אגם אברהם ברוקיז הקנדיים

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי גדליהו מהגרעין
-
הר רנייר ( בעיקר שמורת רנייר, פחות הר)פורסם בפורום צפון אמריקה
סיכום קצר ל-3 מסלולים שעשינו בהר רנייר:
שבוע אחרון של אוגוסט- פחות מטיילים (ע"פ הלכים קבועים בפארק), אבל עדיין לא חסר. בעיקר מקומיים. טיילנו באמצע השבוע- אז פחות עמוס מסופ"ש
מזג האוויר- רק יום אחד מה-3 ממש ראינו את הר רנייר במלוא הדרו- בשאר הימים הוא היה עטוף בעננים. המסלולים היו עדיין יפים, אבל אני מניח שעם ההר בסמוך- דברים היו נראים אחרת.
דרוג המסלולים- השתמשנו ב All trails לבחור וגם ניצלנו את הדף מסלולים שיש לכל אזור בפארק- מצאתי אותו ממש יעיל- למרחקים בין נקודות צומת ובתיאור מסלול. - צד אחד מפות וצד שני תיאור ודירוג קושי.
ככה הוא נראה לדוגמא ( וזמין בתיבה מחוץ למרכז המטיילים, למי שמתחיל מוקדם לפני הפתיחה)

ביום הראשון החלטנו לצעוד מסלול של 9.5 ק"מ, שדורג כמאומץ, 3.5 שעות הליכה. כדי שאם נגלה שלא ניתן לביצוע, נעדכן תוכניות ומסלולים. נבחר הסקייליין בפארדייז. המסלול הכי פופולרי. מאחר וחששנו מבעיות חניה- יצאנו מוקדם והתייצבנו בסביבות 8 בחניון. עוד לא היה מלא, אבל כשחזרנו מהמסלול בצהריים כבר היה מלא. הלכנו נגד כיוון השעון- התברר כיותר מרחק של עלייה, אבל אמור להיות קצת פחות תלול מהליכה בכיוון השני. מסלול יפה. עשינו הפסקת צהריים ארוכה יותר כי הבטיחו התבהרות בצהריים- שאיפשרה לראות את הקרחון במסלול, אבל ההר לא התבהר בכלל.
סופו של המסלול- השלמנו ב קצת יותר מזמן ההליכה האמור, בתור אחד שמאוד מתקשה בעליות בגובה רב, ואינו שומר על כושר, אני יכול לומר שעמדתי בזה בכבוד, ולדעתי הגדרת moderate מתאימה יותר.

במסלול רואים צ'יפמונק, מרמיטות וראינו גם צבי.. בדרכים ראינו גם אלקים.( סוג של צבי מאוד גדול)
ביום השני היה היום היחיד שראו את ההר. מאחר ואתר הקמפינג שלנו היה מרוחק מאוד- באזור רכס הצ'ינוק ( כל השאר היו תפוסים לפרק הזמן שרצינו וגם לא רצינו המון פירוק והרכבה) - תמיד עברנו את אגם tipsoo בדרך מ/ל הקמפינג. וככה יצא לנו לחוות את האגם קצת אחרי הזריחה.

ביום השני אנחנו בחלק המערבי של הפארק- קצת מנותק משאר הפארק ואין כמעט מסלולים- אבל יש מסלול הלוך ושוב ל Tolmie peak outlook. כיאה לאזור - יש עליות יפות במסלול, אבל מוגדר בינוני- ואכן זו ההגדרה המתאימה. 3 ורבע שעות הליכה. עמדנו בזמנים וגם נהנינו מהפסקה ארוכה בתצפית. מתחת לתצפית יש את אגם יוניס שאפשר להתרחץ בו לפני או אחרי העלייה הגדולה ביותר- לתצפית.

היה מאוד אביך- אבל אפשר לראות את רנייר באופק. ( גם הצלם ומצלמת הטלפון הם לא משהו...)
יום שלישי- החלק של סאנרייז- הבוקר התחיל עם גשם וסופת רעמים, אז החלטנו להתחיל רק לקראת הצהריים. אין בעיית חנייה גם ב 10 בבוקר או אח"כ אנחנו בוחרים במסלול sunrise rim trail באזור סנרייז יש הכי הרבה אופציות למסלולים ושילובי מסלולים. גם את מסלול הרים אפשר לעשות באורכים שונים. אנחנו לקחנו 8 ק"מ. מוגדר מאומץ. שוב לדעתי רק בינוני. ואותו בהליכה נטו סיימנו בשעתיים וחצי במקום ה-3 שנכתב. מאוד אהבנו את המסלול הזה, גם אם ההר היה תחת מעטה עננים. הולכים באזורים החשופים ביותר. התחלנו אותו באגם shadow ובחלק הראשון ראינו די מעט אנשים, בחלק השני מאגם Frozen כבר היו הרבה יותר ( ואולי גם שעת הצהריים תרמה לכך)

לינת הקמפינג שלנו היתה במחנה מאוד בסיסי (שוב- כשבאנו להזמין רוב הקרובים לשמורה היו מלאים, מה שהצריך הרבה מעברים אז החלטנו על נסיעה אורכה כל בוקר...) ולכן ישנו מזרחית מרכס צ'ינוק. אהבנו את משאבת המים של המחנה- שהיתה שווה צילום...

זהו- שמורה יפה. אפילו במזג אוויר שקצת פחות שיתף פעולה
-
RE: יש ריח של קיץ, ים, חופים,צוקים,שיט-שרשור שבתפורסם בפורום אירופה
ממש לא פאפין, אבל רציתי לשמור על קישוריות ( מאוחרת) לקו השיחה.ציפורי סולה על קו החוף באי הצפוני של ניו זילנד. מחכים לשפל כדי להתקדם לעבר המושבה.

-
RE: שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגיםפורסם בפורום אירופה
די!אמרת את המילה האחרונה! ניצחת! בבקשה מכולם תפסיקו לענות !
יש לך משהו להגיד על נושאי תיירות? כי אני בטוח שאתה יכול למצוא מספיק פורומים פוליטיים ולטחון שם, או לפחות לשמש כטוקבקיסט 100% מזמנך!!!!
-
RE: סיפורי אימה על טיסותפורסם בפורום אירופה
גיליתם למה הוא הורד מהמטוס? אולי הוא לא גמר מהצלחת? או לא לקח סוודר ביציאה החוצה? אחרי הכל טיסת פנים בפולניה
-
אלמו- השכרת רכב אדמונטוןפורסם בפורום צפון אמריקה
חיכיתי עד שלסיפור הבא יהיה סיום לפני שאעלה אותו, ונראה לי שמיציתי אותו . אז הנה הוא:
טיפ ראשון- חשבתם לנהוג באדמונטון- תבדקו אם יש/כדאי לעשות ביטוח אקסטרה לשמשות. מתברר שזה מכה רצינית שם, עד כדי שבין המרכזי קניות יש סככות של “תיקון מהיר” ( לא יודע מה זה אומר אבל ראיתי אותם.)
בנובמבר דאשתקד הגעתי לאדמונטון בשעת לילה מאוחרת ליום אחד. שכרתי רכב ( שיוצא יותר זול מאובר וכל אופציה אחרת להגיע ולהתנייד בעיר). בתור מי שקרא יותר מדי סיפורי שוכרי רכב ואף חווה פעם בעברו דרישת תשלום מאוחרת- סרקתי את האוטו היטב מסביב ואף צילמתי פגמים קטנים בפח, למקרה שיחליטו להתווכח אח”כ . בבואי להחזיר מקבל הרכב מגלה פתאום פגיעה בשמשה הקדמית. אני מסתכל עליו ולא מבין על מה הוא מצביע. כבר היו לי סדקים בשמשה קדמית ( כולל קטנטנים שלא מתקנים) אבל באמת שאני לא רואה כלום והוא מסמן לי איזה משהו שנראה כמו איזה מריחה של משהו :
התצלום הוא ממש בצמידות לרכב, כי אני בכלל לא רואה כלום שנראה כמו סדק, וגם אם הייתי בודק את המראה בחושך או באור לא הייתי רואה דבר כזה.לא ממש שמחתי ( למרות שיש לי ביטוח), המנהלת באה להרגיע, שכנראה זה יטופל על ידם ואם אני לא אשמע מהם תוך כמה חודשים אז אין בעיה.
אז לא שמעתי
עד שבספטמבר מגיע החיוב- כמה מאות דולרים על החלפת השמשה וכיוון המצלמה מחדש. יש טפסים להגיש לביטוח ויש גם את חשבונית התיקון, מחברה בעלת סניפים רבים מקנדה. הפרט המעניין שהתיקון בוצע רק בספטמבר ( 10 חודשים אחרי ההשכרה) ובפרובינציה אחרת כמה מאות קילומטרים מאדמונטון.
לפני שהרמתי טלפון למחלקת החיובים התקשרתי לאחד מסניפי חברת תיקון השמשות באדמונטון והבחור בדק שאת הרכב הנ”ל אף סניף באדמונטון או אלברטה לא תיקן אי-פעם. אח”כ צלצלתי לסניף המתקן בפרובינציה השנייה ווידאתי שהם אכן תיקנו זאת רק בספטמבר השנה. כשכל האמור אושר התקשרתי למוקד החיוב.
לא ממש עונים- מחזירים טלפון כמה ימים אחרי.
בסוף השגתי מישהי לדבר איתה ושאלתי האם אני אמור להאמין שרכב של חברת השכרה הושבת עכשיו 10 חודשים מפעילות? ומאחר שזה לא הגיוני אז לכמה לקוחות לפני ואחריי הם עוד סימנו את הכתם הבלתי נראה הזה לחיוב? ולמה הם שלחו את הרכב לתיקון בפרובינציה אחרת לחברה שיש לה כמה סניפים באדמונטון – כשרק בדרך הארוכה הזו מי יודע מה יכול לקרות לרכב?
הדוברת בצד השני אמרה שהיא לא מבינה למה שלחו לי חיוב אחרי כ”כ הרבה זמן ושהיא תבטל אותו. ביקשתי לקבל את זה בכתב.
המכתב הגיע מנוסח בצורה מאוד ערטילאית לדעתי- לא שהתביעה נסגרה ואין עוד תביעות אלא משהו כמו “ החלטנו לטפל בנזק ובעלות של התביעה לשביעות רצונך”
התקשרתי שוב לבקש משהו יותר מוחלט שמודיע על סגירה, טענו שזה הנוסח שלהם. בשלב זה ויתרתי.
אז אין לי הוכחה שאכן מדובר פה בשיטת מצליח , ויש מצב שזה ממש לא. אני יודע שמעכשיו אני אהיה עוד יותר קפדן בזמן השכרה, ואם אשכיר שוב מאלמו ( או קבוצת ההשכרה שלהם)- אני אקפיד שבעתיים...
-
RE: לתכנן, להתפלל, לארוז...פורסם בפורום טיולי משפחות
על החלטות אם לנסוע או לא זה לא המקום לדיון בפורום טיולים..קראתי את הבלוג והתמונות מרהיבות- המקומות שכולם מבקרים פתאום נראים דרך המצלמה שלכם כמו קטלוג תיירות מדהים.
בגלל שביקרתי במדינות האלו- הכתיבה התמציתית יחסית מאוד זרמה לי ונהניתי.
גם אם סגנון הטיול שלכם לא דומה לשלי מאוד נהניתי לראות את המלונות המדהימים שישנתם בהם..
אבל הסוף קלקל לי את הכל ( ואולי תחשבו לשנות אותו)-
לכתוב שהקורונה לא מורגשת בכלל בשתי המדינות? תספרו את זה ל מעל 2 מיליון חולים במכסיקו וכ-200 אלף מתים, במדינה שהצהירה שבגלל חוסר משאבים לא יכולה אפילו לבדוק אם אנשים מתים מקורונה, אבל מחקר בינ”ל קבע שאחוזי התמותה לכל חודש מקביל לטרום קורונה גבוהים בעשרות אחוזים.
בטיול שבו נוסעים ברכב, נצמדים רק למקומות תיירות ( שמה לעשות חייבים לפעול כי הכלכלה גם ככה בקריסה שם ואינה יכולה לעמוד בסגר כמו מדינה מערבית), עם מינימום חיכוך עם מקומיים, כנראה לא מרגישים כלום….
וגם כשנוסעים לאחת המדינות היותר ירוקות בעולם יכולים לחשוב על להשתמש בבנזין שיזהם פחות את הסביבה מסולר, כשיש תקציב לספוג את ההבדל.
ואם אתם כבר בסגר ויש לכם זמן לקרוא תעשו חיפוש בגוגל על מיכל נלסון וכת… ותגלו כמה דברים מעניינים שקשורים ללנדס אין לאב….
ברוכים השבים ורק בריאות!
-
RE: עזרה בתכנון טיול RV מסיאטל ללוס אנג'לספורסם בפורום צפון אמריקה
@pootzi אתחיל מזה ששום דבר הוא לא חובה- אז על כל דבר אפשר לוותר. החוויות הבלתי נשכחות יכולות להגיע ממקומות בלתי צפויים... או דווקא מהלא צפויים. כבר ציינו לכם הרבה אופציות עצירה והשאלה, בגלל מגבלות הזמן, מה אתם רוצים- לעבור עם הרכב ולהיות בתצפיות או לעשות הליכות רגליות. הליכות רגליות יקחו יותר מהמזן שעומד לרשותכם. למשל לא הייתי בכלל יורד מהכביש הראשי לרנייר אם רק מדובר בלצפות בהר מהכבישים מסביב. אני הייתי שם 3 ימים רק שנה שעברה ורק יום אחד ראינו את הר בכלל. החוף של אורגון מקסים , אם צריך עצירות קטנות רק להתרעננות ותצפית. אם זה בעיקר לתצפיות- קרייטר לייק באמת מדהים ואין שם ממש הליכות בפארק..
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי גדליהו מהגרעין
-
RE: פרו.. מישהו פה בפורום?פורסם בפורום דרום אמריקה
הייתי לפני מיליוני שנים 5 שבועות בכל המדינה- התחלנו בצפון מאזור גבול אקוודור באחד מכפרי הדייגים שם ועלינו לקאראז והוארז ועשינו שם בעיקר טיולי יום, שלקחנו מסוכנויות או אירגנו לבד ועם אחרים. משם ירדנו ללימה ( יותר ביקור משפחתי ממשהו אחר) ודרומה לאיקה ונסקה ואז עלינו לארקיפה וירדנו לקניון קולקה לכמה ימים , חזרה לארקיפה ומשם טיסה לקוסקו , בה ובעמק הקדוש אפשר להעביר המון זמן- מלא אפשרויות.. משם המשכנו לאגם טיטיקקה ולבוליביה.
-
RE: תחבורה בויטנאם למשפחהפורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
אנחנו עשינו, אמנם קצת מזמן, אבל בטוח דברים רק השתפרו, את כל הטיול לבד- גם עם ילדים קטנים השתמשנו הרבה באוטובוסים, אבל לפחות במקטע אחד נכנסנו לסוכנות בהויאן וסגרנו נהג ורכב שיקח אותנו להואה עם כמה עצירות בדרך שהגדרנו מראש. ומהנוי למשל לקט בה- היה סידור של אוטובוס-רכב -אוטובוס שהיה הכל כלול יחד.. יש שם כל מיני אופציות וסוכנויות שתוכלו לארגן הכל במקום.
-
RE: שלד ראשוני לחוף המערביפורסם בפורום צפון אמריקה
הנסיעות בין הערים הגיוניות. לוגאס עצמה אם שוהים בעיקר באזור המלונות אין ממש צורך ברכב- ואז תקחו רק ביציאה מוגאס. לגבי הערים עצמן- אני באופן אישי לא הכי חובב ערים-אז ברובן זה נראה לי קצת הרבה לשהות. אבל יש מצב שחובבי הערים ימצאו מה לעשות בכל אחת גם יותר...
-
RE: מסלול של טיול לפרו, אקוודור של חודש- זוג בזלאים 50+ להערות/התייחסויותפורסם בפורום דרום אמריקה
יום 7 - יכול להיות בעייתי אלא אם זה בטיסה- אבל גם בוקר בקניון ולצתא ממנו לארקיפה לוקח זמן ומשם לפונו זו נסיעה ארוכה מאוד ( באוטובוס או בכל דרך). היינו שם מזמן והכל סגרנו במקום . אני יודע שאת מאצו פיצו צריך היום להזמין מראש לרוב העונות. בקניון קולקה טילנו לבד. היינו בכפרים, בתצפיות ולקונדורים לקחנו אוטובוס- צריך אבל להתחיל מוקדם כדי שיהיה גם אפשר לחזור למקום הלינה ( גם אם ישנים בקניון- פשוט אין הרבה אוטובוסים שם)
-
RE: תכנון טיול של חודש לדרום אמריקה- זוג ( 50+)פורסם בפורום דרום אמריקה
לי דווקא נראה, שאמנם אתם תשרפו כמה ימים על טיסות. אבל יש לכם טיול די ממוקד. אקוודור- לגלפגוס שייט זה בין 3-7 בד"כ בוא נאמר 5 ימים ויום הגעה לאיים ואח"כ ום יציאה. ככה שלא ישאר לכם הרבה לאקוודור ואת כמה הימים שנשארו הייתי אולי מעבה לפרו- שבועיים פרו אם מתמקדים בקוסקו והעמק הקדוש. מוסיפים גם ירידה לארקיפה ( או הפוך), קווי נסקה, איקה. זה בקלילות ימלא לכם שבועיים וחצי ( בהנחה שהעברתם כמה ימים מאקוודור)
-
RE: מתרגשים לחזור - הופמנים 2025פורסם בפורום צפון אמריקה
@hofmanim השקל שלי. ואם כבר אפשר לבלבל- אז למה לא. חופי אורגון נפלאים, ועם אתם רוצים לקחת את הזמן, אז זה בהחלט מקום מצוין לעשות את זה. לגבי הגרנד קניון- תמיד היו פה דעות חלוקות בפורום- לדעתי זה מקום יפה, אבל באמת כל כך גדול שקשה לעיניים לתפוס. בביקור הראשון והיחיד שלי עשיתי תצפיות ולאחריו אמרתי שהיתה טעות לא ללכת פנימה כדי להרגיש את המקום.. וזאת הסיבה שבכל הטיולים סביב גרנד קניון אף פעם לא התאמצנו לשלב אותו שוב. דווקא בברייס מאוד יפה לרדת למטה. עשינו את זה עם ילדה בת כמעט 3 שהיא יחסית נוחה. פה שם נתתני כמה פושים על הכתפיים, אבל אנחנו נעדיף לאט יותר ועצירות מאשר לסחוב... בקיצור ברייס מעבר לתצפיות- ממלץ. אגם פאוול נפלא להפוגה מהחום. היינו יומיים בחניון שלידו. ובתוכו כל בוקר וערב אחרי המסלולים... זאיון כבר נכתב- אין כניסת רכבים בעונה התיירותית רק שאטלים. ( וקשה לי להאמין שזה חזר להכנסת רכבים...). תהנו
-
RE: מתרגשים לחזור - הופמנים 2025פורסם בפורום צפון אמריקה
@hofmanim-0 לדעתי מספיק - אבל הנה המשתנים שאני לוקח בחשבון. אין לי מושג כמה ימים מהחודש מתוכננים ללוס אנג'לס ווגאס. וגאס זה או שאוהבים או שלא. מי שלא אוהב כמוני- אחרי לילה כבר מיציתי. לוס אנג'לס זו גם התארגנות וג'ט לג. אז שוב- כמה ימים מהחודש הולכים על שתי הערים. אני גם מניח שעם גילאי הילדים אתם לא בונים על מסלולים ארוכים מדי וזה יותר לכיוון תצפיות והליכות קצרות, ואולי גם פה אני טועה. ( אצלי בגילאים צעירים הלכו כמה קילומטרים יפה אבל אולי 5 פחות בגיל 3). החופים של אורגון נפלאים, אבל אפשר בקלות לשחק שם עם הקצב ומספר הימים שעוברים את קו החוף, וגם אותו אפשר להתחיל בהרבה נקודות ולסיים בהרבה. כבר המליצו לכם לעבור בקרייטר לייק- מצטרף להמלצה וגם לאזור בנד ( מערת הלבה וכו')- כשתרדו לפרטי הימים , תראו אם אלו יכולים להשתלב
-
RE: עזרה בתכנון טיול RV מסיאטל ללוס אנג'לספורסם בפורום צפון אמריקה
@pootzi אתחיל מזה ששום דבר הוא לא חובה- אז על כל דבר אפשר לוותר. החוויות הבלתי נשכחות יכולות להגיע ממקומות בלתי צפויים... או דווקא מהלא צפויים. כבר ציינו לכם הרבה אופציות עצירה והשאלה, בגלל מגבלות הזמן, מה אתם רוצים- לעבור עם הרכב ולהיות בתצפיות או לעשות הליכות רגליות. הליכות רגליות יקחו יותר מהמזן שעומד לרשותכם. למשל לא הייתי בכלל יורד מהכביש הראשי לרנייר אם רק מדובר בלצפות בהר מהכבישים מסביב. אני הייתי שם 3 ימים רק שנה שעברה ורק יום אחד ראינו את הר בכלל. החוף של אורגון מקסים , אם צריך עצירות קטנות רק להתרעננות ותצפית. אם זה בעיקר לתצפיות- קרייטר לייק באמת מדהים ואין שם ממש הליכות בפארק..
-
RE: טיול במרכז אמריקה- סוף ינואר עד סוף פברוארפורסם בפורום מרכז אמריקה
@itamar_3972408 מבחינת החודשים- אתה בעונה של מרכז אמריקה. לא אומר שלא ירד גשם, בד"כ הוא אמור להיות אחרי הצהריים ובערב - חזק וקצר.
שים לב שקוסטה ריקה מאוד יקרה, יותר ממכסיקו לדעתי. גווטמאלה נהדרת גם לחודש ( במיוחד אם חושבים על טרקים ממושכים), אבל לא מצטיינת ביעדי חוף- אפשר לשלב אותה עם הצד הקריבי ( יוקטן) של מכסיקו בשביל החופים או אפילו לרדת לניקרגואה. בעיקרון הנקודות המתוירות של גווטמאלה, שאנשים עוברים בהם בכשבועיים הם אנטיגואה-אגם אטיטלן- סמוק שמפיי- פלורס. יש עוד הרבה מקומות אחרים , וצריך לבחור לפי מה שמעניין. גם לגבי הטרקים יש אפשרות לכאלו של 3-4 ימים ויש קצרים יותר רק עם לילה או רק יומיים. למה התכוונתם?