בכל פעם שיוצא לי להציץ בקבוצות פייסבוק לטיולים בחו"ל אני מתגעגעת לפורום הזה (של פעם לפחות...) על תשובותיו הרציניות והמעמיקות. השבוע חזרנו מטיול שלישי ביפן ולאחר שבקבוצת הפייסבוק אליה הגעתי במקרה הבוקר קראתי תשובות בלתי הגיוניות כגון "כדאי להגיע ליפן עם דולרים ולא עם ינים", "בקיוטו כדאי לנסוע במוניות כי האוטובוסים אינם מתפקדים" חזרתי מיד לכאן, לסיכום קצרצר.
בטיולנו הראשון היינו 10 ימים בטוקיו, כולל יום בהאקונה. בטיולנו השני היינו שבוע בקיוטו (כולל אוסקה, מיאג'ימה, טירת הימג'י ואפילו אולפני יוניברסל) ועוד 4 ימים בטוקיו. בטיול הנוכחי הקדשנו את 11 הלילות האחרונים לקיוטו וטוקיו וכל שאר הטיול הוקדש למקומות תיירותיים מאוד אך פחות מוכרים באי קיושו ובאי שיקוקו. בנוסף, היינו מספר ימים באחד מאיי אוקינאווה. ברצוני להודות קודם כל לרוני סופר, חבר פורום שגם שוחח איתי טלפונית ותרם תרומה משמעותית לתכנון הטיול בעצותיו המעשיות. בנוסף, אני מודה לכותבי הבלוגים והטיפים באתר מהם הוצאתי שפע מידע והמלצות.
המסלול : טיסה מתל אביב לסיאול, משם טיסה לאוקינאווה, משם טיסה לאחד האיים ל4 לילות, משם טיסה לקגושימה, לקיחת רכב - טיול בשמורת קירישימה ואזור צ'יראן, נסיעה לשמורת הר אסו, משם לבפו ולפוקואוקה. משם ברכבת לאוקאיאמה, לקיחת רכב וטיול בעמק איו, טקמצסו ואי האמנות נאושימה, חזרה לאוקאימה ונסיעה ברכבת לקיוטו ומשם תוכננה נסיעה ברכבת לטוקיו. בשל הטייפון והפסקת תנועת הרכבות שכרנו רכב ונסענו בו מקיוטו לטוקיו. בשיגרה זה לא מומלץ מכיון שמדובר ב6 שעות נסיעה לעומת שעתיים ברכבת. בשלב מאוחר יותר אנסה להוסיף כמה תמונות ואם יש שאלות אשמח לענות.