ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Hofmanim
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 1
    • נושאים 75
    • פוסטים 508
    • הגבוה ביותר 139
    • קבוצות 0

Hofmanim

@Hofmanim

308
    מוניטין
    293
    צפיות בפרופיל
    508
    פוסטים
    1
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3694422 גיל 56

Hofmanim הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Hofmanim

• RE: התגשמות חלום בצפון מערב ארה"ב 🌳 💫 🐾

איזה כיף שהצטרפתם זה ירתום אותי לסיים את הסיפור למרות עייפות החומר 😉

אני מאחדת את שני הימים האחרונים-

ביום השני העברנו את הזמן במלון ליד השדה עד שנוכל לאסוף את הקראוון שלנו , ישנו במלון הילטון צמוד לשדה שנבחר בעיקר הודות לשאטל שלו מהשדה.

בבוקר הילדים הספיקו להיות בבריכה ומשם ישר לאיסוף הקראוון (בחרנו בקרוז אמריקה 25 פיט) העדפתי כמה שיותר קטן אבל שעדיין יצליח להכיל אותנו .

בעיקר חששתי מעניין הלול לפיצי כי לא רצינו להתעסק עם שולחן האוכל באופן יומיומי ואפילו שעתי (עדיין ישן בוקר וצהריים…).

וואלה הכל נכנס לא מרווח לנו אבל גם לא צפוף ובכל מקרה יצאנו מנקודת הנחה שאזור הפעילות יהיה חיצוני בכל קמפ שנגיע אליו..

משם נסענו לאיסוף המשלוח בוולמארט עשינו הזמנה עוד בארץ שהיינו בשקט שלנו ויכולנו להתעסק בזה .

היה ממש נוח תוך דקה הכל היה בקראוון (וכמובן שנאצלנו להשלמות קטנות) הילדים כל כך התרגשו שבילינו שם הרבה יותר מדי זמן לעשרה מוצרים ששכחנו..

בכל אופן ממליצה זה פשוט מקל לעשות את זה מהארץ.

אחר הצהריים בילינו בפריקות ועניינים רצינו לישון באזור אם תהיה לנו בעיה עם הקראוון, ומה תגידו הבעיה מצאה אותנו (בערך🫣) אתמול ביוטה היו כמעט 40 מעלות (סיוט ! בשביל מה ברחנו מהארץ? ) והגנרטור פשוט סירב לעבוד זאת אומרת אין מזגן! 

כל הניסיונות שלנו כשלו וכללו גם פוטנציאל כוויות רציני עקב התעסקות בלתי פוסקת של החצי השני.

מכוון שזה טיול קראוון ראשון שלנו לא הבנו שככה זה כשיש חמסין ובאמת יום אחרי זה הסתדר (חצי נחמה לפחות לא היינו צריכים להעביר הכל כי הקראוון לא תקול).

למחרת מרפי פגש אותנו ומזג האוויר ירד באופן קיצוני כמעט 10 מעלות + רוח וגשם חלש.

ולמה מרפי? כי אני הבטחתי לגדול פארק מים שחבל שלא עשינו בחמסין אתמול…ככה זה שהמוח מטוגן בקופסת פח ב40 מעלות בצל).

בכל אופן אני הבטחתי והולכים לפארק מים, עקרונית הייתי מעדיפה לשלב אטרקציה בשלב יותר מאוחר אבל לא מצאנו ואני לא מאכזבת ☺️

זה חשוב לו אז זה חשוב גם לנו (ונקפא מקור לא נורא).

פארק המים התגלה כחמוד מאוד! כמה מגלשות די רצינות ובריכה נחמדה לאמצעית שלנו עם אבובים ואפילו מים מחוממים - אין תלונות.

בעצם יוצאים מהבריכה ויש רוח מטורפת ולא טיפת שמש בשמיים אז קפאנו חוץ מהגדול שלא מרגיש כלום (תכונה שגילינו בשוויץ הוא נכנס לאגמים כאילו אלה לא מי שלגים).

לסיכום אפילו במזג אוויר הזה היה באמת כיף בעיקר כי הוא באמת היה בעננים וגם לי היה נחמד להתגלש כמו בגיל 17 בשפיים.

משם התחלנו להצפין וניצלנו את העובדה שכולם נרדמים אחרי בריכה ופיצה והצלחנו לנסוע שלוש שעות עד bear lake.

הדרך הייתה..וואו אין מילים נסענו דרך כביש 80 ונשאר רק לקנא במרחבים האינסופים, בחוות שפזורות לאורך הדרך הלב פשוט מתמלא ואני לא אשקר שכיף להנות מזה בשקט רק שנינו..

הגענו לקמפ יבש מול האגם,יש צל, בור אש ועם נוף כזה לא צריך עוד כלום.

עשינו מדורה מקלחות ושלחנו למיטות.

לאחר מכו יצאנו החוצה לכבות את האש ולסדר ואיזה שמיים קיבלנו!!! זרועי כוכבים עם שביל החלב כל כך ברור!! פשוט גמענו את הרגע הזה ניסיתי לצלם אבל כמובן עם הטלפון זה לא הלך..

מחר נגיע עד ג׳קסון והטיול מתחיל להרגיש כמו שדמיינתי…חלום

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • התגשמות חלום בצפון מערב ארה"ב 🌳 💫 🐾

וואו אני אתחיל בזה שאני לא מאמינה שעברנו את המסע הזה, 27 שעות בדרכים עם שלושה קטנטנים שהיו נהדרים וסבלנים (לרוב) וואו איזה כיף.

פלוס כל המזוודות שהגיעו?! שרק ימשיך ככה 🤞🏻

וחוזרת להתחלה..

אתחיל בתודה! לכל מי שתרם מהידע , מהזמן שלו בתובנות, הארות טיולים קודמים שאתם עשיתם תודה

בזכותכם גם הטיול חלום שלנו יוצא לפועל .

אנחנו זוג בני 30+ עם 3 בנדיטים בני כמעט 6 , שנתיים וחצי ו-9 חודשים טיול שני שלנו בארצות הברית ועם הילדים היינו בקיץ שעבר בשוויץ ולכן לא מרגישים ״אמיצים״ כמו שהסביבה מסבירה לנו שוב ושוב 😏 

אנחנו מאמינים באמת שמטיילים שרוצים ויש אפשרות.

אני לא שומרת טיולים לרגע ״שהילדים יהיו גדולים״ .

אנחנו צוברים חוויות והעולם מספיק גדול. שהם יגדלו נטוס למקומות שאני מפחדת עם קטנטנים (היי אפריקה).

אנחנו משפחה מטיילת וגם בארץ אנחנו כל שבת יוצאים ונוסעים הילדים רגילים לנסיעות ארוכות..

אוהבים מסלולים אוהבים את הטבע ורק אלוהים יודע איך למרות המזג השונה של כל אחד מהם הם מצטייני שינה ומצליחים בכל סיטואציה להרדם וזה מאוד מקל. 

זה טיול ראשון שלנו בקראוון ואנחנו ווצאים ל-5 שבועות.

מתחילים ביוטה ועולים צפונה לטיטון>ילוסטון>גליישר>רוקיס קנדיים>אולימפיק וקינוח יום בניו יורק.

בין לבין יהיו גם ערים ועיירות אבל אנחנו אנשי טבע והטיול שלנו מכוון לפארקים הלאומים .

וזאת נקודה רגישה..הזמנת הלינות בפארקים הלאומים הייתה לא פחות ממיגעת , ההזמנות נפתחות חצי שנה מראש ומאוד מאוד מהר מקומות נחטפים כנראה התפילות עזרו כי תפסנו קמפים בכל פארק לאומי בדרך שלנו כולל קמפינג באגם אוהרה! 

גם הטרלול בשדה התעופה לא תרם למפלס הלחץ ..באמת ובתמים הייתי בטוחה שאני אצליח לדחוף את הכל ל-4 טרולים קטנים וכמה תיקי גב ואז המציאות הגיעה ונוספו עוד 2 דופל באג כאלה גדולים מהטיול הראשון בארצות הברית + מזוודה לה קראנו ״מזוודת ההקרבה״.

כל מה שאנחנו רוצים ונשמח שיגיע אבל אם לא יגיע נסתדר - נכנס לתוכה.

מצעים ישנים לקראוון, מגבות, מעילים שרוצים להחליף אבל עד שנקנה ועוד..

ובדרך נס באמת הכל הגיע! איזה שמחה והקלה וואו 😀

הכאוס בנתב״ג הוא אמת מוחלטת תורי ענק, חוסר בצוות עובדים הכל מורגש.

הגענו 4 שעות לפני הטיסה ורק הודות לפיצי שלנו שהיה די מסכן ועייף בעגלה שלו העבירו אותנו דרך תורים צדדים .

(התור לכבודה המיטחדת הוא הכי נורא תנסו להימנע בכל דרך).

בחרנו באמריקן טיסת לילה ישירה לניו יורק עם קונקשן של 4 שעות ואז ממשיכים לעוד 5 שעות עד סולט לייק.

הטיסה הייתה נהדרת לא פחות מזה.. לא דמיינתי שככה תעבור טיסה של 12 שעות עם הקטנים ! הצלחנו לעבור את 5 השעות הראשונות בלינה משותפת ואת השאר רק הגדול שלנו היה ער אז בעזרת אוכל והמון מסך זה עבר ממש בקלות.

שני הקטנים ישנו כל הטיסה כמעט ועל זה תודה לאל.

הכסאות היו נוחים המדיה הייתה מעולה באמת אין תלונות בעצם רק אחת..כשהזמנתי את הכרטיסים אמרו לנו שלא ניתן לקנות את השורה בה יש עריסה כי זה על בסיס הראשון שיגיע

אממה הגענו ראשונים והתברר שקנו את המקום ומי? לא מישהו עם ילדים

אז באמת זה היה מרגיז כי לא היה אכפת לי לשלם אבל לא נתנו אופציה למרות שהזמנתי דרכם ושוחחתי עם 3 נציגים שונים.

יש כולה 4 עריסות לא קשה לשמור אותן למי שבאמת צריך. 

אבל הוא ישן כל הטיסה אז חוץ מנמק ביד הכל בסדר.

האמת שמרוב לחץ על המזוודות לא הצלחתי לחשוש מהטיסות..גם בסוף ומישהו רשם את זה כאן לא משנה כמה הטיסה נוראית זה עובר זה נגמר זה תחום בזמן.

זאת הייתה המנטרה שלי.. בה הייתי צריכה להשתמש יותר במעברים..

הבידוק פה ושם, האימגריישן, המעברי טרמינל זה יותר שחק את הילדים מאשר הטיסות.

אבל זהו אנחנו פה השעה 4 בבוקר

וכולם נרדמו בשש וחצי בערב…

מחר או בעצם יותר נכון היום ניסע לאסוף את הקראוון..👀

להתראות בינתיים🤙

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: אוסטריה - תמונות טריות

@nh1

עוד לא נתקלתי בפורומים שמשתמש שפשוט “זורק” כמה עשרות תמונות ולא מעוניין לספק איזשהי אינפורמציה נלוות- תיאור מסלול, המלצות, חוויות….

בעיקר בעת הזאת שכל בדל של מידע יכול לעזור למשתמש אחר בשל הנחיות הקורונה..

אבל מילא...🙄

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: אנחנו בשווייץ!!!🌲🏔

אז מחברת שני ימים כי אתמול גם ככה לא עשינו הרבה.

אתמול-
       הוחלט על יום מנוחה 🙃
      בבוקר קמנו באיזי..עשינו כביסות..הלכנו לסופר להשלמות והספקנו להאכיל את תושבי האגם 🦢
      ישנו צהריים בדירה ובערב יצאנו לסיבוב קצר באינטרקלן.

קנינו סוף סוף שעון קוקיה.
      קיטשי ככל שיהיה אבל אנחנו אוהבים..אני אוהבת🙈
      עשינו סיבוב בגלגל הענק..
      וצפינו בכל היורדים מההרים במצנחים..
      וזהו בגדול.

היום –

היה יום בהיר (לא לחלוטין אבל יפה מספיק לעלות למינילכן).
      הדרך באופן לא מפתיע עוצרת נשימה...החל מהעלייה ברכבת בלאוטנברן דרך הרכבל בוונגן הכל פשוט יפה יפה...גלויה.

למעלה בהיר למחצה הגן שעשועים מקסים...זה פשוט גאוני לדחוף בכל מקום גן שעשועים ההורים נחים בנוף והילדים משחקים..שלווה אמיתית כיף טהור.
      למעלה עוד עלתה המחשבה האם לעשות את המסלול לקליינה שידג אבל באמת לא ראינו טעם.
      הם נהנו ואנחנו גם וככה בילינו שעתיים.

בחזור עשינו פיקניק צהריים בלאוטנברן ממש מתחת למפל ומשם באופן ספונטני החלטנו לנסוע למפלי גיסבאך.
      הם בכלל לא היו בתכנית לא התרשמתי שהם כאלה מיוחדים אבל רצינו משהו קרוב וקליל וזה התאים בול.
      (את נידהורן שומרים למחר).

המפלים מקסימים לא היה בהם את הזרם החזק המפורסם אבל כמו כולם עלינו עד לגשר השני והצטלמנו מאחורי המפל.
      המשכנו למטה למלון לקפה, עוגה וגלידה לילדים.
      נוף משגע! מלון לפנסיה שנהיה רק אנחנו..מול האגם פשוט וואו!

יצאנו חזרה לכיוון הבקתה..חוזרים ביום ראשון אז הלכנו לעשות בדיקות קורונה בדרייב אין של אינטרקלן (616 פרנק!!) אמרנו לה להעביר מהר שלא נסתכל אפילו 🙈
      עקרונית אפשר בדיקת pcr עם יריקה לכוס ולא מטוש..אבל חשבנו שאסור רק לאכול ומסתבר שגם אסור לשתות מים...
      אז בדקו את כולנו עם מטוש בהתחשבות רבה.
      לא עדין כמו בארץ אבל הילדים לא התלוננו…

בחזור עוד עצרנו שוב ליד הנהר לעוד תצפית ומשם לבקתה.

היה יום נהדר! נהננו ממש..
      ראינו את הפסגות כמו שצריך! 
      הילדים נהנו..
      לא צריך יותר.
      בעצם בדיקות זולות יותר היה נחמד...😑

מחר הכיוון מגלשות בגרינדלווד, תצפית נידהורן וקורקינטים שהפסדנו בפירסט.

ותמונות 😁

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: שרשור הגיגים נבואות וזבל- כל מה שממש חייבים לשחרר כאן

@צחצח-המטייל

ממש ככה.

כמה שטויות אלוהים…

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: לונדון-היעד המחוסן -קיץ 2021-הבירה האירופאיית נפתחת-עדכונים !

@משה-22

עזוב סינגפור ,אם אין קורלציה בין כמות המאומתים לכמות החולים הקשים אז אין סיבה גם לספירה הזאת – מישהו סופר חולי שפעת?

גם המונח חולים...רובם נשאים לא חולים, ללא סימפטומים ואם לא היו נבדקים גם לא היו יודעים...

אין שום סיבה לעצור הכל או כמו שאמרת “ הייתי סוגר את נתב”ג אתמול...” על מה ולמה? 

ולהבדיל ממדינות אחרות אחוז המחוסנים שלנו גבוה מאוד וגם אם הילדים לא מחוסנים (וחולים..) ומחוסנים שוב חולים ( אבל באופן קל בלבד..) אז אין סיבה ללכת אחורה.

אז נמשיך לעשות בדיקות לפני היעד..ביעד..לפני חזרה..ובחזרה...אבל די פשוט מספיק.

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • אנחנו בשווייץ!!!🌲🏔

אז..גם אנחנו צלחנו את הדרך מחוץ לגבולות הארץ בתקופה המטורפת הזאת בעיצומו של תחילת הגל הרביעי..

האמת עד יומיים לפני הטיול עדיין לא היינו בטוחים שהכל יהיה בסדר, ההנחיות השתנו, בידוד נוסף ועוד ועוד..

מי שזוכר אני גם בהריון (מתקדם) ולהבדיל מפעם קודמת שהסכימו לבטח אותי וסמכתי על זה…
      הפעם לא הסכימו בכלל גם לא עם החרגות ועם זה החלטנו לא לוותר ויצאנו לדרך.

האמת מתלבטת אם לרשום בלוג בסיום הטיול או פוסט מתגלגל..אבל מניסיון הטיול בארצות הברית בלוג בסיום פחות מצליח אצלי אז מנסה מתגלגל בכל יום..

מתחילים 🙌🏻

טיסות הוזמנו עם איזי ג׳ט לפני שנתיים כבר! הקטנה שלי עוד הייתה בבטן שקנינו לה כרטיס..והיום היא בת 1.7 הטיול נדחה מאלפיים צרפתיים 2020 לשוויץ 2021 מתוך מחשבה שבשוויץ המצב יהיה יותר טוב.
      וגם האמת רציתי “לשמור” את שוויץ כי הרגשתי שאחריה אירופה מחווירה..ובכל זאת קבענו שוויץ.

דירה הזמנו בהתחלה בין אינטרקלן לגרינדלוולד ממש באמצע הדרך אבל מכוון שרצו תשלום מלא ביולי ( לגיטימי לתקופות אחרות..) נאלצנו בכאב לבטל ולקחת דירה אחרת קצת פחות מוצלחת אבל עם אפשרות ביטול של 48 שעות והחזר מלא.

.
      12 לילות 4500 ש"ח לבקתה עם 2 חדרי שינה, 2 שירותים,סלון, פינת אוכל ואפילו 2 מרפסות.
      פחות יפה מהקודמת אבל יש נוף והיא נקייה ובמחיר ותנאים כאלו..לא יכולנו לבקש יותר.

רכב השכרנו מרנטלקארס 3000 ש"ח סטיישן אוטומטית בצד השווי רי.
      נכנסו לנו 3 מזוודות גדולות. ו2 תיקי יד

הטיסות עברו בשלום כולם חוץ מהאמא נרדמו ויצאנו ונחתנו ללא עיכובים.
      המטוס לא היה מלא וביקשנו לעבור לשורות האחרונות שהיו ריקות וככה אני הייתי בשלישיה עם הקטנה ובעלי בשלישיה נוספת עם הגדול.

בדיעבד הייתי לוקחת לילה ליד השדה למרות שנחתנו בשעה 16 כי להוסיף לילדים עוד שעתיים נסיעה מבאזל היה קצת יותר מדי עבורם.
      למדנו. והלכנו לישון.

היום הראשון ולמרות האזהרות שאם יש יום יפה עולים להרים החלטנו לקחת באיזי...עברנו בבוקר בסופר לקנות מצרכים לפיקניק, השכרנו אופניים חשמליות (70 פרנק לשעתיים וחצי לכולם) עם נגרר לילדים ונסענו לאגם לעשות פיקניק.
      הדרך מקסימה היה לא פחות מנהדר...התחלה רגועה לטיול.
      לאחר מכן חזרנו לסופר לקניה גדולה לכל השבועיים ושנ”צ בדירה.

האמת שלא תכננתי עוד כלום ליום הזה חשבתי שנוח ובערב נבשל אבל בסוף כולם נרדמו חוץ ממני אז הקדמתי בישולים ושהם קמו ב16 החלטנו ספונטנית לנסוע לגרינדלוולד לGletscherschlucht.
      איזה מקום יפה..הגענו בדיוק ב17 שעה לפני הסגירה וזה התאים לנו כי היה רק 12 דק מהדירה שלנו.
      היה ממש ריק..כמעט בלי אנשים..
      מים בזרימה מטורפת..כמעט לא שמענו מרוב רעש..ופשוט מקסים!!
      בתחילת הדרך יש גם כמו טרמפולינה שקשורה מצד לצד פחד אלוהים.
      הילדים עלו עם הבעל ואני עליתי לדקה ומיציתי.
      לא יודעת אם יפה שם כמו בשלוכטים האחרים אבל נהננו🙃
      הגענו לדירה מנסה להעלות  קצת תמונות אבל כרגע ללא הצלחה.

מחר פירסט והמסלול לאגם! 
      🙌🏻

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: קיצור הבידוד ל- 7 ימים

@משה-22

כאן נמחקה הערה פוליטית שאינה לגופו של דיון והתייחסה לגולש הקודם ואי הרלוונטיות שלו.

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: התגשמות חלום בצפון מערב ארה"ב 🌳 💫 🐾

יום חדש ! 6 בבוקר ביקיצה טבעית (הלילות מתחילים לחזור אלינו…) נסענו לנו כמעט לבד בכביש הbow לכיוון מפלי johnston.

המפלים נגישים עם עגלה עד החלק התחתון ולמפלים העליונים אפשר להמשיך עם מנשא.

אני כיוונתי למפלים העליונים, יש שם ירידה מהשביל למערה יפה יפה שקראתי עליה והייתי חייבת להגיע אליה.

כבר מההתחלה היה נראה שזה לא יקרה ולא באשמת הקטנטנים, המקום היה מוקף בחוטים שמטרתם אחת - תשארו על השביל.

יחד עם כל עם ישראל…סליחה, הקנדי.

תחושת העומס והמסחור עדיין פה לצערי..למרות שאת החניה תפסנו בשש וחצי בבוקר כולם החליטו לקום בשמונה….

עד שגירדתי אותם לצאת מהקראוון היה תשע וזהו. איבדנו את המפל.

היה עמוס לשני הכיוונים ושוב לא נעים...

מצד אחד ברורה לי שהציפיה שלי להנות מהפלאים האלה לבד היא מוגזמת ומצד שני עמדתי חצי שעה מול מפל בתור כדי לצלם אותו- אין אמצע?

פיצי והאמצעית מיצו את החוויה אחרי העליה למפל התחתון + התור לתמונה שלא הצליחה וירדו למטה עם החצי.

הגדול (הזורם בתבל ) הסכים לבוא איתי למעלה לחפש את המערה! 

איזה שמחה כבר ראיתי שחזור מחווית ילוסטון..

העליה לא קשה מדי אם אני לא טועה זה 2 קמ בסהכ…עלינו…עלינו…עלינו.. והנה זה ! מתחילה לזהות את האזור!

ואז ……מיליון שלטים ״לא לרדת מהשביל!!!״ וסרטים אחרים ובולטים יותר מהחוטים למטה ולקינוח חסמו את השביל (הברור מאליו) בבולי עץ!

עם יד על הלב….אם הייתי לבד כנראה הייתי יורדת רק לרגע.

אבל חינוך וזה, אין לי איך לתרץ שעוברים מעל חוטים הוא הבין מהר מאוד שאסור ובאכזבה גדולה ירדנו למטה.

לאגמים מורין ולואיז ידענו שאין סיכוי להכנס היה סביב 11 פלוס בצהריים…

החלטנו ללכת לבריכהבבאנף של המעיינות החמים היא הייתה במרחק נסיעה קצרה והאמת התאים לנו הנחת הזה..

אממה מעיינות חמים זה בלשון המעטה כי היו שם 40 מעלות במים ועוד כמעט 30 בחוץ….אנחנו בתוך מרק!

הילדים נהנו כמובן..פיצי בעיקר שחוזר לעצמו (התגעגענו!)

אנחנו בעיקר ניסינו לעבור לצל..להכניס רק רגליים..לשכב בחוץ..בקיצור לא. חם מדי.

זה בטח נפלא בחורף או שקריר אבל אני מאמינה שכולם יחשבו ככה ולא יהיה באמת מקום..(וגם שהיינו לא היה יותר מדי).

עייפים ומורעבים נסענו לסופר בבאנף בתקווה לאוכל מוכן, כפי שסיפרתי לכם נסיונות הבישול בקראוון פחות מוצלחים כי פשוט אין לנו כוח😀

משתדלים בוקר וערב כן אבל קונים יותר.

בקיצור הסופר בבאנף …איזה מוצלח! סלטים טרים וטעימים,עוף,תפוחי אדמה,פסטות וסושי…היה מוצלח ממש ממש.

פיצי התעלף לו בקראוון ואני לקחתי את הגדולים לנהר שביצבץ ועשה לנו עיניים כל היום מכל כביש שעברנו בו..

והנה סוף סוף שקט! מצאנו לנו פינה לבד אני והאמצעית נחנו הגדול אילתר לעצמו חכה והנוף….קירות של עצים וטורקיז צלול ומנצנץ מה עוד אפשר לבקש? להיות רק אנחנו! וקיבלנו😎

אלה בדיוק הרגעים שלא כתובים ולא מספרים עליהם..

נהנתי בשעתיים האלה יותר מכל אגם או מפל מפורסם..

בראש כבר מסתובבות לי מחשבות לחתוך לפארק קוטנאי… הוא פחות פופלרי למיטב הבנתי.

מחר ננסה את אגם לואיז או מורין..אבל ברור לי שלא יהיה שונה או שאני יצליח לשנות חשיבה ולהבין שככה זה פה ולא להשוות (לגליישר היקר).

פתאום הקמפינג באגם אוהרה לא מלחיץ אותי מחכה להנות מהאזור היפה הזה כמו שצריך.

מי שהיה באזור יודע שהתמונות לא ערוכות זה באמת יפה כמו גלויה 🏔

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • סיכום 72 שעות באמסטדם

משתפת בסופ”ש קצרצר באמסטרדם בתקופת פוסט קורונה
      באופן לגמרי מקרי יצא לנו 71 שעות ולא נזדקק לבדיקת קורונה גם באמסטרדם.
      הביקור הקצר היה בשל אילוצים אישיים
      😊

טסנו ביום שישי בצהריים עם איזי ג׳ט בטיסה שעלתה 50 אירו לכיוון וחוזרת ביום שני בצהריים.
      להולנד לא צריך לבצע בדיקת קורונה לפני הנסיעה וגם אין צורך בבידוד, הם מבקשים טופס הצהרת בריאות בלבד.

הטיסה נוחתת בשעה 19:00 בערב ובשעה 22:00 הכל נסגר.
      עקרונית במידה ולוקחים מונית ישר לעיר אפשר גם להספיק מסעדה טובה אבל בגלל מקרה רפואי לא הספקנו.

בנחיתה שאלו למטרת הביקור ואפילו לא ביקשו לראות את הטופס (אולי מבקשים מדגמית..אין לי מושג).

יום שבת בבוקר והעיר מנומנמת כהרגלה..הכל מתחיל להפתח רק בשעה 10:00 אבל אנחנו הגענו מוכנים עם כתובת בית קפה שנפתח לפני וצמוד לשוק קטן וניצלנו ממש כל יום.

האווירה בעיר מצוינת אין חובת מסיכות בכל האזורים הפתוחים, המסעדות וברים פתוחים לישיבה בפנים ובחוץ..
      העיר (יחסית) ריקה מתיירים והאווירה מקומית ונהדרת.
      הרחובות פנוים, קל למצוא מקום במסעדות, אין תורים בקופות וכו וכו

בגדול מרגיש שהם בסוף הקורונה וגם בחללים הסגורים אין הקפדה יתרה על מסיכות..

מזג אוויר נעים..ארוך דק ביום וגם בלילה..
      קצת אפורה..לעיתים עם שמש מבצבצת...הולנד.

מה הספקנו ב48 שעות נטו בעיר?
      כמעט הכל..משווקים ועד בתי קפה..
      מסעדות וביקור בוונדלפארק..
      שופינג ואפילו מסאג׳.. 

היה נהדר..וקצר לנו שמכירים את העיר זה היה מדויק ובמקום.
      לביקור ראשון כמובן עדיף יותר..ולהוסיף מוזיאונים ועוד.

בחזור הייתה בדיקת קורונה בנתב”ג שאני לא קיבלתי את תוצאותיה ..החברה השנייה קיבלה (עשינו יחד ).
      מוסיפה קצת תמונות המחשה.
      זמינה לשאלות

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Hofmanim

• RE: אוגוסט 24 התלבטות

@traveller0036

@imeshy2

תודה לשניכם! אני קצת מגששת על האיים האזורים בפורטוגל הם שונים ואולי יתנו קצת גיוון באמת לנוף האלפיני.

אזור האגמים באנגליה כבר הוכן עבורו טיוטת טיול שנזנחה ...לא בטוחה אבל שהוא יתאים לנו השנה.

לגבי איסלנד..הוזמן כבר ש ליוני הקרוב! טיפים יתקבלו בשמחה.

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim

@nuritd

היינו בעמק אאוסטה בשני טיולים שונים ואהבנו אותו מאוד מאוד!

אבל הוא באמת היה בטיולים הראשוניים שלנו..מניחה שאחרי מקומות אחרים הוא "פחות מרשים" אבל איטליה תמיד מומלצת לדעתי.

ואם כבר מגיעים לשם אסור לוותר על הפארק גראנד פרדיסיו - מדהים.

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim

@liatkorman

מאוד מאוד קשה..וזה בלי להזכיר את גליישר, ילוסטון אבל אני מנסה לא להשוות 😥

אני אבדוק את הפירנאים

תודה רבה!

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim

@nuritd

נורבגיה בהחלט על המפה, אבל היא מתוכננת לנו עם קראוון וזה לא יתכנס לקיץ הזה 😊

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim

@יונה-וקשת

קצת קשה לי לשים על זה את האצבע, כי כמו שאמרת באמת הכל ירוק ויש פסגות מושלגות אבל קצת הרגיש לנו "קטן".

היינו אחרי הרוקיז הקנדיים ואולי אם אסיר את ההשוואה זה יהיה יותר הוגן.

הרגשנו שיש עמק 1 עם רכבלים לשני הצדדים אבל..קצת הרגשתי שרואים אותו דבר מכל מקום.

וזה לא שלא טיילנו או עשינו מסלולים..את האגם הלבן, וגם עלינו עד קרחון בוסון..רכבת הקרח ועוד -לא יודעת אולי זה תחושה אישית.

נסענו גם לאנסי לשבוע..דווקא מאוד נהננו שם היא מהממת.

למרות שגם אם משווים לאלפיים הברניים ולא לצפון אמריקה אז גם יש פער לדעתי.

ואולי אנחנו סתם בררנים 🙂 כי שחזרנו משוויץ הרגשנו שהכל מסודר ומוקפד מדי 🙄

ביומיים האחרונים נכנסתי יותר לעומק לאוסטריה אני חושבת שטירול דווקא יותר מעניינת אותנו מזלצבורג.

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • אוגוסט 24 התלבטות

שלום כולם!

מתלבטים לגבי אוגוסט 2024 ..משפחה מטיילת 🙂 עם שלושה ילדים שיהיו סביב 2+,4+ ו-7.

הילדים "בוגרי" שוויץ, איטליה, צרפת, ארצות הברית וקנדה.

מאוד מתלבטים אם ולאן לנסוע בקיץ הקרוב...שנה שעברה היינו באלפים הצרפתיים שהיו מאוד יפים אבל אין להשוות לשאר היעדים שהיינו עם הילדים וכן נרשמה אכזבה קלה (של ההורים).

אבל האוכל היה מעולה 😊

מתלבטים אם לחזור לשוויץ כי מבחינת הילדים לא נתקלנו במדינה שנותנת כזו מענה ונגישות לקטנטנים או לגוון עם אוסטריה? אולי יער שחור? סלובניה?

אנחנו מחפשים טבע עוצר נשימה, הרים מושלגים, נהרות שוצפים, יערות עד וכל נוף אלפיני שעונה לדרישות אלה.

עושים מסלולים בהתאם ליכולות ולמזג הרוח של הקטנטנים, אין בעיה עם נסיעות ארוכות..

רעיונות?

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • עזרה במילוי יפים באלפים הצרפתים (:

חג שמח כולם 🌸

נוסעים לשבועיים באוגוסט לאלפ"צ ויש לי 3 ימים שלא מצליחה למלא ..

יום אחד באזור אנסי ושני ימים באזור שאמוני.

באנסי יש לנו כבר:

טיול אופניים + חוף Municipale

שוק יום ראשון + נקיק

רחצה בחוף Talloires‏ + מצנחי רחיפה

פארק חבלים אתגרי

וגם רכבל ומזחלות בדרך לשאמוני ב-Sambuy‏‏‏‏

יש לי עוד יום מלא אחד שלא מוצאת מה לעשות בו ,לא מעוניינים בטירה/קניות או בשיט בעיירה ששכחתי את שמה 🙂

רעיונות?

בשאמוני נהיה ב:

פארק האיילים

קרקס הקרחונים

האגם הלבן

האגם הירוק

רכבל Brevent

אגם פאסי

בשוק שאמוני והפארק הקטן לידו..

וגם יום שלם באזור מוריזין..

הורדנו בכוונה את הרכבת האדומה ואת הסכר מטעמי עניין.

חשבתי או לנסוע לאאוסטה (היינו פעמיים בלי הילדים) אזור מקסים אבל מה הם יעשו שם שאין בשאמוני? זה יותר בקטע נוסטלגי מבחינתנו..

או....?

קצת עלינו: בני 30+ עם 3 בנדיטים בגילאים:

1.8

3.5

6

רגילים לנסיעות ארוכות והליכות מאומצות ובעיקר מחפשים משהו קצת אחר.

אולי מישהו סטה ממסלול החומוס הנ"ל ויש לו רעיונות?

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: מסלול האגם הלבן בשאמוני

מעולה יש לי חששה חדשה לגמרי עכשיו שלא לקחתי בחשבון ! 🙂

טוב הבנתי שאם כן נלך על זה אז חייבים שני מנשאים וזה אומר שלא נעשה את הדרך הארוכה יותר כי ישבר לי הגב עם הקטן ולחצי ישבר הגב עם האמצעית..אז רק דרך האינדקס.

נשארנו עם הסוגיה החדשה של הרכבל..אני אגשש בסרטונים על מה מדובר כי האמצעית כן יכולה להרגיש לא בטוחה ולא להסכים לעלות או להתחרט באמצע שזה כנראה יותר גרוע

וגם נשאר לי לחשוב אם זה שווה את זה כי היה לנו ניסיון מאוד כואב בשוויץ באחת הפסגות אבל ניסיון משתלם ונהדר בקנדה ..

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • מסלול האגם הלבן בשאמוני

ערב טוב לכולם

מנסה לחשב זמנים למסלול האגם הלבן בשאמוני, אנחנו ניסע באוגוסט אז מאמינה שהרכבל עד תחנת אינדקס יהיה פתוח..

נהיה עם 3 ילדים ( 6,3, ושנה פלוס ) כמה זמן פלוס מינוס ההליכה/רמת קושי עד לאגם? באתרים בצרפת יש זמני הליכה "שלהם" שוקלת פשוט להכפיל 🤣 אבל אם מישהו היה לאחרונה המידע יהיה יותר יעיל..

מנסה יותר להבין את תוואי הדרך כדי לדעת מה לעשות מבחינת מנשאים.. כי בת ה-3 יכולה ללכת למרחקים (היא רגילה) אבל אם זו עליה משמעותית או טיפוס על שביל לא מוסדר נצטרך להיערך אחרת.

הקטן מן הסתם יהיה במנשא ולגדול אנחנו לא דואגים.

תודה !

פורסם בפורום אירופה
      Hofmanim
      Hofmanim
    • RE: שאלת ביטוח ועניינים רפואים

סליחה אדייק.

בקנדה היינו במיון ושילמנו יש הכל. בארצות הברית היינו ולקחו פרטים אבל לא חייבו ואמרו שזה ישלח בדואר.

אני תוהה אם 4 חודשים אחרי זה סביר שלא קיבלנו כלום? כי הביטוח אוצה שנגיש פעם אחת על כל הביקורים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Hofmanim
      Hofmanim