שוויץ - חלק ב'
-
לאיריסכיף לקרוא את התיאורים שלך וגם התמונות מאוד מוצלחות!
בחלק מהמקומות אני נזכרת וחלק... כמו שאמרת : יחכו לפעם הבאה אז בינתיים נשמע ממך!
מחכה להמשך! -
לאיריספנינית ואופיר תודה.
רק להוסיף על דבריו של אופיר - כל אזור החומות והביצורים של העיר העתיקה , עובר בימים אלה שיפוץ ומוקף פיגומים. קצת מקלקל את היופי שלהם.. צריך לחכות שיסתיימו העבודות.
את הגשר השני שאופיר הזכיר גשר הטחנה Spreuerbruecke- ראיתי בחטף. הוא באמת נראה יותר ישן ואותנטי . נסענו לשם בסופו של הביקור. לח'ברה נגמר הכוח. אני ירדתי בזריזות מהרכב והצצתי. -
3 המעברים ?28/8/10 שבת
בבוקר זה עוד נראה בסדר. אמנם היה טפטוף טורדני כשפינינו את הדירה של רקה והעמסנו את הרכב , אבל לא גשם כבד , בטח לא סערה.
בדקתי באינטרנט יום קודם את מזג האוויר הצפוי. במילאנו אליה נגיע בסופו של יום צפוי מזג אוויר בהיר. בשלשת המעברים מעונן חלקית עם סיכוי לגשם קל..
כאן טעה החזאי ובגדול !!!
אם כן , אנו נוסעים מהסליברג לכוון מילאנו. יוצאים מהסליברג בסביבות השעה 10 בבוקר. הפעם ניסע דרך המעברים גרימזל , פורקה וגוטהרד ונהפוך את הדרך ליום טיול. זו הייתה התוכנית.
אכן נסענו דרך המעברים אבל לא ראינו ממש – לא את הדרך ולא את האטרקציות הפזורות לארכה. ככל שעלינו מזג האוויר הלך והתקדר. בשלב מסויים נכנסנו לגובה העננים והנהג לא ראה כמעט כלום. הגשם הלך והתחזק ולנסוע בכביש המפותל בתנאי ראות של כמעט אפס, היה ממש קשה ואפילו מסוכן.
אם מגיע לנהג צל"ש על הנהיגה, זה בעיקר על כך שצלח את היום הזה. קיווינו שאוטוטו יתבהר – אבל לא התבהר.
את הסכר דמיינו , את הכביש המפותל גם כן דמיינו כי הראות הייתה בערך 2 מ' קדימה. מערת הקריסטלים הייתה סגורה. כשהגענו לקרחון רון היה כל כך סוער שחוץ מפיפי ומבט חטוף על הפוטרים היפים בחנות המזכרות לא ראינו כלום. מי משוגע להיכנס למערת הקרח במזג אויר כזה ? מספיק קפוא ורטוב לנו בחוץ..
בדיעבד היה כדאי אולי לנסוע דרך בריג.. אבל כבר היינו בתוך הצרה הזאת ולא היה טעם לחזור על עקבותינו.
המוזר הוא שהמעבר היה פתוח. חשבתי שבתנאים קשים פשוט סוגרים אותו או לפחות מזהירים. ( ישנם הרי שלטים מיועדים לכך).
היו גם לא מעט מכוניות בדרך. בשלב מסוים נסענו כל כך לאט שיצרנו פקק לא קטן מאחור.
הדרך כמו שאתם מבינים ארכה המון זמן. הערכת הזמן של ה GPS הראתה כל הזמן שעה עד לתחנה הבאה. איפה שעה ??
מזג האויר השתנה באחת כשגמרנו לרדת את המעברים. בסביבות Airolo נעשה בהיר לחלוטין. אפילו חם ! איזה הבדל קיצוני בין מקומות כל כך קרובים .
הגענו לאוטוסטראדה ( מס' 2) המובילה לבלינצונה בסביבות השעה 2 בצהריים. עצרנו לאכול במסעדה מרשת marche על אם הדרך. יופי של מסעדה. בשרים על האש , תוספות וקינוחים בשירות עצמי. הכול מעוצב יפה וצבעוני. נעים מאד לשבת ומחירים סבירים.
אין כמעט תמונות מהיום הזה. תנאי הדרך לא אפשרו גם לצלם.
-
3 המעברים ?מה עשינו בשאר היום ? הקניינית שבחבורה כבר הראתה סימני מצוקה קשים. כמעט שבועיים בלי שום קניון רציני.
ידענו שמחר ראשון ואנו רוצים לראות את מרכז מילאנו. אז מה עושים ? ל foxtown נוסעים. זהו אאוטלט גדול בפאתי לוגנו בעיירה mendrisio . חנויות רשת של כל המותגים הידועים. הקצבנו למקום שעתיים ויצאנו עם רכישות לא רעות.
http://www.foxtown.ch/cometrovarci.php?lingua=en¢ro= mendrisio
אחרי הקניון נסענו למלון שלנו בפאתי מילאנו San siro Idea Hotel לשעבר הולידיי אין אקספרס ( עוד לא הספיקו להחליף את השלט).
המלון נבחר בשל המחיר הנוח , הקרבה למילאנו ולאצטדיון סן סירו והמלצות בטריפאדוויזר.
הזמנו 3 חדרים. בכל חדר מיטה זוגית וספה נפתחת. כל חדר עלה 59 יורו בלבד כולל ארוחת בוקר.
המלון נמצא בפרבר משעמם, בערך 15 ק"מ ממרכז מילאנו. יש אמנם שאטל מהמלון לתחבורה ציבורית ( אל תחנת מטרו) , אבל מאד מומלץ רק עם רכב.
המלון חדיש , זול ומאד מתאים למי שמתכנן לראות משחק בסן סירו. ארוחת הבוקר מצוינת. על מסעדת המלון לארוחת ערב , אני פחות ממליצה. ארוחת ערב לתשעה עלתה כמעט 200 יורו ( יותר מהלינה) . וחלק מהמנות היו בלתי אכילות. שווה להתאמץ ולחפש משהו בסביבה. אנחנו היינו עייפים מדי..
http://www.booking.com/hotel/it/express-by-holiday-inn-milan -san-siro.en.html
בתכנון קיווינו להספיק ולסייר באצטדיון אחרי הצהריים. בגלל תנאי הדרך הקשים של הבוקר והעצירה בפוקסטאון , הגענו מאוחר ולא הספקנו. מחר מתקיים משחק באצטדיון ואין סיורים. נרשמה אכזבה קלה אצל הבנים , אבל הבטחה לביקור במשחק שווה יותר בעתיד סידרה את העניינים. אז הנה , יש לי הבטחה לקיים..
-
3 המעברים ?הי איריס,
לפי מה שאת מתארת באמת מגיע לנהג צל"ש על הנהיגה בתנאים כאלה במעברים , נראית לי חויה לאמיצים בלבד
,
מבינה שנשארנו עם עוד יום טיול אחד
,
מחכה בסבלנות
,
תודה על השיתוף,
הגר. -
3 המעברים ?
אוי! אוי! שוויץ!!!!!!!!!!
פשוט מדהימה!
אין מילים!
כייף להיזכר, ואני רואה שיש מה להשלים...
הדירה שלנתם בה נראית שווה!
עשיתם כייף חיים. רואים!
-
3 המעברים ?
איריס,
עכשיו השלמתי את הימים של יונגפראו ולוצרן. איזה סיום ענק היה לכם לשבוע הזה באלפים. מיד עם פתיחת הדיווח קפץ לי (מה זה קפץ? זינק!) התאריך שרשמת - 26.08.10. כשאת היית על פסגת היונגפראו, אני הייתי ברוקמדור הרותחת ב-40 מעלות. כשהבת שלי התבשלה בחום, הבת שלך הכחילה מקור ומהאוויר הדליל.
וכשאתם טיילתם בלוצרן, אנחנו בילינו בפריגה. דווקא עיר חביבה
הסוד של הטירה סתם שטויות. אל תקחי ברצינות.
כתבת שהנוף באזור הזה הרבה יותר דרמטי מאשר באזור האגמים. האם יש לך תובנות נוספות על ההבדלים בין האזורים או שאולי ההשוואה טיפשית? -
3 המעברים ?וואוו איריס
נזכרת בחוויה שלנו מגרימזל , בדיוק כמו שאת מתארת. עד היום אני נזכרת ויש לי צמרמורת. זה היה מפחיד!!!
הטיול מקסים, התמונות מהממות.
תודה על השיתוף שוב -
3 המעברים ?הגר , זיוה שירלי וג'ני תודה על התגובות החמות.
זיוה - לשאלתך. האזורים מאד שונים באופיים. איני מדברת רק על הנוף. טיצ'ינו הרבה יותר נמוך. ההר הכי גבוה הוא קצת יותר מ 1000 מ' שזה ממש כלום בההשוואה לאלפים. הוא זרוע אגמים ויפה מאד , אבל הוא שונה.
טיצ'ינו הוא בעצם איטליה לדעתי. הכל באיטלקית - השפה , הסגנון , המזון , הסטייל , ארכיטקטורה. הכל חי ונושם איטליה.
מי שלא יודע היכן נמצא , לא יחשוב שמדובר בשוויץ. מאד מעניין איך באזור גבול יש השפעה כל כך חזקה של צד מסויים .
באלפים כמובן תרבות גרמנית לגמרי. את זה אתם כבר מכירים מהטיול הקודם.
אני מניחה שמי שמטייל באזור ג'נבה ( לא הייתי) ירגיש השפעה חזקה של התרבות הצרפתית.
איך אמרת פעם - "משולש" גבולות הוא אזור מעניין ביותר. אני מסכימה למרות שכאן אין משולש..
טוב , מוסיפה את היום האחרון.
-
מילנויום ראשון 29/8/10 מילאנו
היום בלילה חוזרים הביתה. אנחנו מחליטים לקחת את הזמן ולהתארגן בבוקר בנחת. לא למהר..
יוצאים את המלון בשעה 12 בצהריים , מעמיסים ( שוב) את הרכב ונוסעים למילאנו.
בדרך חולפים ליד אצטדיון סן סירו ( לפחות שנראה מבחוץ) ..הוא נראה גדול ומרשים. פונים לשער 14 ומוודאים שאין סיורים.. חשבתי שאולי יש סיכוי קטן , כי המשחק היום רק בשעת ערב מאוחרת.. אבל כללים הם כללים. ביום של משחק אין סיורים.
מתברברים קצת בכניסה למרכז העיר. הGPS לא אוהב את הכבישים המרוצפים לבנים במרכז העתיק וכל רגע מפסיק לעבוד ( המון קפיצות!!). הטנק שלנו לא נכנס לשום חניון תת קרקעי , אנחנו לא מוצאים מקום חניה קרוב לכיכר הדואמו ונאלצים לחנות ברחוב צדדי במרחק 10 דק' הליכה . לא נורא..
משאירים את האוטו העמוס ציוד בחניה רגילה ברחוב ומתפללים שנמצא אותו עם כל הציוד כשנחזור..
אנו מגיעים לאזור הדואמו דרך רחוב ויטוריו עמנואל 2. הרחוב עולץ ושוקק חיים. לפליאתנו הרבה כל החנויות פתוחות ומלאות אנשים למרות שהיום יום ראשון ( שאר העיר ריקה וסגורה).
הולכים להנאתנו במעלה ברחוב. די מהר נגלית לעינינו במלא תפארתה הקתדראלה המרשימה.
היא באמת מרשימה ! עוד לא הייתה לנו בטיול אחת כזו. היא מהמרשימות שראיתי ( וראיתי כבר כמה בחיי ). אנחנו נהנים לגלות אותה לאט לאט. ללכת סביבה. הרחבה הקדמית מלאה ביונים לשמחתם של הילדים.
נכנסים פנימה ומתרשמים מעמודי השיש הגדולים וחלונות הויטראז' היפים.
אח"כ יוצאים החוצה ומכניסה צדדית לוקחים את המעלית המובילה לסיור על הגג. על הגג חגיגה שלמה. שפע צריחים ופסלים שונים ומשונים.
שיר אנחנו עושים סיור מסביב לכנסייה ומקיפים מקרוב על פסל האישה המוזהבת שנמצא בראשה.
מהגג מראה מרהיב של מרכז מילאנו. הגג הזה עשיר ביותר. לא לפספס !
עלייה במעלית כרוכה בתשלום של 8 יורו לאדם . ניתן לעלות במדרגות
( הרבה מדרגות) בעלות של 5 יורו.
-
מילנועוד תמונות ממילנו
-
מילנואחרי הסיור על הגג אנחנו פונים לכוון גלריה ויטוריו עמנואל.
מרכז מקורה ויפה בו ממוקמות חנויותיהם של מיטב המעצבים – פראדה , גוצ'י וכד'.. כמובן להסתכל בלבד.
מסתובבים בו שעה קלה ופונים לאכול צהריים בחנות הדגל של מקדונלד. לא תאמינו אחרי שבועיים של ניסיונות קולינריים שונים ומשונים נהנינו מאד מסתם מקדונלד. אפילו סניף מקדונלד המקומי חגיגי ומעוטר אותיות מוזהבות כיאה למיקומו היוקרתי.
טעמנו רק מעט ממה שיש למילאנו להציע. לח'ברה לא הייתה מוטיבציה להגיע לגלריה בררה או לאופרה לה סקלה. כרטיסים לסעודה האחרונה לא הצלחתי להשיג למרות שניסיתי מספר חודשים מראש.
אהבתי את המעט שראיתי. נראית לי עיר מעניינת לבלוי של סופ"ש קצר. המקום גם גן עדן לאוהבי הקניות.
בדרך חזרה ערכנו מעט קניות אחרונות ( יש חנות דיסני נהדרת ברחוב ויטוריו עמנואל 2 ) ובסביבות 6 בערב יצאנו לכוון שדה התעופה.
טיסת לילה ממילאנו הביאה אותנו ב 4 לפנות בוקר לישראל. תם הטיול.
עד לטיול הבא...
גמר חתימה טובה
איריס
-
מילנוהיי איריס,
סיימתי לטייל איתך בנסיעה הקשה במסלול המעברים וביום האחרון במילאנו.
שמחתי לקרוא שאהבתם את מילאנו
. הרבה משפחות מוותרות עליה, ולדעתי חבל...
טעמתם ממנה רק קצת, אבל ראיתם את מה שהכי חשוב (לדעתי האישית, אחרי ביקור של שלושה ימים בפעם אחת + יום אחד בפעם אחרת). לדעתי, הדואמו של מילאנו מרשים גם ביחס לקתדרלות המרכזיות האחרות של איטליה, וטיול על הגג המיוחד שלו מהנה גם עבור בני נוער אמיצים. הילדים נהנו מהחלק הזה?
נהניתי מאוד לטייל איתכם!
אור -
מילנואחלה טיול!
הלוואי עליי שבועים!
ועכשיו הוספתי עוד כמה נקודות לפעם הבאה שנחזור לשוויץ...
היה כיף לקרוא אותך! -
מילנוהי איריס,
גם אני "סיימתי" את הטיול איתך...
נהניתי מאוד!
הדואומו באמת מרשים במיוחד, כולל הגג הנפלא משובץ הצריחים.
בנייה גותית במיטבה.
האם שמת לב ב"גלרייה", למקום בו דרכו האנשים, עשו סיבוב סביב עצמם והמשיכו ללכת?
יש שם על הרצפה ציור של שור עם אהמממ... אשכים מפוארים, והאמונה גורסת שאם דורכים עליהם זו סגולה לרב-אונות והצלחה בתחום הפריון.
כך שרואים אנשים ממהרים לעבודתם, עם הג'קטים והעניבות והתיק היוקרתי, דורכים, (המהדרים ממש מקבעים את העקב, מסתובבים על מקומם וממשיכים ללכת) - זה ממש משעשע לראות!
רק עובדי העירייה שצריכים לשפץ שם את הרצפה כל כמה שנים, לא מתלהבים מהאגדה הזו!
ולסיום, אם תסכימי לשתף קצת בתובנות שלך מטיול רב-משתתפים רב-גילאי כזה. עד כמה זה הקשה או הטריד בטיול, או שלהיפך - הביחד המשפחתי רק העצים את הקשר והגיבוש?
מתלבטת הרבה ביני לבין עצמי בנושא.
תודה,
אוסי
-
מילנואור ושירי תודה. גם לנו יש תוכנית לחזור להשלמות בשוויץ. בואליס ובאזור ג'נבה לא היינו והאזור מושך אותי מאד.
שירי עוד לא ממש הגעתי לסיפור שלך , רק הצצתי , אבל זו לא אני בתמונה שצרפת. אני הייתי בחולצה אדומה. ישבתי קצת על הספסל ליד בעלך כשהחזיק את התינוק..
אוסי - לא ידעתי לגבי הציור וגם לא ראינו אנשים דורכים ומסתובבים
יש לך אולי צילום של זה?
דוקא בחנו בעיון ציור על הרצפה במרכז הפסאג' אבל לא זוכרת לא שור ולא אשכים. לדעתי לא צילמנו וחבל.. הייתי יכולה לבדוק.
איריס -
מילנוהי איריס,
תודה על כל הסיפור והשיתוף, נהניתי מאוד
,
ולאוסי, תודה על השיעור המאלף ... הסתקרנתי ומצאתי ביוטיוב כמה סרטונים של השור ושל אנשים מאושרים שזכו בברכתו
.. האמת השור נראה בכלל די מסכן
... וגם שמתי לב שכולם שם מקפידים לא ללבוש אדום
.
הלינק:
http://www.youtube.com/watch?v=gWsHzFBjTG8&feature=relat ed
הגר. -
הגר!!!!כל הכבוד לך (ולזמן הפנוי שלך!
)
בעקבותייך ראיתי שמסתובבים שם כמה וכמה סרטונים בסגנון.
תודה,
אוסי
-
מילנונשבעת לכן אף אחד לא הסתובב.. הייתי שמה לב כי דוקא בחנו את הרצפה.
אם תשימו לב לסרטון - הרצפה כולה מעוטרת בהמון ציורים והיא מאד יפה.כנראה , לא רק אנחנו לא ידענו..
אוסי איך ידעת ? לא קראתי את זה בשום מדריך ושום כתבה.
הגר - כל הכבוד על הסרטון שמצאת. את ממש גשש בלש..
אני מעלה את 2 החלקים של הטיול לבלוג כדי שתהיה לי מזכרת והסיפור לא ילך לאיבוד בפורום.
חלק א ' כבר עלה.
אוסי - מרשה להוסיף את סיפור השור לחלק ב' ?
איריס -
מילנו
איריס,
תודה על התובנות ועל הסיפור כולו. מילנו בהחלט מרשימה. כלומר, מה שסיפרת עליה מרשים. אני זוכרת רשמים אחרים והמלצות גורפות שלא לבקר בה עם המשפחה. דעתי אף פעם אינה נוחה מהמלצות גורפות כאלה.
גם אצלנו בדרך כלל ביום האחרון אין תכניות אמביציוזיות. ככה זה מטבע הדברים - העייפות מהטיול, התחושה שכבר חוזרים הביתה...
הסיפור של אוסי נפלא, והגר היא באמת גשש-בלש
זה סיום נהדר לסיפור הטיול.
חוץ מזה, איריס, ברכות לפתיחת הבלוג. אני עוד לא בדקתי את הפורמט הזה ולא "הסתובבתי" שם להתרשם. ברור שאבקר אצלך מפעם לפעם