הר רנייר ( בעיקר שמורת רנייר, פחות הר)
-
סיכום קצר ל-3 מסלולים שעשינו בהר רנייר:
שבוע אחרון של אוגוסט- פחות מטיילים (ע"פ הלכים קבועים בפארק), אבל עדיין לא חסר. בעיקר מקומיים. טיילנו באמצע השבוע- אז פחות עמוס מסופ"ש
מזג האוויר- רק יום אחד מה-3 ממש ראינו את הר רנייר במלוא הדרו- בשאר הימים הוא היה עטוף בעננים. המסלולים היו עדיין יפים, אבל אני מניח שעם ההר בסמוך- דברים היו נראים אחרת.
דרוג המסלולים- השתמשנו ב All trails לבחור וגם ניצלנו את הדף מסלולים שיש לכל אזור בפארק- מצאתי אותו ממש יעיל- למרחקים בין נקודות צומת ובתיאור מסלול. - צד אחד מפות וצד שני תיאור ודירוג קושי.
ככה הוא נראה לדוגמא ( וזמין בתיבה מחוץ למרכז המטיילים, למי שמתחיל מוקדם לפני הפתיחה)

ביום הראשון החלטנו לצעוד מסלול של 9.5 ק"מ, שדורג כמאומץ, 3.5 שעות הליכה. כדי שאם נגלה שלא ניתן לביצוע, נעדכן תוכניות ומסלולים. נבחר הסקייליין בפארדייז. המסלול הכי פופולרי. מאחר וחששנו מבעיות חניה- יצאנו מוקדם והתייצבנו בסביבות 8 בחניון. עוד לא היה מלא, אבל כשחזרנו מהמסלול בצהריים כבר היה מלא. הלכנו נגד כיוון השעון- התברר כיותר מרחק של עלייה, אבל אמור להיות קצת פחות תלול מהליכה בכיוון השני. מסלול יפה. עשינו הפסקת צהריים ארוכה יותר כי הבטיחו התבהרות בצהריים- שאיפשרה לראות את הקרחון במסלול, אבל ההר לא התבהר בכלל.
סופו של המסלול- השלמנו ב קצת יותר מזמן ההליכה האמור, בתור אחד שמאוד מתקשה בעליות בגובה רב, ואינו שומר על כושר, אני יכול לומר שעמדתי בזה בכבוד, ולדעתי הגדרת moderate מתאימה יותר.

במסלול רואים צ'יפמונק, מרמיטות וראינו גם צבי.. בדרכים ראינו גם אלקים.( סוג של צבי מאוד גדול)
ביום השני היה היום היחיד שראו את ההר. מאחר ואתר הקמפינג שלנו היה מרוחק מאוד- באזור רכס הצ'ינוק ( כל השאר היו תפוסים לפרק הזמן שרצינו וגם לא רצינו המון פירוק והרכבה) - תמיד עברנו את אגם tipsoo בדרך מ/ל הקמפינג. וככה יצא לנו לחוות את האגם קצת אחרי הזריחה.

ביום השני אנחנו בחלק המערבי של הפארק- קצת מנותק משאר הפארק ואין כמעט מסלולים- אבל יש מסלול הלוך ושוב ל Tolmie peak outlook. כיאה לאזור - יש עליות יפות במסלול, אבל מוגדר בינוני- ואכן זו ההגדרה המתאימה. 3 ורבע שעות הליכה. עמדנו בזמנים וגם נהנינו מהפסקה ארוכה בתצפית. מתחת לתצפית יש את אגם יוניס שאפשר להתרחץ בו לפני או אחרי העלייה הגדולה ביותר- לתצפית.

היה מאוד אביך- אבל אפשר לראות את רנייר באופק. ( גם הצלם ומצלמת הטלפון הם לא משהו...)
יום שלישי- החלק של סאנרייז- הבוקר התחיל עם גשם וסופת רעמים, אז החלטנו להתחיל רק לקראת הצהריים. אין בעיית חנייה גם ב 10 בבוקר או אח"כ אנחנו בוחרים במסלול sunrise rim trail באזור סנרייז יש הכי הרבה אופציות למסלולים ושילובי מסלולים. גם את מסלול הרים אפשר לעשות באורכים שונים. אנחנו לקחנו 8 ק"מ. מוגדר מאומץ. שוב לדעתי רק בינוני. ואותו בהליכה נטו סיימנו בשעתיים וחצי במקום ה-3 שנכתב. מאוד אהבנו את המסלול הזה, גם אם ההר היה תחת מעטה עננים. הולכים באזורים החשופים ביותר. התחלנו אותו באגם shadow ובחלק הראשון ראינו די מעט אנשים, בחלק השני מאגם Frozen כבר היו הרבה יותר ( ואולי גם שעת הצהריים תרמה לכך)

לינת הקמפינג שלנו היתה במחנה מאוד בסיסי (שוב- כשבאנו להזמין רוב הקרובים לשמורה היו מלאים, מה שהצריך הרבה מעברים אז החלטנו על נסיעה אורכה כל בוקר...) ולכן ישנו מזרחית מרכס צ'ינוק. אהבנו את משאבת המים של המחנה- שהיתה שווה צילום...

זהו- שמורה יפה. אפילו במזג אוויר שקצת פחות שיתף פעולה
-
אוף חלום! תודה על השיתוף
-
תודה רבה גדליהו
חולמת ללכת יום אחד את ה- Wonderland Trail (~150 קמ) שמקיף את ההר הזה... אהבתי את הדיווח וגם את התמונות! -
חייבת להגיד שבתור צלם לא משהו עם מצלמה לא משהו יצאו לך תמונות נהדרות.
אני הייתי בפארק רק יום אחד לא היה זכר להר עצמו למרבה הצער.
אני בהחלט צריכה חוויה מתקנת
ממז אהבתי את התמונות.
-
עופר איש יקר תודה
פורום צפון אמריקה מתוחזק בימים אלו באדיבותם של גולשים נאמנים שמשתפים, ראה-איילת, לאה, וענבר
שם כיבית את האור ,כאן אתה עוזר להאיר אותו !
כבר התייחסו לפני לתמונות, ואני מוסיף שאת התמונה של ההר(זריחה או שקיעה?)
הייתי ממסגר ומציע אותה לתערוכה-מהמהמהדהימה!!
מוני
-
תודה על הסיכום, כיף לקרוא ונהדר לראות את התמונות.
-
תודה על הסיכום ועל התמונות המהממות (במיוחד ההיא בזריחה עם האגם וההר ברקע). אמנם לא מתכננת להגיע שוב בקרוב לארהב אבל השמורה נראת מהממת, ובסגנון של השמורות שהייתי נהנת בהם.
-
@imeshy2 לא סתם חלום, מבחינתי ה-חלום. אוף

-
גדליהו אלוף אתה. כשראית את התמונות שלך לא האמנתי שהייתי שם קצת לפני פחות משנתיים ובימים יחסית שמשיים כי לא זיהיתי את המקום. אשתי זכרה והסתכלתי בתמונות ואכן זה זה. פנינית צילמה שם אז תמונות מטורפות אבל שלך ברמה חלומית. זכית אתה וזכינו אנחנו לטעום ממה שראית.
-
@dregev03 נראה לי שהתגובה שלך משכנעת אותי לבוא שוב לפחות למסלול פארדייז ולנסות לקוות למזג אוויר אחר....ולמראה שונה.
-
'גדליהו' (עופר?), בדיוק בשבוע שעבר צפיתי בדיווח ל אישה שהלכה שם את ה Wonderland Trail במשך 9 ימים. כצפוי היה לה ימים שימשיים (די הרבה) וגם ימים גשומים. היא הגיע בדיוק לאותה מסקנה: צריך ללכת את השביל שוב כדי (לקוות) לראות את כל הנופים

-
אני גם אשמח לחזור. היינו בקושי יומיים… השנה היה המון שלג ובטח ביוני היה שם מדהים. לא מתלונן כי ביוני השנה טיפסנו לסן חסינטו במדבר הקליפורני ומאות המטרים האחרונים היו בשלג. רנייר מיוחד ביופיו. לא יודע אם יש עונה שהוא לא מפוצץ בתיירים בגלל קירבתו לפורטלנד וסיאטל
-
תודה על השיתוף. ביקרתי בעבר פעם אחת בהר רייניר ואני חושב לחזור אליו העתיד לביקור קצת יותר ארוך והסיכום שלך מעודד אותי.
-
תודה גדליהו, כיף להיזכר ברייניר ובמסלול הסקליין, נדמה לי שגם אני עשיתי אותו נגד כיוון השעון.
בסך הכל למרות שהראות לא מושלמת בהחלט רואים את ההר בתפארתו בתמונות!!