רוצה לתת את נקודת המבט שלי
אני גולש בפורומים כאן לא מעט שנים בעיקר באירופה ומשפחות אבל מידי פעם כשיש לי טיול רלבנטי גם בצפון אמריקה, מרכז אמריקה, ועוד.
חשוב לי לציין כי רמת הדיון והשיח וגם רמת האנשים בפורומים אלה מאד גבוהה בעיני, יש כאן המון חלוקת ידע, רצון לעזור ושיח אינטילגנטי ומפרה. פלטפורמת הפורומים של למטייל שומרת על הרלבנטיות שלה ועל ייחודה גם בעולם האינטרנט המתפתח ובוודאי שהיא לא הגיעה לרוויה.
מישהו כאן היגיע לרוויה מטיולים בחו”ל???
נכון שיש עוד מדיומים כמו קבוצות בפייסבוק, בלוגים ועוד אבל לדעתי הם לא מגיעים לרמה של הפורמים כאן, הם מנוהלים בצורה הרבה הרבה פחות מקצועית, מונעים מאינטרסים כלכליים, הרבה יותר בוטים ואין שם בכלל זכויות לגולשים.
בקיצור מציע להסתכל על חצי הכוס המלאה, הפורומים בלמטייל רחוקים מלהיות מושלמים, יש באגים טכניים, יש תקשורת לקויה לפעמים עם מנהלי הפורום וכו’ אבל עדיין זו פלטפורמה נפלאה לטיולים.
לגבי “הותיקים” אני לא אוהב את ההתנשאות וגישת ה”מועדון חברים” הזה עם הזכויות העודפות.
אין כאן שום זכויות עודפות והפורום לא שייך לכם!.
נכון שחלק מכם, ואני מדגיש חלק, כי יש גם אנשים פה שכותבים אלפי הודעות ולא שיתפו עוד במידע רלבנטי אחד בימיהם אלא רק מתערבים בכל דיון וחפירה (וזו זכותם המלאה כמובן), חלק מכם כותבים בלוגים, וסיפורי טיול וטיפים טובים ועל כך מגיעה לכם הערכה מכולנו. אבל זה לא אומר שאתם בעלי הפורום או שמגיע לכם משהו.
כנראה שאתם כותבים את מה שאתם כותבים ממטרות רבות נוספות (כולל גם אני כמובן)
1כדי להפגין ידע
2 כדי לשחזר את הנאת הטיול
3כדי להשוויץ בטיול
4כדי לתקשר עם חברים מהפורום
5כי יש לכם זמן פנוי וזה תחביב שלכם
וגם כדי לעזור לאחרים. אבל ברור שזו לא המטרה היחידה. ברור שיש לכולנו ערך ממשי גדול ונוסף מעבר לעזור לזולת בכך שאנו כותבים ומשתתפים כאן ולא צריך להציג זאת כביכול יש כאן רק נתינה. יש כאן נתינה וקבלה. הרי אף אחד לא חייב לכתוב נכון?
כשכתבתי כאן סיפורי טיול ותגובות כתבתי מכל הסיבות המנויות לעיל ולא כדי לקבל נקודות או זיכויים. כתבתי כי הרגשתי צורך והיה כיף לי ולכן אני משתתף כאן.
הפורום חי, פועם ומלא בידע ואנשים חדשים. נכון יש תמיד כאלה ששואלים שאלות כלליות ורוצים שיתכננו להם את כל הטיול. אז מה? אנחנו מנסים לחנך את כל העולם?. זה אף פעם לא יעבוד.
יש כאן לא מעט משתתפים קבועים שכיף לקרוא אותם והמון סיפורים מלאי אינפורמציה, עם המון חדוות כתיבה ולפעמים גם כישרון כתיבה אמיתי וסיפורים אנושיים.
לסיכום דעתי – בוא נשמר את מה שיש, נודה על מה שיש כאן ולא נעסוק כל הזמן בביקורות, “ברוגזים” עם האתר (ראה מקרה שמוליק) והעלאת קיטור.
בסך הכל לדעתי המצב כאן מצויין
-