ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

eagle landing האם באמת מסוכן ?

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    4
    5
    178
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

במהלך חודש מרץ אני מתכונן לבקר בפארק זאיון, ברצוני לבצע את הטרק למצוק הידוע בשם eagle landing,

לפי הסרטונים והכתבות שראיתי באנגלית הם משדרים די לחץ ופחד ומזהירים בפני סכנת מוות בטיפוס.

השאלה שלי היות וכבר הבנתי שהאמריקאים לעיתים נוטים להפריז ברמת ההרתעה ואצלנו הישראלים שחלקנו רגיל בסיכון כדרך חיים, האם באמת הטיפוס מהווה אתגר בעל פוטנציאל סיכון ממשי ?

בהנחה כמובן שנשמעים לכללים ומתנהגים בזהירות ומדובר באדם מבוגר אחראי שכבר עשה טרק בהר או שניים.

והאם לא ניתן לקבל את הנופים מהתצפיות של הסביבה מהטיפוס עד ל"נקודת תצפית של סקוט" ?

מוני רונן1 dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

,תגובות שהיו בעבר בפורום בשיא גדולתו-

איציק 78-

בקשר ל Angels landing, מדדתי תמיד את הזמנים, ולי (בן 38, הליכה וטיפוס בקצב סביר + 2-3 הפסקות קלות) לוקח כשעה וחמישים דקות לעלות
        וכשעה וחצי לרדת. המסלול מתחלק ל2 חלקים, החלק הראשון כולל הליכה בשטח סלול ונוח אבל עליה די קשה, והחלק השני כולל הליכה-טיפוס מאתגרים על סלעים ובעזרת חבלים(מפעילים גם את הידיים וגם את הרגליים). החלק השני מאוד לא מתאים לבעלי פחד גבהים. יש שם קטעים עם מעברים
        די צרים, וההליכה על "סכין" הסלע, לפעמים ברוחב של 2 מטר, כשמ2 הצדדים תהום פעורה. החזור בדיוק כמו ההלוך, והירידה מבחינה זו דווקא יותר מפחידה את מי שמפחד מהעניינים האלו. Having said that, אם יכולים להתגבר על הפחד, מדובר במסלול מומלץ ומתגמל. אגב,  emerald pools ממש לידו ואפשר פשוט להמשיך לשם אח"כ.
        מומלץ לעשות אותו ביום האחרון, כי יש מצב טוב לכאבי ברכיים יומיים לאחר מכן, וכדאי שזה יהיה בשלב שבו אתם בג'קוזי של המלון בווגאס ולא בנבוחו-לופ בברייס.
        אפשרי לעשות מה שחלקם עושים, רק את החלק הראשון, ואז אין פחד גבהים.
        תזכו בנוף יפה בהחלט גם בחלק הזה, ותוכלו אח"כ להחליט האם ממשיכים

לחלק השני. להביא נעליים עם אחיזה טובה ומתאימה למסלול כזה.

והוסיף איציק 78 את התובנות הבאות לפארק ציון-

הייתי ממליץ לכן לשקול גם את ה Narrows, שם אין גבהים. לא צריך לעשות את כולו (ארוך מאוד), ואפשר לחזור בכל רגע נתון אחורה. 

לגבי נבוחו-לופ וה Queen gardens, מומלץ בחום. אין פחד גבהים מלבד חלק קטן
        ולא משמעותי בתחילת המסלול בו השביל צר (אם אתם מתחילים מהצד של הנבוחו, וכך מומלץ). 

Springdale אחלה מקום ממש בפאתי פארק ציון, ולרוב יקר משמעותית מהאופציות
        האחרות והרחוקות קצת. אם אתם ישנים שם, נסו להצטרף לפעילויות הלילה בפארק, לרוב צפיה בכוכבים (בלילות ללא ירח, בררו לגבי התאריכים). מדובר באחד
        המקומות היפים לצפייה בכוכבים.

ואני מציע לעיין ביום ה-29 של הגולשת פנינית בדיווח השרשורי שלה
        על המסלול המדובר

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • משה 22
          משה 22 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תודה על המענה

הבנתי מדבריך שסה"כ מדובר במסלול מאתגר ולא מומלץ לפוחדי גבהים.

יש ברשותי לבוש וציוד לטיפוס.

לי יש פחד גבהים ודווקא בגלל זה אני מטפס בהרים גבוהים כמו האלפים ומתאמן בנהיגה ספורטיבית בכבישי הרים צרים, אומרים שהתמודדות עם פחד היא פשוט לא לפחד.....

אני בהחלט מתכנן בסיום להמשיךemerald pools .

אני ישן בספרינגדייל 3 לילות כך שאין לחץ.

אני מטייל לבד כך שילדים לא תחת השגחתי.

הדבר היחידי שאני מוטרד זה מז"א חודש מרץ שייתכן שלג או קרח במסלול בדגש לעליה או ירידה , ניסיון מטרקים באלפים, זה הרבה יותר מורכב.

ואכן מגיע מברייס לספרינגדייל ומשם ממשיך לפאלם ספרינגס לימי ספא ובהמשך להוואי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • רונן1
            רונן1 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

עשיתי אותו בעבר (הרחוק) עם ילד בן 13 (לא בחורף).

החלק היותר מאתגר הוא הסוף אבל שוב יש איפה להחזיק לכל הדרך ואין צורך להביא ציוד מיוחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • dhz
              dhz @משה 22 נערך לאחרונה על ידי dhz

@משה-22 אני עליתי למעלה, אך לא עשיתי את הדרך משם ל- Angels Landing ולא אכנס לסיבות. גם מהנקודה הזאת, שלפני תחילת הטיפוס על הסלעים בדרך ל- Angels Landing, יש תצפי טובה על הנהר למטה ועל הסביבה. משם יוצא מסלול בגובה שהוא די ארוך. אני הלכתי את חלקו וחזרתי.

לא ביקרתי באיזור בחודש מרץ ואינני יודע האם יש שלג/קרח למעלה ועד כמה זה בטוח לטייל שם. גם לא נראה לי סביר בעונה זאת לעשות את מסלול ה- Narrows שהוא הליכה במים (הקרים).

בכל מקרה, מציע לעבור במרכז המבקרים ולהתיעץ איתם.

אגב, בעונת הקיץ יש צורך להזמין מראש את העליה ל- Angels Landing. אני מניח שלמבקרים במרץ אין צורך בהזמנה כזאת ובכל זאת, בדוק באתר של הפארק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון