אחת הבעיות של נוסע דתי בטיסות להוציא בחברות הישראליות שהוא חייב להזמין אוכל כשר. שהוא די מוגבל מבחינת הכמות.לחמניות בדרך כלל אם יש זו לחמניה אחת או קרקרים.
יין מסיבות כשרות אסור אפילו להגיש כיוון שהמלצרי/יות גויים. ישנם נוסעים צעירים שאינם יודעים שחובה על חברת תעופה זרה לספק אוכל כשר . כמו שהיא חייבת לספק אוכל צמחוני, חילאל(לערבים) או דל סוכר וכו'.
יש מספר מצוצמם של חברות קייטרינג כשרות. בעיה נוספת היא שחוץ מאל על כל שאר החברות מספקות אוכל רק בהכשר גלאט.
ישנם חברות קייטרינג שבארוחה העקרית. מגישים דגים כדי לא להסתבך בבעיית סוג השחיטה. ובדיחה בעניין זה אספר בסוף .
לדעתי האוכל באל על הוא הטוב ביותר ויש כמובן אפשרות לקבל לחמניות ויין! לאחרונה התחילו לבקש תשלום על יין.
אל על אגב לא מוכרת את האוכל הכשר שלה לאף חברה.
הקטריניג האנגלי הרמולין הוא די טעים אם כי הם מגישים דגים. ואת הממתק הבריטי שוקולד פרווה . עם מנטה מזל שאת הדגים הם לא מגישים עם מיונז... כפי שזה נהוג באנגליה בקרב יהודים .
חברת קטריניג כשרה חדשה היא חברה טורקית. מכיוון שבמהלך ה4 שנים האחרונות טסתי עם החברה הטורקית גם לאירופה מטעם העבודה ולסין. לפני 8 חודשים הופתעתי לקבל מנה כשרה ומושקעת בהכשר חב"ד באיסנטנבול מנה עיקרית דגים ברוטב די טעים.
האוכל הכשר בחברות האמריקאיות היה גרוע והשתפר.
לדעתי הקטריניג הגרוע ביותר הוא "גוטמן" משוויץ אפילו חברת סוויס שהיא חברה מעולה לא מספקת את האוכל של גוטמן . איום ונורא. אם אני תופס את הטבח שלכם אני עושה לו סיכול ממוקד. אחרי האוכל הנורא שקיבלתי. לפני 17 שנים בטיסה מנפאל לבנגקוק ועוד עם חברת תאי שהיא חברה מצויינת
אם מדברים על חברות תעופה
החברה הטובה בעולם היא סינגפור איר ליינס טסתי איתם כמה פעמים לפני 13 וחצי שנים לניו זילנד ואוסטרליה הם מדהימים.
מרחב של כמעט מטר בין כסא לכסא באקונומי.! יש להם מכונת כביסה במטוס!
שירות מעולה.
ואסיים בבדיחה?חרדי אחד שהיה מקפיד בכשרות נפטר והגיע לשמיים. כביכול הציעו לו לאכול בגן עדן. במסעדה , שאל מי המשגיח אמרו לו אברהם אבינו. אמר בימי אברהם עדיין אכלו חלב ובשר , לא יכול לאכול כאן. הלכו איתו למסעדה אחרת שאל מי המשגיח. אמרו לו משה רבנו. אמר להן בימי משה לא נקבעו כל החכות הכשרות , לא יכול לאכול כאן. לקחו אותו למסעדה מפוארת . שאל מי המשגיח? אמרו לו הקב"ה בכבודו . חשב כמה שניות ואמר. טוב , דגים אני יכול לאכול כאן!
מועדים לsimה