לינה ביער השחור
-
הי, אנחנו שתי משפחות עם ילדים שמחפשות לינה באזור היער השחור. החיפוש מאוד מבלבל. אשמח להמלצות למקומות ספציפיים כמו גם לאזורים מומלצים. משך השהיה סהכ כ-10 לילות שחשבנו לפצל ל-5 ו-5 שרירותית. אבל אם יש המלצה יותר פרקטית, נשמח -
אני יכול להמליץ לך על מלון של דירות הממוקם על אגם טיטיזיי סמוך לעיירה .
המלון מכיל חדר אוכל מסעדה בר בריכה מחוממת וסאונה.
הדירות הם למעשה דירות נופש הצופות על האגם ומצויידות במרפסות ענקיות.
דירות מרווחות ומאובזרות .
מיקום מעולה וגישה לאתרים במרכז ודרום היער השחור כולל גישה לאזור הצרפתי וצפון שוויץ.
לגבי צפון היער השחור ניתן להגעה בנסיעה של כשעה – שעה וחצי כך אני עשיתי כששילבתי בנסיעה בדרכי נוף וחזרתי בערב חזרה כל יום למלון.
הדירות מקבלות את הציון הגבוה ביותר באתר בוקינג .
נסיעה של 7 דקות לבאד פארדייס.
רק שבמידה והנסיעה באוגוסט אז יש לבחון את הנושא היות ואין מיזוג אוויר ולנו זה היה לא נעים בלילות.
ישנם ימים שביער השחור חם בלילה אפילו שהמיקום הוא מעל 800 מטר מעל גובה פני הים.
שם המלון – Appartements Waldrose .
-
@משה-22 אמר:
י צפון היער השחור ניתן להגעה בנסיעה של כשעה – שעה וחצי כך אני עשיתי כששילבתי בנסיעה בדרכי נוף וחזרתי בערב חזרה כל יום למלון.
תודה משה
-
מציעה להתחיל הפוך-- קודם לסמן את היעדים בהם אתם רוצים לבקר.לשים אותם על המפה ולשער בערך לוח זמנים.
ואז לראות האם נכון להתמקם בלינה אחת או לפצל ל2 לינות.
לכל בחירה יש יתרונות וחסרונות (אריזה כפולה,מעברים ומצד שני קיצור זמני נסיעה ,שינוי אווירה).
אם תחליטו לפצל אפשר לחלק ל2- לפי צפון דרום היער השחור, או לחלק לפי מזרח מערב ובאחת הלינות בכלל ללון בחבל אלזאס (ומשם גם את פארק אירופה למשל) ואז מגוונים גם תרבותית.
בקיצור- יש הרבה אפשרויות אבל קודם כל…. יעדי הטיול וחלוקה לימים וכנגזרת של זה לבחור את הלינה הנכונה והאופטימלית לטיול שלכם בהרכב שלכם.
-
לאחר שתתגבשו על שלד תוכנית ותבחרו אתרים .אוכל להמליץ על אתרים נוספים שאולי יהיו מחוץ למסלול ה”רגיל” אבל שווים לביקור כמובן בהכוונה לגיל הילדים ואולי גם למבוגרים.

-
על מתי מדובר? קיץ?אני הייתי מעדיף להתמקם את כל התקופה באותו מקום הלינה. גם כי זה מאפשר גמישות מיירבית, גם כי מעבר הלינה נוטה לבזבז זמן, וגם, כי שתי משפחות יותר איטיות מאחת
-
תודה! הבעיה שלהתגבש על מסלול טיול יקח יותר זמן ובינתים המקומות הטובים נתפסים. התכנון הוא לאוגוסט 2020
כבר פנינו לשני מקומות שהמליצו לנו חברים והם נתפסו…. מה גם שלמצוא מקום לשתי משפחות זה עוד יותר קשה…. -
פוסט זה נמחק! -
-
דרך אגב ספרי טיול הם בסדר אבל בסופו של יום היום בסיוע יכולות האינטרנט והרשתות החברתיות לספר אין הרבה תרומה “מעבר” לצורך.הספרים מעודכנים לתאריך מסוים ושמתי לב כי גם מהדורות חדשות שיצאו לא שינו את הספר לפחות לא בצורה מהותית .
אפשר להיכנס לכל אתר ברשת ולבדוק און ליין האם פתוח ? מהם ההמלצות ? מחירים , רכישת כרטיסים ? מזג האוויר וכד….
אני קניתי את ספר ובסוף לא השתמשתי בו היות ולא למדתי משהו חדש, ולכן אין בעיה להעביר לך את הספר.
בסיוע חברים ורשתות חברתיות ופורומים וקצת תכנון עצמאי אפשר לתכנן מסלול מדהים לבד.
זו דעתי האישית ויתכן כי עדיין ישנם אנשים שירצו לקנות ספרי טיול לצרכיהם הם וזה בסדר.
-
מאד מוקדם להזמין מקום היום לקיץ.
המקומות לא תמיד נתפסו אלא לעיתים קרובות הרישום מופיע כ”לא זמין” כי בעלי הבית לא רוצים להתעסק באוקטובר עם הזמנות(וביטולים, ושאלות ובילבול מוח) לקיץ הבא.
או--- אם מדובר בפנייה ישירה, יתכן שהייתה להם התנסות פחות נעימה עם מטיילים ישראלים- ולכן לא רוצים להשכיר את הבתים לישראלים….גם קורה.
תחליטו קודם אם אתם רוצים לפצל או להישאר באותה לינה- וכתוצאה מכך תוכלו גם להתפקס על מיקום (מים) למרחב הטיול שלכם.
-
הי מרי,
ב 10 ימים לא הייתי מפצלת לינות, כדי לשמור על גמישות מקסימלית ולמנוע בזבוז זמן במעברים.
ממליצה מאד על פנסיון Krautle בפלדברג. מקום יפה מוקף הרים ירוקים וחצר עם טרמפולינה, פינג פונג ועוד. המיקום מעולה, 5 דק מסופרמרקט לידל ומהצומת שמוביל מצד אחד לטיטיזי ומצד שני לטודנאו. גם שלוכזי קרוב.
ארוחת בוקר עשירה ומצוינת. אני עד עכשיו מפנטזת על לחם הגרעינים החם שלהם.…
היינו שם בשיא גל חום בגרמניה ולמרות זאת בגלל שהמקום גבוה לא הרגשנו בכלל את החום.
הבעלים של המקום מקסימים ויש גם אפשרות להשתמש במכונת כביסה במחיר סביר בהחלט.
ניתן להזמין בבוקינג אבל עדיף ישירות אצל בעלי הדירה:
תהנו!!
-
בגדול יש שתי אסכולות בתכנון לינה:האחת – קודם מתכננים את הטיול, ואז רואים איזה מקום לינה או צירוף מקומות לינה משרת את המסלול הכי טוב
השנייה – קודם בוחרים מקום לינה, ואז רואים איזה אטרקציות יש במרחק סביר
לכאורה האפשרות הראשונה עדיפה, אבל לא תמיד.
אם יש לכם יעדים ברורים על הכוונת אז כדאי כמובן שמקום הלינה יתאים להם.
אבל אם בסופו של דבר אתם רוצים פארק חבלים + פארק מים + 2 מסלולים עם נוף + 2 מגלשות הרים – האם זה באמת משנה איזה פארק חבלים או איזה פארק מים?
אז אפשר בהחלט לבחור מקום לינה יחסית מרכזי, ואז לראות מה משתלב טוב.
האם זה פתרון אידאלי? ממש לא. אבל זה בהחלט פתרון סביר לחלק מהמקרים.
בגדול איזור טיטיזי נחשב איזור יחסית מרכזי. שימו לב שזמני נסיעה לא בהכרח תלויים במרחק בקילומרים בין הצימר לאטרקציה, אלא גם באופי הכביש. צימר מבודד בחווה מרוחקת מכביש משני – זמן הנסיעה ארוך לכל מקום. צימר שקרוב יחסית לכביש ראשי – זמן הנסיעה סביר גם למקומות רחוקים יחסית
-
לטעמי אם משך השהייה ביער השחור קצר יחסית ושוהים רק במקום אחד קשה ליפול אם בוחרים מראש (עוד לפני תכנון פרטני) במיקום סביב טיטיזי/ פלדברג/טודנאו.
בכל מקרה כדאי כן להזדרז עם בחירת מקומות כי המקומות הטובים נתפסים מהר ובמיוחד כשמחפשים מקום להרכב גדול יחסית
-
הבעיה שמרוב עצים לא תראי את היער – תרתי משמע.
שאלות להמשך תכנון שלדעתי כדאי לאמץ מהשרשור עד כאן:
- אין דעה או המלצה חד משמעית איפה לסגור חדרים.
- לא ברור אם לחלק את הביקור לשני מקומות לינה או אחד.
- לא ברור מתי להזמין את החדרים אולי מהר או אולי להמתין שעוד בתי נופש יכנסו למאגר, אבל אז אולי המחיר יעלה או שייגמרו המקומות הטובים ?
- יש כל כך הרבה מה לראות , מה רואים קודם ומה מוותרים ?
- האם חדר עם מזגן או עם מאוור או עם חלון פתוח ?
- איזה פארק אטקציות / מוזיאון / מגלשות / מפלים ?
- האם יוצאים מהיער לחבל אלזס ? אולי למפלי הריין / או אפילו לשטוטגארט למוזיאוני המכוניות פורה ומרצדס וגן החיות ?
בקיצור כאב ראש לא קטן אבל בסוף עושים תעדוף ומתחילים במה לא עושים ואז יהיה יותר קל להמשיך.
והכי חשוב לקבל החלטה עצמאית איך ל”תקוף” את תכנון הטיול ?
מקווה שנתתי מספר נקודות כחומר למחשה בנקודת ציון זאת
-
שכחתי לציין פרט חשוב - הפנסיון נותן כרטיס אדום!!
-
תודה. אבל זה רחוק...
-
@אביבית555 אמר:
Krautle
בבוקינג מקום האירוח הזה מופיע כלא זמין בתאריכים אלה….אני באמת לא מבינה איך הכל כבר תפוס
-
-
לא הכול תפוס,להיפך.
בוקינג בעצם סוג של לוח מודעות ציבורי.
בעלי בתים לא מפרסמים בהקדם כי על לוח המודעות הזה הם צריכים לשלם 17% לבוקינג-אז מעדיפים לא לפרסם מראש.
איך אפשר להשאיר את הדירה על לוח המודעות בבוקינג כדי שהציבור יראה אותה ובכל זאת לא לשווק אותה?-כותבים שהכול מוזמן.
שיטה לגלות אם באמת מוזמן או מוזמן פיקטיבי?-להזין תאריכים שונים להזמנה- ואם את רואה שגם באפריל וגם ביוני וגם באוגוסט-הכול מלא- מסקנה---
הם פשוט לא פתחו את המקום להזמנה דרך בוקינג.
זה לא אומר שמלא אלא שעדיין לא שחררו את המקום להזמנה.
מעבר לכך- לדעתי, לינה בפלדנברג היא קצת דרומית מדי (במיוחד כשלא סגורים עדיין על תכני המסלול )
לינה של 10 ימי כוכב- כדאי שתהיה מרכזית יותר- כלומר שאפשר באמת לנסוע ממנה במרחק קצר ל4 הקצוות של הכוכב.
מפלדנברג- רוב הנסיעות (בהנחה שהאתרים הם השיגרתיים של טיולי משפחות ישראליות)- הכוון יהיה תמיד צפונה, צפון מערב,או צפון מזרח.
ולכן זוהי נקודת קצה ולא מרכז כוכב- ובעיתוי הנוכחי מאד מוקדם להתפשר על הלינה.