גני ורסאי - כדאי בכלל?
-
שלום לכל מומחי פריז:
בעוד כמה שבועות אשתו ואני נהיה בפריז ל-5 ימים (אחרי שלא היינו שם 20 שנה).
כדאי להכניס לתכניות יום בורסאי? המזרקות המזמרות זה משהו שאי אפשר בלעדיו או שכל השלאפ הזה מיותר?
ועוד שאלה על הדרך - את הטיילת על אמת המים/קו הרכבת הישנה שיוצאת מאזור כיכר הבסטיל - אפשר לעשות את זה על אופניים, או שיש לפריזאים כללים נוקשים לגבי זה?
תודה! -
גני ורסאי - כדאי בכלל?אני מאוד אהבתי את גני ורסאי. להגיד שזה must- קצת מוגזם...
יש דברים יפים יותר בםריז, בטוח. גם הנסיעה לא הכי קצרה בעולם.
יש לכם רק 5 ימים- מה יתר התכנית ועל מה אתם מוותרים כדי להיות בוורסאי? אולי לפי זה נדע לייעץ או שאתם תדעו להחליט. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?תודה amysh
זו נסיעה נוחה לפריז, לא בקטע של "להספיק".
לא נראה לי שאנחנו מוותרים על משהו כדי להיות בורסאי, סתם רצינו חוות דעת ממי שהיה. אם לא ניסע לשם, בטוח נמצא מה לעשות בפריז עצמה...
פשוט אומרים שהמזרקות והגנים יפים מאד שם, במיוחד בימי ראשון עם כל המוזיקה ורצינו לדעת אם זה באמת שווה את הטרחה (וההוצאה).
תודה -
גני ורסאי - כדאי בכלל?מבחינתי גם יורודיסני זה מאסט, אני מאוד נהנתי שם אפיול שאני ממזמן כבר לא ילדה ובוקיש עליתי על מתקנים, רק לסהתובב שם בין כל המוצגים, הבובות, לראות את התהלוכה וכו עשה לי את זה מאוד. הייתי שם יום שלם ויכלתי להשאר עוד. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?קודם כל בקשר לאופניים בטיילת הנטועה - חשבתי שבכולה אסור, אבל בקריאה באתר שבלינק המצורף מתברר שבחלק שאחרי Jardin de Reuilly מותר.
http://velib.centraldoc.com/newsletter/8_a_velib_je_me_balad e
ועכשיו ורסאי: בעיני הגנים הם נ-ה-ד-ר-י-ם. אתה יודע מה, אפילו בלי המזרקות וכל זה, סתם הגנים. ואם הולכים ביום נטול מזרקות גם לא צריך לשלם, בכלל טוב. אם לשלב את העניין הקודם ששאלת לגביו, הרי שלשכור אופניים בגני ורסאי ולרכוב שעות מסביב לתעלה ובכל השבילים הצדדיים, זה תענוג אמיתי. שלא לדבר על לעשות את הטיול הזה בסגוויי!
מתי כן שווה לשלם בשביל להיכנס לגנים: כשפתוחים בלילה + מזרקות + תאורה + זיקוקים, אבל זה רק בקיץ, אז בכל מקרה לא רלוונטי.
עניין אחרון: יש עכשיו בורסאי, בתוך הארמון, תערוכה של איזה יוצר מנגה יפני. השילוב בין ההדר של מלך השמש לבין הטירוף המנגה'אי נראה מסקרן מאד.
http://en.chateauversailles.fr/news-/events/expositions/mura kami-versailles-en
נגיעה אמנותית אחרונה, לא מתאפקת - תערוכה יחידה בהיקפה של מונה תיפתח בסוף ספטמבר בגראן פאלה. אם במקרה אתה ואשתו (של מי? תמהתי קצת למקרא ההודעה שלך!
) חובבי אמנות, שווה לכם מאד להזמין כרטיסים כבר עכשיו (לא יהיה שום סיכוי לקנות כרטיסים במקום, וגם לא יום-יומיים קודם. עכשיו כבר לגמרי הרגע האחרון).
http://www.digitick.com/claude-monet-ile-de-france-css4-rmn- pg5-fi1155.html
מה שלא תבחרו, שיהיה טיול נעים נעים, ואל תשכחו בגדים חמים - כבר קר בערב.
רינת -
גני ורסאי - כדאי בכלל?
נו... פריז... שאני אקח את אשתי?!
בטח שאני אקח את אשתו!...
כמו שאורמים בפרסומות - ט.ל.ח
טעות לעולם חוזרת
תודה רבה על האינפורמציה! -
גני ורסאי - כדאי בכלל?http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3953412,00.html
הצרפתים כועסים על התערוכה של מנגה בארמון....
הייתי בוורסאי היה נחמד לשוטט בארמון.
בעיקר נהניתי לשוטט בגנים המדהימים
אם אין לכם זמן רב בפריז. אפשר לוותר.
אני חושבת שביורודיסני נהנים יותר, בכל גיל. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?זה לא מאסט אבל בהחלט כדאי -
גני ורסאי - כדאי בכלל?הייתי שם לפני חודש,וגם לפני עשרים שנה ,חוץ מהתור הגדול של שעה וחצי ,כדאי כל אגורה ,זה לא מה שהיה לפני שנים , זה ביקור של חצי יום לפחות הגעה ברכבת c5 מכנסיית נוטאר דם. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?
איזו שאלה....
אילו לא רק הגנים והארמון, שהם לכשעצמם מדהימים ביופיים האבסולוטי.
ה"כפר" שבנתה מרי אנטואנט.
אלא לטייל במקום עמוס בהסטוריה.
מקווה שהם החליפו שם את האופניים למשהו יותר נוח ומודרני.
-
גני ורסאי - כדאי בכלל?כדאי - זה עניין לטעם אישי.
אם אתם אוהבי גנים, כאלה שמעוצבים להיות מעוצבים - כלומר, לא חיקוי של הטבע אלא שברור שהם יציר האדם - זה המקום - המקור אותו חיקו כמעט כל הגנים באירופה וגם הרחק מעבר לים.
אם אתם לא אוהבים גנים - אז לא כדאי.
אוסיף שמהאביב ועד לקיץ הגנים נפלאים ופורחים (מחליפים כל יום את הפרחים הנובלים...) היינו פעם בחורף - הכל נראה אחרת לגמרי, כאילו, קצת עצוב. אבל רינת יודעת טוב ממני.
רבקה -
גני ורסאי - כדאי בכלל?רבקה, נכון שלא מדובר בטבע פראי (בשביל זה יש יערות ושדות..), אבל חלקים גדולים מגני ורסאי אינם מעוצבים-מיושרים-מדוקדקים אלא רגועים בהרבה. האזור של הטריאנון וכל מה שמסביב לתעלה הוא לגמרי לא האורנז'רי הפיסולי ולא הגינות המאורגנות ומזרקות-הנושא המפוסלות שבחלק שבין הארמון לתעלה.
באשר לעונות - ראשית, עוד לא חורף, אפילו פרחים אחרונים עוד זוהרים פה ושם. שנית, הסתיו שמתחיל, העלים המאדימים והנושרים, גם אלו יפים ונוגעים ללב (לטעמי..).
בקשר לתור שאלכס הזכיר - אם מבקרים רק בגנים ביום שלא משלמים בו, הרי שאין שום תור. פשוט נכנסים מהשביל שמשמאל לארמון, וזהו זה. כדי להכנס לארמון עצמו יש תור, בדרך כלל לא לכרטיסים (את זה אפשר לעקוף אם קונים באינטרנט) אלא לבדיקה הבטחונית.
דבר אחרון: בגן שבנחלתה של מארי אנטואנט הוצבו בקיץ כמה אינסטלציות, מין תערוכה שכזאת. הנה קישור
http://www.chateauversailles.fr/les-actualites-du-domaine/ev enements/evenements/expositions/exuberance-baroque-
אחר כך אחפש כמה צילומים שיש לי משם (כאלו של טלפון, לא להתלהב..) ואצרף לכאן.
הם נמצאים שם לפחות עד סוף השבוע הבא, לא יודעת אם אז יעלימו אותם או שישאירו עוד קצת לטובת המאחרים בנשף.
האינסטלציות הגינוניות האלו מעניינות, הן ממש לא 'גני ורסאי', מאידך גם ממש לא 'טבע'. מי אמר שלמטבע יש רק שני צדדים?
המשך יבוא. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?הפסל המתנשא לגובה שבתמונה אחת בנוי מנחשי חבל שבתוכם אדמה ובה זרעים, ואלו נובטים החוצה מתוך הבד. דומה לקירות הצומחים שיש בכל מיני מקומות (למשל בקה בראנלי, ובאחת הכניסות למרכז הקניות בלה דפאנס), אבל פיסולי יותר.
הלב שבתמונה השניה חצוי על ידי - לא פחות ולא יותר - עמוד אחד מאלו שבגדר של ארמון ורסאי.
משהו נחמד לגבי הגן של מרי אנטואנט שלא רואים בתמונות האלו: כל הפרחים בעציצים, כדי שאם היא משנה את דעתה ורוצה דווקא אדום במזרח וסגול בצפון, יהיה קלי-קלות לשנות את הארגון ולשמח את ליבה. אמנם היא כבר לא בסביבה בשביל לצוות, אבל המסורת נשמרת - בגן שלה הפרחים שתולים בעציצים.
-
גני ורסאי - כדאי בכלל?
חמוד הג'ינג'י שלך.
אני אוהבת גנים ופרחים . למרות שגינתי שלי "בוהמית" ולא מאורגנת, אני מאד אוהבת גם את האירגון של גנים כמו וורסאי.
השילוב של מקומות כאלה בין המודרני לישן, גם מענין ומחייה את האתר.
והגברת "תאכלו עוגות אם אין לחם" , אכן השאירה את ראשה על הגיליוטינה, אבל איזה עושר של מבנים וגנים השאירה לדורות.
וורסאי זו יצירת אומנות.! על כל מה שיש בה.
-
גני ורסאי - כדאי בכלל?ועוד תמונה אחת - אתם יכולים לנחש שבן השבע (זה שרקד קודם) העדיף את המיצב הזה על כל האחרים.
אם בכל זאת הולכים ביום שיש מזרקות, הנה היפה מכולן (לטעמי..), בה אנקלדוס נאנק תחת האבנים שנערמו עליו.
http://en.wikipedia.org/wiki/Enceladus_(mythology)
-
גני ורסאי - כדאי בכלל?נכון שזה עניין של טעם אבל גם אני מצטרפת לאלו שבעד ההגעה לוורסאי
גם לארמונות לא רק לגנים המדהימים.הייתי מציעה לקחת את הכרכרה הממתינה בתחילת המסלול כדי לערוך סיור בגנים רחבי הידיים ולזכות בהסבר על הדרך. -
גני ורסאי - כדאי בכלל?המון המון תודה לכל מי שטרח להגיב
האמת, רק בגלל התערוכה של מוראקאמי הייתי הולך
השילוב בין שני ההפכים האלה, הבארוק והמאנגה, נראה לי מטורף לחלוטין!