כשרות בתאילנד
-
שלום,
הייתי רוצה לדעת ממי שטס לתאילנד ושומר כשרות...מה אוכלים שם ?!
כמובן שבשר אני אוכל רק בבית חב"ד ובמסעדות של ישראלים - אבל מה עושים עם כל המסעדות, הדוכנים ברחוב ??
אני בגדול מתכוונת לאכול ירקות, נודלס וכאלו...על זה אפשר לחיות ?!
תודה !
-
כשרות בתאילנדאם את יכולה להתקיים על ירקות, נודלס וכאלו... אז אפשר..
יש מלא מסעדות " מערביות" אבל בטח לא כשרות.. -
כשרות בתאילנדערב טוב לך
אז ככה..אתן לך תשובה של שמירת "כשרות מלאה ומדוקדקת".המקומות היחידים בתאילנד בהם את יכולה לאכול בשר הם שבעה מקומות:4 בתי חבד:קוסמוי,פוקט,בנגקוק,וצ'יאנג מאי.
המסעדה של צביקה-ברח' הצ'וואנג בסמוי[לא רחוק מבית חב"ד].
"הבית"-המקום של שמעון בקופנגן
פטאיה-נקראו בעבר "קינג דיוויד".לא זוכר איך קוראים להם עכשיו.
למיטב ידיעתי,בשאר המסעדות הישראליות בתאילנד אין בשר כשר.ואין שמירה על כשרות.
לגבי נודלס ואטריות במסעדות ודוכני רחוב-ברוב מוחלט של המקרים מדובר בתבשילים עם רטבים ומרכיבים לא כשרים מן החי.
"נאם פלה"-מושג בתאית המגדיר את כל מה שבא מהים.את יכולה לשאול בדוכנים ולסמוך או לא,על התשובה המתקבלת.
אפשרות נוספת-בחרי לך דג כשר.בקשי במסעדה לתבלן אותו ולעטוף אותו עם נייר כסף.אותו דבר לגבי התפו"א.שימי את שניהם על הגריל.הצטיידי
בצלחות וסכו"ם חד פעמיים,והנה לך ארוחה לתפארת בכל מסעדת דגים בה תחשקי.
מכל הנאמר,את כמובן תחליטי על רמת הכשרות בה הינך מעוניינת.
מקווה שעזרתי
ארז
-
כשרות בתאילנדפטאיה- המקום נקרא "ברכת אליהו".
ארז -
כשרות בתאילנדרק תיקון קטנצ'יק, נאם פלא פירושו רוטב דגים, ממש לא כל מה שבא מהים.
נאם בהגדרה מאוד כללית=נוזל. פלא=דג. -
כשרות בתאילנדשלמה,בוקר טוב
כמובן שאתה צודק.
בקיצור-אם מדובר במישהו ששומר כשרות,ולפניו יש מנת נודלס עם ירקות,והוא שולל את מציאותו של "הנאם פלא",הרי שמדובר במנה כשרה.
יומטוב
ארז -
היי ארזמחכים לקרוא את החוויות שלך מהטיול. איפה היית ומה עשית.
למרבה הצער הבעיות של אוכלי כשר בתאילנד לא מתחילות ונגמרות ברוטב דגים, דווקא זו האופציה הכשרה יותר.
בהכנת נודלס משתמשים הרבה ברוטב צדפות שהוא בלתי כשר בעליל, לפעמים גם ברוטב שרימפס או ברוטב דיונונים, שניהם גם לא כשרים. שאלה על נאם פלא פותרת רק חלק קטן מהבעיה.
גם לגבי דגים על הגריל יש בעיה. אחד הדגים היותר נפוצים על גריל הוא שפמנון שמוגדר כלא כשר, לא כל אוכל כשר ידע לזהות אותו.
הדברים קצת פחות פשוטים מכפי שהם נראים אבל כפי שכתבת, זה תלוי ברמת הכשרות עליה רוצים להקפיד.
ועוד לא הזכרתי בכלל את השימוש בשומן חזיר לפעמים בהכנת אורז. -
היי ארזשלמה,הי
מה שלומך?
עוד מעט אעלה את רשמיי.לחדש הרבה אני לא בטוח שאצליח.אולי בקיץ הבא.
לגבי הנודלס,שוב אתה צודק.
לגבי האורז-צריך לבקש אורז מאודה.
לגבי הדגים-אני לא מבין בדגים.פשוט צריך לבקש מהמוכר דג ספציפי הידוע שהוא כשר,והוא כבר יצביע עליו.
כמו כן,ישנם רשתות שיווק גדולות בהם ניתן לקנות מוצרים[כולל נודלס] מיובאים שאין איתם בעיות כשרות.
סיכום-לא קל להיות שומר כשרות בתאילנד,אך לא יותר מידי קשה
יומטוב
ארז -
היי ארזכאן כרגיל, עדיין גשם בחוץ וחם.
לחדש בטוח שתצליח, בטוח שהגעת ב 50 יו0 לאיזושהי פינה שמישהו אחר לל הגיע כולל אותי.קטונתי מלהכיר את כל תאילנד ונותר לי עוד הרבה מה ללמוד.
אורז, כן, לבקש סטים רייז או סטיקי רייז, זה יפתור את בעיית הכשרות, יתקבל אורז לבן ונקי, בשאיפה.
עם דגים יש יותר בעיה כי צריך להכיר את סוגי הדגים, עם רטבים כנ"ל. אין כאן המון אנשים שאני מכיר שבקיאים בחוקי הכשרות מצד אחד ובמצאי בתאילנד מצד שני, זה טיפה בעייתי מעבר למקומות שהמלצת.
מצד שני יש מבחר לא רע של מסעדות צימחוניות, חלק לא קטן מהן הודיות שיכולות לפתור את הבעיה.
המשימה של שמירת כשרות ושהות בתאילנד נראית לי בהחלט אפשרית.
וללא שום קשר, הספר שכתבתי לך עליו פעם "לא כך כתוב בתנ"ך", ותר עליו.
אפילו אותי הוא הצליח להכעיס. ממש לא רציני. -
היי ארזשלמה היקר
יש איזה דג שנקרא "סנפר"[בצירה].כמו כן אתה תמיד יכול להשיג טונה.
כך את הדגים הנ"ל,תבלן עליהם מלח,פלפל,לימון,מעט שמן,עטוף אותם ברדיד אלומיניום ואפילו נטורי קרתא יוכלו לאכול במסעדה מקומית..
מסעדות הודיות-חלב ובשר,מאכלי ים,ועוד מרעין בישין
אנא כתוב לי למייל קצת על הספר,ומדוע הצליח להכעיס אותך?
ארז -
היי ארזכן, הרד סנאפר כשר לגמרי, רק רציתי להזהיר את הדתיים שבאמת מקפידים.
טונה בקופסה אפשר להשיג בקלות, טונה אדומה לא ממש.
אבל זה שוב לפי דרישות הכשרות, לא אכנס לזה כאן.
אנסה לחזור אליך במייל.