ממשיכים....:-)
יום ראשון 04/08 - אגם פאוול:
מתעוררים ממש מוקדם,כיון שהשכרת הסירה שלנו היא בשעה 8. אוכלים במלון ארוחת בוקר ויוצאים לדרך לכיון הזכרת הסירות שלנו lake powell rental boat -wahweap boat וכולנו מחכים ומצפים לדעת האם התפנתה סירת המרוץ שאותה כל כך רצינו, power boat ft-21 מגיעים למרינה חונים, לוקחים מריצה ומעמיסים עליה את הצידנית שקנינו בתחילת הטיול מלאה בשתייה ואוכל לכל היום, תיקים עם בגדים ומגבות ויוצאים לכיון המרינה בקבלה אומרים לנו שכנראה שאין זמינות לסירת המרוץ אריאל מתחיל להתבאס אבל אל נואש , יוצאים לכיון המרינה ואז המדריך - חורחה רואה את אריאל קצת מצוברח ושואל מה קרה אריאל מסביר לו והוא אומר שלדעתו יש לו סירת מירוץ פנויה, בירור של חמש דקות מעלה שאכן יש סירת מרוץ אז אחרי תדריך של עשר דקות בערך של חורחה והעמסת הציוד אנו יוצאים לדרך, בהתחלה נוסעים לאט לאט ואז מגבירים ומגיעים למהירויות שלהם ציפינו מזירת מרוץ הניווט קצת מסובך ולמרות שיש מפה צריך בהתחלה זה קצת מסובך אבל עם הזמן אנחנו מתחילים להבין איפה אנחנו נמצאים, תןך כדי היום אנחנו קופצים למים יורדים לאבוב שאותו הזמנו מראש מגבירים מהירות מורידים מהירות ומאוד נהנים לקראת אחה״צ התחלנו לחפש את קיצור הדרך לכיון המרינה שלנו, אחרי שמצאנו אותו התחלנו לשוט בתוכו (אני זכרתי שבתדריך נאמר לנו להרים מעט את המנוע כי התחתית מאוד רדודה וכך עשיתי, אחרי שיצאנו מהקיצור הורדתי מנוע ולא עברו שתי דקות פתאום שמענו קול של אבן מתנגש במנוע , והמנוע נכבה. עולים בקשר מול המרינה והם שולחים אחרי 45 דקות מישהו שיבוא לחלץ אותנו , חילוץ אמרתי, יותר נכון מוסך נייד. מגיע בחור עם סירה מחליף לנו פרופלור תוך שלוש דק ואנחנו יוצאים לדרך ממשיכים מעט, אריאל יורד לאבוב מתחיל להגביר מהירות ואז שוב המנוע נכבה. מתקשרים שוב לחילוץ בקשר והם מגיעים תוך חמש דקות, מסתבר שיש בעיה בבטריה אנחנו גם ככה לקראת סוף הזמן של ההשכרה (השכרנו ליום שלם ) אז אנחנו מחליטים להחזיר את הסירה למרינה ואנחנו מזדכים על מה שצריך וחוזרים למלון להתקלח ולהתארגן למסעדה dam bar & grile שהומלצה על ידי רינת מהפורום
תובנות לגבי אגם פאוול:
-לנו ממש היה חשוב לקחת סירת מירוץ לכן השכרנו ב- rental boat -wahweap boat
-חשוב להגיע יחסית מוקדם בבוקר על מנת להיות ראשונים בקבלת הסירה, שעת תחילת מסירות הסירות הן ב-8
-למרות שממש הפחידו אותי שלא הזמנתי מראש אז לא תהיה סירה ליום שלם , לקחתי את הסיכון ולנו היה סירת מירוץ (אחרונה) אני חושב שההמלצה היא נכונה ועדיף להזמין מראש את הסירה הרצויה

יום שני 05/08 - קניון אנטילופ + גשר נבאחו+פרסת הסוס:
בתכנון הטיול יידעתי שהיום הזה יהיה יום הפוגה מהטיול, אומנם עם בוקר עמוס יחסית אבל אחרי זה כל הצהריים חופשי למנוחה ואגירת כוחות מתעוררים מאוד מוקדם בבוקר לסיור שהזמנו מבעוד מועד לקניון אנטילופ, הסיור שהזמנו הוא בשעה 07:00 רציני להימנע מהחום הכבד. לסיור צריך להגיע חצי שעה לפני אז כבר בשעה 06:30 אנחנו מגיעים למתחם, אנחנו בחרנו להזמין דרך חברת Ken’s tours לסיור באנטילופ התחתון , ליד יש עוד מתחם של סיורים באנטילופ התחתון של חברה בשם Dixie (מבירור מדובר באחים שפעם היו חברה אחת אבל התפצלו ) הגענו וביצענו צ׳ק אין והמתנו למדריכים שיגיעו, אחרי 20 דקות מגיע המדריך שלנו קנו שבהתחלה היה קצת אנטיפט אבל אחרי זה היה ממש נחמד והסביר והראה סרטונים בפלאפון שלו על איך נוצר הקניון המדהים הזה הליכה קצרה מביאה אותנו אל גרם המדרגות שיורד אל הקניון בירידה אסור לצלם תמונות, בתוך הקניון מותר לצלם אבל אסור וידיאו - הם ממש ממש מקפידים על זה יורדים לאט לאט ובזהירות לקניון הסולמות קצת תלולים אז הולכים לאט לאט ומהרגע שמגיעים כל רגע נשמעת המילה ואווו מכל מקום היילי והתמונות פשוט יוצאים נהדרים בניגוד למה שקראתי בפורום אנחנו לא הרגשנו הרגשת צפיפות או שזירזו אותנו בתמונות (ייתכן וזה היה כי היינו ממש ראשונים בבוקר ). הסיור עורך כ- שעה וכולנו מתלהבים מכל הסבר של קנו ומהיופי שנראה בתוך הקניון, לקראת סוף הסיור קנו מוציא חליל ומנגן לנו. ביציאה מהקניון ביקשתי מאריאל לעלות ראשון על מנת לצלם את היציאה מהקניון, פתאום משום מקום אתה מרגיש שאתה מגיח החוצה וזה מדהים אנחנו נפרדים לשלום מקנו המדריך שלנו, החלטנו להביא לו טיפ של 10 דולר והוא ממש ממש התרגש מכל ואפילו שאל מספר פעמיים : אתם בטוחים? משם כולם רצו סטארבקס כי קמנו ממש מוקדם ואתמול היינו ביום מאוד מעייף והעייפות ניכרת על כולם משם המשכנו בנסיעה של 45 דקות לעבר גשר נבאחו, הדרך לשם מזכירה את הסרט פוקהונטס עם שדות וסוסים בהם מגיעים לגשר נבאחו, הגשר מרהיב והנוף מדהים הגשר עובר מעל נהר הקולורדו ומלמטה ניתן לראות אנשים עושים קיאקים, היינו שם עשר דקות הצטלמנו ומשם המשכנו לפרסת הסוס השעה הייתה 11:00 הספק יפה שקמים מוקדם, יוצאים מהאוטו והחום מכה עלינו , הליכה לפרסת הסוס היא כ-עשר דקות עד הפרסה הנוף משגע מדהים ואנשים מצטלמים , ברקע שאגות שמחה לזוג שבדיוק הגבר כרע ברך והציע נישואין אנחנו מצטלמים ומתחילים לחזור לאוטו, החום הכריע אותנו. מפה היו לי עוד כמה תוכניות אבל הדמוקרטיה אמרה שחוזרים לנוח במלון , אחרי מנוחה של שלוש שעות שבהן היו כביסות של סיגל, משחקים של הילדים ועבודה שלי יצאנו לכיון המסעדה שלנו להערב gone west family restaurant מסעדה מומלצת מאוד עם הופעות חיות (בדרך כלל בסופ״שים) ואווירה מיוחדת, הבעלים של המסעדה מסתובב בין האנשים מספר בדיחות.
משם המשכנו לתצפית על אגם פאוול ישבנו על הספסל הסתכלנו על האגם ונזכרנו איפה שטנו אתמול עם הסירת מירוץ, המשכנו למרכז המבקרים של סכר אגם פאוול חנינו ועשינו הליכה קלה על התצפית של הסכר וככה סגרנו את היום .
תובנות לגבי אנטילופ ופרסת הסוס:
-אנטילופ- לא לפספס, נכון זה ממוסחר אבל זה ממש ממש שווה את זה
-אנטילופ - מומלץ להגיע בשעות הבוקר כי אחרת מאוד חם
- אנטילופ- טיפ כתוב בהזמנה שמצופה ממך להשאיר טיפ למדריך, בקבוצה שלנו אני היחיד שהבאתי לו טיפ והוא מאוד התרגש
-אנטילופ- לא מרשים להכניס תיקים, רק מים והם ממש קשוחים בנושא הזה ששאלנו את קנו המדריך שלנו מדוע אז הוא הסביר לנו שיש אנשים שמביאים איתם זבל ומשאירים, אפר של אנשים ומפזרים שם ועוד ולכן החליטו לא לאשר הכנסת תיקים כלל
- אנטילופ- הקניון לעיתים נסגר בגלל שטפונות יש נקודה שבה יודעים שאם שם יש שטפון אז יש שלוש שעות עד שהוא מגיע לקניון ואז יש להם מספיק זמן לפנות את האנשים
-פרסת הסוס- ללכת רק בשעות אחהצ המאוחרות או בבוקר המוקדמות ולא לעשות את הטעות שלנו שהלכנו בצהריים כי היה לנו ממש ממש ממש חם
-פרסת הסוס- שימו לב לא לאורך כל המקום יש מעקה

יום שלישי 06/08 - מונומנט וואלי:
יוצאים לדרך ומתחילים בנסיעה מזרחה על כביש 89 לאחר מכן פונים צפונה לכביש 160 הדרך מדברית ולא כל כך מרשימה כמו שחשבנו, מגיעים לנקודה הראשונה שלנו להיום מוזיאון Gouldings trading post המקום הוא בעצם מוזיאון שמתאר איך חיו זוג שהייתה לכם חנות החלפות מוצרים כיום הבית שלהם משמש כמוזיאון בקומה הראשונה כולל תמונות מהסרטים שצילמו באזור ובקומה השנייה שחזור הבית המקורי כולל פריטים מקוררים שבו גרו בני הזוג, המוזיאון בחינם רק מבקשים להשאיר תרומה סמלית בכניסה משם המשכנו לעבר מרכז המבקרים של מונומנט וואלי שילמנו 8 דולר לבן אדם(רק מי שמעל גיל 7) בכניסה שאלתי האם אוכל לעשות את דרך 17 המייל עם הרכב שלי למרות שהוא לא 4 על 4 ונאמר לי שבפירוש לא זה מסוכן ויש הרבה אבנים התקרבנו לכניסה הבאנו את הקבלה ואז ראינו הרבה מכוניות כמו שלנו נכנסות ויוצאות מכיון דרך 17 המייל, אני מתלבט מאוד סיגל אומרת בוא ננסה ואני מקשיב לה ויוצא לדרך בסיור זה יש 11 נקודות של מונומנטים, חלקם סלעים בצורות שונות כגון פיל, גמל וחלקם בצורות ממש מיוחדות בדרך מפותלת ובכלל לא קשה(בשבתות בארץ בטיולי 4על4 שלנו אנחנו עושים טיולים הרבה יותר קשוחים) כעבור שעה וחצי בערך אנחנו מסיימים את המסלול(השעה פה 14, אבל אנחנו במלון בפייג׳ משמע שעה אחורה) אני מאוד רציתי לנסוע לכיון המונומנט של 4 הפינות שנמצא במרחק שעה וחצי אבל הקהל פחות מתלהב מהנסיעה אז אנחנו מחליטים לחזור לכיון פייג, מגיעים למלון בשעה 15:30 מארגנים את המזוודות ומתארגנים לקראת ארוחת הערב להיום, אחרי מחשבות רבות והתלבטויות החלטנו ללכת למסעדה שהיינו בה אמש gone west family restaurant לאחר מכן,המשכנו לנקודת תצפית נחמדה בשם glen canyon dam overlook תצפית יפה מאוד על נהר הקולורדו ועל סכר גלן שם צפינו בשקיעה משם חזרנו למלון
תובנות לגבי מונומנט וואלי:
-הוואלי מדהים ויפה , לא בטוח ששווה להשקיע יום שלם בהגעה עד אליו וחזרה כמו שאנחנו עשינו אם הוא על הדרך מעולה אם לא אז לשקול
-אם מגיעים אז לא לוותר על דרך 17 המייל היא מאוד מיוחדת
-ממליץ להתייעץ עם האנשים לגבי הרכב ומה מצב המסלול והאם הרכב שלכם עובר בו, להבנתי בשנים האחרונות הכביש קצת הוזנח אבל לגמרי אפשר לעשות אותו עם כל רכב (נכון לנקודת זמן שבה אנו ביקרנו בו)

תודה לכולם