לינה בפראדורים בפירנאים
-
שלום לכל בוגרי ספרד. במסגרת החיפושים אחר היעד הבא,ולאחר קריאה בפורומים,בא לי לטייל בפירנאים ובחבל הבאסקי.זה מתוכנן למאי.אנו שני זוגות והייתי רוצה לחוות לינה בפראדור.
האם מי מכם יכול לתרום לי מניסיונו?
בתודה ובברכה.
דבורה -
לינה בפראדורים בפירנאיםכל הפרדורים רשומים כאן, לפי מיקום גיאוגרפי:
http://www.paradores.es/en/portal.do
אתם ודאי מכירים את המסלול שלכם ויכולים הכי טוב לבחור פרדור לפי קרבתו למסלול.
באתר הנ"ל ניתן גם לוודא אם יש (או אין) מבצעי מחירים לאורך המסלול שלכם. בדרך כלל מחירי פרדור אינם יחסית מן הזולים. ניתן לקבל מחיר הרבה יותר אטרקטיבי אם חברים במועדון "אמיגוס דה פרדורס".
בדלפק הקבלה של כל פרדור יש טפסי רישום, אולם במקרה שלכם כמובן צריך להירשם למועדון לפני הנסיעה. בקשו מהמשרד של אמיגוס (לא ממשרד ההזמנות) טפסי רישום. כאשר אני בקשתי לפני שנתיים, הם העבירו לי את הטפסים בפאקס. תוך כמה ימים, עוד לפני שכרטיס החבר יגיע אליכם בדואר, כבר יהיה לכם מס' חבר לצורך לוגין בתור "אמיגו".
פרטי הקשר אליהם בני השנתיים:
Tarjeta Amigos de Paradores
Apdo. Correos 62097
28080 Madrid
Tfno: +34 902 54 57 57
Fax: + 34 902 52 43 21
E-mail: -
לינה בפראדורים בפירנאיםשלום,
בפארדורים יש בנינים מודרניים , שנבנו מלכתחילה כביתי מלון,וישנם בנינים עתיקים משופצים- שזו הייתה המטרה - לשפץ ולהשתמש כבית מלון.
כדאי לעשות תוואי של הנסיעה ובהתאם לחפש אותם.
בחלקם יש מטבח מעולה, ובחלקם- כמו שאכלנו בשבוע שעבר ב ARTIES , אוכל גרוע.
בשניים שנהנינו , אמנם לפני שנים, BIELSA , ו SOS DEL REI CATOLICO
ARGMANIZ , גם מן החדרים המיקום והאוכל והמבנה.
לשים לב לSPECIAL OFFERS
שלהם.
תהנו.
-
לינה בפראדורים בפירנאיםתודה לעונים.מאחר והטיול מתוכנן לחודש מאי,אני רק בתחילת הדרך ועדיין לא החלטתי אם אעשה את החלק המערבי או המזרחי של הפירנאים שכן לא נוכל לעשות את כל המסלול ב7 או 8 ימים.
כמובן שהייתי רוצה לבחור הכי טוב.
אשמח לקרא חוות דעת נוספות.
דבורה
-
לינה בפראדורים בפירנאיםשלום
לפני מספר שנים לנתי בפרדור בצפון ספרד, ואז גיליתי שמתקיים מבצע מיוחד - רכישת כרטיס מנוי לחמש לינות בפרדורים שונים, במחיר מיוחד (שאיני זוכר אותו כרגע...) אבל שינה את ממוצע הלינה לכל לילה למחיר מאד מאד מעניין - פחות מלילה ממוצע במלון "רגיל". אם תצליח למצוא משהו דומה מראש - רק תרוויח, כמובן אם תגיעו לפרדורים מעניינים, כפי שכבר צוין כאן - יש ישנים ששופצו נפלא למלון מרתק, ויש מודרניים שאינם שונים מכל מלון 4-5 כוכבים סטנדרטי. כנ"ל גם בנושאי האוכל. המענינים ביותר (ענין של טעם אישי...) הם אלו שמפעילים שירותים שונים בתנאים ותלבושות הצוות תקופתיים: קרה לך פעם שמלצר הגיש לך צלחת מרק כשהוא עוטה שריון קשקשים, וחרב ענקית תלויה לירכו על חגורת עור שרוטה?!
תיהנו.
יוסי -
לינה בפראדורים בפירנאיםחזרנו מספרד (פירנאים) לפני כשבועיים.
במהלך הטיול ישנו בשני פראדורים. הראשון ב-Bielsa על הגבול עם צרפת - פארדור יחסית חדש ההמוקם בעמק מדהים בפאתי פארק אורדסה. ממנו אפשר לטייל בפארק וגם לעבור לצרפת. ממולץ בחום.
השני, ב-La Seu D'Urgell - ממוקם בתוך העיר. מאד יפה, אבל ללא ייחוד. פשוט מלון ברמה גבוהה מאד.
באופן כללי אני ממליץ מאד על הפארדורים. אם נופלים לאחת הקטגוריות המיוחדות (אנחנו ב"צעירים" - עד גיל 35) זה גם יחסית משתלם. ב-113 יורו ללילה מקבלים מלון ברמה עם אוירה מיוחדת. מחיר זה הוגן יחסית למלונות ברמה דומה באירופה, ואפילו זול יחסית למלונות ברמה דומה בארץ.
מומלץ בחום. (בעיקר הפרדור ב-bielsa).