ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. תומר
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 3
    • נושאים 105
    • פוסטים 2420
    • הגבוה ביותר 256
    • קבוצות 0

תומר

@תומר

321
    מוניטין
    379
    צפיות בפרופיל
    2420
    פוסטים
    3
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 167329 גיל 56

תומר הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי תומר

• סובב מונבלאן ספטמבר 25 על טרקים והליכה

למה דווקא עכשיו? מה הביא ללכת בסובב המונבלאן עכשיו?

איך הגעתי עד הלום וקצת דברים תיאורטיים, לפני שאגיע לטרק עצמו, מקווה שתהיו איתי....

לפני אי אילו שנים הלכתי מג'ירי לאברסט בייס קמפ. יכול להיות שלא הייתי ממשיך ללכת אחרי זה, אבל מספר חודשים אחר כך מישהו סיפר לי שיש עוד נק' סיום לטרק,

שבוע הליכה מלוקלה. הידיעה הזאת ניקרה לי בראש אבל זה לא התקדם לשום מקום.

עד הקורונה.

בשבילי (כנראה כמו לרבים אחרים) קורונה היתה נק' מפנה מסויימת, והחלטתי שזאת הזדמנות לממש את הרעיון ללכת שוב באיזור האברסט. אחרי הסגר הראשון קניתי נעלים ותרמיל ותכננתי לטוס לנפאל באותו סתיו, אבל בעיה אחת - הנפאלים החליטו לסגור גבולות כצעד מונע קורונה. אבל כבר קניתי נעלים אז צריך להשתמש בהן כראוי, אז הצטרפתי לחוג מטיבי לכת שנחשב לשם דבר בקרב מטיבי הלכת בארץ. כחלק מהאג'נדה של החוג שבילים הם המלצה בלבד ומשתדלים ללכת במקומות שלא הרבה בכלל מכירים (אם אתם רואים קבוצת מטיילים על איזה הר ולא הבנתם מה הם עושים שם...). מאז כבר הלכתי בנפאל את אותו מסלול שהיה לי בראש, וטרקים נוספים באלפים.

במסגרת החוג נחשפתי גם למתח הקיים בין המטיילם בארץ לרשויות המדינה בנוגע לניהול הטבע בארץ (מושג שגור - רט"ג = רשעות הטבע והגנים...). הדבר הוביל לעבודה סמינריונית על המתח הזה, מטיילים, מדינה ושבילים. מדינות שונות משתמשות בהליכת שבילים וסימון שבילים למטרות שונות מעבר להליכה עצמה. בישראל הטיולים משמשים למשל לבניית זהות לאומית ושייכות, מול המעטת חשיבותם והשפעתם של קבוצות אתניות אחרות על המרחב (בדקו בכמה ישובים ערביים עובר שביל ישראל, וכמה אתרים ארכיאולוגיים ערביים מופיעים במפות), בארה"ב זאת דרך להלחם בהגירה בלתי חוקית (אחד הנשיאים אפילו הצהיר על כך!) וכו'. קיים גם מתח בין רצון המדינה לפתח איזור טיול לבין הרצון של המטיילים שתהיה תחזוקה אבל הפיתוח יהיה לא מורגש ולהשאיר כבישים כמה שיותר רחוקים.

ומה עם הליכה? ממליץ לכם לקרוא את ספרה של פרופ' תמר הרמן "שביל ישראל" על הישראליות וטיולים, היא נותנת בספר רקע תרבותי מעניין על התפתחות ההליכה מכזאת תכליתית לגמרי לצורך מסחר וכו'. כשהליכה נחשבת לנחותה (עליה לרגל לדבר קדוש, מנהיגים מובלים על אפיריון, חס וחלילה יגעו בקרקע וילכו!), הליכת מחאה (ויקי קנפו, וצעדות למען החטופים של ימינו), ועד הליכת פנאי.

מכירים את ה שכשלומדים על פיזיולוגיה, פסיכולוגיה וכל מני דברים על התנהגות אנושים פתאום אנחנו בוחנים את זה על עצמינו ומאשרים או פוסלים בעיות של עצמינו? או! פתאום ראיתי שאני מכניס את עצמי למשבצת של מטייל טרקים אופייני. אני הולך בשביל להתנתק מהשגרה, לספוג טבע, בשביל האתגר, פיתוח יתר במסלולים מרתיע אותי, יותר מדי כבישים בסביבת המסלול זה לא לענין, ועדיף ללכת לבד או בקבוצות קטנות (3 אנשים זה מספיק בהחלט).

זה גם העניין שהרתיע אותי בסובב המונבלאן, הוא פשוט עמוס מדי. באנשים. וזה פחות מתאים לי.

עד הקיץ שעבר, או יותר נכון חצי היום האחרון במסלול AV1 VALLE D'AOSTA שמתחיל בDONNAS (מזרחית מהעיר אאוסטה) ומקיף את עמק אאוסטה מצפון ומסתיים בקורמאיור. המסלול "מתאחד" עם סובב המונבלאן בבקתת בונאטי והולכים נגד כיוון התנועה של רוב ההולכים בסובב עד קורמאיור. הנוף של המונבלאן שנגלה אלי, פשוט היה מרשים, שכנע אותי שעל אף כמויות המטיילים שעברתי על פניהם, שווה ללכת את המסלול הזה.

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: סובב מונבלאן ספטמבר 25 על טרקים והליכה

@תומר

לדעתי ההמונבלאן נהפך למוקד משיכה כזה הרבה בגלל הנגישות שלו. אפשר להגיע אליו בקלות, יש סביבו תשתיות תומכות רבות כמו תחב'צ ואופציו לינה רבות במגוון רמות, הוא עם שבילים ברורים וסימון טוב, ברוב המסלול יש מספר אופציות להליכה שניתן לבחור לפי רמתו ורצונו של המטייל, ניתן לחלק אותו בצורות שונות, לדלק על קטעים ולהתחיל או לסיים אותו במגוון נקו'.

מה שמביא לדעתי לעומס מטיילים והרבה כאלה שזה הטרק הראשון שלהם.

את תכנון הטרק התחלתי באוקטובר 23, עם חלוקת המסלול לתשעה מקטעים, נישן בLESS MOTTET כדי להצליח לדלג על אליזבטה/קומבאל ולסיים בקורמאיור. החלטתי לעבור את בונאטי העמוסה ולסיים באלנה, וכך לישון במקום קטן יותר ולהתחיל את ההליכה עם פחות אנשים סביבינו, וזה הביא אותי להחלטה לדלג על לה-פולי, כי תמיד מוזר לי לסיים את היום אחרי 4 שעות הליכה.

מצאתי לעצמי שני שותפים ובעתם אני ה"טור לידר" של הטיול.

הצלחתי להזמין לינה בכל המקומות חוץ מאלנה, כשכל כמה שבועות שלחתי מייל "יש לכם מקום?" וקיבלתי תשובה "לא, אין לנו". בתחילת העונה קיבלתי תשובה אוטומטית - מאותו רגע צריך להתקשר לורך בירורים והזמנות. ניסיתי להתקשר פעם אחת ללא הצלחה. ואז נפל לי האסימון שיושב לידי בעבודה איטלקי "עולה ישן" שמדבר איטלקית. לפני שבועיים לערך עשינו שיחה תוך כדי שהוא מקשקש באיטלקית הוא לוחש לי "יש להם רק שני מקומות, בעצם רגע". אחרי השיחה הוא סיפר שהאישה אמרה לו "יש לנו שני מקומות פנויים, בעצם זה בסדר, נעשה שלושה". לא ברור לנו איך /שני מקומות נהפכו בן רגע לשלושה, אבל מה אכפת לי, יש לנו מקום באלנה, מושלם. (ד"א האלטרנטיבה היא לחזור באוטובוס לקורמאיור ולמעשה לישון שם שני לילות ברצף).

למעשה היו לנו שני בלת'מים בנוגע לתהגעה לשאמוני ועזיבה - היו לנו כרטיסים עם איזיג'ט לג'נבה, אבל יום אחד היא ביטלה את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר. די מייד עם הודעת הביטול קנינו טיסה עם אלעךל למילאנו (הנזק בשבילי- 450 אירו במקום 180...), ואוטובוס לשאמוני. הבעיה השניה נוצרה השבוע, כשהאוטובוס חזרה למילאנו התבטל בגלל שמנהרת המונבלאן נסגרת יום אחרי שאנחנו מגיעים. אחרי דיון סועער החלטנו שהאופציה העדיפה לנו זה רכבת (עם 3 החלפות) חזרה למילאנו. נקווה שבזה נגמרות לנו הבעיות....

אנחנו מתכננים ללכת את כל המסלול, עם תיק על הגב, לכן חשוב לארוז קל ככל האפשר. זה דבר שדורש מיומנות ומשנה לשנה כשמבינים מה צריך ומה לא, משתפרים. השנה הגעתי למצב שהתיק שוקל 5.65 ק"ג, אני מבסוט... (מצרף תמונה)

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: המשך ההתפתחויות באל על

@משה-22

די מגוחך לקרוא לזה 'חילוץ'. 

רוב האנשים יגידו לך שזאת טיסה במחיר מופקע יחסית לטיסה סדירה אחרת.

המשפט האחרון שלך פוגעני

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: מחפש המלצה לטרק קליל (ראשון) באירופה

אני פשוט חייב - הגעתי היום לבקתת פראזטי frassati (הלילה האחרון שלי 'על השביל') ואני אומר תודה על זה שבונאטי היו מלאים..... פשוט בקתה מפוספסת (ע'י מטיילים) וחבל. מפעילה אותה עמותה והחברים בה עושים 'תורנות בקתה' עם המשפחה והילדים, וארוחץ הערב כנראה הכי טובה בפער... אז אם רוצים טרק ולא מקובעים על מסלול, הבקתה נמצאת 4-5 שעות הליכה מst rhemy en bosses ומ'סן ברנרד הוספיס' ואפשר להגיע גם מכיוון בבונאטי.

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: הכינו את המטושים- בקרוב-עוד ועוד ועוד-בדיקות קורונה, לטסים השבים מחו"ל.

@Roco

קצת תמים מצידך.

הפוסט הוא באחריותך. לכתוב פוסט ואז להגיד 'זה לא אני, זה פוסט/כתבה'

וזאת לא פעם ראשונה שאתה מביא מידע ומנסח אותו בצורה בעייתית

לזכירך את מה נושא הגבלות  האיחוד האירופי שניסית להציג בצורה מסולפת. אז כמו עכשיו אנשים דאגו להעמיד דברים על דיוקם.

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: מנהרת המונבלאן נסגרת ב2/9/24 לצורך עבודות תחזוקה

הדבר היחיד שנשאר בתכנון הוא איך נחזור למילאנו לשאמוני... ממריאים בראשון, התכנון הוא ללכת את המסלול המלא בתשעה ימים, כל מקומות הלינה כבר מוזמנים (אלמה היו קשים!) מזג האויר כנראה איתנו בימים הראשונים

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: המשך ההתפתחויות באל על

@משה-22

ואם אתה מדבר על חוק- זה כבר לא חוקי, מכיוון שאלעל לא טסה כבר קרוב לשנה, ווהכסף היו אמור להיות מוחזר, לפי חוק,

כבר לפני מספר חודשים למעונינים בכך

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: מרימים את הכפפה- ריכוז תקלות בעיות ושות'

"מה שהיה הוא שיהיה, מה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש"

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: שלגים ראשונים באירופה 2020

@IO

יושבת 7 (שבועות)?

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • טור דה פרנס

דרך טובה להנות מנופי צרפת בשלושה שבועות הקרובים!

היום ואתמול היו בניס והאיזור, ממחר ממשיכים הלאה לפירינאים ולאלפים!

(כן, אני יודע שהם לא אותו דבר, אבל הרוכבים יגיעו לשני הרכסים במהלך המירוץ, והנופים בהתאם)

יורוספורט בשעות אחר הצהריים, אפילו על מיוט...

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי תומר

• RE: האם מישהו מכיר ויכול להמליץ על סוכנות Swissa's Mountain Way Trekking בקטמנדו ?

לאיזה צורך אתה צריך להיות בקשר עם סוכנות נסיעות?

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      תומר
      תומר
    • RE: האם מישהו מכיר ויכול להמליץ על סוכנות Swissa's Mountain Way Trekking בקטמנדו ?

"שלום טרקס" כרגע הם הבולטים מבין הסוכנויות הםונן. לישראלים. כשטסתי במהלך/סוף בקורונה הם הכי התאמצו לתקשר איתי בקשר לנסיעה. אמנם לא השתמשתי הרבה בשירותיהם, שמעתי סביבי סיפורים על עזרה יוצאת דופן. אם יש לך שאלות על לוגיסטיקה אתה יכול לשאול דרך מייל/וואצאפ סוכנויות ולראות מי מגיבה הכי לעניין

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      תומר
      תומר
    • RE: הטרק שלא היה...

טוב בגלל שאת לא יכולה בלי לזוז לא וויתרת על הליכות..... והאוכלצהאיטלקי במקומות הקטנים האלה וואו..

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: סוגרים שנה בחבל אאוסטה - חופשה זוגית

אם יש זמן ממליץ לוותר על כבישי אגרה ולעסור דרך כפרים /עיירות שבדרך

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: סוגרים שנה בחבל אאוסטה - חופשה זוגית

דרור - מסן ברמארד הולכים לכיוון בקתת frassati כ4 שעות ומשם לבונאטי זה כ3-4 שעות

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • רשות התעופה האירופית ממליצה לא לטוס לישראל עד סוף אוקטובר

שימו לב,

זה אומר שחברות אירופאיות לא יטוסו לארץ בחודש הקרוב,

וגם החברות הישראליות יושפעו מכך,

בעיקר בגלל מטוסים ב"החכרה רטובה".

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: למה יש כל כך מעט טיסות אל על בשבועיים הקרובים?

אוקי. בו נחבר את זה למציאות - 1. לאל על 49 מטוסים, שלושה מהם בחכירה רטובה כמות כזאת לא משפיעה על טיסות ליעדי אל על (מה גם שהם בכלל מפעילים טיסות ליעדי סאן דור). ארקיע וישראייר מושפעות מזה טיפה יותר. 2. כרגע אין בעיה בכלל לחברות הישראליות עם מטוסים בחכירה רטובה, כולם נוחתים בארץ.

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: המלצה לטיול לשני מבוגרים

אנגליה/וויליס/אירלנד עם הרבה טבע "שטוח"

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: מבקשים המלצות לטיול של יום אחד במילאנו

לה סקאלה, דואומו (כולל עליה לגג), טירת ספורציו, גלריית עמנואל ויטוריו. אחה'צ ישיבה באחד מבתי הקפה סביב התעלה בנבילי

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר
    • RE: למה יש כל כך מעט טיסות אל על בשבועיים הקרובים?

אולי בגלל שטיסות מלאות? טיסות מלאות לא יופיעו לך כאופצית קניה

פורסם בפורום אירופה
      תומר
      תומר