היום ה- 11
התחלת היום במסלול מירוצי המכוניות המפורסם בארה"ב, ה- Indianapolis Speedway. המסלול הוקם לפני יותר מ- 100 שנים. הוא התחיל כמסלול עפר. לאחר מכן, כאש נוכחו לדעת שיש תאונות בגלל רמת המסלול, הובאו מיליוני לבנים לרצף את המסלול. עם השנים, מצב הלבנים התדרדר והם סללו את המסלול עם אספלט, כמו כבישים רגילים.
אורך המסלול הוא 2.5 מיילים והמירוץ היוקרתי שמתבצע עליו הוא ה- Indy 500. מירוץ של 500 מיילים, כלומר 200 הקפות של המסלול. תקן המכונית שמשתתף במירוץ הוא Indy (ולא פורמולה 1 כמו במקומות אחרים בעולם). המכוניות מגיעות למהירות של כ- 250 מיילים לשעה (בישורת). אגב, במסלול הזה יש טריבונות לקהל עם מעל 300,000 מקומות ישיבה. זה פשוט לא נתפס. ומחיר הכרטיסים בכלל לא זול. כלומר, הם מכניסים המון המון כסף (כמובן שיש גם הרבה הוצאות).
עשיתי סיור קצר במקום. הביאו אותנו לפודיום ואחר כך נכנסנו ל"מגדל", אבל לא עלינו למעלה. יש שם חדר שצופה על המסלול. הרעש שמיצרות המכוניות חזק מאד. בפנים, כמובן שרמת הרעש יורדת באופן ניכר. בזמן הסיור התקיימו אימונים של נהגים מדרג ב או ג. כלומר, לא כאלו שמשתתפים ב- Indy 500 אלא כאלו שהטובים ביניהם יעלו למירוץ המפורסם בבוא העת. אפשר לחשוב על זה כעל ליגה ב.
לאחר סיום המירוץ, יצאתי ליעד הבא, Corydon שנמצאת בדרום אינדיאנה, לא רחוק מ- Louisville. עירה זאת היתה הבירה של אינדיאנה בזמן שהיא הפכה למדינה (וגם קצת קודם לכן). ההפיכה למדינה היתה לאחר שהוכיחו שיש בטריטוריה של אינדיאנה מעל 60,000 תושבים, ולאחר שחיברו חוקה למדינה. אגב, גאוותם היא על כך שהם המדינה הראשונה שבחוקה שלה מעניקה את הזכות לחינוך לתושביה. עשיתי סיור בקפיטול הראשון של מדינת אינדיאנה. בניין קטן וצנוע שהכיל בתוכו את גם את בית הנבחרים, גם את הסנאט וגם את בית המשפט העליון. ב- 1825, מספר שנים לאחר שאינדיאנה הפכה למדינה בארה"ב, הבירה הועברה לאינדיאנפוליס, שהיא במיקום הרבה יותר מרכזי. הסיור גם כלל ביקור בבית ששימש את המושל הראשון של אינדיאנה, הנדריקס. בתום הסיור, ועל פי הצעת המדריכה, ביקרתי באגודה ההיסטורית. העובדת במקום, אשה בשם קרן שוורץ (ממוצא גרמני), מורה בדימוס, סיפרה עוד על העירה והראתה לי היכן נמצא "אלון החוקה". זהו עץ אלון שמתחתיו ישבו מנסחי החוקה של המדינה (כי בתוך הבניין היה חם מדי באותו הקיץ). העץ עצמו מת ורובו נכרת. השאירו רק את החלק התחתון שלו.
במקרה, התקיים היום פסטיבל העירה, וקרן הובילה אותי אליו (זה קרוב למקום). הפסטיבל הורכב מהרבה אומנים בתחומים שונים שמכרו את מרכולתם. כמובן שהיו גם food trucks והיו גם הופעות מוזיקה. היה ממש נחמד ועבורי בלתי מתוכנן.

הלינה בהולידיי אין אקספרס של קורידון. המלון סביר, אבל המחיר שלו היה גבוה יחסית. לא כל כך ברור לי למה (אולי כי זה סוף שבוע).