האטה בתיירות?
-
ולתרבויות עתיקות אחרות: פואבלו דל ארויו, בצ’אקו קניון, ארה”ב. היכן שהתקיימה תרבות סביב שנת 1000 לספירה ונעלמה כלא היתה בסביבות שנת 1200-1250 מכל האזור.
-
-
-
למי שמחפש תעסוקה בזמנים קשים. הוא מוזמן לזהות ידוענים בציור הקיר הבא מלוס אנג’לס:
-
היי גדליהו ,
אם תסתכל טוב טוב תוכל לראות אותי בשורה הלפני אחרונה בכיסא השלישי מהסוף …..
-
דפקת אחלה שמלת ערב! השטיח האדום החוויר…..
-
@nzvia1 אמר:
היי גדליהו ,
אם תסתכל טוב טוב תוכל לראות אותי בשורה הלפני אחרונה בכיסא השלישי מהסוף …..
ישר זיהיתי, בשמלה אדומה וסנדלי שורש
-
שכחתם נקודות זיהוי נוספות כגון בטן בולטת עקב חגורת הכסף שעל הגוף (שלא נדבר על הכסף באוזבקיסטן או במיאנמר ששם ישר נראתי בחודש השמיני מרוב שטרות שמקבלים על כל המרה), תרמיל אדום שמשתלב עם השמלה , ספר לונלי פלאנט מבצבץ מהתרמיל ועוד
-
-
-
זה על האי?
-
שביל מסביב לאגם.
-
-
-
התמונה שלי היא מאוד עתיקה משם, כנראה ששלך משנה מאוחרת יותר ועשו את כל השיפורים האלו. כי גם אנחנו עשינו את המסלול מסביב לאגם ולא זכרתי שם שום דבר בנוי, רק נוף ועשביה נמוכה...
-
חציית גבול גוווטמאלה- מכסיקוהיום החציה מטיקל לכיוון סן קריסטובל כוללת בערך חציה של חצי שעה על הנהר ומושלמת ביום אחד.
לפני הרבה מאוד שנים זו היתה חציה מאוד מורכבת- נוסעים כ-6 שעות מפלורס לישוב בשם אל נרנחו (ה”תפוז” והוא לא היה מכני)- עולים על סירה לשייט של 4 שעות שמוריד בלאס פאלמס ומשם טרנזיט-בוס לוקח לאיזו עיר שדה- ואז כבר מאוחר ודי בלתי אפשרי להמשיך לפלנקה או סן קריסטובל… זו היתה בהחלט הרפתקה עם תוצאות לא צפויות מראש
-
סיפור מעניין על הצ׳אקו.
-
אכן מעניין. אמנם הייתי באזור של תרבות האנסזיס מזמן, אבל מה שאהבתי באתרים שם- קטנים או גדולים, שלא יודע אם במכוון, אבל כל אתר נתן עוד איזו פיסת מידע לאופציות של מדוע בעיקר הם נעלמו… וזה היה מעין עידוד להמשיך לבקר באתרים שלהם...
-
וחג המסיכות נמשך.אני כבר “נסעתי” וירטואלית לשני יעדים חדשים- שתוכננו במקור לשנת הקורונה – תכננתי וקראתי וחיפשתי. האמת היה כייף ( במגבלות המצב).
בינתיים צריך להביא משהו בתחפושת. תסלחו לי על התמונה הממש גרועה. וזה גם לא תחפושת.
אבל אי שם בשנות ה-90 נכחתי בתחרות מיס טונגה באחת מקבוצות איי המדינה. המתמודדות גם לבשו שמלה מסורתית ( כמו שאמרתי לא ממש תחפושת- אבל הן לובשות אותה לתחרות, אז ניחא)
-
ילוסטון, ארה”ב