טיול שבועיים ויאטנם
-
שלום,אשמח לקבל המלצות על אופן טיול שבועיים ואטנם 2 זוגות בני 40 צפון ודרום
למרות שהבנתי שדרום פחות יפה ,האם ניתן לטייל עצמי או עדיף לסגור עם חברה שמארגנת הכל ואם כן אשמח לקבל המלצות
תודה !
-
אשמח לחבר לכם מסלול ולהפנות אתכם לשני סוכנים אמינים מאוד. אם תסכימו למסלול, אעביר לכם את פרטי הקשר
אם יש לכם כבר מסלול, ספרו לי. תודה
-
השאלה לגבי טיול עצמאי או עם סוכן נשאלת פה שוב ושוב ( אז אתה יכול לראות אם הגולשים עקביים בתשובותיהם
)ככה שיש לך אפשרות לחפש אחורה בנושא.
בסופו של דבר אני חושב שזה תלוי בכם- ביכולת שלכם , ברצונות שלכם, בזמן ובתקציב.
אני באופן אישי לא מסוגל לתת למישהו שיארגן לי הכל בחבילה, גם אם אני קבעתי אותה והוא תימחר. טיול מאורגן זה לא בשבילי.
אבל אני גם מנוסה בטיולים בעולם השלישי, ולא מפחיד אותי הצורך לאלתר.
בסופו של דבר אתה כן תטייל שם לא אחת עם מדריכים וסוכנים- אבל כשאתה עצמאי- אתה בכל מקום תסגור מה שתרצה לפי רצונך, לי מאוד חשובה העצמאות הזו.
אני יודע שיש שאומרים שהם לא רוצים להתעסק בטיול קצר עם כל המנהלות, ומוכנים לפיכך לשלם יותר לסוכן וללכת דרכו- בעיניי זה פשוט חלק מהטיול- התמודדות עם מקומיים, התחבטות באופציות וכיוב’ ולא משנה אורכו של הטיול.. בטיול של חודשיים אני אולי אקח את זמני יותר ובטיול של שבועיים אני אולי אבדוק רק 3-4 אופציות בכל יעד ( והסוכנויות נמצאות בכל מקום ובמרחק מאוד קצר אחת מהשנייה בויאטנם)
בקיצור- קודם אתה צריך להחליט על מסלול, אח”כ האם אתה עושה אותו עצמאית- ואם לא לפנות עם המסלול לסוכנים, ואם אתה עובד עם סוכן- כדאי להגדיר כמה שיותר מראש מה בדיוק אתם רוצים ולהשאיר פחות לבחירה…
אנחנו עשינו מדרום לצפון- היינו עם ילדים, וחלקנו היו כבר בטיול רק בצפון שנה קודם- ולכן הצפון היה יותר מחופף.
לא יודע מה אתם אוהבים ורוצים יותר לעשות- אבל בגדול מסלול לדוגמא יראה ככה ( מצפון לדרום):
הנוי- אזור סאפא- הלונג ביי-הויאן- דאלאת-סייגון… לדעתי אפילו העצירות הללו הן ליותר משבועיים והנוי או סייגון יצטרכו להיות רק תחנת מעבר.
כשכתבתי דאלאת- בהצעה הזו התכוונתי לטיול רכוב מהויאן לדאלאת ( 3-4 ימים) עם עצירות בדרך.
בהנוי- בטיפים המלצתי ( וגם אחרים לדעתי) על ג’יאנג מטואי ג’יאנג בהנוי כאחת אמינה לכל מיני דברים שצריך לארגן- בעיקר באזור הצפון. ( הטיפים כבר התיישנו- אבל היא עודה שם עם משפחתה). לא צריך לישון אצלה במלון שהוא מאוד זול ופשוט- ואפשר רק לעבוד איתה.
תהנו!