ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה לקראת טיול הקיץ הקרוב שלנו- הרוקייז הקנדים גליישר והוואי

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית הרי הרוקי
    4
    13
    325
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eli-a
      Eli-a נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אז אחרי שהמלחמה באיראן הרסה לנו את הטיול האחרון לארה"ב (מזרח)

מתחילים לתכנן את הטיול לקיץ הקרוב (ועם הרבה צייפיה) כי זה טיול שחלמנו עליו הרבה זמן

הבן הגדול מסיים את המחנה כדורסל ב-13 ומשם נתחיל טיול של כמעט חודש ברוקייז הקנדיים פארק גליישר והוואי

להלן תכנון ראשוני ואשמח מאוד מאוד להמלצות הערות והארות:-

מוני dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @Eli-a נערך לאחרונה על ידי מוני

@eli-a

אלי שלום

מאחר ובהוואי לא היינו, אתייחס ממבט ראשון רק לסיאטל וחזרה לסיאטל

הקטע הזה של הטיול שלכם מתוכנן נכון מאוד !!

רוצה להוסיף שבעיקר שמחתי מאוד שאתם עושים את דרך הקרחונים לשני הכיוונים

דרך הקרחונים בשני הכיוונים אתם מעשירים את הפרספקטיבות מנופי פסגות הקרחונים הניבטות שלצדיה

וכמובן מחלקים את אתרי קניוני המפלים, והאגמים ,מחויבי הביקור לאורכה!!!

אתם הולכים ליהנות מאוד מסיאטל לסיאטל!

מוני

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • מוני
          מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

במידה ולא מצליחים במלונות קאר דאלן ,ממליץ על לינה מרחק 22 דקות מערבית לה - בליברטי לייק בבסט ווסטרן ששם.

בקמלופס ממליץ על הבסט ווסטרן ששם.

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • Eli-a

מוני המון תודה, החלק הראשון מבחינתנו סגור הרבה בזכות הפורום הנהדר ובזכותך מוני

אשמח לטייפים על הוואי תודה רבה לכולם (מקפיץ את ההתכתבות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו בקרנו ב-4 איים בהוואי בפרק זמן של 3 שבועות. בתוכנית שלכם יש 3 איים ב10 ימים, לדעתי זו ריצה מיותרת וכדאי להתמקד בשניים בלבד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • dhz
                dhz @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a ראשית, מצרף סיכום טיול שעשיתי לפני 11 שנים עם דמיון לחלק הראשון של הטיול שלכם (ללא הוואי). פרק הזמן שהיה לי היה בערך כפול משלכם ולכן הוא כלל איזורים אליהם לא תגיעו כמו האי ונקובר וכביש sea to sky (כביש 93)

סיכום טיול לדרום מערב קנדה

על דרך הקרחונים אני רוצה להוסיף את הר אדית קוואל, ומפל מים גדול קצת מדרום לשם. יש לאורך הכביש הזה הרבה נקודות עצירה. מאחל לכם שלא יהיו שם שריפות.

שנית, מזכיר כי צריך להזמין מקום באוטובוס לעליה לאגם אוהרה. אני ויתרתי על אגם זה. כמו כן, צריך להזמין כניסות בפארק גליישר. לא לשכוח לעשות זאת בזמן.

מוזיאון EMP בסיאטל היה מדהים. בינתיים שינו לו את השם למוזיאון תרבות הפופ או משהו דומה. אגב, אם יש לכם זמן בסיאטל סנטר (המקום בו נמצאים המוזיאון וה- space needle), ממול, בשדרה החמישית, אם אינני טועה, נמצא מרכז המבקרים של הקרן של ביל ומלינדה גייטס. מעניין לראות במה הם משקיעים את הכסף. כשאני ביקרתי שם דובר על אספקת מים נקיים במדינות עולם שלישי כאחד הפרויקטים שלהם. לא זוכר מה היו האחרים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • Eli-a

שלום לחברים, מנצל את הזמן הזה בין אזעקה לאזעקה לצורך תכנון הטיול לקיץ 🙂 אז אחרי שעשיתי אקסל עם כלל הדברים החושבים כולל מתי להזמין הסעות וכניסות לפאקרים (למשל מחר צריך להזמין את הכניסה לאגם אוהרה - בשנת 2026 יש הגרלה...לא ברור ... אבל נזרום) אשמח לכמה שאלות:

1. בתאריך 26/07 אנחנו אמורים להיות - mount Robson ליום שלם נראה לי שאין כל כך מה לעשות שם יום שלם.... אולי אני טועה אשמח להתיחסותכם?
                  2. האם יש מסעדות מומלצות באזור הרוקייז שאתם ממליצים עליהם?
                  3. איזה חברות תעופה מומלצות במעבר בין האיים בהוואי (אוומנם טיסות קצרות אבל מעדיף חברות תעופה בטוחות)

תודה לכל העונים, וכמובן כל הערב/הארה תוספת תתקבל בשמחה

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • dhz

@eli-a אני מניח שלקראת הביקור בפארק של הר רובסון תלונו בג'אספר זה מה שאני עשיתי. כדאי לשים לב שבמעבר מאלברטה לקולומביה הבריטית השעון משתנה (שעה אחת אחורה).

אני הסתפקתי בכחצי יום לביקור בפארק ולאחר הביקור הספקתי להגיע למקומות נוספים לאורך כביש הקרחונים. כמובן שאפשר לשלב אותו בביקור באתרים הקרובים לג'אספר.

• Eli-a

פוסט זה נמחק!
                      • Eli-a

שלום לכולם, שאלה בקשר לרוקייז הקנדיים, אני מנסה להזמין מקומות ל- lake luise ו - lake mourine אולם אני רואה שכלל ההזעות לאגמים הללו תפוסים בתאריכים הספציפים שאותם אני מחפש, להבנתי נפתחים מקומות נוספים יום/יומיים לפני התאריך הרצוי האם אפשר לסמוך על זה? האם אפשר להגיע לפארק בבוקר ולקוות שיהיה מקום על ההסעה?

• Eli-a
                          Eli-a נערך לאחרונה על ידי Eli-a

בנוסף אני מעלה פה את הטיול שלנו שמתקדם בקצב מהיר ואשמח לשמוע הערות/הארות:

dhz karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dhz

@eli-a החלק מסיאטל לרוקיס וברוקיס הקנדיים נראה לי ריצה. בהר רובסון ביליתי הרבה פחות מיום שלם. יש אתרים לאורך כביש הקרחונים שיתכן ולא יהיה לך זמן עבורם.

ב- Waterton Lakes, העליה ל- Bear Hump משתלמת מבחינת הנוף. רואים את כל הפארק על אגמיו. אם עלית לשם, לא יודע אם יש מה לעלות ל- Prince of Wales. בנוסף יש עוד אתרים בפארק (לא מדבר על הכפר) שיכולים למלא עוד 2-3 שעות.

לגבי איזור many glacier, אפשר לעשות ביקור זריז ודי קצר או שמתכוונים לעשות מסלול הליכה אחד או יותר.

סך הכל מדובר בטיול של חודש. אני ב- 4 שבועות עשיתי מסלול טיול לולאתי מסיאטל ולא השתעממתי יום אחד. אתם מכניסים את לוס אנג'לס , הוואי וניו יורק לתוך החודש הזה. לדעתי, ריצה.

• karnielr
                              karnielr @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a

זה צירוף של 3 טיולים נפרדים ארוכים שעשיתי, מבחינת הערות שלי אני לא יודעת במה הן יועילו כי בטח טיסות הפנים כבר מוזמנות, אבל בכל זאת כותבת. הייתי מצמצמת את סיאטל ומורידה יום ממאווי, ומוסיפה את היומיים שהתפנו לרוקיס. מלבד זאת, טיול עמוס אבל מקסים.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון