דצמבר באלפים הבוואריים
-
שלום לכולם/ן
מתכנן טיול בשבוע השני של דצמבר שישלב שווקי כריסמס/טבע/טירות/סקי הכל בהתאם למצב מזג האוויר ואתר הסקי.
התכנון 2.5 ימים במינכן ואחכ לינה בגרמיש פטרכיחן. ל 5 ימים
מגרמיש אפשר לטייל(שוב הכל בכפוף למצב מז"א וכבישים):
פרטנאךקלאם
במיטונוולד והקניון לידה לאוטשקלאם
צוגשפיץ אולי קצת סקי
EIBSEE
טירות לודוויג
מה דעתכם זה תכנון סביר? מישהו עשה טיול דומה?
אני פחות מנוסה בטיולים בחורף
במקור חשבתי על בזל ומשם לאלזס בכריסמס אבל אין טיסות ישירות לבזל בחורף
תודה
-
ממש אקשן פה

-
אמת, יש כאן ארבעה ורבע אנשים וכנראה כולם כמוני לא עשו את הטיול הזה אז לא יודעים להמליץ. הטיול הדומה ביותר שניסיתי היה מוינה מערבה לכיוון זלצבורגרלאנד וטירול. היה קצת מאתגר למצוא רכב 4x4 (כמובן עם צמיגי חורף), אבל מצאתי בסוכנותשעושה שאטלים משדה התעופה (וינה). הטיול שלי היה בסביבות שבועיים ומאוד נהניתי, היה מוצלח. זה הקרוב ביותר שאני יכול לספר לך
-
הי
ברוב המקומות שציינת הייתי ונהניתי מאד, אבל, זה היה בקיץ.. אין לי מושג איך זה בחורף וכנראה שרוב האנשים שעוד מציצים כאן גם לא היו..
-
נכון, כנראה שכרגע יש לך חוו''ד של אחד, אני.
-
@צחצח-המטייל מצטרפת לעונים כדי לשבור את אוירת הקיץ (חורף) של אביה
מעבר לעובדה שבאמת נותרנו כאן חבורה מצומצמת, אישית לא נתקלתי עדיין בשילוב של שני סוגי טיולי החורף הכי נפוצים - טיול שווקי חג המולד וטיול סקי עם טיולי טבע בחורף.
בכלל, טיולי טבע הכוללים נהיגה באיזורים שהם בהכרח גם הרריים וגבוהים (סקי) פחות מתאימים בדצמבר.
לכן בתחושה שלי הכי נכון להתמקד בחופשת סקי + שווקי חג המולד בעיר אחת דוברת גרמנית (אלה מצטיינים בשווקי חג המולד) - כלומר הרעיון שלך לשלב את מינכן ואת סקי בטירול עונה על הצורך הכי טוב.
את הקניונים ("קלאמים"), טירות ושאר אטרקציות תשאירו לקיץ, גם אם תצליחו איכשהו לצלוח את הכבישים בחורף הרבה פחות תהנו מהם בעונה הזאת.
-
השנקל שלי, שתי הערות: 1. במינכן הייתי, אבל בשאר המקומות שציינת לא. באופן כללי במועדים שציינת זה סבבה לנסוע אבל צריך לקחת בחשבון ששעות אור היום קצרות ולגבי הקור אני מבין שזה משהו שלא מפריע לך. לגבי "טבע", למה הכוונה? אם התכנון הוא לעשות הייקינג בכל מיני מקומות כמו קניונים או הרים, אז זו ממש לא העונה. סקי זה משהו אחר. אגב, אין כמו שווקי הכריסמס של הגרמנים. 2. עד לפני כמה שנים הפורום הזה ידע זמנים יפים והיו הרבה בו יותר חברים. כיום אתה יכול לשאוב מידע מאתרי/תוכנות AI , להצטרף לקבוצות פייסבוק ייעודיות ( תחפש "גרמניה למטיילים" וכו' ) ולקבל משם אינפורמציה, או לעשות חיפושים דרך גוגל ולמצוא חומר באנגלית.
-
טוב תודה רבה לכל המגיבים נתתם לי עצות טובות כמיטב יכולתכם