מסלול האגם הלבן בשאמוני
-
ערב טוב לכולם
מנסה לחשב זמנים למסלול האגם הלבן בשאמוני, אנחנו ניסע באוגוסט אז מאמינה שהרכבל עד תחנת אינדקס יהיה פתוח..
נהיה עם 3 ילדים ( 6,3, ושנה פלוס ) כמה זמן פלוס מינוס ההליכה/רמת קושי עד לאגם? באתרים בצרפת יש זמני הליכה "שלהם" שוקלת פשוט להכפיל
אבל אם מישהו היה לאחרונה המידע יהיה יותר יעיל..מנסה יותר להבין את תוואי הדרך כדי לדעת מה לעשות מבחינת מנשאים.. כי בת ה-3 יכולה ללכת למרחקים (היא רגילה) אבל אם זו עליה משמעותית או טיפוס על שביל לא מוסדר נצטרך להיערך אחרת.
הקטן מן הסתם יהיה במנשא ולגדול אנחנו לא דואגים.
תודה !
-
כנראה האופציה הפופולרית ל'עמכה' תהיה לעלות משאמוני עם רכבל, ומשם להמשיך ברגל (בעיקר טרקרים יוותרו על הרכבל....). מה שמשאיר עלייה של כ 500 מטר במסלול ברור ולא טכני. אתר התירות הרשמי של שאמוני מתזמן למסלול שעתיים למשפחות עם ילדים.
-
גם אנחנו מתכננים להיות באוגוסט. עם ילדים גדולים יותר (10 וחצי+) משום מה זכור לי שיש גם מסלול בירידה או שאני טועה? אשמח גם לדעת זמנים
-
הייתי שם בקייץ האחרון. ועשינו את המסלול מה INDEX במזג אויר מצויין ( לא יום חם לא גשם ) אומנם לא הייתי בשיאי מבחינת כושר הליכה ( אחרי מחלה) אבל למרות זאת זה היה מסלול לא קל בכלל. וזה היה משותף להרבה אנשים שעשו אותו. הוא לא בירידה אלא רובו בעליה ( לא מאוד תלולה לא דומה כמובן להגעה מהתחנה הנמוכה יותר ועדיין רובו בעליה ). יש שביל מסומן אבל לפרקים המון אבנים. הירידה אח"כ תלולה מאוד.
לקח לנו כ 3 שעות הליכה ..לא כולל הזמן שבילינו באגם. ( לנו = לי ולבני בן ה 16 ) מזמן לא היו לי ילדים בני 3, אבל ניראה לי שבת 3 לא תצליח ללכת את כל הדרך לבדה
מצרפת לכם את התיאור בבלוג של יום האגם הלבן
-
מצטרפת לאיילת. גם אנחנו עשינו את המסלול בקיץ האחרון (זוג בני 40+, הילדים לא רצו להצטרף ונשארו במלון). עשינו את המסלול לפי מה שכתוב על המסלול (הזמן הצרפתי) - שעתיים וקצת. אבל - אנחנו בכושר סביר פלוס. המסלול חלקו בדרך עפר, וחלקו על אבנים, הרבה אבנים. יש עלייה רוב הדרך, אבל סבירה. בכל מקרה, לא מסלול קל לילדה בת 3. המסלול שמשם ראינו משפחות עולות, זה מהתחנה התחתונה של הרכבל, אבל מצד שני זאת עלייה ארוכה מאוד ונראת די מייאשת (אנחנו עשינו את הדרך הזאת בירידה). היו שם גם ילדים קטנים, משערת שתלוי משפחה וילדים..
-
עדן, איך עשיתם את המסלול בירידה?
-
@hofmanim נעשה סדר. יש שתי דרכים להגיע לאגם הלבן. בשתיהן מתחילים מרכבל שעולה משאמוני (או ליתר דיוק מעיירה לה פראז שנמצאת במרחק 4 ק"מ משאמוני) לפלג'ר.
מכאן יש 2 אופציות:
- לעלות ברגל מפלג'ר - זה מה שאנחנו עשינו. עליה ארוכה ולא קלה בכלל. כתוב שעתיים, לנו לקח בערך 3 למיטב זכרוני. אבל לא עם פעוטים. לבת 3 נראה לי שעלול להיות סיוט למרות שכמובן שזה אינדיבידואלי.
- לעלות ברכבל נוסף מפלג'ר לאינדקס - גם זה האמת די מפחיד בעיני עם בת 3 ותינוק, כי זה רכבל כיסאות פתוח, אבל אולי זאת רק אני. מהאינדקס לאגם יש מסלול שנחשב קל יותר מהפלג'ר מבחינה זו שיש פחות עליה (שהרכבל עשה במקומך), אבל מצד שני המסלול נחשב טכני יותר (סלעים וכאלה). לא הייתי במסלול הזה אז אני לא יודעת עד כמה הוא קשה או מפחיד, אבל עם ילדה בת 3 דווקא מסלול טכני יותר היה מרתיע יותר בעיני.
בקיצור, זה כנראה אתגר בכל מצב, אבל קשה מאוד לומר כמה זה מתאים לכם כי זה באמת מאוד סובייקטיבי. משפחות מקומיות כנראה יעשו את זה גם עם פעוטים ומנשאים ללא בעיה...
-
הרכבל הפתוח הוא עם עם כסאות של 6 מושבים.
טיפה יותר מפחיד מרכבל כסאות זוגי.
עדיין אם יש מבוגר על ילד. התינוק במנשא ובת 3 מוחזקת חזק ע"י הורה, זה בעניי אפשרי. אני עליתי עם ילדים קצת יותר גדולים ברכבל כסאות - גיל 5 ולא חוויתי זאת כחוויה מפחידה אבל כמו שאמרת זה אישי.
מבהירה כמו שכבר כתבתי למעלה
שגם מה INDEX זה מסלול שרובו המוחלט בעליה. לא תלולה ואכזרית כמו המסלול השני אבל בהחלט עליה.
-
@ayeletback לנו יש טראומה מהרכבל כסאות של המגלשות הרים ביער השחור (כרגע שכחתי את שמן, זה המגלשות של מסלול החומוס).
התאומים היו בני 6, וכל אחד מהם ישב ליד אחד מאיתנו. הם קצת נידנדו רגליים (ואת שאר הגוף). והלחיצו אותנו בטירוף. הם לא ילדים פרועים בכלל אבל גם אני וגם בעלי ירדנו חיוורים מהרכבל הזה.
מאז לא עלינו על רכבלי כיסאות, גם כשהבנים באלפ"צים היו כבר בני 12 (יש רכבל כזה גם לקרחון בוסון).
כשהיינו באגם הלבן הסוגיה לא עלתה על הפרק כי האינדקס היה סגור בשל השלג (וכך הרווחנו מראות מהממים באגם, עליהם שילמנו בעליה קורעת-ת&ת מהפלג'ר).

כי האינדקס ממילא היה סגור -
וואו, איזו תמונה מדהימה!
את בטח מתכוונת לרכבל הכסאות בטודנאו. החזקתי את הילדים כל הדרך למעלה
-
@אביבית555 נכון!! טודנאו.
גם אנחנו החזקנו אותם, אבל כל הזמן היתה לי הרגשה שעוד שניה הילד מחליק לי למטה
העיקר שהגענו למעלה בשלום (וגם עשינו טיול יפה ביער לפני שגלשנו בחזרה למטה).
ואכן - הנופים באגם הלבן, שאצלנו היה לבן ביותר (2016 היתה שנה עתירת משקעים, ירד שם שלג עוד במאי) - היו מדהימים!
-
מעולה יש לי חששה חדשה לגמרי עכשיו שלא לקחתי בחשבון !

טוב הבנתי שאם כן נלך על זה אז חייבים שני מנשאים וזה אומר שלא נעשה את הדרך הארוכה יותר כי ישבר לי הגב עם הקטן ולחצי ישבר הגב עם האמצעית..אז רק דרך האינדקס.
נשארנו עם הסוגיה החדשה של הרכבל..אני אגשש בסרטונים על מה מדובר כי האמצעית כן יכולה להרגיש לא בטוחה ולא להסכים לעלות או להתחרט באמצע שזה כנראה יותר גרוע
וגם נשאר לי לחשוב אם זה שווה את זה כי היה לנו ניסיון מאוד כואב בשוויץ באחת הפסגות אבל ניסיון משתלם ונהדר בקנדה ..
-
גם בלי שלג יפה שם

-
מעולה יש לי חששה חדשה לגמרי עכשיו שלא לקחתי בחשבון !
חחח שמחתי לעזור
בכל אופן עדיף להערך לזה עכשיו מאשר בין שמים לארץ...
איילת אכן האגם הלבן שלך מהמם לא פחות משלי, רק באופן אחר.
ועושה לי חשק לחזור אליו שוב, למרות שזה כנראה כבר לא יקרה (יש עוד המון מקומות יפים שעוד לא היינו בהם, והקורונה לימדה אותנו לא לקחת כמובנת מאליה את הפריבילגיה לטייל בעולם).
-
@hofmanim אנחנו עשינו את המסלול מאינדקס. בתחילת יולי, רוב המסלול היה מושלג והיה מעבר מאד צר עם תהום מצד אחד. לא הייתי הולכת עם ילדים בגיל הזה....
-
רק כדי לתת דיעה קצת שונה - אנחנו הגענו לאגם הלבן מהצד השני, במסגרת ה TMB. האגם היה מושלג לחלוטין, וירד גשם שוטף. מבחינתי - הוא היה אחת מאכזבות הטיול
-
רק כדי לתת דיעה קצת שונה - אנחנו הגענו לאגם הלבן מהצד השני, במסגרת ה TMB. האגם היה מושלג לחלוטין, וירד גשם שוטף. מבחינתי - הוא היה אחת מאכזבות הטיול
בגשם שוטף כל מסלול בטבע מאכזב זו לא חוכמה
זה אחד המסלולים הייפים באזור הזה אין ספק
-
לא ניסחתי את עצמי כראוי - האגם היה מאכזב מאוד בשל היותו קפוא לחלוטין. הנוף לא היה מרשים כפי שציפיתי. גם ללא קשר לגשם (שהפסיק מתישהוא ואפשר לנו לצפות בו כראוי). מדובר היה בתחילת יולי.
-
די... בטרקים ולאנשים שעושים אותם כל הפרספקטיבה שונה לגמרי על הנוף והמסלול שונה לגמרי🤪 בהודעה הראשונה רציתי לתת דיעה על תזמון, ואז הבנתי כמה התזמון שלי תלוש מהמציאות להרבה מהאנשים- אני 'מטפס' אלף מטר בפחות משלוש שעות, אז שעתיים ל500 זה קל....
-
@תומר התיזמון שרשום באתרים השונים לטיפוס מהפלג'ר לאגם הלבן נע בין 2:45 ל-3 שעות, שזה בערך מה שלקח לנו.
אם אתה עושה את זה בשעתיים אתה עז הרים, ואם אתה מטפס 1000 מטר ב-3 שעות אני שונאת אותך
(סתם... מקנאה)