל האם הים לא סוער במשך כל התקופה ? האם הוא לא פחות צלול ? -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??שגיא שלום.
צללתי גם בקופיפי וגם באיי סימילאן וגם בסורין.(לא סתם הם מדורגים מקום 9 בעולם)
בכל המקומות האלו הצלילות נהדרות. כמו שאתה יודע מי שאוהב לצלול ידע ליהנות בכל מקום. משלושת האתרים האלו הייתי מדרג כך:
איי סימילאן,
איי סורין.
וקופיפי.
ספטמבר זו לא העונה לצלילות בצד המערבי. השמורות סורין וסימילאן לא פעילות ואילו בקופיפי לא תמיד יש תנאים טובים לצלילה, ים סוער וראות.
להלן 10 המקומות היפים לצלילה בעולם.
1. רוקטייל ביי, דרום אפריקה
2. האי רנגירואה, פולינזיה
3. האי סולוואסי, אינדונזיה
4. האיים המלדיוויים
5. ליטל קיימן, איי קיימן
6. איי קוקוס והאי מלפלו
7. ים ביסמארק, פפואה גיניאה החדשה
8. האי סיפאדאן, מלזיה
9. איי סורין וסימילאן, תאילנד
10. שונית האלמוגים בקיני, איי מרשל
שבת שלום -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??אני מניח שיש כמה רשימות של "10 אתרי הצלילה הטובים בעולם".
אני מכיר רשימה שבה גם מופיע הבלו הול בבליז (בו אני צללתי)..
בכל מקרה, שאלת ההמשך שלי לשרשור היתה בנוגע לים והחופים בתקופת המונסונים. האם הים לא יהיה צלול בתקופה זו ? ואני מתכוון לא מתחת לפני הים אלא בכניסה כמתרחץ מהחוף . -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??שגיא היי.
הראות בים זה משתנה ותלוי במז"א רוחות וכו'...
הכל לא מפריע לטיול אולם לא תמיד אידאלי לצלילות.
שבת שלום -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??היי אמיתי,
מעניין אותי איך התרשמת מהצלילות בסימיליאן, כי אנו התרשמנו שאכן יפה, אבל לא כמו באילת או בסיני (למרות שאנחנו לא ברשימת אתרי הצלילה המובילים...) ואמנם לא מצטערים על זה, אבל לא בטוחים שהמחיר הגבוה (כ 500 ש"ח לאדם) מצדיק ביקור חוזר בנסיעה הקרובה. אתה זוכר אולי באיזה מהאיים צללת (איזה מספרים)?
דרך אגב, גם אני מכירה רשימה אחרת, כנראה זו ששגיא מכיר, שבה נכללים גם בליז וגם קוזומל במכסיקו, והאמת שהים האדום נראה לנו עדיין מקום ראשון גם לאחר הצלילות שם... -
איי סימילאן בשבוע הבא - AG ??revital היי.
אני צללתי לפני מספר שנים בסימילאן ואם אנני טועה המחיר היה כ-10000 באט לאדם ליומיים כולל הכל.(לא זול) הצלילות היו יפות ראיתי כרישי נמר, דגי ברקודה, כרישי , White Tip Reef Shark. כמו כן באי מס' 7 ישנו ראש הפיל שהוא אתר צלילה מדהים עם אלמוגי ענק בצורת כדורים, צבי ים ועוד...
לא צריך להשוות לאילת היות וזה שונה (אילת מדהימה בפני עצמה).
ובקשר לרשימה, ישנם עשרות רשימות שונות על 10 האתרים לצלילה.
שבת שלום
-
מידע נוסף על צלילותבוקר טוב,
תאילנד נחשבת יעד צלילה מוביל מכיוון שהיא משלבת בין אתרי צלילה מובילים לבין שלל בילויים ואפשרויות בין הצלילות ובמחירים זולים. הסטנדרטים גבוהים וסוכנויות הצלילה המכובדות מסופחות ל-PADI ומציעות קורסי צלילה בכמה שפות. התעודה הניתנת בסיום הקורס מכובדת כמובן בכל העולם.
אתרי הצלילה הידועים יותר בתאילנד הנם בראש ובראשונה איי סימילאן וסורין בים אנדמן, קו פיפי, שמורת הטבע פאנג נגה, National Marine Park שבמפרץ תאילנד והאיים קו טאו, Larn (ליד פטאיה), קו צ'אנג, Phai, Kram Yai, Ha Yai, Hin Daeng ושמורת הטבע Ang Thong.
הצלילה אפשרית בכל ימות השנה, אבל הראות משתנה מעונה לעונה. מפרץ תאילנד (ממזרח ליבשה) מצוין לצלילה בחודשים מאי עד אוקטובר ואילו ים אנדמן (ממערב ליבשה) מצוין לצלילה בחודשים אוקטובר עד אפריל, כך שבכל חודש בשנה יהיה אתר מתאים לצלילה.
למידע נוסף מומלץ להוריד את החוברת "Sunken Treasures & Underwater Pleasures" בכתובת: http://www.tourismthailand.org/e-brochure/index.html
אתרי אינטרנט מומלצים: http://www.andamandivers.com/ http://www.thaidive.com/ http://www.bigbluediving.com
מקווה שיעזור, גולן