ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. karnielr
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 8
    • נושאים 40
    • פוסטים 5026
    • הגבוה ביותר 726
    • קבוצות 0

karnielr

@karnielr

912
    מוניטין
    834
    צפיות בפרופיל
    5026
    פוסטים
    8
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2699693 גיל 56

karnielr הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי karnielr

• RE: סיכום חופשה בכרתים. ספטמבר 2021.

@nurit19 אמר:

@מייק1

זה יותר מתאים כבלוג, מה שכתבתי. 

בין השורות יש כמה טיפים טובים על בילוי במזרח כרתים, מקומות, חופים, מסעדות, מלון…וגם חוות דעת אישית. 

אם משהו לא ברור אז אענה. 

תודה ששיתפת בחוויותייך, אני בהחלט חושבת שזה יכול לסייע למתעניינים ביעד. קצת הצחיק אותי שמשתמש החליט לתת לך ציון….מיותר ואפילו קצת חצוף. יש כאן מקום לכל סוגי התיאורים  ומי שלא מתאים לו שלא ישתמש. 

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: פורום משפחות, מועדון לחברים בלבד???

אני בוחרת לקרוא סיכומי טיול רק לפי היעד. כאשר אני קוראת סיכום שקבל תגובות ספורות אני מקפידה להודות לכותב, כל מי שכותב הרי מצפה לתגובות כלשהן, זה ברור. מאוד בולט שבסיכומים של ותיקי הפורום יש המון תגובות ואין צורך בתודתי הצנועה. פעמים רבות עודפי התגובות גורמות לי להפסיק לקרוא את הסיכום כי קשה למצוא אותו בין כל ה"אני מתייצב בשורה ראשונה" וה"אני צופה מהיציע" וכו', אבל זו אני, אני כנראה לא קהל היעד של הסיכומים הספציפיים הללו, וזה בסדר. פורומי למטייל מאוד תורמים לי בתכנון טיוליי וגם במידע כללי בנושא טיולים ואני מקבלת הכל באהבה. 

פורסם בפורום טיולי משפחות
      karnielr
      karnielr
    • RE: הצבע הירוק-שרשור של אמצע שבוע ואמצע חודש

@דן-צ

עוד טעימה מהוואי... 

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק

בקבוצות הפייסבוק יש מונח שנקרא חוכמת ההמונים. אני בדרך כלל מחפשת את חוכמת הבקיאים והמנוסים ואת זה אני מוצאת כאן. מלבד זאת, אני נהנית לקרוא לאו דווקא על יעדים מתוכננים שלי, הרבה פעמים סיכומי טיול ואפילו שאלות כאן בפורום כיוונו אותי ליעד הבא שלי. מבחינתי אתר אהוב ומועדף ללא קשר לבאגים.

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: הצבע הירוק-שרשור של אמצע שבוע ואמצע חודש

@יונית

הירוק של הוואי...

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: לקט עידכוני קורונה-טרי

@sigal-levi אמר:

@Vadim3238398

העיקר שאמרו לנו להתחסן פעם שלישית רמאים

קצת מצחיק להגיד את זה לאנשים בוגרים, אבל מטרת החיסון היתה למנוע הדבקות, לא לצרכי הנאה ונופש. 

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: יש ריח של קיץ, ים, חופים,צוקים,שיט-שרשור שבת

@יונית

צבע הים במקסיקו...כמובן שבמציאות יפה אפילו יותר. 

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: "בשעה זו ממש מתקיימת גם אלסקה" - סיכום לוגיסטי
      סיכום הסיכום

ראשית אני מודה לכל המגיבים, חשוב לי לדעת שיש מי שקורא ומתעניין. עם זאת, מכיון שההתעניינות אינה רבה בלשון המעטה, אפסיק כאן את פירוט הטיול ואכתוב את המסלול בקצרה: מגלנלן נסענו לואלדז, בדרך טיילנו בקרחון וורטינגטון, מלבד מרפסת התצפית יש שם מסלול אתגרי לחלק העליון של הקרחון, עשינו את חציו. בואלדז נשארנו שלושה לילות, ביום הראשון לקחנו שיט קיאקים, ביום השני שטנו לקרחון מירס. משם עברנו למחרת השכם בבוקר במעבורת לוויטיאר. שטנו לקרחון פורטאג’, הלכנו לקרחון ביירון. לנו בקופר לנדינג. בבוקר עשינו את המסלול התחתון של מפלי ה-Russian river

ואחר כך נסענו להומר. בהומר נשארנו שלושה לילות. ביום הראשון שטנו לשמורת הקצ’מק, הלכנו את מסלול ה-glacier view ומשם ירדנו ב-saddle trail התלול מאוד בחזרה לחוף. למחרת תכננו לנסוע להליבוט קוב אך בשל מזג אויר סוער ויתרנו. זה היה המקום היחיד בכל הטיול עליו ויתרנו בשל מזג האויר! עשינו נסיעות נופיות המומלצות בעיירה וסביבותיה. למחרת נסענו לסיוורד, לשהייה של שלושה לילות. ביום הראשון שם תוכנן וזומן שיט ל-Northwestern Fjord Tour , בשל מזג האויר דחינו זאת ביום וטיילנו בקרחון אקזיט. את קרחון הרדינג לא הכנסנו מראש לתוכנית מכיון שהמסלול היה ארוך מדי עבורנו. למחרת עשינו את השיט. למחרת חזרנו לאנקורג’ לטיסת לילה ללוס אנג'לס.

הטיול תוכנן באופן רגוע, לא היה אף יום בו נסענו מעל ל300 ק”מ ובשל מזג האויר הנעים הצלחנו כאמור לראות את כל מה שתכננו.

לכל החולמים על טיול באלסקה – חשוב לי להדגיש שוב שהן התכנון והן הביצוע  אינם קשים מכל טיול אחר, מי שהצליח לתכנן טיול מוצלח אחר בכל יעד שהוא, יצליח גם באלסקה.

אשמח לעזור בכל שאלה.

השביל המאתגר לקרחון וורטינגטוןשיט לקרחון מירסהתצפית לקרחון Grewingk, שמורת קצ'מק הומר
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      karnielr
      karnielr
    • RE: ממינכן לדיסני

@משה-22 אמר:

כאן נמחקה הודעת תגובה לתגובה שנמחקה בנושא ארה”ב דיסני וחינוך ילדים

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • סיכום קצר של 5 שבועות ביפן.

בכל פעם שיוצא לי להציץ בקבוצות פייסבוק לטיולים בחו"ל אני מתגעגעת לפורום הזה (של פעם לפחות...) על תשובותיו הרציניות והמעמיקות. השבוע חזרנו מטיול שלישי ביפן ולאחר שבקבוצת הפייסבוק אליה הגעתי במקרה הבוקר קראתי תשובות בלתי הגיוניות כגון "כדאי להגיע ליפן עם דולרים ולא עם ינים", "בקיוטו כדאי לנסוע במוניות כי האוטובוסים אינם מתפקדים" חזרתי מיד לכאן, לסיכום קצרצר.

בטיולנו הראשון היינו 10 ימים בטוקיו, כולל יום בהאקונה. בטיולנו השני היינו שבוע בקיוטו (כולל אוסקה, מיאג'ימה, טירת הימג'י ואפילו אולפני יוניברסל) ועוד 4 ימים בטוקיו. בטיול הנוכחי הקדשנו את 11 הלילות האחרונים לקיוטו וטוקיו וכל שאר הטיול הוקדש למקומות תיירותיים מאוד אך פחות מוכרים באי קיושו ובאי שיקוקו. בנוסף, היינו מספר ימים באחד מאיי אוקינאווה. ברצוני להודות קודם כל לרוני סופר, חבר פורום שגם שוחח איתי טלפונית ותרם תרומה משמעותית לתכנון הטיול בעצותיו המעשיות. בנוסף, אני מודה לכותבי הבלוגים והטיפים באתר מהם הוצאתי שפע מידע והמלצות.

המסלול : טיסה מתל אביב לסיאול, משם טיסה לאוקינאווה, משם טיסה לאחד האיים ל4 לילות, משם טיסה לקגושימה, לקיחת רכב - טיול בשמורת קירישימה ואזור צ'יראן, נסיעה לשמורת הר אסו, משם לבפו ולפוקואוקה. משם ברכבת לאוקאיאמה, לקיחת רכב וטיול בעמק איו, טקמצסו ואי האמנות נאושימה, חזרה לאוקאימה ונסיעה ברכבת לקיוטו ומשם תוכננה נסיעה ברכבת לטוקיו. בשל הטייפון והפסקת תנועת הרכבות שכרנו רכב ונסענו בו מקיוטו לטוקיו. בשיגרה זה לא מומלץ מכיון שמדובר ב6 שעות נסיעה לעומת שעתיים ברכבת. בשלב מאוחר יותר אנסה להוסיף כמה תמונות ואם יש שאלות אשמח לענות.

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      karnielr
      karnielr

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי karnielr

• RE: המלצה על בלוג

@meravshell

אני אקרא!

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: המלצה על בלוג

@הצועד-בנעליו

חזרתי מניו זילנד במרץ האחרון, אם יש לך שאלות אשמח לנסות לעזור (לא עשיתי טרקים)

פורסם בפורום אירופה
      karnielr
      karnielr
    • RE: יונאן - יש כאן מישהו שיכול לעזור?

@רוני-סופר

יש לי את הטלפון שלך שמור עוד מאז שעזרת לי בתכנון המסלול לטיול השלישי ביפן, עזרה שעשתה לי את הטיול...אפנה אליך שם. תודה.

karnielr
      karnielr

@zvikamr

תודה רבה. זה המסלול הממש ראשוני שבניתי, אשמח אם יש לך תובנות עבורי. יש לנו כ-25 ימים, החל מ- 8,9,10 בפברואר. יונאן נבחרה כי מתאים לטייל בה בתקופה זו. משנגרילה נמנעתי כי היה לי ארוע של מחלת גבהים בצעירותי על פסגת הר שוויצרי מושלג והחלטתי להימנע מחווייה חוזרת. ההתחלה בדרום, באזור שישואנגבנה, משם לפו'אר, משם לז'יאנשוי ולטרסות של יואנגיאנג, משם לדאלי, ליג'יאנג, וקונמינג למטרת טיסה. על דאלי וליג'יאנג יש המון מידע, על שאר המסלול פחות ומעניין אותי אם יש לך תובנות לגבי שישואנגבאנה, פו'אר ואזור ז'יאנשוי. תודה.

karnielr
      karnielr

@רוני-סופר

אשמח, תודה רוני.

karnielr
      karnielr

מדור הבלוגים כאן באתר כן מתפקד, נעזרת כמובן גם באתר סיפור דרך, אבל לחידוד מסלולים ומענה על תשובות אין על הפורום. (לשעבר)

karnielr
      karnielr
    • יונאן - יש כאן מישהו שיכול לעזור?

שלום לכם, אני לא מצליחה לסמוך על מידע מקבוצות הפייסבוק, הג'מיני וחבריו נותנים לי מידע חלקי, אני יודעת כמובן לנבור באתרים וספרים ישנים אבל ממש חסר לי הפורום הזה כמקור מידע אמין. אנחנו בבדיקה ראשונית של מסלול ביונאן מאמצע פברואר לאמצע מרץ, יש כאן מישהו שיכול לעזור? תודה.

karnielr
      karnielr
    • RE: שאלה לקראת טיול הקיץ הקרוב שלנו- הרוקייז הקנדים גליישר והוואי

@eli-a

זה צירוף של 3 טיולים נפרדים ארוכים שעשיתי, מבחינת הערות שלי אני לא יודעת במה הן יועילו כי בטח טיסות הפנים כבר מוזמנות, אבל בכל זאת כותבת. הייתי מצמצמת את סיאטל ומורידה יום ממאווי, ומוסיפה את היומיים שהתפנו לרוקיס. מלבד זאת, טיול עמוס אבל מקסים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      karnielr
      karnielr
    • RE: סיכום בעיקר לוגיסטי של טיול בניו זילנד

@dregev03

בגלל הרצון העז שלי לקיים את הטיול הזה, רציתי שלפחות הקטע של היציאה והחזרה לארץ יתקיים עם אל על. בין כל האופציות האפשריות, בדקתי גם טיסה ללוס אנג'לס ואז ראיתי שהמחיר של טיסה משם לאוקלנד עם חברת התעופה של פיג'י הוא סביר מאוד והסך הכל לא יוצא יותר יקר מהאופציות דרך המזרח הרחוק. אז בדרך לאוקלנד עשינו עצירה בפיג'י ובדרך חזרה ניצלנו את המסלול החריג לקפיצה לביקור משפחתי בטורונטו כך שיצא טיול יותר עשיר מהמתוכנן. דרך אגב, אכן נתקענו בטורונטו במלחמה והוחזרנו בלי בעיה ובלי להוסיף שקל כך שאיכשהו השיקול הבסיסי שלי של טיסה עם אל על בתקופה זו הוכיח את עצמו.

תוכל לכתוב לי כמה מילים על היעדים המתאימים בדרום ארגנטינה לאוגוסט?

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      karnielr
      karnielr
    • RE: סיכום בעיקר לוגיסטי של טיול בניו זילנד

כן, אתה צודק, אין שם כל עניין תרבותי, לכל מיני הצגות לתיירים של מאורים אני כמובן לא מתייחסת, אני לא הולכת לדברים כאלה ובטח גם לא אתה. בדרום אמריקה טרם הייתי, עד כה היתה לי מגבלה מבחינת החודשים שבהם יכולתי לצאת מהארץ אבל עכשיו יצאתי לחופשי ואוכל לטייל גם שם.

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      karnielr
      karnielr