חורף בבודפשט
-
היי,
אני נוסעת בתחילת דצמבר לבודפשט
אני קוראת את הפורום ושוברת ראש אם לא יהיה קר מדי לשהייה בחוץ
איזה מוזיאונים שווה לבקר?
האם יש אטרקציות מעניינות שפעילות רק בחורף?
בברכה סבטה
-
קר. בוודאי שקר. צריך להתלבש בהתאם. כפפות, כובע חם, צעיף/חםצוואר וביגוד טרמי.
מומלץ להתלבש בשיטת הבצל.כלומר שכבות כי כל המקומות בפנים מחוממים.
אני באופן אישי לא סובלת מקור, להיפך . היינו בבודפשט והיה 8 מעלות עם שמש. אפילו הלכנו בלי מעיל. בלילה הטמפ’ ירדו ל 0 מעלות ונדרש לבוש בהתאם.
לגבי ארועים מיוחדים – כמובן בתאריך זה כל שווקי הכריסמס פתוחים. עוד מידע תוכלי לחפש פה
https://www.budapestbylocals.com/events/
https://www.budapestinfo.hu/events-2
תהנו. בודפשט מוארת ומקסימה בתקופה הזו.
טל
-
בודפשט מהממתבדצמבר.
קר במידה,תלוי ה יהיה מזג האוויר.
מצד שני בודפשט היא עיר בירה עם המון חנויות ובגדים שמתאימים למזג האוויר בה.
לכן אין בעיה להיכנס ולרכוש מה שצריך.איןם טעם לשלם כפול בארץ.
אין צורך במגפי סקי, ולבוש סקי בכלל.זאת עיר.מטיילים בחוץ,נכנסים לבתי קפה בעיר,מתחממים ויוצאים.
מה כדאי לראות בעיר?
את שווקי כריסמס,הפרלמנט,מצודה,לטייל בתוך החצר ענקית,אולי להיכנס למזיאונים במצודה,הבסטיון,הקטדרלה,כמובן בית הכנסת ורובע היהודי.
לעשות שייט,לבלות במרחצאותאפשר לעשות סיורים בעיר,אפשר לטייל לבד.תחבורה מצויינת וזולה.העיר זולה בגדול..קניות?פארקים עירוניים?אוהבים פארקים בחורף?אני כן.לאכול טוב.
כאן בבלוגים יש המון סיכומי טיול של העיר,גם מדצמבר..אפילו 2 שלי..
-
בודפשט נהדרת ומקושטת בדצמבר .
מעבר לשווקי חג המולד , כל שנה בעונה הזאת עולה באופרה "מפתח האגוזים" ואם זה מדבר אליכם - זה מהמם ומיוחד , עם כל התפאורה העשירה.
חובה לשריין כרטיסים מראש, הם אוזלים מהר
כמובן להיערך בהתאם לעונה עם ביגוד טרמי מתחת לבגדים , מעיל טוב , כפפות כובע וצעיף.
לא צריך מגפי סקי בעיר, אבל כן נעלי עור / נעליים חסינות מים.
מבחינתי אני לובשת רק מכנס טרמי מתחת וזה עושה את העבודה ,לא צריך חולצה טרמית - עדיף שכבות כשהכי למטה אני לובשת חולצה קצרה או ארוכה דקה, מהסיבה שבפנים כל המקומות מחוממים ואז אפשר למות מחום עם חולצה טרמית... ועדיף שתהיה חולצה קצרה כשצריכים להתקלף מהשכבות.
תהנו !
-
יש אתר החלקה על קרח בפארק העירוני. -
בתור אחת שכבר כמה שנים נוסעת בדצמבר ליעד כזה או אחר..
לבודפשט גם בינואר עם קצת שלג..
ומאוד הייתי רוצה השנה גם ינואר בעיר..
מעיל-עדיף ארוך יותר.שיכסה את הטוסיק והרגלים.אפשר לבוא עם מעיל שיש בבית ישן אולי ולקנות שם כבר על השעתיים הראשונות.
נעלים- לא מגפי סקי!.זאת עיר בירה תורבותית.לא תלכי לבתי קפה,מקומות יפים מבמגפי סקי. מגף/חצי מגף עם סוליה עבה לא מחליקה! רצוי שיהיה עם בטנה חמה בפנים.
חשוב שהמידה תהייה גדולה יותר,בטח תהיי עם גרב עבה יותר מגרבים רגילות בארץ.הרגל צריכה להיכנס וללכת בתוך המגף.
צעיף,כובע ,כפפות..האמת שבארץ יש כבר כובעים טובים עם בטנת פליז ולא יקרים.אישית קניתי בסופר
יש ברשותות H&Oואחרות יש כמובן את קולומביה.כפפות לא ראיתי יפות..קניתי לי בדקטלון וגם בחו”ל.בכל דוכן שווקי כריסמס יש כובעי צמר,צעיפים,כפפות.אין מצב שתשארי ללא.
מאוד נוח שכפץ ללא שוורולים מפליז,ללבוש מתחת למעיל.מעל לשריג למשל.מחמם את הגוף והידיים חופשיות.לא מכביד על התנועת בתוך שוורול המעיל.
צריך להיות נוח ללכת.
מכנסים-יש היום פליז/פוטר עם בטנה עבה במיוחד.מכנס עבה,גרביון פליז מתחת.טייץ טרמי?תלוי איזה.חבל על הכסף על איכותי.הוא לא מתאים לטיול עירוני,יסרבל הליכה.
יש גם גינס עם בטנת פרווה.נראה לי הכי נוח.
דקטלון יש בעיר כמה סניפים.הגעה קלה מאוד.יש בארץ,במחירים דומים.