האם שווה להקדיש לסרייבו יום טיול?
-
שלום לכולם,
מתכנן לצאת באוקטובר לטיול במונטנגרו עם גיחות קצרות לדוברובניק (שם נוחת וממריא) ולבוסניה.
חשבתי לצאת מדבורובניק למוסטר ולבלות שם יום או יומיים (כולל מפלי קרביצה ובלגאז') ומשם אני מתלבט האם להגיע לסרייבו או להמשיך ישירות לצפון מונטנגרו (פלוזין).
האם סרייבו שווה יום ולילה של ביקור? האם ההרגשה שם בתור ישראלים היא בטוחה? בגדול אנחנו אנשים שאוהבים את השילוב בין ערים לטבע ככה שיום בעיר לפני הכמה ימים בצפון מונטנגרו יכול להיות נחמד.
ובנוסף לשאלה זו- האם למישהו יצא לעשות את הנסיעה מסרייבו/מוסטר אל צפון מונטנגרו (דרך כביש M18)? האם המעבר גבול פתוח כל הזמן והוא פשוט? האם הדרך מעניינת/ קשה?תודה רבה
-
מקפיץ לצורך נסיון נוסף
-
הייתי לאחרונה ב סריאבו למשך מספר ( לא מבוטל ) של ימים . במסגרת של טיול עצמאי , לא רכוב , טיול עיר בבוסניה והרצגובינה . הטיול היה בקצב איטי . התניידות באוטובוסים : נחיתה ב דוברובניק ( לילה בעיר , כבר ביקרתי לפני שנים בדוברובניק , ולכן הפעם רק למעבר ) . משם אוטובוס אל מוסטר ( מספר ימים ) . משם אוטובוס אל BANJA LUKA – בירת REPUBLIKA SRPSKA ( למשך מספר ימים ) . משם אוטובוס אל SARAJEVO ( שם נשארתי זמן רב יותר ) . מ סראיבו ב אוטובוס אל בלגראד – הטיסה הביתה .
סראיבו – מקום מעניין לחובבי היסטוריה כללית , וגם יהודית . ב סראיבו ( הגשר הלאטיני על הנהר ) נרצח יורש העצר של האימפריה האוסטרו הונגרית ב יוני 1914 – זה היה האות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה . מ סראיבו ניתן לנסוע בטיול מקומי יומי מאורגן אל SREBRENICA , שם התבצע ב 1995 ( יולי ) טבח של הסרבים ב בוסנים .
הנקודה היהודית – במוזיאון הלאומי של בוסניה והרצגובינה נמצאת הגדת סראיבו המקורית ,בנפרד בחדר מאובטח . היא מוצגת לקהל פעמיים בשבוע : בימים שלישי וחמישי . בכל פעם למשך שעה אחת בלבד בין 12 בצהריים עד אחת בצהריים . יש שם מדריך / מדריכה עם הסברים אודות ההגדה והקורות אותה החל מן המאה ה -14 בברצלונה . לבד מזה , יש מוזיאון יהודי ב אחד מ שני בתי הכנסת ( בית הכנסת השני , האשכנזי , פעיל בדרך כלל בסופי שבוע ). במוזיאון היהודי ( בית כנסת לשעבר ) יש מנהלת / עובדת דוברת עברית רהוטה .
לבד מזה , בכל בוסניה והרצגובינה יש מאכל בשרי טיפוסי -קבבים / קבבונים קטנים מוגשים עם בצל על מצע של פיתה הנקרא CEVAPCICI / CEVAPI
מקווה שעזרתי אלי .
-
המון תודה עזרת מאוד!
אני מתכנן להגיע מקרואטיה לבקר במוסטר סרייבו והסביבה ומשם להמשיך לצפון מונטנגרו.