ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מקיף חצי כדור מערבי השלמות

פורום דרום אמריקה
    ארגנטינה בואנוס איירס
    4
    8
    171
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

בימים אלו מתקרב לסיום שלב ההכנות לקראת טיול הפרישה שלי שיימשך - 3 חודשים פיצוי על זה שלא יצאתי לטיול אחרי צבא חחחחח.

תכנון קפדני של שנה וחצי בערך של טיול כאשר מרכיבי הזמן והעלות לא מהווים מגבלה..

אני אחרי הזמנת 17 טיסות, 28 בתי מלון, 2 רכבים, קרוז וטיולים מאורגנים חד יומיים.

אני בשנות החמישים בכושר טוב ונוסע לבד.

ברצוני לבחון האם ישנם לחברים כאן המלצות להוסיף למחוק לשנות לשדרג את המסלול הטיול, כמובן שהתאריכים נעולים בגלל הטיסות אבל האם ניתן לשנות במסגרת החלונות הקיימים?

מסלול בגדול :

1. ת"א - פריס - בואנוס איירס
      2. בואנוס איירס - 4 ימים : טיול עירוני + מופע טנגו + התארגנות לקרוז.
      3. קרוז לאנטארקטיקה 14 יום עוצר באושוויה , אנטארקטיקה, איי פוקלנד, פוארטו מדרין - מונטווידאו ומסיים בואנוס איירס.
      4. סיום הקרוז טיסה לאל קלפתא - 5 ימים - טיולי יום לפריטו מורנו + שיט , אל צ'לטן, טוס דל פיין - יומיים פתוחים להצעות נוספות .
      5. טיסה לבארילוצ'ה - 5 ימים טיול יום 7 אגמים, רכבל , טיול סובב בארילוצ'ה - יומיים פתוחים להצעות נוספות.
      6. טיסה לאיגוואסו - יומיים בצד ארגנטינה - יום שלם במפלים צד ארגנטינה כולל שיט ספארי ורכבת.
      7. יומיים נוספים בצד ברזיל - טיסת מסוק מעל המפלים . גם כאן יש זמן לתוספת
      8. טיסה לריו דה ז'נירו -4 ימים - יום טיול לאיה גרנדה כולל השיט והכול, המלון נמצא בחוף קופוקאבנה. - טיול יום באתרים המרכזיים של העיר - יומיים פתוחים להצעות נוספות.
      9. טיסה למונטיגו ביי (ג'מאייקה) - שבוע בטן גב בריזורט מפואר הכל כלול מנוחה לקראת ההמשך - פתוח לקבלת הצעות לטיולים באי.
      10. טיסה ללאס ווגאס - יומיים בלבד מופעים - ושכירת רכב לטיול סובב פארקים לאומיים.
      11. טיול רכוב של 21 יום בפארקים הלאומיים של אריזונה, יוטה, נבדה וקליפורניה - סיום בלוס אנג'לס.
      12. טיסה להוואי - הונלולו - 5 ימים - טיול לפרל הרבור , טיול יום סובב האי - פתוח לקבלת הצעות לטיול יום נוספים.
      13. טיסה למאוי - 5 ימים - שכירת רכב ונסיעה לדרך של האנה ולהר הגעש הליקאלה וטרק נוסף Waihee Ridge Trail.
      14. חזרה לארץ דרך הונלולו - לוס אנג'לס - פרנקפורט - ת"א.
      משה 22 רוני סופר הצועד בנעליו karnielr 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

שכחתי לציין כי אני יוצא בסוף חודש ינואר 26 וחוזר לארץ בחודש אפריל 2026.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לא חישבתי אבל נראה לי שלא מילאת שנה וחצי. גם מבחינת השהות במקום, אם יש זמן הייתי מרחיב שהייה גם בערים הגדולות וגם סביבותיהן.
          1. ת"א - פריס - בואנוס איירס
          2. בואנוס איירס - 4 ימים : טיול עירוני + מופע טנגו + התארגנות לקרוז.
          3. קרוז לאנטארקטיקה 14 יום עוצר באושוויה , אנטארקטיקה, איי פוקלנד, פוארטו מדרין - מונטווידאו ומסיים בואנוס איירס.
          4. סיום הקרוז טיסה לאל קלפתא - 5 ימים - טיולי יום לפריטו מורנו + שיט , אל צ'לטן, טוס דל פיין - יומיים פתוחים להצעות נוספות .
          5. טיסה לבארילוצ'ה - 5 ימים טיול יום 7 אגמים, רכבל , טיול סובב בארילוצ'ה - למה לא לאחד את 4+5 לטיול אחד ארוך בקרטרה. חוץ מנקודות התיירות שציינת יש לאורך הדרך עוד אטרקציות. והחוייה שווה. הייתי גם מכניס במסלול הגדול מעבר מזרחה מהקרטרה, או מבארילוצ'ה לפניסולת ואלדז, דרומית לבואנוס איירס. אזור לא מתוייר במיוחד, מלא אריות ים, םינגווינים ושאר ירקות
          6. טיסה לאיגוואסו - יומיים בצד ארגנטינה - יום שלם במפלים צד ארגנטינה כולל שיט ספארי ורכבת.
          7. יומיים נוספים בצד ברזיל - טיסת מסוק מעל המפלים . גם כאן יש זמן לתוספת 4 ימים באיגואסו מספיקים בהחלט
          8. טיסה לריו דה ז'נירו -4 ימים - יום טיול לאיה גרנדה כולל השיט והכול, המלון נמצא בחוף קופוקאבנה. - טיול יום באתרים המרכזיים של העיר - יומיים פתוחים להצעות נוספות. בריו לא חסרה פעילות. ישיבה על החוף יכולה להיות מרתקת. ככה מופעי הסמבה, כדורגל במרקנה ואחרים. טיול מאורגן לפאבלות. הייתי מוסיף יומיים לגיחה לברזיליה, הבירה של ברזיל. עיר מעניינת מאד מבחינה לאומית וארכיטקטונית.
          9. טיסה למונטיגו ביי (ג'מאייקה) - שבוע בטן גב בריזורט מפואר הכל כלול מנוחה לקראת ההמשך - פתוח לקבלת הצעות לטיולים באי. אם לא הזמנת אז חפש בחוף נגריל. אחד החופים היפים.
          10. טיסה ללאס ווגאס - יומיים בלבד מופעים - ושכירת רכב לטיול סובב פארקים לאומיים.
          11. טיול רכוב של 21 יום בפארקים הלאומיים של אריזונה, יוטה, נבדה וקליפורניה - סיום בלוס אנג'לס.
          12. טיסה להוואי - הונלולו - 5 ימים - טיול לפרל הרבור , טיול יום סובב האי - פתוח לקבלת הצעות לטיול יום נוספים.
          13. טיסה למאוי - 5 ימים - שכירת רכב ונסיעה לדרך של האנה ולהר הגעש הליקאלה וטרק נוסף Waihee Ridge Trail.
          14. חזרה לארץ דרך הונלולו - לוס אנג'לס - פרנקפורט - ת"א.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • משה 22
            משה 22 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

תודה על המענה

פנינסולה ואלדז - אני אבקר שם במסגרת הקרוז .

האם במסגרת הביקור באל קלאפטה שווה לקחת את השייט בין היומיים לקרחונים נוספים באזור כמו קרחון ספאגצ'יני או להסתפק בפריטו מורנו ,במיוחד עם אני מגיע לשם מאנטארקטיקה ?

אגב שנה וחצי זה זמן של תכנון, למידה והבנה של אזורים שלא ביקרתי בעבר וביצוע הזמנות, ויזות, ושאר מיני ירקות .

ריו דה ז'נירו - כתבתי בכוונה שהמלון שלי נמצא ממול לחוף קובוקאבאנה Miramar By Windsor Copacabana ווגם רביצה בחוף נלקחה בחשבון.

אבדוק את נושא ברזיליה.

מונטיגו ביי - הזמנתי מלון בחוף נגריל חחחח חוף 7 המייל ובגלל זה אני מחפש טיולים למקומות נוספים.

• הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לדעתי אם אתה רוצה תשובות ענייניות כדאי שתפצל.

למשל נקודה 11 אצלך,

טיול רכוב של 21 יום בפארקים הלאומיים של אריזונה, יוטה, נבדה וקליפורניה - סיום בלוס אנג'לס.

אנשים שופכים מלל ארוך על טיול של 3 שבועות כאלה, עורכים דיונים ארוכים על תכנון נכון, אצלך זו חצי שורה.

על חצי שורה כל מה שאפשר להגיד זה בערך "מעולה, סבבה, לך על זה"

ואני לא מדבר רק על ה 3 שבועות האלו, גם בואנוס איירס 4 ימים יכול להיות תכנון טיול ואפשר גם "לזרום". גם "לזרום" בהחלט בסדר, כל אחד וההעדפות שלו, אבל אין מה להעיר.

• karnielr
                karnielr @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

הבנתי שאתה חושב לקחת טיולי יום באי אואהו (האי של הונולולו), ממליצה לך לשכור גם שם רכב ולטייל עצמאית. באופן כללי, אתה נמצא בהוואי 10 ימים. הייתי מורידה קצת מאואהו וקצת ממאווי ומוסיפה 3 ימים באי קוואי.

• משה 22
                  משה 22 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

תודה על ההתייחסות.

כפי שאמרתי התכנון לטיול החל לפני חודשים ארוכים , הכנתי מצגת של כ- 800 שקפים פרטנית למדי של כל שעה , כביש, וארוחה, התייחסות לשקיעה וגובה מעל פני הים, מז"א ודפ"אות לשינוי בזמן אמת.

קטע הטיול בארה"ב 21 יום אינו פורט מכיוון שאני כבר ביקרתי בפארקים ובאזורים הללו כבר יותר מפעם אחת ומכיר, פשוט הפעם אני עושה את המסלול הזה ומוסיף כאשר אני מטייל לבד וכך ניתן להתרכז ברצונות שלי בלבד.

אבל גם קטע הפארקים תוכנן לאורך כ- 200 שקפים כולל ניתוחי שטח ועומק ( 35 שנות ניסיון בעבודת תכנון , אמנם סוג אחר אבל זה די דומה במאפיינים ).

דרום אמריקה לא הייתי ולכן קטע זה יותר מורכב לי לתכנון והוספתי לפני כמה ימים יום שיט באגם ארגנטינה לפארק הקרחונים מעבר לאל צ'לטן וטורס דל פיין.

בואנוס איירס - אתה צודק לחלוטין אפשר להוסיף ולפרט , אני יותר הלכתי על העיר כנקודת נחיתה ביבשת , התאוששות והכנות לקרוז שיוצא ממנה ובחלון הזמנים הזה הכנסתי טיולים ומופע טנגו וכד'.

בכל מקרה הזאת טעימה מדרום אמריקה , במידה וימצא חן בעיני אז עכשיו שאני יוצא לגימלאות ויהיה לי זמן פנוי אוכל לחזור שוב ולטייל יותר פרטני ולהוסיף גם את פרו שהפעם וויתרתי ואולי מדינות נוספות.

• משה 22
                    משה 22 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תודה על המעה , אבדוק האם ניתן לשנות , אני כבר אחרי הזמנת הטיסות אז הרבה תלוי באופציות השינוי .

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון