ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. wizo1234
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 15
    • פוסטים 202
    • הגבוה ביותר 22
    • קבוצות 0

wizo1234

@wizo1234

29
    מוניטין
    94
    צפיות בפרופיל
    202
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 173579 גיל 56

wizo1234 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי wizo1234

• RE: הרכבת הטראנס מונגולית
      הרכבת הטראנס מונגולית מבייג'ין למוסקבה - נסיעה בחלקים

המידע  שלי  אודות הרכבת ה טראנסיבירית ( וגם בחלקה  טראנס מונגולי ) מבוסס על נסיעת חורף   ממוסקבה אל וולאדיבוסטוק  (2007 ), וכן נסיעת קייץ  מ בייג’ין עד אירקוצק ( מרכז סיביר – 2014 –   אציין  מייד כי  את  הנסיעה בקייץ מבייג’ין עשיתי  רק  בחלקה ברכבת  –  הסבר ונימוקים בהמשך ) .   

אני  מבין  כי  מתוכננת  נסיעה  ברכבת  בחודשי  יוני / יולי  עם  יציאה מבייג’ין מעבר דרך מונגוליה אירקוצק עד בואכה מוסקבה . 

ההצעה  שלי  –  לתזמן  את  הנסיעה לתחילת  יולי ,  ולבצע  עצירה  במונגוליה  סביב  10/11 ביולי  –  פסטיבל  הנאדאאם ( החגיגה המרכזית ב אולן באטאאר  ULAN BATOR / BATAAR / BATAR  ) . 

כמו  כן  מציע  לעצור  ב סיביר  ב אירקוצק  למספר ימים ( ימת באיקל וסביבתו ).

הטיסה שלי ( הלוך / חזור מהארץ ) היתה  אל בייג’ין . במסגרת הבירורים המוקדמים שלי הבנתי כי הדרך הטובה ביותר להגיע אל אולן באטור ( כזכור , אני מציע לעצור ב מונגוליה לצורך הנאדאאם ) הינה הבאה :  אוטובוס לילה ( לא רכבת )  מאחת מתחנות האוטובוסים המרכזיות ב בייג’ין עד עיר הגבול עם מונגוליה . משם מעבר – שאטל – אל עיר הגבול בצד המונגולי . משם לוקחים רכבת לילה ( יוצאת אחה”צ) עד אולאן באטור . לאחר עצירה של מספר ימים ( נאדאאם , ניתן להשיג חבילה לאירועים ב גסטהאוז  ה“ישראלי”   Golden Gobi ) . לאחר אולן באטור צריך להגיע אל רוסיה . ההצעה שלי שוב לקחת אוטובוס ( לא רכבת ) עד אולן אודה  ULAN UDE . האוטובוס חוצה את הגבול לרוסיה הרבה יותר מהר מאשר הרכבת .

( היו מספר מטיילים איתם הייתי בפסטיבל הנאדאם באולן באטור , הם יצאו ערב לפני עם הרכבת מאולן באטור . אני יצאתי למחרת בבוקר עם האוטובוס – היכן פגשתי אותם ? בתחנת הרכבת ב אולן אודה,  שם קניתי כרטיס , כשעתיים לפני היציאה , לאותה רכבת שלהם  עד אירקוצק ). ה”פרטנרים” שלי לטיול עצרו  באירקוצק  למספר ימים . אני כבר  הייתי  באירקוצק בנסיעה הטראנסיבירית הקודמת שלי –  אז עצרתי שם למשך 8 ימים . בפעם זו , קייץ 2014 , עצרתי ב אירקוצק רק למשך יום  ( היתה לי טיסה מאירקוצק אל היעד השני שלי , יעד מאד אקזוטי ,  באותו  טיול  , 18 ימים כולל לינה מרובה בשטח ,  בקמצ’אטקה  KAMCHATKA ) . 

הצעתי כאמור לעצור באירקוצק / באיקל למשך מספר ימים . הבאיקל יפה גם בחורף – קפוא , נסעתי עליו ברכב – וגם בקייץ / פריחה וכלבי ים אנדמיים Nierpa  . העצירה באירקוצק  תיתן  אפשרות לרכוש  מבעוד מועד ( למקרה של זמינות מוגבלת ) כרטיסים לרכבת הטראנסיבירית עד מוסקבה . 

המרחק בין אירקוצק לבין מוסקבה ( בנסיעת הרכבת ) למעלה מ 5000 ק”מ. בנסיעה רצופה כ 4  ימים / לילות ( באם לא עוצרים ) . אני עשיתי את הדרך בכיוון ההפוך ( ממוסקבה בחורף  פברואר  2007 ) . עצרתי לראשונה באירקוצק , עצירה שנייה   ב אולן אודה , ושלישית  ב בירובידז’אן . התחנה הסופית שלי היתה וולאדיבוסטוק  –  סוף  הדרך  9288 ק”מ  מ מוסקבה /  נסיעת הרכבת הארוכה בעולם בכיוון אחד במדינה אחת . 

אגב , הרכבת  הטראנס מונגולית / טראנסיבירית  מתנהלת  לפי  שעון  מוסקבה , פרט חשוב מאד –  הפרש של 4/5 שעות  מן הזמן המקומי ב אירקוצק ( למשל ) . יש לפיכך לשים לב בקניית הכרטיסים  להבדלי  השעות .

פרטים מדוייקים יותר  אודות  המעבר   מ בייג’ין  אל  אולן באטור , ומשם אל אולן אודה  ניתן  למצוא  בהודעות  קודמות שלי  כאן באתר למטייל ( ניתן להשתמש במערכת החיפוש לפי שם המשתמש שלי ) . 

אתר  מעולה  עבור  רכבות  בכלל ( כולל ה טראנסיבירית )  הינו  

The  man in  seat 61   .

הערה  כללית :  

בתגובתי  זו  ,  למעשה  ברוב המכריע של התגובות שלי , אני נוהג להרחיב את היריעה  : לפרט  מעבר  לשאילות   שנשאלו  וזאת בכוונת  מכוון . 

להבנתי  מטרת האתר למטייל  בעיקר הינה לספק מידע טיולי לבאים בשערי  הפורומים השונים .  ככל  שהמידע  רחב  יותר  כך  גדל הסיכוי שרבים יותר יוכלו להיעזר בו . במה דברים אמורים ? אתייחס ספציפית לשואל הנוכחי . 

אינני  יודע  באם  פותח השרשור  ירצה לבצע את מסע הרכבת הטראנס מונגולית  ביחידה  אחת ( ללא עצירה ) , או  עם עצירות . אם ברצונו בנסיעה רצופה – כי אז  “השחית”  כמה דקות בקריאת התגובה שלי . 

אך  בוודאי יש / יהיו גם מטיילים פוטנציאליים  אחרים אשר יבקשו לבצע את מסע הרכבת  עם עצירות  בנקודות עניין בדרך . אלו האחרונים , בוודאי ימצאו תועלת במידע  “היתר”  אותו פירטתי בתגובתי זו . 

מי  שמתכנן  טיול עצמאי  ייטיב  לעשות  באם  ייכנס  אל  מערכת  החיפוש המתקדמת של  אתר למטייל ,  ייכתוב  למשל  רכבת טראנסיבירית , טראנס מונגולית   עם  טווח חיפוש  בן  מספר  גדול  של  שנים  . כך  יצליח  להגיע אל מספר רב של הודעות  עם מידע  רב ( חלקו אולי לא רלבנטי ) אשר יעזור  לו  לתכנון  הטיול . 

מקווה  שעזרתי

אלי .   

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: פפואה ניו גיני - סיפור דרך

@zvikamr הייתי ב PAPUA NEW GUINI ב אוגוסט 2016 , בטיול עצמאי במשך קרוב ל 4 שבועות.

כן , ניתן גם לטייל ב פפואה ניו גיני בתנאים מעט פחות ספרטניים. הגעתי בטיסה עם החברה הפיליפינית (קונקשיין במנילה) מבנגקוק. מספר ימים ב PORT MORESB , ואז טיסת פנים אל WEWAK . ב וויוואק הצטרפתי לקבוצה בינלאומית לשייט בסירות קאנו במעלה נהר ה SEPIK. בתחילת אוגוסט נערך שם פסטיבל התנין. לפני תחילת הקרוז על ה ספיק הפלגתי (סירה) מ WEWAK אל האי YUO ISLAND ליומיים עם מספר משפחות החיות על האי. פסטיבל התנין (מאד מרשים / אקזוטי - צדו תנין ובישלו אותו לכבוד הקבוצה , מי שרצה טעם) 5 ימים עם ביקור במספר כפרים באיזור - מגורים ב גסטהאוז/תת תנאים , וגם ביקורים ב "בית הרוחות" בכפרים המקומיים / מקום "המקדש" של הכפרים . חזרתי אל WEWAK (הייתי שם במלון ברמה גבוהה - עם בריכת שחייה) שוב ליומיים , ואז טיסת פנים אל Mount Hagen אשר בהרים (המערביים של פפואה). הייתי מספר ימים ב GUESTHOUSE של Mr. PYM טלפ' 72234067 , אשר הינו גם בעל סוכנות טיולים PAIYA TOURS , ואשר ארגן את הפסטיבל בכפר PAIYA הסמוך ל מאונט האגן. מ מאונט האגן נסעתי (תחבורה ציבורית מקרטעת) אל העיר/עיירה TARI - מקום הגישה אל שבט ה HULI אנשי פיאות הגברים WIGMAN (זוהי התמונה אשר צירף כאן בעל הפוסט) , אשר מתגוררים באיזור HELA. יצרתי קשר עם מדריך מקומי משבט ה הולי TOMAS טלפ' 67571405705+ . אשר הוא גם בעל ה לודג' LAKAWANDA . טומאס ארגן לי חבילת טיול (מאד יקרה למטייל בודד) של מספר ימים עם אטרקציות שונות של אנשי ה HULI , בעיני חוויה אדירה ב פפואה ניו גיני. לאחר כשבוע ימים (ברוטו) חזרתי אל מאונט האגן (שוב - תחבורה ציבורית מקרטעת) אל מאונט האגן. במאונט האגן נערך בחודש אוגוסט אחד משני הפסטיבלים SING SING הגדולים של PAPUA NEW GUINI. ב 20 & 21 באוגוסט שני ימי פסטיבל בהשתתפות הרבה קבוצות ילידיות מ פפואה (ב 2016 היו 90 קבוצות שונות אשר התחרו על תשומת ליבם של מספר בודד של עשרות תיירים, ביניהם קבוצה ישראלית עם המדריך רז שרבליס / המומחה לפפואה!) . יום לפני הפסטיבל ב מאונט האגן נסעתי אל הפסטיבל ב PAIYA (הוזכר קודם - MR. PYM). לאחר הפסטיבל ב מאונט האגן נסעתי אל GOROKA (גם בהרים המזרחיים של פפואה .שוב בתחבורה ציבורית מקרטעת). ב גורוקה נערך ה SING SING - פסטיבל הגדול השני של פפואה (באמצע חודש ספטמבר - לרגל יום העצמאות של פפואה). לא רציתי להישאר כל כך הרבה זמן ב פפואה - מסוף יולי ועד לאחר אמצע ספטמבר (בעל הפוסט הנוכחי נשאר זמן רב יותר) , וביקרתי ב גגורוקה רק למשך יומיים (יצרתי קשר עם חבר בקהילת היהודים המשיחיים AVRAHAM טל' 72322400 אשר התנדב - ממש הכריח אותי - להיעזר בו (אסף אותי מן ההסעה הציבורית וגם החזיר אותי וגם הסיע אותי בתוך גורוקה) . לאחר יומיים ב גורוקה , עם ביקור במוזיאון קטן שם במוזיאון ניתן לראות ,בין היתר , תכשיטים שונים של השבטים המקומיים כולל "תכשיטי אבל" - מחרוזת/ענק על הצוואר אשר עונדות נשים בשנת האבל ועליו אצבעות קטועות של הנפטר! (מצטער על התיאור הפלסטי/מקאברי!). חזרתי אל מאונט האגן לזמן קצר יומיים (יש במאונט האגן מסעדה / קלוב "בריטי" - שם נפגשים אירופאים, הייתי שם מספר פעמים). לאחר מכן טיסה בחזרה אל PORT MORESBY , שוב ליומיים , לפני העזיבה - עם החברה הפיליפינית אל בנגקוק)

אגב , בטיסת החזור , המטוס של החברה הפיליפינית אחר להגיע , ולפיכך המריא במאוחר , והפסדתי את טיסת הקונקשיין אל בנגקוק - החברה הפיליפינית נתנו מלון לילה ב מנילה - ההגעה אל המלון במנילה אחה"צ בסוף אוגוסט היתה בתוך מבול של גשם המונסון!.

מספר הערות אודות פפואה: 1. לא ראיתי ב פפואה רכב פרטי קטן! ראיתי רק רכב 4X4 טנדרים / מיניבוסים / משאיות. הדרכים שם נוראיות(לפחות כך היה ב 2016). 2. החוויה עבורי היתה המפגש התרבותי/אנתרופולוגי עם המגוון העצום של שבטים (מעל 800 שבטים חיים ב פפואה) , עד לפני פחות מ 100 שנים היו ביניהם קניבלים! (מתהלכת שמועה כי אחד מבני משפחת רוקפלר - המיליארדרים - נעלם שם בנסיבות חשודות). 3. הייתי גם במוזיאון בעיר הבירה פורט מורסבי - מוזיאון גדול ומאד מרשים בבניין מעניין ארכיטקטונית (הרבה יותר גדול מן המוזיאון ב גורוקה)

עבורי , הטיול ב פפואה היה אחד משיאי הטיולים שלי : מספר 3 (בדירוג שלי) לאחר אנטארקטיקה - מספר אחת (הטיול הארוך כולל איי FALKLAND וכן SOUTH GEORGIA , ולאחר הרכבת הטרנסיבירית - מספר שתיים (במסלול הארוך מ ממוסקבה עד VLADIVOSTOK בכיוון אחד אותה ארץ 9288ק"מ , כולל עצירה ב בירובידג'אן) . מספר 4 (בהירארכיה הפרטית שלי) היה הטיול ב KAMCHATKA .

מקווה שעזרתי.

אלי.

wizo1234
      wizo1234
    • RE: בורה בורה

@karnielr        הר הגעש  Mt. Yasur   באי  Tanna   הנמצא  בארכיפלג  של  ונואטו  Vanuatu  ( וגם קצת על סטרומבולי , אטנה , וולקנו ) 

ב ארכיפלג של  ונואטו  ,  ב אי  Tanna  נמצא  הר הגעש  הפעיל  YASUR .  ביקרתי  שם  ב יולי/אוגוסט  2017  ( הגעה וחזרה מאוסטרליה ) .  בארכיפלג של ונואטו יש  מספר איים  . האי המרכזי – עם הבירה Porto Villa – המרכז המסחרי  . האי  Espiritu Santo  –  מרכז לנופש  חופים / צלילה . והאי Tanna עם הר הגעש הפעיל  Yasur  ( וגם חופים וולקניים , כפרי ילידים ומפלים ) . Mt. Yasur   –  הר געש  פעיל   –  פעיל זה עוד Understatement .  הר הגעש  פעיל  ויורק  בליסטראות של אש / סלעים  מותכים   24/7 . דהיינו  –  בכל  רגע  נתון  שמגיעים  לשם  :  תצוגת  התכלית  של  ההתפרצויות  /  המופע  ה אור-קולי   שרירה וקיימת . כן ,  זה  כמו ב סטרומבולי ( איטליה / סיציליה/ האיים  ה אאוליים  –  שם  עוד לא הייתי ) .  האי VOLCANO  ( אף הוא באיים  ה EOLEAN    מצפון לסיציליה ) פולט  עשן קל מן הקאלדרה שלו ( נקרא  FUMAROLES , אגב המונח שהשתרש  וולקאני Vulcano  נלקח מן  מכאן ) ,  הר הגעש Etna    מדי  פעם  ( שוב , רק מדי פעם  –  אחת  למספר שנים  ) מתפרץ  ולאבה זורמת במורדותיו . כן ,  הקרקע ב אטנה  חמה  במקומות מסויימים  ( הייתי  גם  ב Volcano   וגם ב Etna  ) .  אין  שום  השוואה ,  חוזר  ,  שום  השוואה  מבחינת  הפעילות  הוולקאנית  בין  Yasur  לבין  וולקנו  ו אטנה . בלשון של היום  :  Mt.Yasur   –  לא  רואה  ממטר  את  וולקאנו & אטנה . 

הרי  הגעש  היחידים  אשר  משתווים  מבחינת הפעילות הגעשית  24/7  ל Mt. Yasur  הינם  :  סטרומבולי ( פעיל )  וכן   Erta Ale  באתיופיה    וכן  Kilauea   באי הגדול ב הוואי  ( אשר  פעילותם  הוולקאנית  “התקלקלה” לאחרונה ,  שמעתי כי בזמן האחרון התחדשה הפעילות ב קילאואאה  ) .  באתיופיה הצלחתי לראות את הר הגעש כאשר היה פעיל , ואילו  ב הוואי  הגעתי לאחרונה ( מרץ 2020 )  אך ההר לא היה פעיל . 

הר הגעש  Yasur  , באי Tanna –    מגיעים בטיסת פנים  מן האי המרכזי עם Air Vanuatu . כמעט שאין דרכים כבושות שם ויש להתנייד ברכב  4X4  . צריך לדאוג מראש להסעה מהשדה אל מקום הלינה . אני לקחתי מקום לינה ממש קרוב אל הר הגעש –  לינה בסיסית  ב  BUNGALOW  . מן הבונגלו היתה תצפית ישירה אל הר הגעש העשן . ההגעה אל הר הגעש עצמו  –  אף היא מורכבת  .  צריך  לקחת הסעה מן הבונגלו  ( הבעלים של הבונגלו ) אל מרכז המבקרים של הר הגעש  ,  אשר  נמצא  מספר  ק”מ  מתחת  ללוע  של הר הגעש . הסיור בהר הגעש  הינו  מאורגן ע”י  הרשויות ( לא ניתן להיכנס עצמאית ) . מגיעים  אחה”צ  ( משהו כמו שעה 4 ) . שם מדריכים מקומיים מסבירים על הסיור . יש להקה מקומית  : רקדנים / זמרים  עם הופעת פולקלור , וכן ה שאמאן המקומי  נושא תפילה אל  “אלוהי”  הר הגעש  על מנת שהאחרון  יואיל  לקבל  את  המבקרים בתחום  אדנותו  . מבקש  להרגיע –  ה שמאן הודיע בסוף התפילה כי קיבלנו אישור לביקור . משם נוסעים ברכב המארגנים  מספר ק”מ ( לא הרכב עמו הגענו אל מרכז המבקרים ) ועולים  עד מתחת ל קלדרה – ה RIM  של הר הגעש . נוסעים  בקבוצה די גדולה ( הגיעו מכל בתי המלון / אכסניות אשר באי Tanna ׂׂ) . עולים  מספר מטרים  על  מדרגות  עשויות  עץ  עם  מעקים   מעץ  ומגיעים אל  השפה ( RIM ) של הר הגעש . אנו כבר בשעת אחה”צ מאוחרת  –  לפני  דמדומים . הרעיון –  לחוות את ההתפרצויות  הן  לפני השקיעה  והן  לאחר השקיעה . כמובן  שההתפרצויות  על  רקע  החושך / לאחר השקיעה  ( אדום על רקע שחור ) הן המרשימות ביותר  ( אלו התמונות אשר צירף  מגיב קודם  ) . נמצאים  על  שפת  הר הגעש ( ה RIM  )  במצטבר  כשעה / שעה וחצי . יש קבוצה של מדריכים –  ובעיקר  אנשי  ביטחון  אשר  מקפידים  שלא  להתקרב  יתר  על  המידה  אל החלק הפנימי  של   שפת הקלדרה . לאחר מכן , כבר חושך – נעזרים בפנסים –  יורדים בחזרה משפת הר הגעש , דרך גרמי המדרגות מעץ –  נעזרים במעקות העץ )  ומגיעים  אל  הרכבים  של  הנהלת השמורה . נסיעה מספר  ק”מ  ומגיעים  אל  מרכז  המבקרים  ומשם  עם  ההסעות  של  בתי המלון / אכסניות  חוזרים  אל מקומות הלינה . ה בונגלו שלי היה די קרוב , אך  היו  מבקרים  ( מ בתי מלון באי רחוקים יותר )  אשר  הנסיעה אל המלון  ארכה  לדבריהם  מעל  שעה . הכניסה  אל  הר הגעש  הינה כאמור מאורגנת  ומפוקחת ע”י השלטונות . כרטיס כניסה  עלה  כ  100 $  ( אין  טעות  –  100  דולר  אמריקאי  לכניסה  אחת .  משהו  כמו  10000 Vatu  – המטבע המקומי –  כאשר  שער החליפין  אז 2017 היה כ  1$=100  Vanuatu Vatu ( נדמה לי שראיתי כי כיום  2021 שער החליפין הינו  1$US = 110 Vanuatu Vatu  ).  הכניסה  השנייה  –  מי  שהגיע  בפעם  השנייה  –  חייבו  ב  כ  65$US   ( אי אפשר   “לעבוד עליהם”  – בכדי לשלם רק  65$  צריך להראות להם את הכרטיס הראשון )   אם  מגיעים  בפעם  3 שלישית  כי  אז הכניסה  חופשית  ללא  תשלום ( להראות 2 כרטיסים קודמים ) . אני  הגעתי  3  פעמים  –  יום  אחרי  יום  –  משום שזו  היתה  האטרקצייה אשר  לשמה נסעתי אל Vanuatu  . כאמור , יש עוד אטרקציות באי  Tanna ( לטעמי משניות ל הר הגעש ) וכן אטרקציות נוספות ב וונואטו  אך  כל  הללו  אינן  בנות השוואה ל אטרקצייה של הר געש פעיל  24/7  אשר  ניתן  להגיע  ממש אל שפת  הקלדרה  שלו ולצפות במטחי הסלעים המותכים / מוטחים  אל על . חופים  וולקניים   –  ניתן  לראות  גם  במקומות  אחרים ( ראיתי ב אי Maui   וגם ב Big Island ב הוואי  , ובעוד מקומות  ) חופים  בתוליים  ראיתי  במקומות אחרים  (  ב מאלדיביים  ,  זנזיבר , מאוריציוס , האי  Fraser  ב קווינסלנד  אוסטרליה ) .  הר געש  יורק אש 24/7  עם הגעה פיזית אל שפת הקלדרה  – כמעט רק ב   Mt. Yasur . לא רציתי  “לבזבז” את זמני  על  משהו  פחות אטרקטיבי . גם  ההגעה אל הר הגעש לא כל כך טריביאלית :  טיסה מ אוסטרליה אל ונואטו – האי המרכזי , משם  טיסת פנים  – אין כל יום –  אל האי Tanna . טיסה בחזרה אל האי המרכזי  . הטיסה מאוסטרליה אל / ומ  ונואטו  – אין טיסת המשך ישירה  ,  ועל כן  יש  לבלות  לילה / שני לילות גם בהלוך וגם בחזור  ב  Port Villa  באי המרכזי . כל זאת  לאחר  טיול  של  למעלה  מ חודש  ימים באוסטרליה –  לא רציתי  “להשקיע”  יותר  ב וונואטו  . מבחינתי  היה  זה  – Mt. Yasur  –  שיא הטיול  הן של אוסטרליה והן של ונואטו . 

מקווה  שעזרתי ,  אלי . 

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: האם שווה להקדיש לסרייבו יום טיול?

הייתי  לאחרונה  ב  סריאבו  למשך  מספר ( לא מבוטל )  של  ימים .  במסגרת של טיול  עצמאי  ,  לא  רכוב ,  טיול  עיר בבוסניה והרצגובינה . הטיול היה בקצב איטי . התניידות באוטובוסים  :  נחיתה ב דוברובניק ( לילה בעיר , כבר ביקרתי לפני שנים בדוברובניק , ולכן הפעם רק למעבר ) . משם  אוטובוס אל  מוסטר ( מספר ימים ) . משם אוטובוס אל   BANJA LUKA   –  בירת    REPUBLIKA  SRPSKA  ( למשך מספר ימים ) . משם אוטובוס אל SARAJEVO ( שם נשארתי זמן רב יותר ) . מ סראיבו ב אוטובוס אל בלגראד – הטיסה הביתה . 

סראיבו  –  מקום  מעניין  לחובבי היסטוריה כללית ,  וגם יהודית . ב סראיבו  (  הגשר הלאטיני על הנהר )  נרצח יורש העצר של האימפריה האוסטרו הונגרית ב יוני 1914 – זה היה האות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה . מ סראיבו ניתן לנסוע בטיול מקומי  יומי מאורגן אל   SREBRENICA  ,  שם התבצע ב 1995 ( יולי ) טבח של הסרבים ב בוסנים .  

הנקודה  היהודית  –  במוזיאון הלאומי של בוסניה והרצגובינה נמצאת   הגדת סראיבו  המקורית ,בנפרד   בחדר  מאובטח  . היא  מוצגת לקהל  פעמיים  בשבוע :  בימים  שלישי וחמישי  . בכל פעם  למשך שעה אחת בלבד  בין  12 בצהריים עד  אחת בצהריים . יש שם מדריך / מדריכה עם הסברים אודות ההגדה והקורות אותה החל מן המאה ה -14  בברצלונה .   לבד  מזה  ,  יש  מוזיאון  יהודי  ב אחד מ שני בתי הכנסת ( בית הכנסת השני , האשכנזי ,  פעיל בדרך כלל בסופי שבוע ). במוזיאון היהודי ( בית כנסת לשעבר )  יש מנהלת / עובדת  דוברת  עברית רהוטה . 

לבד  מזה  ,  בכל  בוסניה והרצגובינה  יש  מאכל בשרי  טיפוסי  -קבבים /  קבבונים  קטנים  מוגשים עם בצל על מצע של פיתה  הנקרא     CEVAPCICI / CEVAPI 

מקווה  שעזרתי  אלי . 

פורסם בפורום אירופה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: מחפש יעד חדש בארה״ב

@dregev03 שם נפשי בכפי - בין כל "הגדולים" של ארה"ב!

היינו 3 פעמים בטיולים גדולים/ארוכים ב ארה"ב. אך כלל וכלל אינני מחשיב עצמי ל "מומחה ארה"ב".

הפעם האחרונה היתה בחודש מרץ האחרון (2023) למשך כ 3 שבועות (הטיולים הקודמים בארה"ב היו הרבה יותר ארוכים). החלק הארי היה : LAS VEGAS התחלה וסיום - בדגש הפארקים המדבריים "באיזור" / במובן הרחב : עמק המוות (DEATH VALLEY) >> ארצ'ס (ARCHES) >> קניון לנדס (CANYONLANDS) >> מוניומנט וואלי (MONUMENT VALLEY) >> אנטילופ (ANTELOPE) - ב 3 מהם >> פייג'/אגם פאואל ( PAGE/POWEL LAKE) >> ג'ושוע טרי (JOSHUA TREE) . גם עברנו בדרך בפארקים קטנים יותר. זה היה המסלול - היו בו 2 שתי נסיעות ארוכות מאד (בפארקים אחרים ב "איזור" : ברייס , ציון , גראנד קניון , יוסמיטי , היינו בטיולים קודמים).

מבחינת תקופת השנה / אוקטובר (לפותח השרשור) - נראה לי מתאים. עבור המגיב הנוסף JOSHUA TREE בחודש יוני - די מתאים.

מספר הערות לוגיסטיות : DEATH VALLEY - יש לשים לב להצטייד בדלק! יש שם תחנת דלק אחת - לא כל המשאבות פעלו (המחיר יקר).

JOSHUA TREE (בעיני מצא חן , למרות סטייה ארוכה מן המסלול שלנו) - גם כאן בעייה עם הדלק : הנסיעה לכיוון לאס ווגאס - מספר שעות בדרך מדברית ללא תחנות דלק. ב JOSHUA TREE פארק היו המוני מבקרים (ללא השוואה לפארקים האחרים) להבנתי כי היינו ביום ראשון SUNDAY , והקירבה היחסית אל לוס אנג'לס (וגם אל SAN DIEGO , המגיב הנוסף).

רצוי מאד לשכור (לא להשכיר , טעות לשונית נפוצה) רכב טוב (אנו שכרנו SUV) , שכן הנסיעות ארוכות , אך הכבישים מעולים - ארה"ב!

ב LAS VEGAS עצמה היינו בלילה הראשון ובלילה האחרון - ראינו שני מופעים של CIRQUE DU SOLEIL .

היו אלו 2 הסנט שלי - בגוב "אריות ארצות הברית" , מקווה שעזרתי אלי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: קונקשן ארוך ואיסוף מזוודות
      אייר ברלין , איסלנד קונקשיין ואיסוף מזוודות
      מבקש להתייחס למקרה מעט דומה - טיסה לארץ מאיסלנד עם קונקשיין בברלין .
      טסנו אל איסלנד עם קונקשיין באירופה . בהלוך (עם אל על) דרך פריז - קונקשיין לא ארוך עם החלף טרמינל - ומשם אל איסלנד עם חברה איסלנדית . הפקדנו מזוודות בנתב"ג והן חיכו לנו באיסלנד - ללא בעייה.
      הטיסה חזור מאיסלנד היתה עם אייר ברלין , קונקשיין בברלין והמשך לארץ עם אל על . וכאן המקרה שלנו מעט דומה . בשד"ת באיסלנד שאלנו מה לעשות עם המזוודות ? האם לשלוח ישירות לארץ או לאסוף בברלין ולבצע צ'ק אין עם המזוודות בברלין לטיסה לארץ ? ( המקרה שלנו היה קצת יותר מסובך , משום שהיינו צריכים להחליף שד"ת בברלין : נחתנו בברלין בשדה טיגל והמראנו משדה אחר שיינפלד . ועל כן היה לנו אינטרס שלא להיסחב בין השדות עם המזוודות . יש לשים לב , אנו לא החלפנו טרמינל - החלפנו שדה תעופה בברלין , אשר לסיבה מדוע לקחנו טיסה לא נוחה כזו הכרוכה בהחלף שד"ת , ובכן שלא באשמתנו - בהזמנת הטיסה כחצי שנה לפני המועד הקונקשיין היה אמור להיות בשדה החדש בברלין , אך פתיחת השדה נדחתה ולרוע מזלנו אייר ברלין נוחתת בשדה אחד ואילו אל על ממריאה משדה אחר ועל כן היינו צריכים לעבור בעצמנו בין השדות שכן חברות התעופה לא היו מוכנות לקחת על עצמן את ההעברה בין השדות).
      וכך בשד"ת באיסלנד כאשר ביררנו ( ממש ביוזמתנו ) מה לעשות עם המזוודות הדיילת בצ'ק אין בדקה במערכת וטענה כי המערכת מאפשרת לשלוח ישירות את המזוודות לארץ .כאשר הערנו את תשומת ליבה כי אנו צריכים להחליף שדה , ביקשה הדיילת להיוועץ עם הממונה עליה - SUPERVISER והאחרונה שבה ואישרה לה כי אם המערכת מאפשרת זאת כי אז ניתן לשלוח את המטען ישירות ליעד הסופי (תל אביב) . עדיין לא היינו רגועים ואמרנו לדיילת כי בנחיתה בברלין אנו נחכה במסוע - אולי המזוודות שלנו יירדו בברלין . כך עשינו , חכינו בברלין אך המזודות לא הגיעו . עדיין לא היינו רגועים וניגשנו אל הדלפק של אייר ברלין בשדה טיגל ( בו נחתנו ) . הסברנו לדיילת את הנושא , היא בדקה את קבלות המזוודות שברשותנו , בדקה אצלה במערכת ואישרה לנו כי המזוודות יגיעו לתל אביב . נסענו לשדה השני שיינפלד( תחבורה ציבורית מעולה - תוך שעה ורבע הגענו ) ושם בטוחים בעצמנו ניגשנו אל דלפק אל על לבצע צ'ק אין . שם להפתעתנו הגמורה הודיעו לנו כי המטען שלנו לא הגיע לטיסה . ביקשנו מהם לוודא עם אייר ברלין בשדה השני . עד לעלייה למטוס המטען שלנו לא הגיע , ונאמר לנו לפנות עם הנחיתה בנתב"ג אל מחלקת LOST & FOUND . בנתב"ג פנינו אל lost&found פתחו לנו תיק , ונאמר לנו לחכות בבית להודעה בקשר למטען . מה שקרה בפועל : אייר ברלין לא העבירה את המטען לשדה השני בברלין . אייר ברלין שלחה את המטען למחרת לשדה אחר (משום מה אל ווינה ) מ ווינה המטען הגיע לארץ עם אוסטריין איירלינס , משם אל על אספו אותו , ואחר כך הביאו אלינו את המטען הביתה . בסך הכל המטען התעכב כיומיים בדרך .
      ובכן , הדיילת בשד"ת באיסלנד צדקה כאשר ציינה שהמערכת מאפשרת לשלוח את המטען ישירות ליד הסופי . אך לנו לא נאמר כי המטען לא יגיע ביחד איתנו , ובכך נגרמה לנו דאגה מיותרת .
      במבט לאחור , לו היה נאמר לנו מלכתחילה כי המטען יגיע אחרינו ( לא ביחד איתנו )היינו ככל הנראה מסכימים - בחזרה הביתה , להבדיל מן היציאה מהארץ , לא משנה כל כך מתי יגיע המטען.
      אם כן , המקרה שלנו איננו זהה כמובן למקרה המדובר , אך ניתן ללמוד ממנו תובנות לגבי מקרים קרובים בנושאה דרכי ההתנהלות של חברות התעופה עם העברות מטענים בקונקשיין .
      בברכה אלי .
      פורסם בפורום אירופה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: מכבה פה את האור!

@גדליהו-מהגרעין ל גדליהו - הפסבדונים , מן הגרעין הווירטואלי/ה לא מסעיר!

א. תודה על התגובה / התרת הספקות / נדודי השינה.

ב. דינוזאורים - מקבל עלי בהכנעה גם תואר זה (אולי עקב היותי מוותיקי המנויים על אתר למטייל, וגם עקב ת.ז. שלי)

ג. כ דינוזאור מוסמך אני אכן זוכר את סוג השאילות ה נ"ל באתר בזמנו.

ד. מבקש להוסיף עוד אחת אשר הרשימה אותי (עד עצם היום הזה ממשיכה ללוות אותי)

ה. אחת מן הפוקדות את האתר היתה מוטרדת בהקשר למחלת הגבהים ושאלה כדלהלן :

ו. "באיזה גובה מעל פני הים נמצא ה ...... אוקיינוס השקט?"

אלי , דינוזאור מוסמך.

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: 6 ימים (5 לילות) בלאס וגאס והסביבה

@rozmar

מעט על ווגאס ( פעם שנייה/שלישית )   וגם  על אטרקציות  קצת מרוחקות בטיול יום 

ראשית , מציע לכל הפוקדים את אתר  למטייל  לבחון בעיון רב את כל הפוסטים ( תגובות , טיפים , בלוגים ) של מטיילת  העל   ROZMAR    . מגוון  האטרקציות אשר היא מכסה ב פוסטים שלה – לא יסולא בפז  ובעיקר האטרקציות  הייחודיות / אקסטרים   –   HARD TO GET  –  אנטארקטיקה , הדובים ב צ’רצ’יל  MANITOBA   סבאלברד ,  מדגסקר ,   גלפגוס ..  ועוד ועוד . ממש לא דבר של מה בכך לבחורה  יחסית  צעירה . הייתי  מסיר  בפנייך את הכובע , אבל אז הייתה מבצבצת חלקית   ה…. קרחת !  

אשר  ל ווגאס : היינו ב ווגאס (  וגם בסביבתה – הפארקים השונים ) לפני הרבה שנים ( 2002 ) למספר ימים . באותו טיול לאחר מכן  נסענו לטיול ב הוואי . חזרנו מ הוואי אל  L.A , ב שד”ת של LA  לקחנו רכב . השעה היתה קרוב ל 10 בערב . לא היתה לנו תוכנית לגבי ההמשך ( לבד מתוכנית כללית להגיע עד סיאטל ) . לא היתה לנו לינה לאותו לילה !  מה עושים במצב כזה ?  נוסעים 4 שעות אל לאס ווגאס ( בה היינו כ 10 ימים קודם ) . זה אמור לענות על השאילה – האם אנו פרו/נגד  ווגאס .  הפעם האחרונה בה היינו ב ווגאס הייתה בשנה שעברה  פברואר 2020  ל 5 לילות  עם 4 ימי טיול ביניהם . מתוך 4 ימי הטיול ב ווגאס הקדשנו שניים לסיור ב סטריפ ( כולל מופע בערב ואטרקציות חדשות – אשר לא היו קיימות ב 2002 ) . וכן , וכאן מטרת ה פוסט הזה שלי – שני טיולי יום מאורגנים  ( הלוך וחזור ) ארוכים מאד  14-15 שעות כל אחד : טיול אחד אל ה גראנד קניון ( בו כבר היינו בביקור הראשון ) הפעם עם מרפסת התצפית החדשה , וכן טיסת הליקופטר עם קרוז קצר על נהר הקולורדו . טיול שני אל קניון אנטילופ כולל  HORSE SHOE BEND  , כאמור גם ארוך מאד , הזמנו גם  SCENIC FLIGHT  מעל איזור האנטילופ  אשר לצערנו התבטלה עקב מזג האוויר . 

מקווה שעזרתי , אלי .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: טיול לקמצ'טקה - רוסיה
      קמצ'אטקה - יעד מעולה , תובנות מ טיול ב קייץ 2014

קמצ’אטקה  KAMCHATKA  אכן  יעד טיול מרתק  גם למטיילים מנוסים . 

הייתי  ב טיול  ב קמצ’אטקה  ב קייץ  2014  ,  למשך  של  כ 20  ימים ( וזאת כהמשך לטיול באורך דומה ב מונגוליה עם פסטיבל ה נאדאם NADAAM ).

במסגרת  ההכנות  שלי  נכנסתי  גם אל  טריפאדוויזור   TripAdvisor ,  וגם אל  פורום  קמצ’אטקה שם ( הוזכרו ע”י מגיב קודם ) . פניתי אל  מס’ חברות טיולים ( חלקן לא ענו , חלקן נתנו מידע לא מספק ,   ומ     2 /  3   קיבלתי מידע ראוי ) . 

ראיתי גם פוסט ב טריפאדוויזור ( פורום קמצ’אטקה )  של  מגיב ישראלי . פניתי אליו ( דרך הפורום , ואח”כ באופן אישי ) . הוא אמר לי שהיה בשנה הקודמת ( 2013 ) ב קמצ’אטקה עם  חברה  בשם   Vision Of Kamchatka  (  וזו  אכן  היתה אחת  מן החברות  הבודדות אליהן פניתי וסיפקו מידע ראוי ) 

Vision of Kamchatka

[email protected]

יצרתי איתם שוב קשר ותיאמתי איתם הצטרפות  – בתאריכים שהתאימו לי –לאחת הקבוצות   שהם ארגנו ( 13 ימים בטיול די מקיף ב קמצ’אטקה,) . הגעתי אל קמצ’אטקה מספר ימים לפני תחילת הטיול , ניגשתי אל המשרד שלהם – באחד המלונות ב פטרופבלובסק קמצ’אטסקי –  ביררתי במדוייק פרטים אחרונים ורק אז שילמתי להם ( לא רציתי לשלם להם , כמו גם לחברות אינטרנטיות אחרות , לפני שאני רואה אותם פיזית  –  שאכן  הם קיימים ) . הטיול היה מקיף –   נסיעה ברכב שטח – משאית ענק  , הרי געש שונים  , טרק על שדות לאבה , מעיינות חמים ,ביקור במוזיאון  וכן שייט  בן יומיים על סירת זודיאק במורד נהר  . הלינות היו ברובן ב שטח ב אוהל סיירים . 

מכייון  שהגעתי  אל  קמצ’אטקה  מספר ימים לפני תחילת הטיול ( וגם נשארתי יומיים לאחר תום הטיול ) , ניצלתי את הזמן ונסעתי ( בתחבורה  ציבורית ) אל מרכז קמצ’אטקה – העיירה    ESSO  –  לביקור במוזיאון   וכן אצל התושבים המקוריים  Indigenous   של קמצ’אטקה  –  דומים מאד ל אינואיטים /  אסקימוסים .  

כמו כן  יצאתי  באחד הימים ( לפני הטיול הקבוצתי )  לסיור עם הליקופטר  ב עמק הגייזרים  . זהו טיול ליום שלם  , מגיעים אל עמק הגייזרים  –  אליו ניתן להגיע רק בהליקופטר . ההרפתקה  מאד יקרה  כ - 1000  $ US  ( אלף דולר אמריקאי ) . וגם מאד תלויית מזג אוויר  –  בחלק מן הימים ה הליקופטר לא יכול היה להמריא בגלל תנאי מזג האוויר ( הוזכר ע”י אחד המגיבים הקודמים ) . יש עוד אטרקצייה אליה ניתן להגיע רק עם הליקופטר  –  אגם  קיריל  KYRILL   לצפייה ב דובי גריזלי ( ה חומים , כמו באלסקה ) אשר  צדים את דגי הסלמון באגם ( אשר עלותה זהה לאטרקצייה של עמק הגייזרים , ולדעת המדריכים המקומיים אטרקצייה זו אפילו יותר טובה מאשר עמק הגייזרים )  מאד רציתי לצאת גם אל אטרקצייה    זו , אך  כאן מזג האוויר היה בעוכרי – במשך אותם מספר ימים בהם הייתי שם , פנוי מן הטיול הקבוצתי –   ההליקופטר  לא יכול היה להמריא  . 

באופן  כללי ,  לאו  דווקא  ל קמצ’אטקה ,  הייתי  מציע    לבצע   טיולים  עם  חברה  מקומית  ביעד הטיול  ,  ולא  לצאת  לטיול  מאורגן  מהארץ    .  טיול  מאורגן  מהארץ , ובוודאי טיול קבוצתי מהארץ  –  תמיד ,  אבל  תמיד –  יהיה  הרבה  יותר  יקר . 

מקווה  שעזרתי 

אלי . 

פורסם בפורום אירופה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: ביש מזל - קרע בדף הדרכון - ואנחנו ביוון
      קרע בדף הדרכון ( וגם דרכון ביומטרי ) - תורם את ה 2 סנט שלי .

יש לי ( נכון יותר – היה לי עד הבוקר ) דרכון  “עבה”  ,  מה שנקרא דרכון עיסקי ( למרות שאין לי שום עסקים מזה שנים רבות ) בן  64 עמודים ( דרכון כפול ) משנת 2009  , דהיינו  בן מעל  7.5 שנים עם הרבה , ממש הרבה חותמות ( בכדי לסבר את האוזן  –  “בליתי” בשנת 2016 , למשל , ב חו”ל  מעל 190 לילות , בעוד אשר בארץ קצת מעל 170 לילות  - תוך מעבר ב הרבה שדות תעופה , עשרות רבות של בתי מלון וגם שכירת רכב ) .

באחת הנסיעות שלי , כבר לפני מספר שנים , בשדה התעופה של בייג’ינג , כאשר היה לי קונקשיין בן מספר שעות  ביקשתי להתחבר ל WiFi  של שדה התעופה . הם ביקשו ממני את הדרכון בכדי להנפיק סיסמא / קוד  התחברות . לשם כך העבירו את הדרכון שלי דרך קורא אופטי / מסוף / קורא בר קוד . מכיוון שהדרכון שלי עבה ( כפול  64 עמודים ) והמסוף  צר ( מתאים לדרכונים סטנדרטיים ) הם היו צריכים ל “דחוס” בכוח את הדרכון  דרך ה קורא האופטי . וכך נגרם קרע קטן ב דף הדרכון ( הדף עם הפרטים / התמונה בחיבור שלו עם הכריכה של הדרכון – ממש כפי שציינו מגיבים אחרים כאן ) .

מאז כבר עברו כאמור מספר שנים . לא עשיתי דבר עם הדרכון ( וגם  לא ייחסתי חשיבות מרובה לכך ) . עברתי מאז בהרבה שדות תעופה – ולא התעוררה בעייה .

בנסיעה האחרונה שלי באמצע חודש יוני השנה ( 2017 )  ב נתב”ג  ב צ’ק אין לטיסה – הפקידה  “נעמדה על רגליה  האחוריות” כאשר ראתה את הדרכון , ורק לאחר התייעצות עם הממונה עליה  “אישרה” לי לבצע צ’ק אין , תוך אזהרה כי לאחר החזרה לארץ אצטרך להחליף דרכון . בביקורת הדרכונים ב נתב”ג  השוטרת / בקרית  הגבולות היתה עוד יותר נוקשה  –  עזבה את העמדה שלה עם הדרכון שלי ( השתרך תור די ארוך אחרי )  הלכה  ככל הנראה להתייעץ עם גורם בכיר יותר . לקח זמן  , וכאשר  חזרה  הודיעה לי כי לא אוכל יותר להשתמש בדרכון לנסיעה הבאה וצריך להחליפו . היא גם  “איימה” עלי , כי עלולים לעשות לי בעיות בשדות תעופה אחרים בגין הדרכון . 

ובכן , בנסיעה זו – די ארוכה  כ 50 יום – עברתי דרך שדות תעופה רבים , ביניהם גדולים ועמוסים יותר מ נתב”ג  :  בנגקוק  – מספר פעמים , סינגפור , אדיס אבבה , מלבורן , סידני – מספר  פעמים כולל כמובן קריאה אלקטרונית של ה ויזה , וכן  מספר פעמים של שכירת רכב , וכמובן מבחר  בתי מלון . בכל אותם פעמים  –  איש לא העיר לי על הדרכון ! 

כאשר חזרתי ארצה ( בתחילת אוגוסט ) ב ביקורת הדרכונים  ה בקר / שוטר  קיבל אותי עם ההודעה כי לא אוכל יותר להשתמש בדרכון ( ועלי להחליפו )  תוך שהוא מודיע לי ( אפילו לפני שהביט היטב בדרכון עצמו ) כי אני נמצא ברשימה  “השחורה”  של  דרכונים  לא תקינים . לא עזרה לי הטענה כי אני חוזר עכשיו מ מעבר ב שדות תעופה רבים וגדולים – ואיש לא העיר לי שם . הוא הודיע לי  חד משמעית כי הדרכון שלי לא שמיש יותר / פסול . 

כמובן שלא היתה לי ברירה , ומכיוון ש אני מתכנן נסיעה קרובה ,  התחלתי ב בירורים להוצאת דרכון חדש . עכשיו  אוגוסט – לפי המדיה / אמצעי התקשורת  עומס שיא ב משרד הפנים  בנושא הנפקת דרכון חדש ( ניתן להנפיק רק ביומטרי)

הזמנתי תור טלפונית , דרך אתר אינטרנט , למשרד הפנים ב תל אביב. קיבלתי תור ל סוף ספטמבר (   בלשכה אחרת היה תור רק ל אמצע אוקטובר ) . התור משמעו – מגיעים אל משרד הפנים ביום המיועד  ואז מתחיל תהליך נוסף ( מספר שבועות  )  עד אשר מקבלים את הדרכון , כלומר במצטבר  כ חודשיים המתנה .  

מכיוון  ש פרק זמן זה שיבש לי את התוכניות לטיול הבא , החלטתי  לגשת  פיזית אל  לשכת משרד הפנים  הקרובה ( רמת גן ) . ניגשתי לשם כבר למחרת חזרתי ארצה . להפתעתי – ה תור היה נסבל , לא יותר ארוך מאשר בפעמים קודמות . הפקיד קיבל אותי , ביצע את הפרוצדורה של הנפקת דרכון חדש / ביומטרי . ביקשתי ל 10 שנים  , שוב דרכון כפול . ועשה ג’סטה – למרות שראה את הפגם בדרכון ( הסברתי לו גם את הסיבה ) הוא – הפקיד – חייב אותי  רק על דרכון חדש  ( ולא  חיוב על השחתת דרכון  , חיוב גבוה יותר ) . שאלתי אותו כמה זמן יארך עד אשר אקבל את הדרכון ( הדרכון מגיע הביתה בדואר רשום ) , ענה כי בדרך כלל התהליך אורך כ 3 שבועות ( אשר במהלכן מקבלים  ס.מ.ס  מן הדואר  על מועד צפוי להגעה )  אך עקב העומס בקייץ  הוא מעריך  כי יכול  לארוך  כ ארבעה שבועות . 

ומה קרה בפועל  ?  

היום  24  באוגוסט  (  16  ימים  לאחר שהייתי בלשכת משרד הפנים ) 

הדרכון  הגיע  אלי  הביתה .  

ובכן  ,  לא  כצעקתה ! 

מקווה  כי  הודעתי  זו תהיה לעזר . 

בברכה , אלי . 

פורסם בפורום אירופה
      wizo1234
      wizo1234

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי wizo1234

• RE: ויזה לקולומביה

מתנצל על התגובה המאוחרת. לא פוקד את פורום למטייל לעיתים תכופות ( וזאת למרות היותי מ וותיקי הוותיקים של למטייל). התגובה שלי ככל הנראה לא תהיה לעזר ל שואל / שואלת (עבר זמנה) , אך יכול להיות כי מטיילים עתידיים עם אותה בעייה / שאילה יפיקו תועלת מתגובתי זו. לעצם העניין : ב דצמבר 2025 היתה לנו טיסה עם חברת התעופה הקולומביאנית AVIANCA . הטיסה היתה עם קונייקשן לא ארוך ב BOGOTA . ( טיסה מ פוארטו ריקו אל פנמה , אם זה חשוב). היה זה זמן לא ארוך לאחר ש קולומביה ביטלה את הכניסה לבעלי דרכון ישראלי - ביטול גורף (לפני כן בעלי דרכון ישראלי לא היו זקוקים כלל ל וויזה לקולומביה - מניסיון אישי : ביקרנו ב קולומביה 3 פעמים בעשור שעבר , ללא צורך ב וויזה). גם אני לא הייתי רגוע בהקשר עם ה טראנזיט ב BOGOTA. והתקשרתי עם השגרירות של קולומביה בארץ. ענו לי (ישראלי דובר עברית עובד השגרירות ) כי במקרה של קונייקשיין (פחות מ 24 שעות , וללא יציאה מ שד"ת ) אין צורך ב וויזה! וכך אכן היה. היינו מספר שעות ב שד"ת של BOGOTA (אגב שדה אדיר מימדים) , והמשכנו ללא הפרעה אל היעד הבא. עדיין היו לנו מעט חששות טרם הטיסה - מה יקרה באם בעת שהותנו ב שד"ת של בוגוטה : תתבטל / תידחה לפתע טיסת ההמשך ! ואנו לא נוכל לצאת מן השדה בגלל הוויזה. אך חשש זה הינו בסיכוי מאד נמוך (ולא התממש כאמור) ולקחנו את "הסיכון" מקווה כי תגובתי זו תהיה לעזר אלי WIZO1234

פורסם בפורום דרום אמריקה
      wizo1234
      wizo1234

@גדליהו-מהגרעין ל גדליהו - הפסבדונים , מן הגרעין הווירטואלי/ה לא מסעיר!

א. תודה על התגובה / התרת הספקות / נדודי השינה.

ב. דינוזאורים - מקבל עלי בהכנעה גם תואר זה (אולי עקב היותי מוותיקי המנויים על אתר למטייל, וגם עקב ת.ז. שלי)

ג. כ דינוזאור מוסמך אני אכן זוכר את סוג השאילות ה נ"ל באתר בזמנו.

ד. מבקש להוסיף עוד אחת אשר הרשימה אותי (עד עצם היום הזה ממשיכה ללוות אותי)

ה. אחת מן הפוקדות את האתר היתה מוטרדת בהקשר למחלת הגבהים ושאלה כדלהלן :

ו. "באיזה גובה מעל פני הים נמצא ה ...... אוקיינוס השקט?"

אלי , דינוזאור מוסמך.

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      wizo1234
      wizo1234

@גדליהו-מהגרעין מבקש להצטרף לתגובות על הודעת ה "עזיבה" (די ישנה , ראיתי רק עתה) של גדליהו מהגרעין.

גדליהו מהגרעין אכן מאושיות אתר למטייל בכלל , וה אושייה של פורום מרכז אמריקה!

(יש לי הזכות לציין זאת עקב היותי מנוי/חבר - לא כל כך פעיל - באתר למטייל מעל 20 שנים , נראה לי סמוך מאד להקמת האתר בשנת 2000)

במשך כל השנים בהן "נתקלתי" בשמו של גדליהו מהגרעין הטרידה אותי - ואפילו הטרידה מאד - השאילה הבאה:

גדליהו מהגרעין - מאיזה גרעין בדיוק??

מקווה כי גדליהו אכן יפתור את התעלומה המסקרנת!

אלי.

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: תופר/ת בבנקוק

@wizo1234 יש לי מס' טלפון נוסף : אינני בטוח באם זה מס' של AMIT או של העובד שלו 66820759902+ .

שוב, להערכתי כדאי לפנות אל הרב וילהלם לצורך עדכון.

פורסם בפורום תאילנד
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: תופר/ת בבנקוק

@einziger לפני מספר שנים (מעט לפני הקורונה) היינו ב KHAOSAN ושם עשינו הזמנה (די גדולה , גם לאישה וגם לגבר) אצל חייט בשם AMIT.

כמו כל החייטים/תופרים שם TAILOR - עמית/אמית הינו הודי. החנות שלו ממש במרכז ה קהאוסאן ( מול מלון D&D , אם המלון עדיין קיים , וגם באם AMIT עדיין עובד). קיבלתי את הקשר אליו מאת הרב של בית חב"ד - הרב וילהלם (הרב וילהלם סיפר לי כי הוא - הרב - וכל משפחתו הענפה תופרים את הבגדים אצל AMIT). היינו מרוצים מן העבודה. 66818207434+ זהו הטלפון (& WHATSAPP) שלו. מציע לברר עם הרב וילהלם פרטים עדכניים.

מקווה שעזרתי , אלי.

פורסם בפורום תאילנד
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: מחפש יעד חדש בארה״ב

@dregev03 שם נפשי בכפי - בין כל "הגדולים" של ארה"ב!

היינו 3 פעמים בטיולים גדולים/ארוכים ב ארה"ב. אך כלל וכלל אינני מחשיב עצמי ל "מומחה ארה"ב".

הפעם האחרונה היתה בחודש מרץ האחרון (2023) למשך כ 3 שבועות (הטיולים הקודמים בארה"ב היו הרבה יותר ארוכים). החלק הארי היה : LAS VEGAS התחלה וסיום - בדגש הפארקים המדבריים "באיזור" / במובן הרחב : עמק המוות (DEATH VALLEY) >> ארצ'ס (ARCHES) >> קניון לנדס (CANYONLANDS) >> מוניומנט וואלי (MONUMENT VALLEY) >> אנטילופ (ANTELOPE) - ב 3 מהם >> פייג'/אגם פאואל ( PAGE/POWEL LAKE) >> ג'ושוע טרי (JOSHUA TREE) . גם עברנו בדרך בפארקים קטנים יותר. זה היה המסלול - היו בו 2 שתי נסיעות ארוכות מאד (בפארקים אחרים ב "איזור" : ברייס , ציון , גראנד קניון , יוסמיטי , היינו בטיולים קודמים).

מבחינת תקופת השנה / אוקטובר (לפותח השרשור) - נראה לי מתאים. עבור המגיב הנוסף JOSHUA TREE בחודש יוני - די מתאים.

מספר הערות לוגיסטיות : DEATH VALLEY - יש לשים לב להצטייד בדלק! יש שם תחנת דלק אחת - לא כל המשאבות פעלו (המחיר יקר).

JOSHUA TREE (בעיני מצא חן , למרות סטייה ארוכה מן המסלול שלנו) - גם כאן בעייה עם הדלק : הנסיעה לכיוון לאס ווגאס - מספר שעות בדרך מדברית ללא תחנות דלק. ב JOSHUA TREE פארק היו המוני מבקרים (ללא השוואה לפארקים האחרים) להבנתי כי היינו ביום ראשון SUNDAY , והקירבה היחסית אל לוס אנג'לס (וגם אל SAN DIEGO , המגיב הנוסף).

רצוי מאד לשכור (לא להשכיר , טעות לשונית נפוצה) רכב טוב (אנו שכרנו SUV) , שכן הנסיעות ארוכות , אך הכבישים מעולים - ארה"ב!

ב LAS VEGAS עצמה היינו בלילה הראשון ובלילה האחרון - ראינו שני מופעים של CIRQUE DU SOLEIL .

היו אלו 2 הסנט שלי - בגוב "אריות ארצות הברית" , מקווה שעזרתי אלי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: דרום אפריקה לבת מצווה - מה ואיך מתחילים

@אנשיםטובים טיול בר מצווה (+) בדרא"פ ב 2003 + ספארי קניה עם נכדים ב 2019

היינו ב דרא"פ בטיול (עם הבן הצעיר - אז כבר לאחר בר מצווה) למשך חודש ימים ב אוגוסט 2003 (לפני 20 שנה) כך שהמידע לא כ"כ מעודכן.

שם גם נהגתי ברכב - כן, בצד שמאל (ולא בפעם הראשונה וגם לא האחרונה - בצד שמאל). לא ראיתי אז ואינני רואה כיום בעייה משמעותית עם נהיגה בצד השמאלי.בין היתר היתה לנו נסיעה "קצרה" - מ PORT ELIZABETH ועד DURBAN כ 1000ק"מ מ 6 בבוקר ועד 11 בלילה - אין הרבה יישובים בדרך לעצירה ללינת לילה! דרא"פ - אטרקציות מגוונות : גם חיי טבע עשירים (קרוגר, שלושלואי, פילאנסברג , סנט לושיה ועוד ...) וגם טבע "דומם" (קייפטאן וסביבתה הר השולחן ,קייפ התקווה הטובה , יער הציציקאמה ,DURBAN וסביבתה , מפלי וויקטוריה - אמנם מחוץ לדרא"פ - לטעמי האטרקצייה הגדולה ביותר בטיול!) וגם חוויה אנתרופולוגית - ההתנהלות בתקופת/פוסט האפרטהייד (לגמרי לא נעלמה והורגשה היטב אז , אינני יודע מה קורה כיום).

כך שלטעמי יש די והותר מה לראות ב דרא"פ - ולמשך שבועיים צריך יהיה לבחור על מה לוותר!

כבר הציע המגיב שלפני - לשקול כאלטרנטיבה ביקור בקניה KENYA. היינו ב קניה פעמיים. פעם אחת ב 2010. אז היינו בטיול בן חודש ימים אשר כלל : ספארי ב UGANDA כולל גורילות ההרים (מאד יקר) & שימפאנזים , ספארי ב KENYA , ספארי ב TANZANIA , וכן לבסוף נופש ב ZANZIBAR.

הפעם השנייה בקניה היתה ב חנוכה/דצמבר 2019 (לפני כשלוש וחצי שנים). הפעם לקחנו את הנכדים לספארי (וגם כולל כדור פורח ב מסאי מארה).

היינו עם מדריך בשם STANLEY (עליו כתבתי טיפ - ניתן למצוא באתר , מי שמנהלת לו את הפעילות הינה אשתו LEAH , ואחרי הטיפ שלי ראיתי כי עוד מטיילים לקחו את STANLEY). הייחוד של STANLEY - הוא משמש כנהג/מדריך ואילו הנוסע/המטייל בוחר בעצמו את בתי המלון ומשלם בעצמו עלויות הכניסה לפארקים - זוהי מתכונת לעלות זולה משמעותית של הטיול!

ב קניה - כמובן הטיול הינו טבע נטו עם החיות , מתאים יותר לשבועיים של טיול. ואם רוצים : ניתן לנסוע (יש רכבת / טיסה) אל MOMBASA אשר נמצאת על החוף בקניה , ושם לשהות באחד החופים המפורסמים שלה. גם ב MOMBASA הייתי (בטיול אחר).

מקווה שעזרתי

אלי.

פורסם בפורום אפריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: קולומביה- כמה תמונות

@גדליהו-מהגרעין ביקרנו בקולומביה באוגוסט 2018 למשך מספר שבועות - ללא טראקים!

מבקש להוסיף לטובת מטיילים פוטנציאליים בקולומביה - אטרקציות אשר לא הוזכרו בפוסט המרשים (יישר כח!).

היינו בטיול , כאמור, בסוף יולי/עד אמצע אוגוסט בקולומביה (מספר שבועות , וזאת לאחר מספר שבועות ב צ'ילה - לא כל כך עונה עבור צ'ילה. עבור קולומביה - עונה בהחלט מתאימה).

בקולומביה היה זה לנו הביקור השני (הראשון היה קצר - רק BOGOTA ).

ב בוגוטה - יש מוזיאון הזהב המרשים (להערכתי - מוזיאון הזהב היפה מכולם , אולי להוציא את המוזיאון בצפון פרו - TUMBAS REALES SIPAN MUSEUM LAMBAYEQUE NEAR CHICLAYO). יש גם בבוגוטה מוזיאון של הצייר/פסל הלאומי של קולומביה FERDINAND BOTERO (מצייר/ מפסל דמויות "מלאות גוף"). על יד בוגוטה יש מכרה מלח ובתוכו קאתדרלה ZIPAQUIRA. יש גם סיורי עיר בבוגוטה בנושא המאבק בין השלטונות לבין המחתרת FARC.

CANIO CRISTALES - נהר חמשת הצבעים באזור LA MACARENA - נהר בו המים זורמים בחמשת צבעי הקשת .

(הערה סגנונית/לשונית - האיות שלי ב זיפאקירה&קאניו איננו מדוייק! אינני יודע כיצד לבצע קופי/פאסט ולהטמיע באתר).

CARTAGENA - עיר הבילויים של קולומביה : יש אוטובוס לילי עם מוזיקה רועשת/"בלאגן" ושתייה חופשית העובר במרכז העיר. בקרבת העיר יש אתר וולקאני עם באר - יורדים בסולם לעומק מספר מטרים ומתפלשים בבוץ וולקאני/חמים.

בים הקאריבי יש אי SAN ANDRES אשר שייך לקולומביה אך קרוב מאד דווקא אל NICARAGUA. אף הוא נחשב לאי שעשועים. יש בנמל ספינות עליהן בערב יש מסיבות עם אוכל&ריקודים. כמו כן ניתן לצאת להפלגות ביום למשך מספר שעות אל איים סמוכים בעלי נוף אטרקטיבי. כמו כן ניתן לצאת לסיור יומי ברחבי האי עם רכבי שטח BUGGI.

העיר MEDELLIN - העיר השנייה בגודלה בקולומביה. האטרקציה הגדולה במדיין הינה פסטיבל הפרחים הנערך בחודש אוגוסט במשך מספר ימים ואשר שיאו - המצעד!. ניתן לנסוע בקרבת מדיין אל עיירה בה מכינים את הזרים הענקיים של הפרחים - זרים אותם נושאים הצועדים במצעד.כמו כן מדיין הינה העיר של BOTERO (הצייר/פסל אשר הוזכר מקודם) . פסלים של בוטרו מוצבים במקומות פומביים שונים בעיר. כמו כן יש בעיר המוזיאון של BOTERO. אגב , המוזיאון של בוטרו ב בוגוטה - ללא תשלום , ואילו המוזיאון של בוטרו ב מדיין (עיר הולדתו והעיר בה פעל) - כאן דווקא בתשלום.

מדיין הינה גם העיר של ברון הסמים (המפורסם מכולם) PABLO ESCOBAR . על שמו נקרא הקארטל של מדיין. אסקובאר פעל במדיין ובקרב רבים מתושבי מדיין הוא נחשב לדמות נערצת - תמך בשכבות חלשות (בניגוד כמובן לשלטונות הקולומביאניים). במדיין יש סיור מאורגן "בעקבות פבלו אסקור" - עוברים במספר נקודות ציון בחייו של אסקובר , יש מדריךה (דובר אנגלית) ואילו הנהג הינו אחד משני הנהגים המקוריים של אסקובר (בשם JAIME חיים).

הגענו אל הטיול עם הנהג של אסקובר דרך מדריך ישראלי (אשר חי במדיין) בשם יקי YAKI טל'/ווטסאפ 573186299958+.

מקווה שעזרתי

אלי.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      wizo1234
      wizo1234
    • RE: פפואה ניו גיני - סיפור דרך

@zvikamr הייתי ב PAPUA NEW GUINI ב אוגוסט 2016 , בטיול עצמאי במשך קרוב ל 4 שבועות.

כן , ניתן גם לטייל ב פפואה ניו גיני בתנאים מעט פחות ספרטניים. הגעתי בטיסה עם החברה הפיליפינית (קונקשיין במנילה) מבנגקוק. מספר ימים ב PORT MORESB , ואז טיסת פנים אל WEWAK . ב וויוואק הצטרפתי לקבוצה בינלאומית לשייט בסירות קאנו במעלה נהר ה SEPIK. בתחילת אוגוסט נערך שם פסטיבל התנין. לפני תחילת הקרוז על ה ספיק הפלגתי (סירה) מ WEWAK אל האי YUO ISLAND ליומיים עם מספר משפחות החיות על האי. פסטיבל התנין (מאד מרשים / אקזוטי - צדו תנין ובישלו אותו לכבוד הקבוצה , מי שרצה טעם) 5 ימים עם ביקור במספר כפרים באיזור - מגורים ב גסטהאוז/תת תנאים , וגם ביקורים ב "בית הרוחות" בכפרים המקומיים / מקום "המקדש" של הכפרים . חזרתי אל WEWAK (הייתי שם במלון ברמה גבוהה - עם בריכת שחייה) שוב ליומיים , ואז טיסת פנים אל Mount Hagen אשר בהרים (המערביים של פפואה). הייתי מספר ימים ב GUESTHOUSE של Mr. PYM טלפ' 72234067 , אשר הינו גם בעל סוכנות טיולים PAIYA TOURS , ואשר ארגן את הפסטיבל בכפר PAIYA הסמוך ל מאונט האגן. מ מאונט האגן נסעתי (תחבורה ציבורית מקרטעת) אל העיר/עיירה TARI - מקום הגישה אל שבט ה HULI אנשי פיאות הגברים WIGMAN (זוהי התמונה אשר צירף כאן בעל הפוסט) , אשר מתגוררים באיזור HELA. יצרתי קשר עם מדריך מקומי משבט ה הולי TOMAS טלפ' 67571405705+ . אשר הוא גם בעל ה לודג' LAKAWANDA . טומאס ארגן לי חבילת טיול (מאד יקרה למטייל בודד) של מספר ימים עם אטרקציות שונות של אנשי ה HULI , בעיני חוויה אדירה ב פפואה ניו גיני. לאחר כשבוע ימים (ברוטו) חזרתי אל מאונט האגן (שוב - תחבורה ציבורית מקרטעת) אל מאונט האגן. במאונט האגן נערך בחודש אוגוסט אחד משני הפסטיבלים SING SING הגדולים של PAPUA NEW GUINI. ב 20 & 21 באוגוסט שני ימי פסטיבל בהשתתפות הרבה קבוצות ילידיות מ פפואה (ב 2016 היו 90 קבוצות שונות אשר התחרו על תשומת ליבם של מספר בודד של עשרות תיירים, ביניהם קבוצה ישראלית עם המדריך רז שרבליס / המומחה לפפואה!) . יום לפני הפסטיבל ב מאונט האגן נסעתי אל הפסטיבל ב PAIYA (הוזכר קודם - MR. PYM). לאחר הפסטיבל ב מאונט האגן נסעתי אל GOROKA (גם בהרים המזרחיים של פפואה .שוב בתחבורה ציבורית מקרטעת). ב גורוקה נערך ה SING SING - פסטיבל הגדול השני של פפואה (באמצע חודש ספטמבר - לרגל יום העצמאות של פפואה). לא רציתי להישאר כל כך הרבה זמן ב פפואה - מסוף יולי ועד לאחר אמצע ספטמבר (בעל הפוסט הנוכחי נשאר זמן רב יותר) , וביקרתי ב גגורוקה רק למשך יומיים (יצרתי קשר עם חבר בקהילת היהודים המשיחיים AVRAHAM טל' 72322400 אשר התנדב - ממש הכריח אותי - להיעזר בו (אסף אותי מן ההסעה הציבורית וגם החזיר אותי וגם הסיע אותי בתוך גורוקה) . לאחר יומיים ב גורוקה , עם ביקור במוזיאון קטן שם במוזיאון ניתן לראות ,בין היתר , תכשיטים שונים של השבטים המקומיים כולל "תכשיטי אבל" - מחרוזת/ענק על הצוואר אשר עונדות נשים בשנת האבל ועליו אצבעות קטועות של הנפטר! (מצטער על התיאור הפלסטי/מקאברי!). חזרתי אל מאונט האגן לזמן קצר יומיים (יש במאונט האגן מסעדה / קלוב "בריטי" - שם נפגשים אירופאים, הייתי שם מספר פעמים). לאחר מכן טיסה בחזרה אל PORT MORESBY , שוב ליומיים , לפני העזיבה - עם החברה הפיליפינית אל בנגקוק)

אגב , בטיסת החזור , המטוס של החברה הפיליפינית אחר להגיע , ולפיכך המריא במאוחר , והפסדתי את טיסת הקונקשיין אל בנגקוק - החברה הפיליפינית נתנו מלון לילה ב מנילה - ההגעה אל המלון במנילה אחה"צ בסוף אוגוסט היתה בתוך מבול של גשם המונסון!.

מספר הערות אודות פפואה: 1. לא ראיתי ב פפואה רכב פרטי קטן! ראיתי רק רכב 4X4 טנדרים / מיניבוסים / משאיות. הדרכים שם נוראיות(לפחות כך היה ב 2016). 2. החוויה עבורי היתה המפגש התרבותי/אנתרופולוגי עם המגוון העצום של שבטים (מעל 800 שבטים חיים ב פפואה) , עד לפני פחות מ 100 שנים היו ביניהם קניבלים! (מתהלכת שמועה כי אחד מבני משפחת רוקפלר - המיליארדרים - נעלם שם בנסיבות חשודות). 3. הייתי גם במוזיאון בעיר הבירה פורט מורסבי - מוזיאון גדול ומאד מרשים בבניין מעניין ארכיטקטונית (הרבה יותר גדול מן המוזיאון ב גורוקה)

עבורי , הטיול ב פפואה היה אחד משיאי הטיולים שלי : מספר 3 (בדירוג שלי) לאחר אנטארקטיקה - מספר אחת (הטיול הארוך כולל איי FALKLAND וכן SOUTH GEORGIA , ולאחר הרכבת הטרנסיבירית - מספר שתיים (במסלול הארוך מ ממוסקבה עד VLADIVOSTOK בכיוון אחד אותה ארץ 9288ק"מ , כולל עצירה ב בירובידג'אן) . מספר 4 (בהירארכיה הפרטית שלי) היה הטיול ב KAMCHATKA .

מקווה שעזרתי.

אלי.

wizo1234
      wizo1234
    • RE: חכמי הפארקים דרום/מערב ארה"ב - JOSHUA TREE ?

@dhz תודה רבה בגין ההבהרות והחידודים! בעקבותיהם - נעשה מעשה!

ידועה האימרה (החבוטה) : אם מישהו אומר לך שאתה שיכור - הסתכל עליו ב "עין עקומה"! (לאות זלזול בדובר)

אבל , באם שניים אומרים לך כי אתה שיכור (במקרה שלי יותר מ 2) - כי אז לך לישון! (כנראה שהם צודקים - לך לישון בכדי להתפכח)

העירו לי מספר מגיבים - ואני אסיר תודה להם עקב כך - כי קיים חשש בחלק מן המסלול המתוכנן שלנו למזג אוויר לא מתאים (קר) בתחילת פברואר (הפארקים הצפוניים יותר במסלול שלנו - ARCHES & CANYONLANDS & MONUMENT VALLEY).

"להגנתי" אציין את העובדות הבאות :

א. בטיול שלנו , המסלול המעגלי של הפארקים מ/אל LAS VEGAS , מהווה רק מעט למעלה משליש מכל הטיול .

ב. בשני חלקים עיקריים אחרים של הטיול (רפובליקה דומיניקנית & מיאמי) מזג האוויר בינואר / פברואר הינו אידיאלי - שיא העונה!

ג. בטיול הפארקים המעגלי LAS VEGAS ב 2 פארקים מתוכננים - DEATH VALLEY & JOSHUA - מזג האוויר בתחילת פברואר בהחלט מתאים

ד. פארק נוסף במסלול ANTELOP (תחתון) - יש לי לגביו תובנות מניסיון אישי לתקופה המדוברת!

ה. ב 2020 בחצי השני של פברואר היינו ב LAS VEGAS . יצאנו משם לשני טיולי יום (הלוך חזור) מאורגנים / ארוכים מאד מעל 12 שעות כ"א.

ו. טיול אחד אל GRAND CANYON (כולל SKYWALK & HELICOPTER RIDE )

ז. טיול שני אל ANTELOP (עליון) , רצינו גם SCENIC FLIGHT אך התבטל עקב גשם קל.

ח. היו מספר חברות ב LAS VEGAS אשר הפעילו את הטיולים הללו - היו טיולים בכל יום ללא הגבלת ימים , מזכיר - בחלק השני של פברואר

(מתייחס בכך לאחד המגיבים אשר תהה באם יהיו בתקופה האמורה טיולים אל ה ANTELOP).

ט. זו היתה נקודת הייחוס שלי BENCHMARK לטיולים בתקופה זו - תחילת פברואר - אל הפארקים ב"איזור" LAS VEGAS , דהיינו :

י. היינו - מניסיון אישי - באיזור בפברואר ולכן לא ראיתי צורך לבדוק מזג אוויר!

יא. חוזר כעת אל ה "רישא" של הודעתי/פוסט זה : "השיכור"!

יב. עת קיבלתי מספר תגובות "המציעות לבדוק מזג אוויר" בפארקים הצפוניים של המסלול שלנו

יג. כך עשיתי - בדקתי - ואכן התחוור לי כי בפארקים הצפוניים טמפרטורת המקסימום הממוצעת לפברואר

הינה כ 9 מעלות (צלסיוס)!! (בלילה בממוצע בפברואר - באיזור לנקודת הקפיאה)

יד. וכאן מייד "עשיתי מעשה" - שיניתי את הטיסות שלנו!! (יש לנו במסלול הכולל 8 טיסות -4 טיסות כ"א עם שני LEGS)

טו. משימה לא פשוטה כלל ועיקר (ובעלות לא זניחה עקב השינוי)

טז. דחינו את כל מסלול הטיול ב חודש ימים. כלומר , נגיע אל הפארקים ב"איזור" LAS VEGAS בתחילת מרץ! (במקום תחילת פברואר)

הבדיקה העלתה כי טמפרטורת המקסימום בפארקים הצפוניים במרץ הינה 16 מעלות צלסיוס (לעומת 9 בפברואר).

זו כבר טמפרטורה סבירה בפרקים הצפוניים , ועדיין מאד נוחה ביתר יעדי הטיול.

יז. תודה , אם כן לכל המגיבים אשר העירו לי על הפרובלמטיקה של המסלול שלי.

יח. וכמובן תודה לכל המגיבים אשר התייחסו לאספקטים אחרים של הטיול המתוכנן

(וגם צירפו לינק - הצלחתי להיכנס גם אל הלינק "הסורר" בזכות עזרת אחת המגיבות).

יט. כמובן שאשמח לשמוע על הארות/הערות בונות נוספות מצד "חכמי הפארקים"

תודה על תשומת הלב , בברכה אלי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      wizo1234
      wizo1234