המידע שלי אודות הרכבת ה טראנסיבירית ( וגם בחלקה טראנס מונגולי ) מבוסס על נסיעת חורף ממוסקבה אל וולאדיבוסטוק (2007 ), וכן נסיעת קייץ מ בייג’ין עד אירקוצק ( מרכז סיביר – 2014 – אציין מייד כי את הנסיעה בקייץ מבייג’ין עשיתי רק בחלקה ברכבת – הסבר ונימוקים בהמשך ) .
אני מבין כי מתוכננת נסיעה ברכבת בחודשי יוני / יולי עם יציאה מבייג’ין מעבר דרך מונגוליה אירקוצק עד בואכה מוסקבה .
ההצעה שלי – לתזמן את הנסיעה לתחילת יולי , ולבצע עצירה במונגוליה סביב 10/11 ביולי – פסטיבל הנאדאאם ( החגיגה המרכזית ב אולן באטאאר ULAN BATOR / BATAAR / BATAR ) .
כמו כן מציע לעצור ב סיביר ב אירקוצק למספר ימים ( ימת באיקל וסביבתו ).
הטיסה שלי ( הלוך / חזור מהארץ ) היתה אל בייג’ין . במסגרת הבירורים המוקדמים שלי הבנתי כי הדרך הטובה ביותר להגיע אל אולן באטור ( כזכור , אני מציע לעצור ב מונגוליה לצורך הנאדאאם ) הינה הבאה : אוטובוס לילה ( לא רכבת ) מאחת מתחנות האוטובוסים המרכזיות ב בייג’ין עד עיר הגבול עם מונגוליה . משם מעבר – שאטל – אל עיר הגבול בצד המונגולי . משם לוקחים רכבת לילה ( יוצאת אחה”צ) עד אולאן באטור . לאחר עצירה של מספר ימים ( נאדאאם , ניתן להשיג חבילה לאירועים ב גסטהאוז ה“ישראלי” Golden Gobi ) . לאחר אולן באטור צריך להגיע אל רוסיה . ההצעה שלי שוב לקחת אוטובוס ( לא רכבת ) עד אולן אודה ULAN UDE . האוטובוס חוצה את הגבול לרוסיה הרבה יותר מהר מאשר הרכבת .
( היו מספר מטיילים איתם הייתי בפסטיבל הנאדאם באולן באטור , הם יצאו ערב לפני עם הרכבת מאולן באטור . אני יצאתי למחרת בבוקר עם האוטובוס – היכן פגשתי אותם ? בתחנת הרכבת ב אולן אודה, שם קניתי כרטיס , כשעתיים לפני היציאה , לאותה רכבת שלהם עד אירקוצק ). ה”פרטנרים” שלי לטיול עצרו באירקוצק למספר ימים . אני כבר הייתי באירקוצק בנסיעה הטראנסיבירית הקודמת שלי – אז עצרתי שם למשך 8 ימים . בפעם זו , קייץ 2014 , עצרתי ב אירקוצק רק למשך יום ( היתה לי טיסה מאירקוצק אל היעד השני שלי , יעד מאד אקזוטי , באותו טיול , 18 ימים כולל לינה מרובה בשטח , בקמצ’אטקה KAMCHATKA ) .
הצעתי כאמור לעצור באירקוצק / באיקל למשך מספר ימים . הבאיקל יפה גם בחורף – קפוא , נסעתי עליו ברכב – וגם בקייץ / פריחה וכלבי ים אנדמיים Nierpa . העצירה באירקוצק תיתן אפשרות לרכוש מבעוד מועד ( למקרה של זמינות מוגבלת ) כרטיסים לרכבת הטראנסיבירית עד מוסקבה .
המרחק בין אירקוצק לבין מוסקבה ( בנסיעת הרכבת ) למעלה מ 5000 ק”מ. בנסיעה רצופה כ 4 ימים / לילות ( באם לא עוצרים ) . אני עשיתי את הדרך בכיוון ההפוך ( ממוסקבה בחורף פברואר 2007 ) . עצרתי לראשונה באירקוצק , עצירה שנייה ב אולן אודה , ושלישית ב בירובידז’אן . התחנה הסופית שלי היתה וולאדיבוסטוק – סוף הדרך 9288 ק”מ מ מוסקבה / נסיעת הרכבת הארוכה בעולם בכיוון אחד במדינה אחת .
אגב , הרכבת הטראנס מונגולית / טראנסיבירית מתנהלת לפי שעון מוסקבה , פרט חשוב מאד – הפרש של 4/5 שעות מן הזמן המקומי ב אירקוצק ( למשל ) . יש לפיכך לשים לב בקניית הכרטיסים להבדלי השעות .
פרטים מדוייקים יותר אודות המעבר מ בייג’ין אל אולן באטור , ומשם אל אולן אודה ניתן למצוא בהודעות קודמות שלי כאן באתר למטייל ( ניתן להשתמש במערכת החיפוש לפי שם המשתמש שלי ) .
אתר מעולה עבור רכבות בכלל ( כולל ה טראנסיבירית ) הינו
The man in seat 61 .
הערה כללית :
בתגובתי זו , למעשה ברוב המכריע של התגובות שלי , אני נוהג להרחיב את היריעה : לפרט מעבר לשאילות שנשאלו וזאת בכוונת מכוון .
להבנתי מטרת האתר למטייל בעיקר הינה לספק מידע טיולי לבאים בשערי הפורומים השונים . ככל שהמידע רחב יותר כך גדל הסיכוי שרבים יותר יוכלו להיעזר בו . במה דברים אמורים ? אתייחס ספציפית לשואל הנוכחי .
אינני יודע באם פותח השרשור ירצה לבצע את מסע הרכבת הטראנס מונגולית ביחידה אחת ( ללא עצירה ) , או עם עצירות . אם ברצונו בנסיעה רצופה – כי אז “השחית” כמה דקות בקריאת התגובה שלי .
אך בוודאי יש / יהיו גם מטיילים פוטנציאליים אחרים אשר יבקשו לבצע את מסע הרכבת עם עצירות בנקודות עניין בדרך . אלו האחרונים , בוודאי ימצאו תועלת במידע “היתר” אותו פירטתי בתגובתי זו .
מי שמתכנן טיול עצמאי ייטיב לעשות באם ייכנס אל מערכת החיפוש המתקדמת של אתר למטייל , ייכתוב למשל רכבת טראנסיבירית , טראנס מונגולית עם טווח חיפוש בן מספר גדול של שנים . כך יצליח להגיע אל מספר רב של הודעות עם מידע רב ( חלקו אולי לא רלבנטי ) אשר יעזור לו לתכנון הטיול .
מקווה שעזרתי
אלי .