שוויץ - חלק ב'
-
ברינץברינץ עיירה נעימה עם רחוב אחד ראשי ארוך ממנו יוצאים רחובות משנה ומסורת של גילופי עץ.
אנחנו מטיילים בה שעה קלה וממלאים את צורך הקניות של אותו היום. קצת שעוני קוקיה שוייצרים (המיוצרים בסין) ומשמחים את הבנות ושעון טיסו אחד אמיתי.
עבודות העץ מאד יפות וגם יקרות. אם ניתן היה לסחוב, הייתי מביאה אדניות עץ בצורת חיות. דבר חביב ביותר.
מברינץ אנו ממשיכים למפלי גיסבך הסמוכים.
חונים למעלה ויורדים בסדרה של גשרוני עץ. כבר ראינו כמה וכמה מפלים בימים האחרונים , הם מאד שונים מטרומבלך , אין מה להשוות , אבל גם כן מאד מרשימים.
מסיימים בקפה על הרחבה הפתוחה של גרנד הוטל גיסבך ( איזה מלון !).
הנהג החרוץ עולה חזרה להביא את הרכב. כמו שייעצו לי ניתן להוריד את הרכב לחניית המלון לטובת המתקשים בטיפוס חזרה.
אל המקום ניתן להגיע גם בשייט מברינץ המשלב עליה בפוניקולור אל המפלים. נראה נחמד, אבל לנו היתה מנת שייט נכבדה בפרק של האגמים ואנו מוותרים על שייט נוסף.
-
מפלי גיסבך
-
מגלשות בגינדלוולדולאן ממשיכים אחרי גיסבך..
בבוקר החלטנו שהיום לא ניסע הרבה. בסוף לא עמדנו בהחלטה...
מתחילת הטיול הבטחתי לילדים מגלשות הרים. הם זוכרים אותן ממש לטובה מטיולים באוסטריה וביער השחור וחיכו להזדמנות לגלישה נוספת.
בטיצינו לא יצא לנו למרות שישנם כמה אתרים עם מגלשות כאלה.
ישנן מגלשות ליד אינטרלקן וב pfingstegg ליד גרינדלוולד. כבר הבנתי שלא יצא לנו להקדיש יום שלם לטיול באזור גרינדלוולד. אז לפחות נציץ..
בהחלטה ספונטנית נוסעים לגרינדלוולד. מגיעים בסביבות השעה 4. רכבל אחרון יורד ברבע לשש. יש מספיק זמן לגלוש.
אם כן , המסלול בגרינדלולד די קצר לעומת מגלשות אחרות שהיינו בהן. אבל החוויה כיפית ונעימה. הילדים טענו שהן לא מספיק אתגריות , אבל נהנו מכל רגע.
גם אני ניסיתי. כיף גדול. ההורים ישבו בבית קפה הצופה אל הנוף היפה של גרינדלולד. איזה כפר יפה. בכיף הייתי מתמקמת כאן כמה ימים.
עושה הפסקה. היום נוסעים לים ( התיכון..
)
חג שמח
איריס
-
מגלשות בגרינדלוולדלסיום היום תמונה של הכפר היפה grindelwald.
צולמה מלמעלה מבית הקפה.
-
מגלשות בגרינדלוולד
איריס,
התמונות של שוויץ באמת משאירות את הפה פעור ללא מילים.
אני חושבת שראיתם הרבה מאוד, כל מה שראיתם כל כך יפה. ונכון, צריך לחזור
בטיולים האחרונים, לא רק שאני לא רואה את כל מה שתכננתי, אלא אפילו אתרים שסומנו כחובה נשארים בסופו של דבר בחוץ.
נשמתי לרווחה שנהניתם בטירת אוברהופן. מעניין אותי אם גם הבנים שלך נהנו שם. הבנות הגדולות שלי התנהגו על הפנים, וזה תכף גומר גם לקטנה את הכיף.
נדמה לי שבשנה שמרתי בסוד את המידע על תכולתו של החדר למעלה, ועכשיו גילית את סודו של חדר העישון התורכי. זו באמת הפתעה להגיע אליו, אבל הבת שלי עיקמה את הפרצוף אפילו שם, כששתי המכשפושות ישבו למטה על הספסל, בחוץ. -
מגלשות בגרינדלוולדתמונת גרינדלוולד מלמעלה - כמו ציור!
מקסים! גם אהבתי לחזור לברן ורווח לי שרווח לדוביה.
איריס, נכון שהשעון האסטרונומי כאן יותר משעשע מזה שבפראג?
זיוה - למה לשמור בסוד את קיומו של חדר העישון הטורקי?
רבקה -
מגלשות בגרינדלוולדהיי איריס. תמונות מדהימות. עושות חשק לתכנן את שוויץ לקיץ הבא.
שאלה לגבי הדירה של רקה. האתר שלהם לא ממש ידידותי. כיצד מזמינים את הדירות. כיצד נמצליחים לראות את הדירות ולבחור. מה העלות ללילה למשפחה והאם המחיר כולל הכל?
תודה אלון -
לאיריסאיריס,
אפשר עוד מילה? כל הכבוד לנהג!!!
גם אני, כאלון, בודקת כל מילה באתר הדירות. ואם אפשר, שאלה לגבי מחירי הדירות: משיטוטייך, מהו טווח המחירים לדירות עליהן ביררת? האם המחיר משקף את ממוצע הדירות? לעומת אוסטריה וגרמניה- המחירים בשמיים. אבל גבוהים גם מאלו שבמדינות היקרות יותר כמו איטליה, צרפת וכו'.
תודה,
אורנה -
לאיריסאיריס
קראתי את שני האשכולות שלך ונהניתי מאד
את משלבת כל כך יפה תמונות, חוויות וגם המון מידע וטיפים טובים - הכל הכל נרשם ונשמר!
תודה, יעל -
לאיריסהיי איריס
נהנית לקרוא ולראות את מה שהספקתם לראות בהתחשב במצב הצבירה של הגוף בטיול, לטובת אילו שלא ירדו כמוך מהשביל החיצוני של מפלי טרומלבך מצרפת כמה תמונות ולך יקירתי תהיהי סיבה לחזור.
אני שמחה שיצא לך להיות מגרינדלוואלד ולהבין למה אני מאוהבת במקום ולנתי בו וביקרתי בו כבר שלוש פעמים ועוד היד נטוייה או הרגליים...
רחל לבון
-
שוויץ - חלק ב'היינו בטיטליס באותו יום.
דיברת עם בעלי שהקטנצ'יק ישן לו בידיים ואח"כ אני לקחתי את הקטן ושלחתי אותו להמשיך לשחק בשלג!
היה לי הרגשה שזה מישהי מהפורום, אבל זה די בושות להתחיל לתחקר שם בקצה ההר...
עשינו את מסלול הגמדים יום קודם.
אולי שבוע הבא אעלה את הסיפור שלנו בקצרה... -
שוויץ - חלק ב'איריס היי
מזכיר נשכחות
מיד רץ לחפש את תמונות הדירה
הגר צודקת לנו היתה מעלית.
שמח בשביל הדובים בברן שהצליחו לקחת משכנתא ולעבור דירה
ו....
חמתי שנמצאת כרגע אצלי בדירה (קראתי לה שתראה את התמונות מוסרת ד"ש ואומרת שהיתה מוכנה לחזור לראקה אפילו עם הדירה היתה במרחק 20 דק' מהכביש, ושאין על השכמת בוקר עם נס-קפה ולצפות בהרים.
יואל -
שוויץ - חלק ב'חג שמח ותודה לכולם.
אנסה לענות לכל מה שעלה מקווה שלא אשכח אף אחד.
זיוה - למרות שהיינו באי אלו טירות ווילות בטיול הזה , אהבנו את אוברהופן דוקא בגלל שהיא לא מנקרת עינים ויכולנו לדמיין אנשים של ממש חיים בחדרים היפים. לגבי הבנים - גם הם נהנו , או לפחות לא קיטרו. יש שם את החדר שמלא כלי שריון וזה עשה עבודה עבור הבנים.
מצטערת אם גיליתי את סוד חדר העישון הטורקי. לא זכרתי.. הוא באמת מפתיע ושונה מאד מכל מה שרואים בבית. התמונות משם יצאו קצת כהות וקשה להתרשם. אז נשאיר את זה אולי חצי סוד ?
רבקה ורחל - אני מסכימה שהתמונה של גרינדלוולד נראית כמו ציור. בגלל זה השארתי אותה ללא חברה. שמעתי תגובות מעורבות על הכפר הזה. חלק חושבים שהוא תיירותי מדי. אני חושבת שהוא מאד יפה. צריך להנות לפעמים גם מבונבונירה. לא סתם יצא לו שם.. אני גם מתרשמת שתוספת הזמן עד ליציאה לנתיב הראשי לכוון אינטרלקן לא מאד גדולה. מבינה את רחל שלנה שם מספר ימים. מקום יפה. תודה רחל על תוספת התמונות.
אורנה ואלון - בשוויץ הלינה יקרה הרבה יותר מאוסטריה / גרמניה. אין מה לעשות וצריך לקחת את זה בחשבון כשמתכננים טיול לאזור.
בטיצינו שילמנו 140 פרנק שוויצרי ללילה. על כך יש להוסיף 110 פרנק נקיון סופי ומיסי תייר.
ברקה המחיר לשבוע . המחיר משתנה לפי העונה / השבוע בשנה ולפי גודל הדירה.
האתר לא מאד ידידותי אבל למדתי אותו בעזרת הגר והסתדרתי. בעמוד הראשון בוחרים באופציה holiday. אח"כ בשפה. יש אפשרות לצרפתית ולגרמנית. את שתיהן איני מבינה . בחרתי גרמנית ונעזרתי במנוע תרגום. יש לבחור ארץ - שוויץ , אזור - ברנר אוברלנד וכפר hasliberg. תאריך ( הכניסה משבת לשבת) ואז יעלו כל האפשרויות באזור. האתר מקשר גם לצימרים פרטיים בישוב , לא רק לכפר של רקה.
אם תבחרו בכפר של רקה , תגיעו לעמוד שהעלתי בתחילת האשכול. אז יעלו כל הדירות הפנויות בשבוע זה. לחיצה על הדירה תתן תאור של הדירה , שרטוט שלה , גודל , מספר חדרים ומחיר לשבוע.
שלמנו 1057 פרנק לשבוע עבור הדירה הגדולה ביותר. שבוע קודם - במחצית אוגוסט המחיר קופץ ל 1400 פרנק.
על המחיר הזה יש להוסיף נקיון סופי ( תלוי בגודל). אנחנו שלמנו 110 פרנק.
מיסים ( לפי מספר נפשות) , טלויזיה - עולה 40 פרנק. יש להזמין במייל. מגבות - 3 פרנק לאדם לסט של 3 מגבות. גם כן הזמנתי במייל.
יצא קצת מסובך. אם יהיה אקטואלי , פנה אליי במייל ואשמח לעזור.
הגר - את רואה... גם אני הפכתי לסוכנת רקה.
שירי - אני חושבת שאני יודעת מי אתם. כששמעתי את בעלך קורא לך שירי , ישר תהיתי ביני לביני אם זו את מהפורום. גם אני התביישתי לשאול
היה ממש כיף , נכון ?
יעל תודה. אני שמחה אם יצא מעניין. יואל תודה וד"ש לחמות.
המשך חג שמח
איריס -
שוויץ - חלק ב'איריס,
תענוג אמיתי לחזור איתך לשוויץ היפהפייה.
נהניתי מאד עד כה מהתמונות מקסימות והתיאורים המעניינים, ומחכה להמשך...
-
יונגפראוהי נירית. תודה רבה.
יום חמישי 26/8/10 יונגפראו.
זה יהיה היום הבהיר ביותר במשך השבוע. כך הבטיח החזאי. אנחנו מחליטים ללכת על הגדול מכולם - היונגפראו.
שוב נוסעים לגרינדלולד. הפעם ממוקדי מטרה – תחנת גרינדלולד גרונד. ישנן עוד תחנות מהן ניתן לצאת למסע הזה , אבל מהתחנה הזו יוצא קצת יותר זול והסיבה העיקרית עבורנו – מגרש חניה גדול ופתוח.
יש לנו את כרטיס ה half fare . יחד עם הכרטיס, המסע הזה עולה בערך שמונים פרנק לאדם. הקטנות לא משלמות.
כשאנחנו מגיעים לתחנה הרכבת כבר עומדת מחכה. מצליחים למצוא מושבים ( לא כולם באותו הקרון) ויוצאים לדרך.
הנסיעה עד לקליינה שיידג לוקחת קצת יותר מחצי שעה. הרכבת יוצאת 5 דק' לפני הזמן.
לידיעת המתכננים – גם אם בלו"ז כתוב 10.55 כדאי להיות קודם. בכמה מקרים גילינו שרכבות / ספינות יוצאות לפני הזמן. כנראה ברגע שמתמלאות.. הנוף מאד יפה , אבל חם ברכבת ואין מיזוג.
היום יום חם , אבל למעלה יהיה קר. בכל זאת קרוב ל 4000 מ'. אנחנו נסחבים עם המון ציוד. תיקים , מעילים וכל השאר ולא ממש קל לסחוב את זה כשחם לך והאוטו נשאר רחוק למשך כל היום.
בקליינה שיידג מחליפים רכבות. הרכבת ליונגפראו כבר בתחנה והיא כבר מלאה. רכבת זו אוספת גם את הנוסעים שבאו ברכבת מלאוטרברונן. היא אמנם גדולה יותר , אבל כנראה שכולם חיכו ליום חמישי כדי לנסוע והיא עמוסה.
אנחנו לא רוצים לחכות לרכבת הבאה ומחליטים לנסוע בעמידה. הקרון מאד מאד צפוף. לא קל לעמוד עם התיקים. בסיטואציה כזו תשכחו מליהנות מהנוף, מה גם שחלק מהדרך עוברת דרך מנהרות.
הקרוז מכריז הודעות שונות כל כמה דקות בגרמנית צחה.
בתנאים של חום , כרזות בגרמנית וצפיפות קשה המסע הזה מעלה בי קונוטציה למסעות אחרים שאחינו עשו ברחבי אירופה לפני 60 שנה.
מצטערת על ההשוואה אבל זה מה שעלה. לא נעים.
הקרון עמוס ביפנים וסינים. הם לא שמעו על המנהג לפנות מקום לאדם מבוגר שעומד. כנראה לא חלק מהתרבות שלהם. כל אחד דוחף אפו לכוון החלון ומתעלם מהעומדים.
בסוף תייר הודי נחמד מפנה מקום לאימי שממש התקשתה בחלק הזה. אחרי שעה וחצי של נסיעה מגיעים ליונגפראו. נחלצים מהרכבת והולכים לגלות את האתר.
אנחנו נמצאים בגובה רב ומיד מרגישים את הקור. כבר בתחנה המקורה מרגישים צינה חזקה. מתחילים להתלבש ויוצאים לתור את המקום.
מה אומר – הנוף מרהיב. גם כאן מרפסת סגורה , רחבה פתוחה למשחקי שלג בה הילדים נהנו לשחק, מערת קרח גדולה ונהדרת ומסעדה גדולה בה אכלנו צהריים.
-
יונגפראועולים במעלית מהירה לתצפית הספינקס. זו הנקודה הגבוה ביותר שניתן לעלות אליה. נוף מרהיב מכל עבר. אומרים שניתן לראות עד חבל אלזס בצרפת.
איך אמרה פעם נירית – זה הכי קרוב לאלוהים שאפשר להרגיש. ואולי זה הדלילות בחמצן ?
אני מסכימה. עם 2 ההצהרות. בשלב הזה הילדות מתחילות להרגיש רע. זה לא קרה מיד. אנחנו יותר משעתיים בגובה ופתאום כשעלינו למעלה לתצפית הספינקס, תוספת של קצת יותר ממאה מטר עשתה את ההבדל. השפתיים נעשו כחולות. הראש מסוחרר. סימנים של מחלת גובה.
אנחנו מחליטים לרדת ולוותר על פארק הגלישה.
השנה נפתח פארק גלישה דומה מאד לזה שבטיטליס. במתחם הגלישה אמורים להיות גם כלבי האסקי איתם ניתן לגלוש במזחלות רתומות. לא ראינו אותם. או שלא חיפשנו מספיק או שהכלבים בפגרה..
המתחם נחמד מאד למי שמרגיש טוב , אבל הילדות שלנו מרגישות רע. דווקא הורים המבוגרים להם חששתי לא הרגישו את העלייה לגובה.
מתחילים לרדת. בתחנת הרכבת חשכו עינינו. איזה תור ... מפחיד ממש ! שוב לעמוד ? עם ילדות שמרגישות רע ..
למזלנו מגיעה רכבת מאד ארוכה.
לא האמנו אבל כל עומדי התור הארוך, הצליחו להיכנס ולתפוס מקומות ישיבה. הדרך חזרה בישיבה הרבה יותר קלה.
הצבע חוזר אט אט לפנים של הקטנות ואפשר להתחיל ליהנות מהנוף. בקליינה שיידג שוב מחליפים רכבת וממשיכים למטה.
יש לציין שהשוויצרים משתדלים להערך לעומס. בחזרה יצאו בו זמנית 3 רכבות מקליינה שיידג לגרינדלולד. הפעם אנחנו בקרון מרווח וחדיש. יכולים להתרווח וליהנות מהנסיעה.
לסיכום – הנוף מרהיב. הדרך לא קלה ועשויה להיות צפופה בעונה. משפחות עם ילדים קטנים יכולות לדעתי להסתפק בחווית הטיטליס , אבל אני שמחה שהייתי.
-
יונגפראואיריס שנה טובה!
התיאור שלך נפלא!
אני מבין שכרטיס הhalf fare משתלם-כל פעם שקונים כרטיסים מראים אותו?
בעוד שבועיים בדיוק אנחנו בלוגנו-אמסור ד"ש ממך... -
יונגפראובוקר טוב איריס
קמתי לבוקר מושלג על היונגפראו בזכותך ועל התמונות משם אפשר לאמור רק WOW WOW WOW
היה שווה את הצפיפות והדוחק.
רחל לבון -
לוצרןחגי ורחל תודה. שמחה שנהנים.
חגי - אשמח אם תשתף קצת במסלול שלכם. אם איני טועה אתם נוסעים דרך ג'נבה. מה מתוכנן הלאה ?
אני מתכוונת לחזור ולבקר בשוויץ. בחלק דובר הצרפתית עוד לא הייתי בכלל . גם אגם ג'נבה וגם אזור וואלה בתוכניות לעתיד.
יום שישי 27/8/10 לוצרן.
הבוקר מתחיל בגשם אמיתי ולא נראה כי הוא עומד להפסק. אנחנו נוסעים ללוצרן.
קצת פחות משעה ואנחנו בעיר היפה. העיר מקבלת פנינו בגשם שוטף. אין שום סיכוי שנסתובב ברחובות במזג אויר כזה. מה עושים ? תוכנית מגרה. מוזיאון התחבורה.
מוזיאון התחבורה הגדול נכלל גם הוא חינם בכרטיס הרקה שלנו.
אממה - הקופאית מחליטה שההטבה למשפחה אחת ואילו אנחנו 2 משפחות בדירה. אני מנסה להסביר בנימוס שנאמר לי כי ההטבה לכל הגרים בדירה ובטופס שלנו מפורט כי אנחנו תשעה. לא עוזר. צריכים לשלם עבור משפחה אחת.
לדעתי היא טעתה , אבל לא רציתי להיכנס לויכוח ולעשות עניין. שילמנו מחיר כרטיס משפחתי אחד, 56 פרנק ונכנסנו למוזיאון. המוזיאון גדול ואינטראקטיבי. מאד מהנה לגדולים וקטנים.
לאו דווקא החלק של הרכבות הישנות , אלא הקומה השנייה . שם ניתן לראות איך משנעים מכוניות ע"י רובוט , מתקן המדמה תאונת דרכים לא עלינו , עמדות חביבות המאפשרות לבחון כישורי שווי משקל ולערוך מבחן ראיה מקרוב ומרחוק ועוד ועוד.. בחוץ מתחם פתוח בו ניתן לבדוק מטוסים ישנים ורחבת קורקינטים ענקית להנאת הילדים.
אחרי שעתיים ומשהו אני רואה שהשמש הציצה , הגשם פסק ומנסה לגרור אותם החוצה.. היה לא קל. הילדים היו מוכנים להישאר עוד ועוד. במתחם גם סרטי imax ופלנטריום. אבל לנו קרצה העיר וויתרנו עליהם.
http://www.verkehrshaus.ch/
-
לוצרןאיריס בקר טוב
הלחצת אותי לרגע עם הסיפור של הבנות( למרות שאין לי כוונה להגיע לשם).
סתם סקרנות, איך הן תיארו את החוויה הזו?