עמיר, תודה!
הבלוג שלך הגיע בול בזמן, אבל הוא מקשה עלי בבחירת היעד לטיול משפחתי הבא- איסלנד או יפן?
.
איזבלה.
עמיר, תודה!
הבלוג שלך הגיע בול בזמן, אבל הוא מקשה עלי בבחירת היעד לטיול משפחתי הבא- איסלנד או יפן?
.
איזבלה.
שכרנו את הרכב הזה בדרום אפריקה.
משפחה עם 3 ילדים גדולים (26, 19, 10).
הוא נתן מענה מצוין לכל הצרכים (עבורנו הוא היה אף גדול מדי...)
תהנו!
ערב טוב ותודה לכולם על העצות וההמלצות הטובות! (זה מאוד עוזר
).
בסוף, היום עלינו להר השולחן (היינו שם כמעט 3 שעות, הנופים מרהיבים ביופיהים ),
הטיפ שקיבלתי כאן באחר- לחנות את הרכב אחרי הרכבל ולא לפניו, היה מעולה!!
לאחר מכן נסענו לגנים הבוטנים ( גם שם בילינו כשלוש שעות . מקום מקסים ומומלץ לעשות שם פיקניק)
רצינו לנסוע להואט ביי לפי ההמלצה של צפריר, ממש התלהבתי מהרעיון... אבל התחיל כבר להחשיך והחלטנו לנסוע לכיוון הבית ובדרך לעצור בחוף של קאמפ ביי.
הגענו בדיוק לשקיעה ושילוב בין חוף האוקיאנוס מצד אחד והרים מצד השני היה מיוחד מאוד.
איריס- איזה " קינוח" כייפי עשיתם לעצמכם!
. (אני בטוחה שאתם נהנים במלון של "העיר האבודה"!)
מרונה- אני שמחה שהתלבטויות שלי ואת העצות המצוינות של המומחים עוזרים גם לך.
זאת הזדמנות נוספת להגיד תודה ענקית לכל אלו שמגיבים, מייעצים ועוזרים לנו לארגן את הטיול החלומי
).
שבוע נפלא לכולם.
הי,
אתייחס לשאלה לגבי רכב ניסאן x trail.
אנחנו שכרנו את הרכב הזה ל4 הימים הראשונים של הטיול ( נסיעה מיוהנסבורג לסאן סיטי, משם לספארי מדיקווה ומשם חזרה ליוהנסבורג).
מבחינת ישיבה - זה הספיק לנו (אנחננו גם משפחה עם 3 ילדים, 9, 18, 25), אבל מבחינת מטען- זה היה גבולי ביותר. היו לנו 3 מזוודות בינוניות ו2 קטנות.
המזוודות ניכנסו לבגז' (ממש בקושי
..), אבל לא היה שדה ראיה לנהיג וכל המזוודות היה ניתן לראות מבחוץ (הבנתי שזה בעייתי בנסיעות בדרום אפריקה).
בחלק השני של הטיול (מקיפטאון ועד לפורט אליזבט) שכרנו רכב יונדאי H 1. (הוא הרבה יותר גדול, אולי אף גדול מדי...
, אבל יותר מתאים לדעתי , לנסיעות ארוכות בהרכב המשפחתי שלנו)
זהו….חזרנו……
אתחיל באמירה אישית- אני לא אשת הבלוגים, הפוסטים, רשתות חברתיות, לייקים ושיתופים..... (מאלו ש"לא מחוברים לחיים"... J ). הפנייה לפורום נבעה ממצוקה באיסוף החומרים ובחוסר מידע בנוגע לטיולים משפחתיים לדרום אפריקה (במיוחד בהשוואה למידע ליעדים התיירותיים האחרים המופיע בשפע במאגרים השונים).
כאן, בפורום, קיבלתי את ההכוונה, את הסיוע ואת העצות הפרקטיות המצוינות הן במסגרת ההכנה לטיול והן במהלך הטיול, ממש "באון ליין".
זאת הסיבה שהחלטתי לשתף בתובנות האישיות מהטיול , דווקא כאן, באותו שרשור שהתחלתי לפני מספר חודשים , בתקווה צנועה שאולי הן עשויות קצת לסייע לעוד משפחות שמתכננות את הטיול ליעד הנפלא הזה.
זאת ההזדמנות להודות לכל המומחים, היועצים, המגיבים, המשתפים והמנוסים ובראש ובראשנה תודה ענקית למלך הפורום "אפריקה"- לצפריר!! ( לפי הגדרות של ילדיי- "צפריר- המציל" ).
רקע:
אנחנו משפחה בת 5 נפשות, זוג + 3 ילדים בוגרים בגילאים 9, 18, 25.
מטיילים לא מעט בחו"ל בהרכב המשפחתי (עבורי, הכנת הטיול לא פחות מהנה מהטיול עצמו J ) השנה , חיפשנו יעד חדש לטיול משפחתי וכך הגענו לרעיון של דרום אפריקה.
אני מניחה כי מרבית המשפחות המתעניינות ביעד הזה, הם בעלי רקע דומה ובעלי ניסיון בטיולים משפחתיים בחו"ל .
לעניות דעתי, הטיול לדרום אפריקה ובמיוחד לספארי, פחות מתאים למשפחות עם ילדים קטנים......( לא חסרים מקומות על הגלובוס שבהם הילדים הקטנים ישמחו להיות. "תשמרו" את היעד הזה לעוד כמה שנים ואז תוכלו באמת ליהנות מכל השפע של החוויות שיש לדרום אפריקה להציע.....).
עונת הטיול ומזג האוויר:
הטיול נמשך 16 לילות, החל מ 20.8 עד 5.9.
כל הימים היו שמשיים ונעמים, מלבד יום אחד באזור נתיב היין/הרמוניס שבו ירד קצת גשם.
בלילות היה קר- עד 5 מעלות, בימים- נעים, 18-24 מעלות
(הדיווחים של איריס על הגשמים באזור דרך הגנים, קצת הלחיצו אותנו... כך שזה עניין של מזל לחלוטין. )
התנהלות כספית:
התנהלנו בטיול, בדיוק כפי שאנחנו מתנהלים בכל טיול בחו”ל.
במהלך הטיול השתמשנו בכרטיסי אשראי ( לקחנו 2 כרטיסי אשראי בינלאומיים ), ובמידת הצורך משכנו את המזומנים בכספומטים הנמצאים כמעט בכל מקום. קראתי כאן בפורום סיפורים של אנשים על צורך במילוי טפסים, תורים וזמן ממושך בתהליך המרת/משיכת הכספים בבנקים. לא נתקלנו בתופעות כאלו במקומות שהיינו, לא היה כל צורך להיכנס לבנקים.....
לא המרנו ראונדים בארץ, משכנו את הראונדים הראשונים בכספומט בשדה תעופה ביוהנסבורג בלי כל בעיה. לא הסתובבנו עם כמות גדולה של המזומנים. כמעט בכל מקום מקבלים כרטיסי אשראי. המזומנים שנותרו לנו לקראת סיום הטיול ( כמות לא גדולה...), בזבזנו בחנות מזכרות בדיוטי פרי ביוהנסבורג ( חנות מעולה, עם מגוון עשיר מאוד של מזכרות ופיצ'יפקס מקסימים במחירים נוחים מאוד).
השכרת רכב:
במהלך הטיול היה לנו ניסיון עם 2 מכוניות.
ניסאן xtrail – ההזמנה נעשתה בארץ, שכרנו את הרכב בחברה "first" ביוהנסבורג ל 4 הימים הראשונים של הטיול (נסיעה לסאן סיטי, נסיעה לספארי מדיווקה ( בספארי לא השתמשנו ברכב..) ונסיעה מספארי ליוהנסבורג.
באופן כללי, אחלה רכב, אבל לדעתי, הוא פחות מתאים להרכב המשפחתי שלנו .מדובר בנסיעות ארוכות והתא המטען לא מספיק גדול בשביל כל המזוודות.
סך הכל היו לנו 2 נסיעות ארוכות ברכב זה, כך שהסתדרנו..... אבל לא הייתי ממליצה על הרכב "הזה למשפחות עם ילדים בוגרים.
יונדאי H1- ההזמנה נעשתה בארץ, שכרנו את הרכב בחברת "budget" ולקחנו אותו בקייפטאון ל11 הימים הנותרים של הטיול. רכב הרבה יותר גדול ( בהתחלה הרגשנו שאולי אף "גדול מדי" J ), הוא מיועד ל 8 נוסעים עם תה מטען ענק. הרכב היה מאוד מרווח ונוח לנסיעות ארוכות.
זמן באפריקה ואוכל באפריקה:
נכתב רבות ( כאן בפורום) על מושג של "זמן באפריקה" , במיוחד בכל מה שקשור לשירות במסעדות. אולי עשינו מסלול "אפריקה לייט", אבל בכל המסעדות שאכלנו השירות היה מעולה, זמני הגשת המנות היו קצרים מאוד ( לא יותר ארוכים מהזמנים בארץ).
האוכל באפריקה אכן חוויה קולינארית והוא משמעותית יותר זול מהמחירים בארץ ועל יין אני בכלל לא מדברת......
אנחנו נוהגים לבשל בלוג'ים ( קניות מזון בסופרים זה חלק מחוות הטיול....) ולאכול במסעדות טובות, בהתאם להמלצות של tripadvisor או של צפריר J . המסעדה Roca ב Franschhoek הייתה מעולה! ).
מצטרפת להתפעלות מהתמונות!!!
למרות שחזרנו להטיול כבר לפני כשבועיים, אני עדיין " חולת אפריקה" ומנסה " לעכל " את המראות ואת החוויות שחוינו בטיול, אז תודה על התזכורת!
איזבלה.
הי מרונה,
איזה כייף שמצאת את הזמן לכתוב ולשתף!
מאוד רציתי לדעת לאיזה תובנות הגיעו אותן משפחות שנסעו לדר'א והיו שותפים בפורום באותו זמן. 
במיוחד רציתי לשמוע האם מישהו היה בשמורה פרטית ובספארי ציבורי ויכול להשוות בין החוויות הללו .מרביתם בוחרים לבקר או בפרטיי או בציבורי, ואז אין להם את נקודת ההשוואה...ואת מדיוק תיארת את התמונה המלאה
סופש נעים,
איזבלה.
התיעצות לגבי וונקובר.
אנחנו משפחה עם 2 בנות בוגרות. מתכננים טיול של שבועיים וחצי ברוקים קנדים.( מקלגורי עד לוואנקובר) בחודש יולי השנה.
יש לנו 4 ימים מלאים בוונקובר.
אנחנו מגיעים לוונקובר בטיסה פנימית מקלגורי, אחרי שבועיים ברוקים קנדים. (קלגרי- אזור של אגם לואיז- אזור של אגם ג'יספר, כולל דרך קרחונים וחזרה לקלגורי ומשם טיסה פנימית לוונקבר). בחלק של רוקים נהיה עם רכב שכור.
אחרי 4 ימים בוונקובר, יש לנו טיסה חזרה לארץ.
השאלה שלי- עד כמה נחוץ רכב בביקור באזור וונקובר? האם ניתן להתסדר עם תחבורה ציבורית? לא מעונינים לנסוע לאי וונקובר וגם לא לעיר ויקטוריה.
רצינו להיות בעיר עצה ולהגיע לעיר whistler.
אשמח לדעתכם.
שלום לחברי פורום,
חוזרת להתעייצות נוספת בנוגע למסלול הטיול.
אנחנו זוג בגילאים 50+, מתכננים טיול עצמאי לפרו, אקוואדור, כולל אי גלפגוס במשך כחודש, במהלך יולי אוגוסט השנה. אוהבים טבע, נופים, מסלולים יומיים (אבל לא טרקים קשים וארוכים), שווקים, אוכל טוב.
לאחר קריאת חומרים רבים, בניתי את המסלול לטיול.
אשמח להערות/הארות/טיפים/התייחסויות.
יום 1- נחיתה בלימה.
ייום 2-3 - לימה
יום 4- טיסה לאריקיה
יום 5- סיור באריקיפה, סיור בארקיה
יום 6- סיור לקולקה קנין (האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או אפשר לטייל שם לבד?)
יום 7- המשך של ביקור בקולקה קנייון ומעבר לפונו
יום 8- סיור בטיטיקקה- האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או לא?
יום 9- מעבר מפונו לקוסקו.
יום 10- קוסקו
יום 11- עמק הקדושים - האם כדאי לקחת סיור מודרך?
יום 12-13- סיור למצ'ו פיצו
יום 14- חזרה לקוסקו,מנוחה בקוסקו
יום 15- מסלול 7 לגונות - האם לעשות לבד או להיעזר לשירותי סוכנים?
יום 16 - טיסה לוסקו- ללימה- וקיוטה (אקוודור).
יום 17- קיוטה.
יום 18 טיסה לאי גלפגוס
יום 19- 24- שייט לגלאפגוס,
יום 25- חזרה לקיטו
יום 26-27-טיולים באזור קיטו (עוד לא תכננתי לפרטים)
יום 28- חזרה לארץ.
מה דעתכם? הערות והארות יתקבלו בשמחה.
שאלה נוספת- האם צריך להזמין סיורים מהארץ מראש או אפשר להזמין אותם במקום, תוך כדאי הטיול? (מלבד סיור למצ'ו פיצ'ו, שהבנתי שכדאי להזמין מראש).
תודה לעונים
ישלום לחברי פורום, רושמת כאן את המסגרת הכללית של המסלול שלנו. אשמח להערות/הארות יום 1- נחיתה בלימה. ייום 2-3 - לימה יום 4- טיסה לאריקיה יום 5- סיור באריקיפה יום 6- סיור לקולקה קנין (האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או אפשר לטייל שם לבד?) יום 7- המשך של ביקור בקולקה קנייון ומעבר לפונו יום 8- סיור בטיטיקקה- האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או לא? יום 9- מעבר מפונו לקוסקו. יום 10- קוסקו יום 11- עמק הקדושים (האם כדאי לקחת סיור נודרך?) יום 12-13- סיור למצ'ו פיצו יום 14- חזרה לקוסקו,מנוחה בקוסקו יום 15- מסלול 7 לגונות (האם לעשות לבד או להיעזר לשירותי סוכנים? יום 16 - טיסה לוסקו- ללימה- וקיוטה (אקוודור) יום 17- קיוטה יום 18 טיסה לאי גלפגוס יום 19- 24- שייט לגלאפגוס יום 25- חזרה לקיטו יום 26-27ז-טיולים באזור קיטו (עוד לא תכננתי לפרטים) יום 28- חזרה לארץ.
מה דעתכם? הערות והארות יתקבלו בשמחה.
שאלה נוספת- האם צריך להזמין סיורים מהארץ מרטש או אפשר להזמין אותם במקום, תוך כדאי הטיול. (מלבד סיור למצ'ו פיצ'ו, שהבנתי שכדאי להזמין מראש).
תודה לעונים!
תודה על הערות! נשמע לי מתאים לנו. אמשיך לחפור
.
שאלה בנוגע להתאקלמות לגובה- מה כיוון הנכון מבחינת מקומות בפרו? כמה זמן צריך לפני העלייה למצו פיצו (אני מבינה שזה אינדיוידואלי מאוד).
ועוד שאלה- סיורים/הדרכה - מזמינים אותם במקום? או שחלק מהדברים כדאי להזמין מהארץ?
תודה לעונים
תודה! מה כלל טיול שלכם? היו דברים שאת ממליצה עליהם במיוחד? היתם בסעור סגונגל אמזונוס? שבוע טוב
תודה על התייחסות!
אנחנו אוהבים לטייל ומטיילים הרבה גם בארץ וגם בחול. גם בהרכב משפחתי וגם כזוג
אני גם מאוד אוהבת לתכנן את הטיולים שלנו (זה לגמרי חלק משמעותי מההנאה ..). הינו במדינות רחובקות כמו דרום אפריקה, תיאלינד וארצות הברית. הכל תכננתי לבד (בעזרת הפורום למשפחות כאן
).
כך שלא מחפשת טיול מאורגן.
טיול לדרום אמריקה זה תמיד היה בגדר של חלום (קנאה לצעירים לטיול אחרי צבא שלא היה לנו...).
האמת שלא חשבתי שנוכל להגשים אותו (קצב החיים המטורף ותמיד יש סיבות למה לא עכשיו...)
ופתאום קראתי בלוג מצוין של שירלי טוקר על הטיול שלהם לדרום אמריקה, כשהם הצטרפו לטיול הגדול של בנם ( פרו, קולומביה וריו, חודש ימים) . קראתי ואמרתי לעצמי: זהו, עכשיו או אף פעם.
יולי זה החודש היחידי שמתאפשר לנו לעשות את זה. בדקתי מזג אוויר ולאיזה מדינות בדרום אמריקה מומלץ לטוס ביולי. הבנתי שפרו ואקוודור מתאמות לעונה הזאת. אנחנו מאוד אוהבים טבע, נופים, מסלולים (לא טרקים ארוכים וקשים), מפגש עם החיות. אבל גם תנאים נוחים, אוכל וין (תרמילאים אנחנו כבר לא), אז לפי החומרים שקראתי ברשת, פרו ואקדור (וגם אי גלאפגוס) מאוד מתאימות לדרישות האלו.
משם נולדה המסגרת הכללית של הטיול. (בצער, הורדתי ריו מהמסלול...
).
אני קצת חוששת בהעניין של גובה בפרו...(זה מצוין בהרבה בלוגים של מטיילים) , מצד שני מאוד רוצה להגיע למצ'ו פיצ'ו.
מאוד מושך אותנו אי גלפגוס, חושבים לקחת לשם שייט (אף פעם לא עשינו קרוז, אז החלטנו לנסות בקטנה).
מתלבטת לגבי טיול בג'ונגל באמזונוס. אוהבים חיות בטבע, היינו בסאפרי בדרום אפריקה, נהננו מאוד.
אנחנו רגילים לקחת רכב ולהיות חופשיים ועצמאיים , אני מבינה שזה פחות עובד בדרום אמריקה, אז איך בדיוק מתנהלים שם עם הסוכנויות/מדריכים? מתאמים מהארץ? או שקובעים שם במקום?
אלו נקודות עיקריות של התלבטות.
אשמח לכל עצה, המלצה, הכוונה.
תודה רבה חג שמח
תודה(! זאת בדיוק הבעה שלנו.... לדעת על מה לוותר. כנראה לא נגיע לאזור הזה יותר, אז קשה להגיד מה לא. לוקחת את העצה שלך וממשיכה לחפור קראתי לא מעט פוסטים על טיולים דומים. אשמח לעוד המלצות ותובנות
האם יש חברה מומלצת לסיוע בתכנון טיול עצמאי לדרום אמריקה? איך יוצרים קשר עם מדרכים/סוכנים במקומות מסוימים ( פרו ואקוודור) לצורך הדרכה ? יוצרים איתם קשר מהארץ או פונים אליהם כבר שם? איך מוציאים אותם? קצת הלכתי לאיבוד ..... אשמח להבהרה!
תודה על התיחסות.
כמובן, צריך טיסות פנים.
מריו טיסה ללימה, (להיות בלימה מספר ימים), מתלבטת לגבי ג'ונגל אמזנוס,
טיסה מלימה לקוסקו (קוסקו, העמק הקדוש, התאקלמות עם גובה, מאצ'ו פיצ'ו).
טיסה לקיטו (אקוודור). כמה ימים באזור קיטו (עוד לא סגור)
טיסה מקיטו לאי גלאפגוס. חושבת לקחת שייט ל2-3 איים ל4-5 ימים.
חזרה לקיטו ומשם חזרה לארץ
זאת המסגרת הכללית שחשבתי עליה. יש לי עוד הרבה שאלות וסימני שאלה,
אני בשלב של קריאת חומר וחפירות. אשמח לכל המלצה/הערה
תודה
שלום למומחי דרום אמריקה,
אנחנו זוג בגילאים 50 + מתחילים לתכנן טיול לדרום אמריקה של כחודש ביולי הקרוב.
אוהבים טיולים, טבע, נופים, מסלולים ( לא טרקים ארוכים וקשים), שוויקים, תרבויות מענינות, אוכל ויין טובים
חשבנו על המסגרת הבאה:
האם המסגרת הכללית נראת לכם סבירה? או עמוסה מדי?
אשמח להמלצות/התייחסויות.
תודה רבה וחג שמח