שלושה שבועות בפרו
-
אשמח להצעה של מסלול של שלושה שבועות בפרו -
תן פרטים בן כמה אתה? אופי טיול עם טרקים ואם כן באיזה רמה, מה אתה מחפש: תרבות, נוף, חיות אקסטרים?
-
-
בשלושה שבועות אפשר להספיק כמה איזורים בפרו. קח בחשבון שהסתגלות לגובה הוא תהליך שלוקח כמה ימים, גם לאחר ההסתגלות הקצב בגבהים אינו דומה לקצב שאתה מכיר ביום יום, וסביר להניח שתדרש למנוחה רבה יותר.
אז אפשר לעשות טיול כזה:
3-4 לימה עם גיחה ליומיים לווקצינה
3-4 גונגלים איקטוס או פורטו מלדונדו – היתרון של פורטו מלדונדו שיש טיסות ישירות ממנו לקוסקו.
7-10 קוסקו שממנו יוצאים לטיולים יומיים לאיזור העמק הקדוש, מראס ומוראי, הר הצבעים, וכמובן גולת הכותרת מאצ’ו פיקצו, שאותו אני ממליצה לעשות בלפחות יומיים ולא כחד יומי. יש טרק עם אטרקציות שעושים אותו אנשים מכל העולם ובכל הגילאים, ומאוד נחמד למאצו פיקצו שניקרא ג’נגל טרק (יש עליו פרוט כאן באתר של עפתי (שכתב הבן שלי שעשה את הטרק הזה איתי), זה טרק שכולל ירידה מגובה 4000 לגובה 1800 באופנים, מסלול ממש מהנה ומרהיב, רפטינג, יום של הליכה שמסתיים במחצאות חמים, אומגה בנוף מרהיב והגעה למאצו פיקצו. זה טרק של 4 ימים 3 לילות שבכל הלילות ישנים בהוסטלים או מלונות מאד פשוטים אבל אפשר לבקש חדרים עם מקלחת ושירותים צמודים. מאחר ועשיתי את הטרק הזה פעמיים אני יודעת שהעלות שלו מושפעת בעיקר בתנאי הלינה!!!
בקוסקו עצמה יש מספר אתרים שכייף לטייל בהם: פלזה די ארמס, והסימטאות הקטנות, שוק סן פדרו, כריסטו בלנקו והעיר העתיקה מעל קוסקו שניקראת סקימניאן- את כל האתרים שמניתי כאן אפשר לעשות תוך כדי התאקלמות לגובה בנחת.
1 אגם טיטיקקה והאיים הצפים – מגיעים מקוסקו באוטובוס לילה עושים את האטרקציה בבוקר ונשארים ללון בפונו, ולמחרת בבוקר לוקחים את האוטובוס לאריקיפה
4 – אריקיפה – כולל לפחות יומיים באיזור של קניון קולקה. יש גם טיולים חד יומיים שיוצאים ב4:00 בבוקר וחוזרים בערב, עשיתי אחד כזה ומאד לא נהנתי!! ואני ממש ממליצה על לקחת טיול של יומיים לפחות – אם אתה מעוניין בטרק בקניון עצמו אז גם אפשר אפילו 3 ימים. (את זה תוכל לדעת רק אחרי שתראה איך אתה מסתדר עם הגובה, כי אני למשל לא יכולה לעשות טרקים בגובה)
מאריקיפה אפשר לקחת אוטובוס ארוך חזרה ללימה או לקחת את הטיסה חזרה מאריקיפה שמן הסתם תעשה קונקשיין בלימה.
שים לב אריקיפה נמוכה יותר מקוסקו ולכן יש למטייילים רבים נטייה לחשוב שכדאי להתחיל בה. הבעיה היא שהטיול לקניון קולקה עובר בגבהים של 5000 מטר, ואם לא תהיה מאוקלם אתה עשוי לסבול מאוד בטיול הזה, מה עוד ששירותי רפואה, ומרפאות מטיילים יהיו זמינים יותר בקוסקו ולא בכפרים הקטנים של קניון קולקה. לכן עדיף להגיע לטעמי להגיע לאריקיפה מאוקלמים אחרי קוסקו.
-
-
אני רוצה להתחיל מקוסקו ולהשאיר את לימה לסוף
יש טיסות בינלאומיות שנוחתות בקוסקו ללא עצירה בלימה?
-
מקוסקו לטיטיקקה זה אטובוס לילה, נדמה לי שבשדה די רחוק מפונו, בזמנו בדקתי ויצא לא משתלם, אבל באמת לא זוכרת.
יש טיסות בינל לקוסקו מתוך דרום אמריקה. מאירופה כולן מגיעות ללימה. תבדוק עם החברה הציליאנית latem
-
תנסה לראות אם יש טיסות לחוליאקה היא יותר גדולה מפונו ומן הסתם תציע יותר אופציות ( קח גם בחשבון שמאוד מזמן כשטיילתי שם- היא כונתה עיר הגנבים ובהחלפת האוטובוס שמרת טוב טוב על התיקים...)
-
הטיסות הן אכן לחוליאקה (בכל מקרה אין שדה רלוונטי בפונו).
לחילופין, נסיעת אוטובוס מקוסקו לפונו אורכת כ-6 שעות. אתה יכול לשקול גם שייט יותר מעמיק באגם טיטיקקה כולל ביקור באיים הלא-צפים טקילה ואולי גם אמנטני. בשתיהן גרה אוכלוסיה ילידית די ייחודית והם פחות מתוירים. אם רוצים את שני אלו יחד עם האיים הצפים אז מדובר בעניין של יומיים כולל לינה באחד האיים. ביום אחד אני משער שיש סיורים לאיים הצפים ועוד אי רגיל אחד. (או כאמור רק לאיים הצפים).