חכמי הפארקים דרום/מערב ארה"ב - JOSHUA TREE ?
-
שלום למועצת חכמי ארה"ב - הפארקים ב דרום/מערב - בקשה לעזרה/חוות דעת!
- אמורים לצאת לפארקים ב דרום/מערב ארה"ב בתחילת פברואר 2023 (במסגרת טיול מקיף יותר)
- אנו , זוג מבוגרים - אפילו מאד מבוגרים - מתכננים טיול רכוב (הרי אי אפשר אחרת) - מעגלי מ LAS VEGAS
- היינו כבר במערב / דרום בטיולים קודמים - ומבקשים לעשות השלמות
- היינו כבר ב פארקים : ציון , ברייס , גראנד קניון (כולל SKYWALK) , אנטילופ העליון (כולל טיסת הליקופטר) ,
- מבקשים הפעם לבקר ב פארקים הבאים
. DEATH VALLEY , ARCHES , קניון לאנדס , MONUMENT VALLEY , אנטילופ התחתון -האם יש SCENIC FLIGHT שם?
6 נהיה גם ב PAGE לטובת האנטילופ התחתון ( ב HORSE SHOE BEND כבר היינו , וגם ב סכר גלן).
7 בסכר הובר (כבר היינו ) אך נרצה לעלות על הגשר (לא היה קיים בביקור הקודם)
8 הבעייה שלנו , רוצים גם לבקר ב JOSUHA TREE PARK . כידוע נמצא בקליפורניה - אולי קצת חורג מן המסלול !
9 בביקור קודם שלנו (לפני 3 שנים באיזור) יצאנו ל שני טיולי יום ארוכים מאד מ LAS VEGAS
10 טיול אחד היה אל גראנד קניון , וטיול שני אל אנטילופ העליון .
11 זכור לי כי באחד הטיולים (לא זוכר איזה מהם ) ראינו בדרך מספר לא מבוטל של JOSHUA TREE
12 האם יש מי מן המומחים אשר יכול לחוות דיעה - היכן במסלול שלנו נוכל לראות עצי JOSHUA
13 בכמות סבירה - וזאת בכדי שלא "ניאלץ" להגיע במיוחד אל JOSHUA TREE PARK ? - לחסוך זמן?
14 אולי המומחים יכולים להציע פארקים נוספים / אטרקציות במסלול המבוקש שלנו?
בתודה מראש , ובברכה
אלי.
-
היי,
מסייגת את תשובתי, כי טרם הייתי.
ברוב הפארקים שציינת- מקווה להיות בסוף אפריל- מאי, בתקווה שהפעם נגיע לאחר שתוכניתי מ-2020 בוטלה בשל הקורונה.
בזמנו, כאשר הכנתי את התוכנית ל-2020 וקראתי המון שרשורים בפורום הזה, לא ראיתי תגובות נלהבות לפארק ג'ושוע טרי. המטיילים שהגיעו אליו היו בדרכם מלוס אנג'לס ללאס וגאס.
אשלח הודעה לדיאנה ( אם זכרוני אינו מטעה אותי, הייתה שם,) כדי שתענה לך.
אבדוק גם אם רייני הייתה שם.
נילי
-
מעתיקה לך מן האשכול המדהים של רייני מ-2019:
בשעה 9:30 מגיעים למרכז המבקרים הצפון מערבי של פארק Joshua tree, מקבלים מפה, הסבר קצר והכי חשוב - קונים ב80 דולר את מנוי הפארקים השנתי.
בכניסה לפארק אנחנו נתקלים בעבודות בכביש, הנסיעה מתבצעת בין קונוסים בכביש צר מאוד, וניב ממש משתדל לא להפיל אותם, הפעם הוא מצליח!!! (עוד יהיה לנו מפגש פחות מוצלח עם קונוס באחד מהימים).
*יש מגרש חניה די גדול ואין בעיה לקרוואן לחנות.
השמש מנצנצת בשמים ו...הנוף משאיר אותנו עם פה פעור, אלפי עצי ג’ושוע זה לצד זה נטועים בקרקע ו"פורשים ידיים" לצדדים.
למורמונים שהיו פה ובחרו לקרוא לעצים בשם זה (על שמו של ישו הקדוש פורש ידיו לתפילה), היה בהחלט דמיון עשיר.אני לא ראיתי שום קשר בין העצים לישו... בכלל הגעתי הנה בגלל שU2 צילמו פה את עטיפת האלבום שלהם, אי שם בשנות ה-80.
כמויות העצים, הסלעים הייחודיים והנוף המדברי הם בהחלט משהו מהפנט. בהמשך הדרך אנחנו עוצרים בחניה של מסלול ה- HiddenValley, מתקתקים בקרוואן ארוחת בוקר.
*החניות לקרוואנים מוגבלות במספר, אנחנו הגענו מוקדם ולא בעונה הבוערת- אז היה מקום.
יוצאים להליכה של 2 קילומטר, המסלול מקסים, קל מאוד , ייחודי ובראשיתי, יש הרבה סוגים של קקטוסים ויהושועיים.
ניתן לטפס בו על סלעים לא גבוהים מידי.פגשנו לטאות, נחש(שהסתבר אח"כ שהוא לא מזיק) וראינו מטפסים שעושים סנפלינג.
יש עוד כמה מסלולי הליכה ותצפיות בשמורה, אבל אנחנו הגענו רק כדי להציץ, הנסיעה בכבישי השמורה מאפשרת לספוג את האווירה וליהנות מהנוף ומסלעי הענק המצויים פה.
בסביבות 12:30 יוצאים מהכניסה הצפון מזרחית בדרכינו ל- Needles.
נילי
-
ראה את הבלוג הזה כאן בלמטייל:
הפארק הלאומי 'עץ יהושוע' - Joshua Tree National Park
https://www.lametayel.co.il/posts/q29v1x
נילי
-
@nilih תודה בגין התגובה
הלינק https://www.lametayel.co.il/posts/q29v1x לא נפתח.
ממתין עדיין לתובנות (אולי תגענה) באשר לאפשרות לראות את עצי JOSHUA TREES
בכמויות / מספרים משמעותיים לאורך המסלול שלי - בכדי שאוכל "לפסוח" על JOSHUA TREE PARK
ושוב תודה על ההתייחסות/תגובה.
אלי.
-
תנסה להעתיק את הקישור ולהדביק בכרטיסיה חדשה. אנחנו היינו לפני מספר שנים בפארק המדובר ונהננו מכל רגע. לא יכולה לעזור בקשר לעצים במקומות אחרים.
-
@wizo1234 בפברואר סביר שחלק מהפארקים יהיו מושלגים. אני ממליץ לבדוק באתר של הפארקים האם יש מגבלות על הביקור בהם. לגבי קניון אנטילופ התחתון, שבו הביקור הוא רק במסגרת סיור מאורגן (של Ken Tours), אני מציע לבדוק האם סיורים כאלו מוצעים בזמן ביקורכם הצפוי. אגב, לפארק Arches יש מגבלות ביקור, אבל אני חושב שהן לא בתוקף בחורף. שוב, מציע לבדוק גם את זה באתר הפארק.
-
@nilih יקרה, תודה על הקישור לבלוג שלי.
היי,
אתה יכול לתת את כל המסלול הצפוי לכם?
האם ביררתם לגבי מזג האוויר והנסיעה בחודש פברואר? תבדקו אם לא קר מידי, או מושלג.
להערכתי אנטילופ קניון סגור בחורף בגלל פחד משיטפונות והצפות, לכן שווה לכתוב מייל כבר עכשיו.
אני זוכרת שבנסיעות באזורים אלה, כן ראינו בדרכים עצי יהושוע, אבל לא בצפיפות שיש בפארק.
אפשר לבלות בפארק גם יום שלם ואפשר רק לעבור דרכו בדרך ל...
-
טיילנו בפארק ג'ושוע טרי חצי יום - היה מאוד נחמד, אבל לא יודעת אם הייתי סוטה מהדרך במיוחד.
אני זוכרת שכאשר טיילנו באזור, כן יצא לנו לראות עצים באזורי נסיעה שלנו, אבל לצערי אני לא זוכרת בידיוק איפה.
וכמו שריני כתבה, יש מצב שהאזור מושלג בחורף, כדי לבדוק.
-
@dhz תודה רבה בגין ההבהרות והחידודים! בעקבותיהם - נעשה מעשה!
ידועה האימרה (החבוטה) : אם מישהו אומר לך שאתה שיכור - הסתכל עליו ב "עין עקומה"! (לאות זלזול בדובר)
אבל , באם שניים אומרים לך כי אתה שיכור (במקרה שלי יותר מ 2) - כי אז לך לישון! (כנראה שהם צודקים - לך לישון בכדי להתפכח)
העירו לי מספר מגיבים - ואני אסיר תודה להם עקב כך - כי קיים חשש בחלק מן המסלול המתוכנן שלנו למזג אוויר לא מתאים (קר) בתחילת פברואר (הפארקים הצפוניים יותר במסלול שלנו - ARCHES & CANYONLANDS & MONUMENT VALLEY).
"להגנתי" אציין את העובדות הבאות :
א. בטיול שלנו , המסלול המעגלי של הפארקים מ/אל LAS VEGAS , מהווה רק מעט למעלה משליש מכל הטיול .
ב. בשני חלקים עיקריים אחרים של הטיול (רפובליקה דומיניקנית & מיאמי) מזג האוויר בינואר / פברואר הינו אידיאלי - שיא העונה!
ג. בטיול הפארקים המעגלי LAS VEGAS ב 2 פארקים מתוכננים - DEATH VALLEY & JOSHUA - מזג האוויר בתחילת פברואר בהחלט מתאים
ד. פארק נוסף במסלול ANTELOP (תחתון) - יש לי לגביו תובנות מניסיון אישי לתקופה המדוברת!
ה. ב 2020 בחצי השני של פברואר היינו ב LAS VEGAS . יצאנו משם לשני טיולי יום (הלוך חזור) מאורגנים / ארוכים מאד מעל 12 שעות כ"א.
ו. טיול אחד אל GRAND CANYON (כולל SKYWALK & HELICOPTER RIDE )
ז. טיול שני אל ANTELOP (עליון) , רצינו גם SCENIC FLIGHT אך התבטל עקב גשם קל.
ח. היו מספר חברות ב LAS VEGAS אשר הפעילו את הטיולים הללו - היו טיולים בכל יום ללא הגבלת ימים , מזכיר - בחלק השני של פברואר
(מתייחס בכך לאחד המגיבים אשר תהה באם יהיו בתקופה האמורה טיולים אל ה ANTELOP).
ט. זו היתה נקודת הייחוס שלי BENCHMARK לטיולים בתקופה זו - תחילת פברואר - אל הפארקים ב"איזור" LAS VEGAS , דהיינו :
י. היינו - מניסיון אישי - באיזור בפברואר ולכן לא ראיתי צורך לבדוק מזג אוויר!
יא. חוזר כעת אל ה "רישא" של הודעתי/פוסט זה : "השיכור"!
יב. עת קיבלתי מספר תגובות "המציעות לבדוק מזג אוויר" בפארקים הצפוניים של המסלול שלנו
יג. כך עשיתי - בדקתי - ואכן התחוור לי כי בפארקים הצפוניים טמפרטורת המקסימום הממוצעת לפברואר
הינה כ 9 מעלות (צלסיוס)!! (בלילה בממוצע בפברואר - באיזור לנקודת הקפיאה)
יד. וכאן מייד "עשיתי מעשה" - שיניתי את הטיסות שלנו!! (יש לנו במסלול הכולל 8 טיסות -4 טיסות כ"א עם שני LEGS)
טו. משימה לא פשוטה כלל ועיקר (ובעלות לא זניחה עקב השינוי)
טז. דחינו את כל מסלול הטיול ב חודש ימים. כלומר , נגיע אל הפארקים ב"איזור" LAS VEGAS בתחילת מרץ! (במקום תחילת פברואר)
הבדיקה העלתה כי טמפרטורת המקסימום בפארקים הצפוניים במרץ הינה 16 מעלות צלסיוס (לעומת 9 בפברואר).
זו כבר טמפרטורה סבירה בפרקים הצפוניים , ועדיין מאד נוחה ביתר יעדי הטיול.
יז. תודה , אם כן לכל המגיבים אשר העירו לי על הפרובלמטיקה של המסלול שלי.
יח. וכמובן תודה לכל המגיבים אשר התייחסו לאספקטים אחרים של הטיול המתוכנן
(וגם צירפו לינק - הצלחתי להיכנס גם אל הלינק "הסורר" בזכות עזרת אחת המגיבות).
יט. כמובן שאשמח לשמוע על הארות/הערות בונות נוספות מצד "חכמי הפארקים"
תודה על תשומת הלב , בברכה אלי.