טיול אופנוע בנפאל
-
היי,
אני רוצה לטוס בסוף ספטמבר למזרח (חשבתי על נפאל), לעשות טיול אופנועים - יש לנו רק שבועיים וחצי (לימודים באמצע אוקטובר).
שנינו רוכבים מנוסים בני 27.
1) האם מישהו ממליץ על מקום אחר לטייל או לחלופין ללא אופנוע?
הטיול עם אופנוע נראה לי חוויה מיוחדת בפני עצמה..
2) האם שבועיים וחצי קצרים מדי לטיול בנפאל?
3) האם אוכל להנות מהטרקים אל אף היותי רוכב אופנוע?
4) האם אוכל להגיע עם האופנוע לכפרים הנידחים?
-------------
יעקבס ענה לי בפרטי את התשובה הבאה:
גם בנפאל וגם בהודו יש נופים אבל כדי להגיע לנפאל (אין טיסות ישירות)סביר להניח שתעברו דרך הודו או מדינה אחרת בדרך כלל אלו שמטיילים בנפאל עם אופנוע מגיעים איתו מהודו ,אבל זה לא חובה כי גם בנפאל ניתן לשכור אופנוע
האפשרויות בהודו הם הרבה יותר גדולות גם בגלל גודל המדינה (איזורי אקלים)וגם בגלל אפשרות טיול באופנוע (השכרה טיפולים)
להמליץ על נפאל כיעד ודאי שאמליץ וגם על הודו ,אבל מאוד חשוב מתי הטיול כי נפאל קטנה יותר וטיול בה מתאים מבחינת מזג אויר או במרץ אפריל או באוקטובר נובמבר (אפשר לגלוש שבועיים לפני ואחרי בכל תקופה ,מעבר לתקופות האלו נפאל נמצאת במונסונים ובתנאים לא נוחים לטיול ובטח טיול אופנועים
לעומת נפאל הודו מספיק גדולה שבכל עונה ניתן לטייל מבחינת מזג אויר באיזורים מסוימים
בגדול מרץ עד נובמבר צפון הודו נובמבר עד אפריל דרום הודו ויש גם את מרכז הודו
ממליץ בחום טיול אופנועים בהודו אבל גם על נפאל
תקראו קצת חומר על הודו מה מעניין אותכם וחשוב שזה יהיה לפי מועד הטיול (באיזה חודש )
מתי אתם מתכוונים לטוס ? אני אשמח לעזור אם עוד שאלות
שבת שלום -
תמסור ליעקבס שעם כותבים עם ע ולא א -
תמסור ליעקבס שעם כותבים עם ע ולא אאנחנו מתכננים לטוס בסוף ספטמבר השנה (עוד חודש, אולי קצת פחות - תלוי בטיסות)
אני מפחד להגיע להודו לשבועיים וחצי בלבד, מחשש שארגיש שלא מיציתי כלל את המדינה,
לכן חשבתי שנפאל, בגלל גודלה הקטן יחסית, תוכל לספק אותי, מה גם שהבנתי (לא בטוח שאני צודק) שהנופים בנפאל יפים מהודו, ההרים מושלגים ואפשר לרכב לכפרים עם נוף מרהיב!
לא הייתי בהודו ולא בנפאל, אעשה את שניהן, אבל מי מהן עכשיו?!
האם בהיותי מחזיק אופנוע בנפאל, אצטרך לוותר על טרקים? האגמים הקפואים נראים מדהימים ביופיים אך האם אני יכול לעשות אותם עם אופנוע? אם לא מה ניתן לעשות עם האופנוע?
-
תמסור ליעקבס שעם כותבים עם ע ולא אלנסוע להודו לשבועיים וחצי אין טעם. לנסוע לאוטרנאצ'ל לשבועיים וחצי, בהחלט יש טעם. לנסוע ללדאק, להימאצ'ל פרדש, לרג'אסטן - לשבועיים וחצי - בהחלט יש טעם. לנסוע לסיקים או למערב בנגל (דרג'ילינג) לשבועיים וחצי - בהחלט יש טעם.
ביקרתי באוטרנאצ'ל (רישיקש, קאסר דווי והאזור) בספטמבר האחרון והיה נהדר. שילוב של רישיקש המאד הודית, עם נופי ההימאליה המושלגים עוצרי הנשימה שנשקפים מקאסר דווי השליו. -
תמסור ליעקבס שעם כותבים עם ע ולא אאת מדברת על הודו? או שאלה מקומות בנפאל? -
הודו, הודואלה מדינות בתוך הודו. הודו מורכבת ממדינות מדינות (בדומה, נניח, לארצות הברית. נ-נ-י-ח). אם מתמקדים במדינה אחת (או באזור אחד) אין בעיה לטייל שבועיים וחצי. תשווה את זה לאירופה - לנסוע לשבועיים וחצי לאירופה זה חסר משמעות. לטייל באיטליה או באנגליה שבועיים וחצי זה סיפור אחר לגמרי. -
הודו, הודוומה את אומרת על נפאל?
האם ניתן לעשות מדינה אחת בהודו על אופנוע?
אם כן - איך מגיעים? נוסעים ממומבאי על האופנוע לשם? -
הודו, הודובנפאל לא טיילתי, אבל אני בטוחה שגם היא יעד מוצלח ביותר.
לטייל על אופנוע אפשר כמעט בכל מקום, כך אני מניחה, אבל בדומה לנפאל גם את זה לא ניסיתי בעצמי. בכל מקרה, אם תרצה להתקדם ממומביי על אופנוע עד לצפון הודו, כנראה שאת רוב הטיול תשקיע בדרך. גם זו, כמובן, אפשרות, אבל לא בטוח שזו אפשרות שמתאימה למה שאתה מחפש.
הדבר ההגיוני, לדעתי, יהיה לטוס/לנסוע ממומביי (או לנחות בדלהי, אם אפשרי) למדינה בה תרצה לטייל, לשכור אופנוע באחת הנקודות המרכזיות בה ולצאת לטיול מעגלי באזור שם תחזיר את האופנוע ותקח רכבת/אוטובוס לדלהי/מומביי חזרה לארץ. -
יעקב, אתה ענק
-
אמרתי לך שעדיף לשאול שאלות פהכבר קיבלת תשובה מהכוכבות העולות פה באתר
אל תפחד להגיע להודו לשבועיים וחצי בגלל שאתה חושש לא למצות אותה
כי גם בחודשיים וחצי אתה לא תמצה אותה
וזה היתרון של הודו תמיד נשאר טעם של עוד
בקשר לנפאל עם אופנוע ,טרק בטוח זה לא יהיה אבל מאחר וטרק ג'מסום כבר סלול אז אותו כן תוכל לעשות רכוב ,היום הטרקרים מקצרים את החלק הזה או בטיסה או בגיפים,גם את תחילת טרק אראונד אנפורנה (שלושה ימים ראשונים)היום ניתן לעשות ברכיבה כי גם שם סוללים דרך ,לפי מה שידוע לי אפשר להגיע עד הכפר טל (אחד היפים בטרק)ובטח כבר היתקדמו העבודות ,אבל בטרק ג'ומסום אפשר להגיע עד למוקיטאנת שזה בגובה של 3800 מ' וזה ממש מתחת לפאס המפורסם בטרק האראונד ,שם בטוח תראה נופים מדהימים של ההרים וכבר הרבה לפני ,דרך אגב שם זה אחד העמקים הכי עמוקים בעולם אם לא הכי
בקשר לתאריך סוף ספטמבר -מעולה לנפאל גם לאיזורי הטרקים
בהודו ספטמבר אוקטובר זמן מעולה (חפיפה בעונות) אפשר גם חלקים מהצפון כי כבר מתחיל להיות קר ,אפשר מרכז ואפשר גם דרום
את טרק האגמים הקפואים תשכח לעשות עם אופנוע
אולי עם טריאל
אם אתה מקצוען בסוג כזה של אופנוע
תבחר יעד ואז תבחר את מקום הנחיתה כי כמו שגלית כתבה זה לא פרקטי לנחת במומביי כדי לטייל בצפון הודו
-
הבעיה עם כוכבים עולים זה שהם נופלים -
אמרתי לך שעדיף לשאול שאלות פהאיך אוכל לדעת איזה טרקים יתן לעשות עם אופנוע?
האם האגמים הקפואים הוא מעגלי? אם כן אולי אפשר לקשור את האופנועים בתחילה ולקוות שימצאו שם בסיום
-
תתפלאאבל פגשתי קבוצת רוכבי אופניים שעשו את האנפורנה כולל הפס, כשבחלק מהדרך האופניים על הגב. אם ישנה אפשרות להגיע לכפר טל באופנוע אני ממליץ בחום. וגם הדרך מבני עד מוקטינט יכולה מאד לבוא בחשבון
-
גולני זה קיים כבר כמה שנים וזה למקצוענים
ואפילו השנה היה תחרות אופני הרים באנפורנה -
איזה סרט פנטסטי, תודה יעקב