שלום חברים,
בתוכנית שלי לשנה הבאה נמצאים כעת שני טיולים (הפעם לא טרקים ולא טיולי סולו לשם שינוי) - והפעם משפחתיים
הראשון - במאי לדרום אנגליה (מסאסקס ועד קורנוול) עם הוריי, ושני אחיי.
השני - באוגוסט (כן כן, איך נפלו גיבורים) למרכז רומניה (איזור בראשוב), לראשונה עם ילדיי (ואשתי כמובן).
שניהם יהיו ארוכים יחסית (אלי) - כ 10-12 ימים כל אחד.
כמובן שכעת אני בשלב ליקוט המידע וארגון הנסיעה.
ניצלתי את ההזדמנות על מנת להשוות את רמת השאלות והמענה עבורן בין הפורום האהוב שלנו לבין קבוצות פייסבוק שונות.
כיום יש קבוצות טיולים רבות הממוקדות ביעד בודד (בנגידו לאתר שהוא כללי יותר באופיו ומרכז הרבה יעדים יחד).
נרשמתי לקבוצת הטיולים המרכזית של טיולים ברומניה. בעבר נרשמתי לכזו בפורטוגל, וגם בבולגריה, בטיוליי הקודמים.
המסקנות והרשמים אותם אפרט מייד, דומים באופן עקרוני בין הקבוצות (אם כי לא היו קיצוניים באותה מידה).
ובכן, המצב שם לא טוב, בלשון המעטה.
אמנם יש עשרות אלפי אנשים החברים בכל אחת מהקבוצות הללו, אבל! בדומה לכך שלרובינו יש עשרות אלפי תמונות דיגיטליות של ילדינו, ובפועל, מכיוון שאנחנו לא מתפעלים אותן, הרי שבעצם ניתן לומר שלרובינו אין כמעט בכלל תמונות של הילדים, הרי שאותו דבר גם כאן. ריבוי האנשים אינו מעיד דבר על יכולת הקבוצה לענות על שאלות, ואם כבר, רק מדרדר את הרמה לתהומות.
פתחתי עם פוסט ובו מספר שאלות:
היי,
מתחילים בתכנון לנסוע לרומניה (בראשוב, סינאייה) עם הילדים באוגוסט שנה הבאה. אשמח למענה לכמה שאלות, במיוחד מכאלו שהיו בתקופה זו בעבר.
* עד כמה חשוב שיהיה מזגן בדירות? רק במיעוט יש כזה. אשמח לשמוע גם מכאלו שחוו ימים חמים
* למי שהיה בשיא העונה - עד כמה התורים משמעותיים ? והאם כשבאים מייד עם הפתיחה מאפשר להתחמק מהם קצת (פארק החבלים, טירת בראן, ארמון פלס, וכו'..)
* למי שהיה בימי שבת בטרמה בבוקרשט - עד כמה עמוס ומפריע?
* האם מישהו טייל במפל foamy valley waterfall (Valea Spumoasa) - כחלופה למפל השואג (הסיבה - מפריע לי שאי אפשר "לגעת" במים במפל השואג).
קיבלתי מספר תגובות, אבל רובן דיי מביישות את המגיב
- שתי תגובות היו כמובן של ספקי טיולים שמנסים להשיג אותי כלקוח. כמובן לא רלוונטי
- תגובה: לא כדאי לנסוע באוגוסט
- תגובה (ציטוט): יום שבת לא טוב
- וכמובן שלא קיבלתי תשובות למרבית השאלות , אלא רק לראשונה . אני מעריך שלאנשים היום כל כך קשה לקרוא יותר ממשפט או שניים.
לאור זאת, ניסיתי לשאול שאלה קונקרטית, קצרה, שיהיה קל לאנשים להגיב רק אליה:
האם מישהו טייל במפל foamy valley waterfall (Valea Spumoasa) - כחלופה למפל השואג (הסיבה - מפריע לי שאי אפשר "לגעת" במים במפל השואג).
ושוב התגובות:
- פרסומות
- מישהו ציין שהחורף היה דל במשקעים. וזהו
ואז שאלתי שאלה נוספת לגבי אגם סנאגוב (למי שלא יודע, שם קבור דרקולה במנזר נחמד).
התגובות שקיבלתי היו: "כך" פרחים (הטעות במקור) , ושאמסור לו ד"ש.
מביך.
לאחר מכן קראתי כמה שבועות אחורנית והבנתי מי הם קהלי היעד של אתרים מסוג זה
להערכתי מדובר באנשים שהם "חצי" מטיילים עצמאיים. כלומר כאלו שמסוגלים להביא את עצמם ליעד אחר, ואולי קצת להסתובב בעיר בה יש את שדה התעופה. מקור המידע היחיד עבורם הינו האתר. הם לא יחפשו חיפוש פשוט בגוגל כדי לקבל משהו כתבה / בלוג מסודר. אלא ילקטו פיסות מידע אקלקטיות בתשובות כאלו ואחרות (שכאמור לקוניות במיוחד). . אבל עבור אותם אנשים - זה בהחלט מספיק. והעובדה שזה מגיע מאנשים "אמיתיים" כביכול, הרי שהמידע אמין יותר ונגיש יותר מאשר משהו ערטילאי בגוגל. כמו"כ אותם אנשים יזמינו טיולי יום מאורגנים לכל מיני מקומות (בעיר או מחוצה לה). טיולים אלו לרוב צועדים על שביל החומוס (שאין איתו כל בעייה כמובן , אלו האתרים הפופולריים ביותר, ובמרבית המקרים, לא בכדי).
האתרים הללו כן טובים בהמלצות נקודתיות עם חוות דעת רבות על מקומות לינה (במקביל לבוקינג ו airbnb), וגם על אטרקציות (כגון טיולי טרקטורונים שאין עבורם יותר מדי חוות דעת ב trip advisor או גוגל).
האתרים הללו בהחלט לא מתאימים לכל מי שמחפש קצת מעבר.
יש לציין (בלי להיות שיפוטי) שישנם יעדי טיול המושכים אליהם אוכלוסיות שונות בשל אופי הטיול. אין איך להשוות בין משפחה הנוסעת לטיול בחבל טירול לבין מישהו שבא בעיקר להמר בקזינו של בוקרשט. ולכן , למשל, התופעה הייתה פחות חמורה בפורום של פורטוגל, ודומה בעוצמתה באתר של בולגריה (אעפ"י שגם בבולגריה וגם ברומניה אפשר לערוך טיולים מעניינים ומורכבים לא פחות מביעדים מרכז אירופאיים קלאסיים). אני גם מעריך שהערך של האתרים הללו עבור יעדים ממוקדים יותר (קרי פורום לערים ספיציפיות) יכול להיות גבוה יותר משמעותית. כמו"כ אני יודע ממקור ראשון שהקבוצה של משפחות באוסטריה הייתה טובה ואיכותית ונתנה מענה דיי טוב, גם מעבר ל"משפחה המטיילת". כך שככל הנראה מדובר על חוויות אישיות שלי, שבהחלט יכולות להיות מותנות באופי שלי וכמובן בקבוצות הספיציפיות אתן דגמתי.
וכאן, אני רוצה לסכם עם תקווה. אחרי שיטוטים בקבוצות הללו, אני מבין שהן בשום אופן לא מהוות כל תחליף שהוא לפורום שלנו. הן בעובדה שמדובר על אתר ריכוזי שמאפשר מענה נוח הן לשואלים והן למשיבים. רמת התשובות באתר גבוהה לאין שיעור. כולי תקווה שכמות הטראפיק של האתר תחזור להיות כפי שהייתה בעבר ונוכל כקהילה, לתת מענה לכמות גדולה יותר של אנשים. האתר שלנו, גם היום, הוא ייחודי ואיכותי בצורה בלתי רגילה.
עם זאת, המסלול הוא בהחלט אפשרי לכל אדם שהכושר הבסיסי שלו נסבל, ובמיוחד, כמוני, אם יש לו מוטיבציית שיא. המוטיבציה היא זו שדחפה אותי כל הזמן. עם המסלול הבנתי עבור עצמי מה קצב ההליכה הנכון, כמה עצירות עלי לעשות ומתי.
הבנתי שכדי להנות מהמסלול, אני יכול וצריך לקחת את הזמן ולא למהר לשום מקום. גם אם זה אומר שהיום מתארך קצת וגם אם זה אומר שאני מוגבל למסלול של עד 17-18 ק"מ ביום הררי. הבנתי על עצמי שאני אוהב לטפס, ועוד יותר אוהב את התחושה העילאית שבכיבוש הפסגה, ולא משנה כמה היא גבוהה.
ומצד שני, אני ממש לא אוהב ירידות, במיוחד כאלו תלולות ושאינן נגמרות. למדתי איך הולכים במזג אוויר חצי גשום (שאינו קר!) . ובעיקר למדתי על עצמי שזה סוג טיול שאני מאוד נהנה ממנו, אך כזה שצריך לבוא עם "רעב" גדול וקצת הכנה מראש, על מנת להנות ממנו במקסימום.
טוב לא ממש. זה סתם את הגולל על ההתלבטות שלי האם לאכול ארוחת ערב בחוץ או לסיים את שאריות הלחם והממרחים שלי מהטרק. אז ארוחת הערב הייתה הרבה לחם, הרבה גבינה והרבה נקניק מול הסדרה המשעשעת 1670 (כמו "המשרד" רק בכפר בפולין בשנת...1670).