לימודי בודהיזם בהודו
-
אולי מישהו יודע איפה בהודו אפשר ללמוד בודהיזם בצורה רצינית ולא ממוסחרת מדי אשמח אם מישהו יתרום לי מנסיונו האישי בנושא -
לימודי בודהיזם בהודובודגאיה, שנמצאת במדינת ביהר, היא מרכז הבודהיזם. יש בה מכוני לימוד רבים ושונים, בזרמים שונים של הבודהיזם. אני למדתי במכון רוט, אין לי כרגע כתובת אתר האינטרנט שלהם, אבל תוכל למצוא אותו בגוגל, ללא ספק. יש להם קורסים לבודהיזם למתחילים ויש למתקדמים יותר. מענין, מרתק וחוויה בלתי רגילה. -
לימודי בודהיזם בהודושלום פנינה הבעיה היא שאני מתכונן להגיע להודו רק בדצמבר ואני מפחד שיהיה קר מדי בביהר מה את אומרת? או אולי יש לך רעיון אחר? -
לא פנינה אך אם יורשה לידצמבר זו תקופה מצויינת לשהייה בבודגאיה. החורף הוא התקופה הפעילה יותר בבודגאיה. ממליץ להתעניין מתי יש את לימודי המון-לאם של הזרמים השונים של הבוהיזם הטיבטי כי אלו בדרך כלל לימודים עם מורים מהבכירים מקרב מורי הבודהיזם הטיבטי. אלו לימודים שניתנים בסביבות ראש השנה הטיבטי (בסביבות פברואר) אך לפעמים מתחילים בינואר.
כמו כן הדלאי למה מתוכנן ללמד בסארנאט שליד ואראנסי בין ה 12 ל 16 לינואר (ניתן למצוא פרטים על לו"ז מתוכנן שלו ב http://www.dalailama.com) מה שיכול להיות חוויה מעניינת מאוד למי שמתעניין בנושא זה (וגם למי שלא). -
לא פנינה אך אם יורשה לילא נראה לי שבביהר יכול להיות קר מדי באיזה שהוא חודש בשנה. כך שכפי שענה לך קודמי, בהחלט כדאי להגיע לשם