הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי משה א
-
RE: שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגיםאז לפחות לשאלה הראשונה שהצגתי בשרשור הנוכחי יש תשובה ברורה. שאלתי כמה זמן ייקח עד שהוא יהפוך לקטטה אינסופית בתוך קבוצת החברים הקטנה של אלה שפשוט מוכרחים להגיד את המילה האחרונה. ושאלתי את זה לפני ששה ימים… ומכיוון שאתה, משה 22 יקירי, אוהב "נתונים מדוייקים" אז אומר לך שכאשר הצעתי שנגביל את עצמנו ללא יותר מ-4 תגובות בכל שרשור נתון כתבת לי ש”אתה אתי", ובהתאמה לכך הגעת עד כה ל-22 תגובות בלבד בשרשור הנוכחי. אני, אגב, לא אענה לאף אחד מכם הפעם, כי הגעתי למגבלה...פורסם בפורום אירופה
-
RE: שרשור "אדם מתכנן - אלוהים צוחק".פורסם בפורום אירופה
אל תכעסו אבל אזכיר גם את גרסת ליאור שליין לפיה “האדם מתכנן ואלוהים… לא קיים” -
RE: סקיי גארדןפורסם בפורום אירופה
בבקשה תעזבו את זה. אל תחזירו אותנו לתקופת הקטטות האישיות. את השיפוט והסנקציות אפשר להשאיר בידיה הנאמנות של יונית שיודעת טוב מאד לעצור את מי שעובר את הגבול ואת הדעה האישית על משתתף זה או אחר אפשר לשמור בבית... אני מקווה שאנחנו מספיק מבוגרים להכיל כל אחד ואם קשה לשאת את מה שמישהו כותב, אפשר פשוט לא לקרוא אותו, ובא לציון גואל...
-
RE: קניית כרטיס מוקדמת.פורסם בפורום אירופה
לצערי, התסריט לפיו הוירוס יעלם, או שיהיה חיסון יעיל, מהיר וזמין כדבריך, הוא הפחות סביר. התסריט הסביר יותר הוא התפתחות עתידית דומה לזו שחלה עם וירוס השפעת. לאמור, הקורונה הזאת (וצריך לזכור שיש כבר לא מעט וירוסים אחרים מקבוצת הקורונה בשטח וגם הם לא הולכים להיעלם) תהפוך בתהליך של כמה שנים למחלה קלה יותר שנוכחת תמיד, שיש לה טיפול תרופתי מוכח ודי יעיל, ויש חיסון שצריך לחדש כל שנה (כי כמו השפעת, גם הקורונה הזאת משתנה גנטית כל הזמן) עם יעילות מוגבלת, ונחיה אתה כפי שחיים עם השפעת. זה ייקח לפחות 3 עד 4 שנים, ועד שהפחד ממנה ירד לרמה של הפחד מהשפעת ייקח עוד יותר זמן. ברור שלכל זה תהיה השפעה על התיירות הבינלאומית, אבל תוך כמה שנים היא תופעל ברמה הקודמת ואפילו יותר (כי הביקוש הבסיסי לא ייעלם והאוכלוסייה הרלוונטית גדלה) ביחד עם נהלי אבטחה חדשים ומכבידים. וכמו שכולם למדו לחיות עם נוהלי האבטחה נגד טרור שלא היו פעם (אף כי מעטים מאתנו זוכרים את התקופה הזאת) והיום ישנם, ככה ילמדו כולם לחיות עם נהלי האבטחה שיופעלו נגד וירוסים בטיסות ובשדות התעופה. הלוואי שיהיה תסריט טוב יותר, אבל בעיניי זהו הסביר ביותר. -
RE: שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגיםפורסם בפורום אירופה
תהרגו אותי, אבל אני לא מצליח להבין מדוע מביאים כל הזמן נתונים ממדינות כושלות ברמה כזאת או אחרת ולא ממדינות שהתמודדו באמת בהצלחה עם הנגיף.
כשהכול ייגמר, יהיה רק מדד אמיתי אחד למידת ההצלחה או הכישלון בחזית הבריאותית וזה מספר המתים למיליון נפש. שלוש דוגמאות יהיו כאן לעניין:
- סין, זוכרים איפה הכל התחיל ולמי היו נתוני הפתיחה הרעים ביותר? אז נכון להיום סין נמצאת במקום ה-95 בעולם במספר הנדבקים הכולל מראשית המגפה. כבר חצי שנה שאף אחד לא מת שם מקורונה והמספר המצטבר של מתים למיליון נפש שם הוא 3 (בישראל המספר הזה הוא 691). ביבי אמר שאנחנו הראשונים בעולם שיצאנו מהקורונה? קשקוש, הסינים יצאו כבר לפני כמעט שנה ובלי חיסונים, רק עם תכנית לאומית מוכנה מראש והרבה משמעת.
- טאיוואן. שכנה צמודה כמעט של סין ומדינה מודרנית עם 24 מיליון נפש. מראשית המגפה ועד היום נדבקו שם 1,104 אנשים ומתו 12 (אצלנו 6,394). מתים למיליון? – 0.5. אז אם מישהו אומר ש”אף מדינה לא ניצחה את הנגיף”, הוא פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
- ויטנאם. עוד שכנה של סין. חלשה וענייה בהרבה עם 98 מיליון נפשות. נדבקים עד היום – 2852, מתים – 35, 0.4 מתים למיליון נפש.
אבל אנחנו מתעקשים להשוות את עצמנו רק למי שיש סיכוי שהוא גרוע מאתנו, משולים לספורטאים שנשלח לאולימפיאדה ויגיעו במקרה הטוב לרבע גמר אבל יפארו את הישגיהם על ידי השוואה לאלה שהגיעו אחרונים, במקום לאלה שקיבלו את המדליות. האמת הפשוטה, שלא רוצים להודות בה היא שנכשלנו ברמה ביזיונית, ואין מילה אחרת.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי משה א
-
RE: טיול לאיטליה - סיוע בבניית מסלולפורסם בפורום אירופה
זה מסוג הדברים שתלויים בהעדפות של המטייל עצמו, ויותר קל לענות עליהם אם הוא מספר לנו מה ההעדפות שלו. למי שאוהב קניות, אופנה, מוזיקה ואמנות הציור והפיסול, יש כנראה מה לעשות 4 ימים במילנו. לתייר הממוצע כמעט בטוח שלא.
-
RE: מסלול טיול למונטנגרופורסם בפורום אירופה
ההמלצה הכי חשובה שלו, שאני מצטרף אליה, קשורה למצב של הכבישים במונטנגרו. יש רק מעט כבישים ראשיים שמצבם סביר. כל ירידה מהם היא כניסה להרפתקה שלעתים יכולה להיות ממש מסוכנת. לכן כדאי שתבדקו טוב מראש כל דרך שאתם מתכוונים לנסוע בה ואם היא לא במעמד של כביש ראשי תיקחו בחשבון זמני נסיעה שהם לעתים אפילו כפולים ויותר ממה שיהיה כתוב בגוגל מפס. רצוי גם שהרכב שאתם שוכרים יהיה מצד אחד לא רחב, כי תצטרכו לא פעם לרדת לצד כאשר מישהו גדול יותר בא ממול, ועם זאת עם מרווח גובה גחון די גדול ואפילו בעל תכונות של רכב שטח. קחו גם ביטוח מתאים ולדעתי כדאי שהוא ייעשה מול החברה המשכירה, כי נזקים כאלה ואחרים יכולים לקרות שם די בקלות.
-
RE: עזרה בתכנון טיול טבע בצפון איטליה בסוף חודש אפרילפורסם בפורום אירופה
עוד אפשרות יפה מאד מניסיוני היא דווקא לא להתרחק יותר מדי ממלפנסה ולעשות טיול שיתמקד במחוז פיימונטה. משהו כמו להתחיל מסטרזה שעל לאגו מאג'ורה, להמשיך מערבה אל לאגו ד'אורטה, לעשות גיחה לעמק אאוסטה שיש בו נופים אלפיניים מרהיבים ותמצאו שם גם היכן ללכת ואז לחזור למילנו או במקום זה לעשות סוף שבוע דומה בטורינו.. לחליפין אם אתם רוצים לגוון את הנופים תקפצו קצת דרומה לחבל הלאנגה עם העיירות המתוקות אסטי ואלבה. יש שם גבעות יפות כמו של טוסקנה, קרוב למילנו ועם הרבה פחות תיירים. תחקרו קצת את האופציה הזאת ותראו אם היא לא מתאימה לכם.
-
RE: נהג/מדריך בבטומיפורסם בפורום אירופה
תודה רבה. חשובה לי היכולת לתכנן את זה מראש, אז אם למישהו יש מספר טלפון או אי-מייל של נהג/מדריך כזה, אשמח לקבל.
-
נהג/מדריך בבטומיפורסם בפורום אירופה
שלום חברים.
מחפש נהג-מדריך מתאים לטיול מבטומי לחבל סוואנטי בחודש יוני. אשמח להמלצות. -
מטרד בלתי נפסקפורסם בפורום אירופה
האם אפשר לעשות משהו ביחס למטרד של ההודעות בשפה לא מוכרת שנכנסו כאן בשפע?
-
RE: טירולפורסם בפורום אירופה
לפני שמנסים לשתף מסלול שאולי לא מתאים בכלל, יש כמה החלטות שאתם צריכים לקבל. בהנחה שלמרות שכתבתם שאתם מטיבי לכת, אתם בכל זאת מתכוונים לעשות טיול ברכב ולא טרק אז ההחלטה החשובה הבאה היא אם רוצים טיול כוכב עם מקום לינה אחד, או טיול מתגלגל. בגלל הגיאוגרפיה ההררית והמאורכת של טירול, אז רק טיול מתגלגל יאפשר לראות הרבה ממנה במסגרת הזמן שעליה כתבת. טיול כוכב, לעומת זה, יאפשר לכם ללכת יותר וכמובן שלא לארוז כל יום זה יותר נוח. יש חשיבות גם לשאלות נוספות כמו מאיזה שדה תעופה תגיעו לטירול, באיזה עונת שנה (אורך היום קובע מאד) ומה הדברים הנוספים, חוץ מנוף ואגמים, שאתם אוהבים. אשתי ואני עשינו טיול של שבוע בטירול, ובגלל הגיאוגרפיה עשינו טיול מתגלגל למרות שבדרך כלל אנחנו אוהבים טיולי כוכב. המסלול שעשינו היה מותאם לגילנו המתקדם ולהעדפות שלנו, ועשינו את זה בסוף מאי, כך שהיו לנו שעות אור רבות. טסנו למינכן ושם שכרנו את הרכב והחזרנו אותו. אם אתם רוצים משהו דומה, אוכל לצרף את המסלול שעשינו, אבל בעיניי עדיף תמיד שתתכננו את הטיול בעצמכם, ותשלחו את המסלול לקבלת הערות ועצות מחברי הפורום.
-
RE: סיכום טיול לדרום ספרדפורסם בפורום אירופה
תודה עודד על העלאת זיכרונות יפים שיש גם לנו מסביליה. אוסיף המלצה קטנה למי שרוצה להגיע לשם. תנסו לנסוע בסוף מרץ - ראשית אפריל כשהתפוזים פורחים וכל העיר טבולה בניחוח הפריחה. משהו...
-
RE: התלבטות בין אי ביוון לבין חוף בקרואטיהפורסם בפורום אירופה
ראיתי שאתם מתעניינים בדוברובניק, אז אולי כדאי לבדוק גם את רצועת החוף של מונטנגרו, ישר מדרום לדוברובניק. אמנם לא הייתי, אבל בתכנון להיות, ולפי בדיקתי האזור נראה יפה מאד. עם זאת, אני מודה שהתקציב שעליו אתם מדברים נראה לי קטן מדי, וקשה לי לראות כיצד תסתדרו אתו בסדר גודל של 5 ימים.