ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. משה 22
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 104
    • פוסטים 3628
    • הגבוה ביותר 264
    • קבוצות 0

משה 22

@משה 22

275
    מוניטין
    783
    צפיות בפרופיל
    3628
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3179327 גיל 56

משה 22 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי משה 22

• RE: לונדון-היעד המחוסן -קיץ 2021-הבירה האירופאיית נפתחת-עדכונים !

@Roco

צודק .

אני חושב שהסתיו המתקרב יצריך אותנו לחזור בכל מקרה למסיכות בין אם זה קורונה או שפעת, ששכחנו ממנה , אבל שפעת – הורגת בלי סימן קריאה.

ומה ההבדל מבחינת הדבקה ? אין.

ואני חושש שאם השפעת תתפרץ בסתיו הקרוב זה ימנע פתיחת מגבלות באירופה על אותו משקל של הקורונה.

מה שבעבר אף אחד לא התייחס וטסנו לחו”ל כולל שהיינו חולים בשפעת וחשבנו שזה צינון והדבקנו את המטוס .

קרה לי בחזרה בטיסה חזרה מהמזרח שאישה שישבה שורה לידי לא הפסיקה להשתעל ולהתעטש וכמון שהדביקה אותי ואחרים.

אם זה היה קורה היום היו מהלחץ נוחתים חירום ומורידים אותה מהמטוס או נותנים לה מצנח ומאחלים לה בצלחה.

המסיכה הוכיחה שבחורף האחרון שכחנו מהשפעת.

וזה נתון חשוב שחייבים לשמר.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: איפה ריאלי לטייל בשבועות הקרובים לאזרחים ישראלים?

אכתוב פה טיפ למתכננים לנסוע בכל מקרה ובכל מצב.

מכינים טבלה פשוטה לפי ימים בכל יום רושמים את מבלול הנסיעה כולל האתרים שמבקרים צירי נסיעה בית המלון המסעדות החניונים וכד.

לכל אחד שורה של עצמו.

כל אתר רושמים מה הייתכנות לתקלה או בעיה כגון. בית מלון ... בית מלון נסגר עקב קורונה . ובעמודה האחרונה בטבלה רושמים פתרונות.

אין ולא יהיה מצב שיש פער ובעיה שאין לה פתרון. 

גם נתבג הוא מקום וגם המטוס . וגם מזג האוויר  והם חייבים בניתוח מפורט והכנת מענה מפורט.

ככה זה שרוצים להיות מקצועיים.…

גם מעברי גבול על התקלות הצפויות בהם.

וזה טבלה בסיסית …

נתקדם בהמשך בטיפ הבא

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: יש ריח של קיץ, ים, חופים,צוקים,שיט-שרשור שבת

@Roco

מרשים ומדוייק .יצירה שלא מחזיקה מיים.. 😁

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: אוסטריה - תמונות טריות

@נוסע-מתמיד

למה צריך לדהור ? 

יש מכוניות היום.

כבר לא צריך סוסים ועגלות.

למרות שבפעם האחרונה שחרשתי את הגרוס עקפתי כמה "עגלות" . חחחחח

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: תעודת המתחסן עודכנה, אבל....
      אחד הדברים שלעולם אסור שיקרו זה גמר סוללה ללא מטען חלופי ומטען רזרבי.
      פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: טיול רב ארצות - ב 6 ימים

@יונית

אולי יש לשקול יציאה מפרנקפורט למסלול מעגלי דרך שטוטגארט קולמאר באדן באדן עד לאזור צפון מרכז שוויץ וחזרה דרך החער הדחור טיטיזיי לדוגמא ..

הרווח הוא במחיר השכרת הרכב הנמוך בפרנקפורט ושפע האופציות לטיסות לישראל .

שטרסבורג מתאימה מבחינת שווקים לכריסמס.

לאורך המסלול יש שפע של אתרים ואטרקציות.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: טיסה בקרוב ליעדים באירופה-

@יונית

אני יקשה יותר.

גם לא בטוח שכדאי להזמין טיסה או מלון או כל דבר אחר גם לעןד חצי שנה מכיוון שלא בטוח שאותה סוכנות נסיעות או חברת התעופה תשרוד או תקלע למצוקה כלכלית בארץ או בחול.

כבר כעט יש סימנים מעידים בנושא ואם זה ימשך עד פסח אז בכלל הם יעלמו מהמפה.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: אירופה -עדכונים-2021, יוצאים מהקורונה!

@Vadim3238398

איך זה תלוי בישראל ? 

בישראל אנחנו כמעט גמרנו .

סאירופה מתחילה עכישיו גל שלישי בברזיל אלפי מתים ביום. 

ישראל צריכה למגן את אזרחיה מפני כניסת מוטציות והחסרון היחידי בעלילה הוא נתבג. 

פתיחה שלו מחלה אצלנו.

כבר היינו בחוויה הזו .

לא למדנו לקח ?

הפעם צריך זמן סבלנות וקצת קשיחות .

המטרה הראשית היא לא תיירות . אלה שמירה על בריאות אזרחי המדינה.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • ברכה לשנה טובה

אמנם מאוחר קצת אבל עדיף מאשר בכלל לא

בהזדמנות זו ברצוני לאחל לכל משתמשי הפורום באשר הם בארץ ובחו"ל שנה טובה וגמר חתימה טובה.

שתזכו לנסוע לטיולים מדהימים ולספוג חוויות נהדרות.

שתהיה לנו שנה מתוקה כמו עוגת אפלשטרודל עם קצפת ווניל.

שלא יהיו עיכובים וביטולים בשדה התעופה ונגיע בשלום למחוז חפצינו.

שנגיע לכל פסגה, מפל, אגם וכפר , שנוכל לתעד ולהעביר לילדים איך נראה כדור הארץ רגע לפני המסת הקרחונים והתפרצויות הטבע החריגות.

גמר חתימה טובה לצמים בינינו והרבה בריאות , אושר ועושר.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22
    • RE: לינה ביער השחור

@משה-22

דרך אגב ספרי טיול הם בסדר אבל בסופו של יום היום בסיוע יכולות האינטרנט והרשתות החברתיות לספר אין הרבה תרומה “מעבר” לצורך.

הספרים מעודכנים לתאריך מסוים ושמתי לב כי גם מהדורות חדשות שיצאו לא שינו  את הספר לפחות לא בצורה מהותית .

אפשר להיכנס לכל אתר ברשת ולבדוק און ליין האם פתוח ? מהם ההמלצות ? מחירים , רכישת כרטיסים ? מזג האוויר וכד….

אני קניתי את ספר ובסוף לא השתמשתי בו היות ולא למדתי משהו חדש, ולכן אין בעיה להעביר לך את הספר.

בסיוע חברים ורשתות חברתיות ופורומים וקצת תכנון עצמאי אפשר לתכנן מסלול מדהים לבד.

זו דעתי האישית ויתכן כי עדיין ישנם אנשים שירצו לקנות ספרי טיול לצרכיהם הם וזה בסדר.

פורסם בפורום אירופה
      משה 22
      משה 22

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי משה 22

• RE: eagle landing האם באמת מסוכן ?

@מוני

תודה על המענה

הבנתי מדבריך שסה"כ מדובר במסלול מאתגר ולא מומלץ לפוחדי גבהים.

יש ברשותי לבוש וציוד לטיפוס.

לי יש פחד גבהים ודווקא בגלל זה אני מטפס בהרים גבוהים כמו האלפים ומתאמן בנהיגה ספורטיבית בכבישי הרים צרים, אומרים שהתמודדות עם פחד היא פשוט לא לפחד.....

אני בהחלט מתכנן בסיום להמשיךemerald pools .

אני ישן בספרינגדייל 3 לילות כך שאין לחץ.

אני מטייל לבד כך שילדים לא תחת השגחתי.

הדבר היחידי שאני מוטרד זה מז"א חודש מרץ שייתכן שלג או קרח במסלול בדגש לעליה או ירידה , ניסיון מטרקים באלפים, זה הרבה יותר מורכב.

ואכן מגיע מברייס לספרינגדייל ומשם ממשיך לפאלם ספרינגס לימי ספא ובהמשך להוואי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה 22
      משה 22
    • RE: קרוז לאנטארקטיקה

שלום

בהמשך לשרשור שפתחתי לפני יותר משנה אז בסופו של דבר הזמנתי את השיט לאנטארקטיקה שיוצא מבואנוס איירס . השיט נמשך 14 לילות והוא חולף בדרכו לאורך חופי אנטרקטיקה , אין ירידה לחוף משום שמדובר בספינת קרוז עם אלפי אנשים ולא בספינת מחקר או מסע טבע. ראיתי שקיימת אטרקציה שהספינה עוצרת בשלב מסוים במפרץ בחופי אנטארקטיקה ומאפשרת למי שרוצה לקפוץ למים , כאשר הוא כמובן קשור בחבל ומוקף בסירות גומי וצוות הספינה נמצא בכוננות למצב של דום לב חחחחח. השהייה במים היא למשך מספר שניות ואז מושכים אותך חזרה לספינה ונותנים לשתות משקה חריף לחימום והזרמת הדם. השאלה האם משהוא התנסה בחוויה מסוג כזה ? מהם הסיכונים ? אחד החששות של"טבילה " זו יהיו השלכות בריאותיות ואז זה ישליך על המשך הטיול שמתחיל בקרוז וממשיך לאורך חצי הכדור המערבי .

פורסם בפורום קרוזים ושייט
      משה 22
      משה 22
    • eagle landing האם באמת מסוכן ?

שלום לכולם

במהלך חודש מרץ אני מתכונן לבקר בפארק זאיון, ברצוני לבצע את הטרק למצוק הידוע בשם eagle landing,

לפי הסרטונים והכתבות שראיתי באנגלית הם משדרים די לחץ ופחד ומזהירים בפני סכנת מוות בטיפוס.

השאלה שלי היות וכבר הבנתי שהאמריקאים לעיתים נוטים להפריז ברמת ההרתעה ואצלנו הישראלים שחלקנו רגיל בסיכון כדרך חיים, האם באמת הטיפוס מהווה אתגר בעל פוטנציאל סיכון ממשי ?

בהנחה כמובן שנשמעים לכללים ומתנהגים בזהירות ומדובר באדם מבוגר אחראי שכבר עשה טרק בהר או שניים.

והאם לא ניתן לקבל את הנופים מהתצפיות של הסביבה מהטיפוס עד ל"נקודת תצפית של סקוט" ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה 22
      משה 22
    • RE: טיול מקיף חצי כדור מערבי השלמות

@karnielr

תודה על המעה , אבדוק האם ניתן לשנות , אני כבר אחרי הזמנת הטיסות אז הרבה תלוי באופציות השינוי .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      משה 22
      משה 22

@הצועד-בנעליו

תודה על ההתייחסות.

כפי שאמרתי התכנון לטיול החל לפני חודשים ארוכים , הכנתי מצגת של כ- 800 שקפים פרטנית למדי של כל שעה , כביש, וארוחה, התייחסות לשקיעה וגובה מעל פני הים, מז"א ודפ"אות לשינוי בזמן אמת.

קטע הטיול בארה"ב 21 יום אינו פורט מכיוון שאני כבר ביקרתי בפארקים ובאזורים הללו כבר יותר מפעם אחת ומכיר, פשוט הפעם אני עושה את המסלול הזה ומוסיף כאשר אני מטייל לבד וכך ניתן להתרכז ברצונות שלי בלבד.

אבל גם קטע הפארקים תוכנן לאורך כ- 200 שקפים כולל ניתוחי שטח ועומק ( 35 שנות ניסיון בעבודת תכנון , אמנם סוג אחר אבל זה די דומה במאפיינים ).

דרום אמריקה לא הייתי ולכן קטע זה יותר מורכב לי לתכנון והוספתי לפני כמה ימים יום שיט באגם ארגנטינה לפארק הקרחונים מעבר לאל צ'לטן וטורס דל פיין.

בואנוס איירס - אתה צודק לחלוטין אפשר להוסיף ולפרט , אני יותר הלכתי על העיר כנקודת נחיתה ביבשת , התאוששות והכנות לקרוז שיוצא ממנה ובחלון הזמנים הזה הכנסתי טיולים ומופע טנגו וכד'.

בכל מקרה הזאת טעימה מדרום אמריקה , במידה וימצא חן בעיני אז עכשיו שאני יוצא לגימלאות ויהיה לי זמן פנוי אוכל לחזור שוב ולטייל יותר פרטני ולהוסיף גם את פרו שהפעם וויתרתי ואולי מדינות נוספות.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      משה 22
      משה 22

@רוני-סופר

תודה על המענה

פנינסולה ואלדז - אני אבקר שם במסגרת הקרוז .

האם במסגרת הביקור באל קלאפטה שווה לקחת את השייט בין היומיים לקרחונים נוספים באזור כמו קרחון ספאגצ'יני או להסתפק בפריטו מורנו ,במיוחד עם אני מגיע לשם מאנטארקטיקה ?

אגב שנה וחצי זה זמן של תכנון, למידה והבנה של אזורים שלא ביקרתי בעבר וביצוע הזמנות, ויזות, ושאר מיני ירקות .

ריו דה ז'נירו - כתבתי בכוונה שהמלון שלי נמצא ממול לחוף קובוקאבאנה Miramar By Windsor Copacabana ווגם רביצה בחוף נלקחה בחשבון.

אבדוק את נושא ברזיליה.

מונטיגו ביי - הזמנתי מלון בחוף נגריל חחחח חוף 7 המייל ובגלל זה אני מחפש טיולים למקומות נוספים.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      משה 22
      משה 22

@משה-22

שכחתי לציין כי אני יוצא בסוף חודש ינואר 26 וחוזר לארץ בחודש אפריל 2026.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      משה 22
      משה 22
    • טיול מקיף חצי כדור מערבי השלמות

שלום לכולם

בימים אלו מתקרב לסיום שלב ההכנות לקראת טיול הפרישה שלי שיימשך - 3 חודשים פיצוי על זה שלא יצאתי לטיול אחרי צבא חחחחח.

תכנון קפדני של שנה וחצי בערך של טיול כאשר מרכיבי הזמן והעלות לא מהווים מגבלה..

אני אחרי הזמנת 17 טיסות, 28 בתי מלון, 2 רכבים, קרוז וטיולים מאורגנים חד יומיים.

אני בשנות החמישים בכושר טוב ונוסע לבד.

ברצוני לבחון האם ישנם לחברים כאן המלצות להוסיף למחוק לשנות לשדרג את המסלול הטיול, כמובן שהתאריכים נעולים בגלל הטיסות אבל האם ניתן לשנות במסגרת החלונות הקיימים?

מסלול בגדול :

1. ת"א - פריס - בואנוס איירס
      2. בואנוס איירס - 4 ימים : טיול עירוני + מופע טנגו + התארגנות לקרוז.
      3. קרוז לאנטארקטיקה 14 יום עוצר באושוויה , אנטארקטיקה, איי פוקלנד, פוארטו מדרין - מונטווידאו ומסיים בואנוס איירס.
      4. סיום הקרוז טיסה לאל קלפתא - 5 ימים - טיולי יום לפריטו מורנו + שיט , אל צ'לטן, טוס דל פיין - יומיים פתוחים להצעות נוספות .
      5. טיסה לבארילוצ'ה - 5 ימים טיול יום 7 אגמים, רכבל , טיול סובב בארילוצ'ה - יומיים פתוחים להצעות נוספות.
      6. טיסה לאיגוואסו - יומיים בצד ארגנטינה - יום שלם במפלים צד ארגנטינה כולל שיט ספארי ורכבת.
      7. יומיים נוספים בצד ברזיל - טיסת מסוק מעל המפלים . גם כאן יש זמן לתוספת
      8. טיסה לריו דה ז'נירו -4 ימים - יום טיול לאיה גרנדה כולל השיט והכול, המלון נמצא בחוף קופוקאבנה. - טיול יום באתרים המרכזיים של העיר - יומיים פתוחים להצעות נוספות.
      9. טיסה למונטיגו ביי (ג'מאייקה) - שבוע בטן גב בריזורט מפואר הכל כלול מנוחה לקראת ההמשך - פתוח לקבלת הצעות לטיולים באי.
      10. טיסה ללאס ווגאס - יומיים בלבד מופעים - ושכירת רכב לטיול סובב פארקים לאומיים.
      11. טיול רכוב של 21 יום בפארקים הלאומיים של אריזונה, יוטה, נבדה וקליפורניה - סיום בלוס אנג'לס.
      12. טיסה להוואי - הונלולו - 5 ימים - טיול לפרל הרבור , טיול יום סובב האי - פתוח לקבלת הצעות לטיול יום נוספים.
      13. טיסה למאוי - 5 ימים - שכירת רכב ונסיעה לדרך של האנה ולהר הגעש הליקאלה וטרק נוסף Waihee Ridge Trail.
      14. חזרה לארץ דרך הונלולו - לוס אנג'לס - פרנקפורט - ת"א.
      פורסם בפורום דרום אמריקה
      משה 22
      משה 22
    • RE: גראנד קניון סקייווק

@dhz

נכנסתי לאתר ואז הבנתי שמחנים את הרכב בחניון בשדה העופה הקרוב ומשם ישנם שאטלים .

בגוגל מפה אכן יש לזה סימוכין .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה 22
      משה 22
    • גראנד קניון סקייווק

שלום לכולם
      במידה ואני מגיע עם רכב פרטי לגראנד קניון סקייוולק , האם ניתן לחנות בסמוך לתצפית או שיש חניון מרוחק וההגעה היא בשאטלים?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה 22
      משה 22