סקי לשומרי מסורת
-
מי יכול לתת המלצות להתאמת נסיעות סקי, עצמאיות או מאורגנות, לשומרי מסורת ? -
מנחם - איפה אתה כשצריך אותך?ישנו גולש בשם Menachem שהוא נציגם של שומרי המסורת.
בחור עם התלהבות ראשונית לסקי.
אני מקווה שהוא קורא את השירשור ויגיב.
- מ.א. -
מנחם - איפה אתה כשצריך אותך?היי חברה, קראתי - ובהחלט בשמחה אגיב - אבל אני זז עכשיו להתפלל - אז יותר מאוחר הערב . -
מנחם - איפה אתה כשצריך אותך?Ok, Ready?
בקיצור , יש כמה אפשרויות: אם אתה הולך עצמאית / עם חברים אז יש את מלון אסטר בלה דו אלפ (Aster Hotel , Les 2 Alps) שהוא אחלה מלון, ובתקופת החורף יש איזה יהודי צרפתי - ישראלי שמשכיר את המלון ומכשיר אותו. המלון עצמו אחלה.
בפסח, הייתי בווילאר בשוויץ. בפסח המלון שכשר שם זה מלון ויקטוריה, כשבשאר ימות השנה יש מלון שנמצא 2 דקות ממלון ויקטוריה , בבעלות חרדית , ממש צמוד למעליות לאתר והבנתי שהאוכל שם ממש אחלה. אגב, מלון ויקטוריה כשר רק בפסח (קבוצה של כמה יהודים לונדונים עשירים מכשירה אותו רק לפסח..)
האתר עצמו סבבה, אבל קטן יותר מלה דו אלפ - אבל עם קלאסה שוייצרית (מחלק מהמסלולים רואים את אגם ג'נבה...)
לגבי קבוצות מאורגנות - יש כמובן את הכנסקי הידוע - בו חברה צעירים, דתיים מכל העולם מתאספים לשבוע של סקי וכיף כל שנה ביעד אחר באירופה - הנה הקישור:
http://www.keneski.com
רשמתי על זה גם בבלוג שלי:
http://dosiblog.blogspot.com/2010/02/2010.html
יש גם עוד קבוצות כמו נפקא מינה, ועוד חברה פרטיים שמארגנים (בעיקר בפייסבוק) אבל הכי טוב לדעתי זה הכנסקי - בעיקר כי מגיעים סינגלס דתיים מחו"ל - ניו יורק, לונדון, וכו'.
אם יש עוד שאלות אשמח לענות .
-
מנחם - איפה אתה כשצריך אותך?menachem שלום,
תודה על התשובה. האם אתה יודע באילו מדינות נוספות יש אפשרות לארגון עצמאי של סקי לשומרי מסורת ?
-
מקום כשר נוסףבסלה רונדה איטליה - ב-CANAZEI מלון כשר MY ONE HOTEL
-
מקום כשר נוסףמזכרוני יש גם מלון כשר ב- Crans-Montana שוויץ. מישהו מכיר / היה ? -
מקומות כשרים נוספיםמלונות בשוויץ
מלון בסנט מוריץ
מלון בשקול - עם רכב ניתן לגלוש באישגיל(אתר משותף עם אתר שוויצרי (sumnaun) כ1/2 שעה נסיעה
מלון בוילאר
מלון בארוזה (אתר קטן וסולידי עם הרבה מסלולי הליכה ללא גולשים)
כמו כן בשוויץ ניתן לרכוש מוצרים כשרים מרשתות הסופר בהתאם לרשימות מוצרים שמפורסמים ע"י הקהילה באינטרנט ומאפשר לשכור דירה באתרים אחרים , מצורף לינק לרשימת המוצרים הכשרים
מלון באיטליה בקנציי (עיירה שנמצאת בסלה רונדה)
-
סקי לשומרי מסורתבתור שומר מסורת אף פעם לא הבנתי את התלות הזו במלונות כשרים. מה הבעיה בשכירת דירה/סטודיו מאובזרת במטבחון??
משום מה, אני סולד מכל אותם מקומות כשרים בחו"ל. האווירה שם תמיד גלותית משהוא..
כבר שנים שאנחנו נהנים מחופשות סקי בדירות סטודיו רגילות. אמנם דורש מעט יותר לוגיסטיקה, בעיקר בנושא הכשרת המטבח/סחיבת סירים מהארץ, אבל מעבר לבשר שאנחנו מביאים איתנו - את כל שאר המוצרים (ביצים, גבינות, פסטות, שימורים, ירקות, לחם, שמן וכו') אנחנו רוכשים בסופר מרקטים גדולים בדרך לאתר (יותר זול) או באתר עצמו. ניתן להוריד מהרשת רשימות של מוצרים כשרים בכל מדינה ארופית או ארה"ב, ותתפלאו - יש כאלו לא מעט.
יש שיחלקו עלי, אבל אנחנו נהנים לבשל לעצמינו ארוחות גורמה כל ערב, וגם לשבת יש פתרונות (בדרך כלל הכיריים בדירות הללו הם חשמליות, מה שהופך אותם לפלטת שבת).
בקיצור, ההמלצה החמה שלי לשומרי מסורת היא לא להגביל את עצמכם למלונות כשרים ואף להתרחק מהם אם אתם לא בעניין של אווירת שטיעטל..
שוקרוט אלזסי כשר -
מקום כשר נוסףאכן זה אחד המלונות הטובים לסקי כשר, הן ברמת האירוח המוצעת בו והן במיקום על הסלה רונדה.
הייתי שם לפני שנתיים והשנה אני חוזר לשם לשבוע נוסף בסוף ינואר.
-
סקי לשומרי מסורת קבלו קישור -
סקי לשומרי מסורת קבלו קישורשלום, מי יכול לעזור במידע על חופשות סקי לשומרי מסורת בארה"ב ? -
סקי לשומרי מסורתבצרפת, עירייה בשם לה טוסוויר, החבילה כוללת הכל: טיסה, העברות, מלון כשר, ציוד, שיעורי סקי- 6 ימי סקי (גם ביום האחרון, יום הנסיעה)
מארגן את זה בחור בשם אילן, הטל' שלו: 054-6640205
מומלץ מאוד -
סקי לשומרי מסורתלפני 3 שנים יצאנו אני ואישתי עם עוד זוג שתווך בינינו עודד מאלפא קלאב על מנת לחסוך בהוצאות רכב ויצאנו לזאלבך לבית מלון כולל ארוחת בוקר .התברר שהזוג שומרי מסורת .הם הביאו איתם ציוד להכנת אוכל ובקיצור גם לחילוני כמוני זו היתה חוויה,ונישארנו בקשר וגם בשנה שעברה יצאנו לטיין.שומרי מסורת יכולים לצאת לכל מקום עם תכנון ואירגון מתאים.לדוגמה ירקות פרות אפשר לקנות בכל מקום.קונסרבים למיניהם אפשר להביא מהארץ.אולי זה לא מתאים לחלק מהגולשים וחלקם יכולים אולי לצחוק ,אך אני אישית מאד התחברתי לזוג הזה מרמת גן כשאני צפוני חיפאי.