שבועיים בקולומביה
-
מחפש המלצה למסלול של שבועיים בקולומביה כשחמשת הימים האחרונים צריכים להיות בבוגוטה
מגיע מפרו
בחור בן 40 עם טיולים יומיים ולא טרקים קשים
-
באיזה תקופה?
-
סוף יולי
-
המקום שאסור לך לוותר עליו הוא קאנו קריסטלס המכונה גם נהר הצבעים. זה אחד המקומות היפים בעולם! שם אני ממליצה להיות 4 ימים.
למקום הזה מגיעים בטיסה מבוגוטה, ולדעתי בשנים האחרונות יש גם ממדג’ין.
הטיול בשמורה אפשרי אך ורק עם מדריך (אפשר בקבוצה), לנו היה מדריך חמוד ששמרנו איתו על קשר ואם תרצה אתן לך את הפרטים שלך והוא יסגור לך את כל החבילה כולל המלון ( המלונות שם מאוד בסיסים)
לפני ו/או אחרי הייתי נוסעת לכמה ימים לעמק הקפה לסלנטו היפה וממנה ממשיכה למדג’ין גואטפה – אפשר לעשות את זה גם עם השכרת רכב, אם כי קח בחשבון שהדרכים קשות לנהיגה ולעיתים הכבישים סגורים כי עובדים בהם.
נסיעה מבוגוטה לסלנטו היא 400 קמ את ה300 הראשונים עשינו ב3 שעות ואת ה100 האחרונים בעוד 4-5, נראה כי כל המשאיות של קולומביה נוסעות בציר הזה.
יש גם אוטובוסים של לילה.
בסלנטו יש טרק יומי חביב בשמורת לוס נבידוס, ואפשר לקחת אופניים לדאון היל באיזור – הייתי מקדישה למקום כיומיים-שלושה
במדג’ין מאוד מומלץ לעשות את הסיור של פרי ווק טורס, זה אחד הסיורים הכי מבוקשים בעולם וההרשמה אליו היא דרך האתר שלהם 36 שעות מראש.
כמו כן אל תוותרו על קומונה טרסה (13), אם ראית נרקוס זו אחת השכונות שהיו בלב ליבה של פעילותו של אסקובר, והיום שוקמה כלכך יפה ומעניין עם ציורי קיר מדהימים.
בגואטפה חובה לעלות לתצפית מרהיבה על האל פנול, לטייל בעיר הצבעונית הזו, ואולי אף לקחת סירה ולשוט בין האיים. בכל מקרה למרות שאפשר לעשות טיול יום ממדג’ין אני ממליצה להשאר לישון בה לילה.
תהנה
-
קולומביה מושלמת לטרקים קטנים… אם אתה מגיע מפרו תבדוק טיסות למדז׳ין או בוגוטה… בכל מקרה הטיסות בקולומביה עצמה זולות מאוד מאוד (גם אם סוגרים כמה ימים לפני)
מסלול מומלץ-
מדזין- 5 ימים (סיור לגוואטאפה, סיור פבלו אסקובר, סיור פירות- שווה ביותר, סיור לקומונה 13, מסיבות וכיף),
קרטחנה- 3 ימים (העיר העתיקה, המבצר, פלאיה בלנקה- חוף קצת עמוס מדי)- ליד קרטחנה מומלץ ביותר להגיע לאיי רוסריו המופלאים.. לשני לילות יספיק כי הם ממש ממש מבודדים…
סנטה מרתה- 4 ימים- אפשר גם לישון בטאגנגה, הוסטל מומלץ-the dreamer hostel – כיפי ולא רק למוצילרים..בוגוטה מומלץ להשיאר 2 לילות לא יותר כי העיר קצת אפרורית- אפשר לעשות סיור גרפיטי (מומלץ ביותר), לעלות לראות את העיר מהרכבל ולעשות עוד כמה סיורי- free walking tours שממש יסבירו על ההיסטוריה של קולומביה וכל מה שקורה/קרה עם הגרילות...
-
@reutshuker
אה ועוד יומיים שלוש בסלנטו- עמק הקפה