האם הפורום הגיע לרווייה...או שמא.....
-
ראשית תודה על התגובה המלומדת.…
כל הנקודות שהועלו בכתבת הכותרת,הן נקודת השקפתי האישית בלבד,שנועדה לנער את חברי הפורום והמינהלת על כשליי ניהול ותיפעול המערכת כולה,בלא חלילה לפגןע או להוריד מכבודו של שום חבר פורום.
ואם כתבה מסוג זה,אינה ממלאת את יעודה,כנראה נכשלתי בנסיוני הלז.
וכך תמשיך שיגרת הפורום,כהתנהלותה הקלוקלת,מזה זמן מה,במגוון התחומים.
אם מצאת מצידי...הפרדה בין החברים,
או שלא הובנתי נכון,או הניסוח לא היה נהיר דיו.
מקווה לפתרון הבעיות בכללותן,לתיפקוד יעיל וממצה,כולל הפתרונות הטכניים,
שבלעדיהם קשה להתנהל כראוי.
בברכת שבוע טוב ומבורך חיים.
נ.ב.
לכל סעיפי כתבת הכותרת,יש אסמכתאות כתובות מהפורום,או מהדואר האישי.
-
חיים, אני מניחה שאתה יודע שאני שותפה מלאה לתסכול בעניין ההתנהלות של ההנהלה, ובייחוד בנושא הבעיות הטכניות. כאן אני אחזור על דעתי: אני חושבת שההנהלה לקחה החלטה לא להשקיע השקעה כספית בפורומים, וכך היא נותנת להם לגווע לאיטם, ומקווה להפיק את המקסימום מהם במינימום השקעה עד שיגוועו.
לגבי עניין אחר שהעלית, אני חושבת שאני מבקרת כאן לא מעט, ולכן אני קצת המומה מהתיאור של “שומרי סף”, “אבירי ידע”, “מגיבים ברוטלים”. החוויה שלי שונה לגמרי. הפורומים של למטייל הם מהנעימים שיצא לי להכיר, והשיח השליט בעיני הוא בונה ומקבל. אני זכיתי לתגובות ברוטליות מיוזר אחד ויחיד, ואכן נדהמתי, אבל בחרתי להתעלם מרעש הרקע ולהמשיך הלאה, כי אותו יוזר הוא טיפה בים. מאוד מצער אם יש אנשים שמרגישים מאויימים. אולי תשלח שרשור לדוגמא, שמדגים למה הכוונה.
-
אפשר להשחיל הערה...?אני חושב שהפורום הזה מנוהל ומתנהל בסדר גמור, בשבילי המקום הזה נעים וגם
רציני ומועיל.
-
פסגות היקרה.…
תודה על תגובתך והחצויה.…
לגבי חלקה השני של תגובתך,ראי את המענה..בסוף תגובה מס' 21.…
ולא אפתח מחדש רקע או סיבה
להתנצחות מחודשת.
ואם תתעקשי על כך....אשלח לך את הכתבות באישי,כי כל המעורבים בנושא,
יודעים ומבינים כולל אותי....שלא תהייה תכלית,לפתיחת התנצחות מחודשת…
זה לא הזמן והמקום,כאשר כולנו משוועים לישועה.…שמי יודע אם תגיעה.
שבוע טוב חיים.
-
אתה מתכוון לשרשור בנושא השאלה אם כן או לא לפרסם בפורום כתבות שלא אתה כתבת? אם כן אז חשבתי שהיה ויכוח נקודתי על נושא נקודתי ונגמר.
-
תודה על העלאת הנושאים-
מספר נקודות להתייחסות.
הכשלים הטכניים ידועים- מוזכרים כל שני וחמישי,ובנתיים ללא פתרון.
מחיקת המאמר על פריז נעשתה על ידי, כפי שידוע לך, והובהר לך שוב, על פי מדיניות אתר למטייל על כתבות פרסומיות. רוב הכתבות, הפוסטים,הבלוגים שאתה מעלה נשארים לטובת הציבור. באחת הפעמים נמחקה כתבה פרסומית לגבי פריז כאשר היא הייתה כתבה שווקית .
לא מעט גולשים מפנים לא פעם את תשומת הלב, לכתבות פרסומיות- ובהתאם,רובן נמחקות.
גם הערות פוגעניות או אפילו סמי פוגעניות כלפי גולש זה ואחר נמחקות,או כלל ההודעה (באם הדברים מגיעים לידיעתי).
יחד עם זאת קיימת חירות הביטוי וחלק מהגולשים יותר משוחררי לשון מאחרים-אפשר גם לספור עד 10 גם לפני כתיבת תגובה וגם...לפני שנפגעים ממן דהו.
אבל החשוב מכל-
הפורום הוא תמצית אנשיו, אם האוירה אינה טובה, רק כותביו וחבריו הקבועים (בעיקר) יוכלו לשנות את התחושות. אתר למטייל מספק את הפלטפורמה- אבל את התכנים והאווירה קובעים הגולשים (ומכאן גם יש שונות בין פורומים ,בכלל, בגלל גילאי גולשים, ואיפיונים אחרים).
ועונת החורף (גם אם הוא מבושש להגיע) תמיד הייתה “עונת המלפפונים” עם דלילות גלישה ונושאים.

-
שוקי בתגובתך הטריה בשרשור עולה שגם אתה לא נהנית במשך תקופה ארוכה מכניסה יעילה לפורום אם רק עכשיו אתה מכריז שהבעיה נפתרה. הלוואי ובעיה זו נפתרה אצל כולם.
-
יונית – בחרת להגיע בדיוק ביום הזה בשנה שאפשר לראות את פוג’י והוא אינו מוקף עננים ?

ואיזה שלכת נהדרת.. מחכים לעוד תמונוצת
-
יונית, את ביפן או חזרת משם? איזה צילומים מדהימים.
-
יונית, את ביפן או חזרת משם? איזה צילומים מדהימים.
-
ח.ג,
הבעיה שהיתה (ונפתרה בימים האחרונים) זניחה בהשוואה לתמונה הכללית החיובית.
-
שלום חברים. אין לי וותק כמו לחלק ניכר מהכותבים ואומר רק זאת: אני מסכים שבסה”כ הפורום הוא בשבילנו.
לא מצפה מ”ההנהלה” לתת או לצ’פר במשהו.
על עצמי אעיד כי את כל הטיולים האחרונים שלי הרכבתי כמעט באופן בלעדי מהמלצות חברי הפורום והבלוגים ומצאתי אותם פשוט מצויינים.
לדעתי כך צריך להתייחס לאתר: פלטפורמה בשבילנו ולהנאתנו. כל השאר – בונוס!
-
david חברים שאתה רואה ליד כינוי שלהם מספר גבוה של תגובות אלה חברים ותיקים ופעילים בפורום אחרת לא היו מגיעים למספרים אלה. כנראה שהם לא מגיבים כשאין להם פנאי, תשובה או יודעים שאילו השואל היה מתאמץ ומחפש קצת היה מוצא את התשובה בעצמו.
רובנו לא מחכים שיודו לנו אבל תודה זו מילת נימוס בסיסי ולכן נוצר הכפתור הזה לאחר דיונים שהתרחשו לפני מספר שנים. כאות שהשואל קיבל, קרא את התגובה. זה לא נעים להרגיש שהקדשת זמן לתשובה ואין התייחסות . לך אכפת מהשואל והוא מצפצף עליך. תשובות הן לא מובן אליו.
בהנהלת יונית התקבלה כאן החלטה שבשרשור שבו השואל נעלם, לא הגיב בדרך זו או אחרת מפסיקים להוסיף תגובות כעבור מספר ימים.
בתחילת הדף של הפורום יש 3 הודעות מערכת שמפנות למשתתפים/שואלים ועונים.
אחוז השואלים החדשים שמדלג עליהם גדל ומי שרוצה לעזור נאלץ לשאוב מידע עזר מהשואל. קשה לענות ללא מידע זה. יתרה מכך מופיעות בקשות למסלול מוכן. לא לזה מיועד הפורום.
לבעיה זו חיים התייחס בין היתר בהודעתו הראשונה.
-
מישהו מוכן לבאר לי את המטרה של המבול הזה?
אורי
-
לא עונים על שאלה X כי...הוותק של השואל לא מעניין בכלל כשמסתכלים על השאלה ומחליטים אם לענות – מה אכפת לי אם זה גולש ותיק או לא? גם ככה הרבה פעמים אני לא ממש אסתכל על השם.
לא עונים כי:
- לא הייתי במקום ו/או אין לי שום ידע לתרום.
- השאלה כללית מדי – “רוצה לנסוע לשבוע, מחפש המלצות”: באיזו עונה? מה התקציב? מה מעניין אתכם בכלל? בלי הסבר, זה די מיותר לטעמי לזרוק שמות. או “מחפש טיפים לאיטליה” – מה אנחנו אמורים לענות? “פיצה זה טעים”?
- כי נמאס. זה אולי לא מנומס לומר, אבל מי שעונה פה שנים לפעמים נמאס לו לענות על אותה שאלה שוב ושוב ושוב. הרי מי שעונה עושה זאת לא למען תשורה/כסף אלא כי בא לו, לפעמים נמאס לענות על שאלות, לפעמים יש תקופות שזה פחות מעניין אותך להיכנס לפורומים. לגיטימי.
- כי גם השואל יכול לחפש בגוגל בדיוק כמוני: “מה הפרש השעות עם ספרד? מה מזג האוויר מחר בלונדון? מה הכתובת של פריימרק בהמרסמית’?”.
- כי לפעמים הבקשות נסחפות משהו, וזה בהמעטה: “רוצה מסלול לשבועיים, כולל מקומות לינה, איפה להשכיר רכב, מסעדות מומלצות ורשימת חיי לילה מפורטת”. וזה עוד רק פורום אירופה, שבו אנשים נוסעים למדינה אחת קצרות בדרך כלל, יש שאלות כאלו גם לטיולים של חצי שנה ברחבי דרום אמריקה!
- כי עסוקים. כמו שאמרתי, אנשים עונים מטוב לבם. זה לא התפקיד שלהם. לפעמים יש רק כמה דקות ביום עמוס להציץ/הווייפיי במלון בחו”ל על הפנים, ויש שאלות שמחייבות יותר זמן ממה שיש לך באותו רגע, אז לא מסתדר.
גם לי יש תקופות שלא נכנסתי לפורומים לפעמים לפרק זמן ארוך של חודשים או שנה מכל מיני סיבות. וכבר יצא לי לראות בעבר פוסטים כאלו של “הפורום נרדם/הגיע לרוויה/הגיע לקצו”. אבל בינתיים זה ממשיך, וימשיך גם בלעדיי או בלעדי ותיקים אחרים שמתעייפים, וזה בסדר. במקרים של חלק מהפורומים פה, זה גם מבורך שיהיו עונים חדשים, כי לפעמים כשעברו יותר מדי שנים מהטיול שלך המידע כבר לא עדכני ונוטה להטעות, מבלי שאתה מודע לזה (יש מדינות שבהן בנושאים מסוימים זה הרבה יותר מהותי).
-
אורי ר.
מידי פעם עולות תהיות, במיוחד לחברים ותיקים והם מוצאים לנכון לשתף חברים.
במקרה חיים העלה כאן היבטים שונים.
בפאן האישי הוא נפגע מהסרת הודעה שלדברי יונית הכילה פרסומת ולא הצליח לכתוב כתבה. זה קרה לא רק לו . אני לא יודעת האם בעיה זו שיכת לאתר או למירשתת.
ככל הנראה גם חווה תגובות לא הולמות. לצערי יש כאלה ותלוי במידת הרגישות האישית איך עוברים הלאה.
ומעבר לפאן האישי
יש שואלים חדשים שלא שואלים כמו שצריך. למה?
בזמן האחרון יש שאלות שלא זוכות למענה, למה.
יש תקלות בכתיבת הודעות-תוכל לראות כאן שהודעה של חיים והודעה שלי מופיעות פעמיים, איך זה קורה או למה?
במשך חודשים היתה בעיה בכותרות של הודעות בשרשורים.
לחלק מהחברים יש עדיין בעיה של התנתקות מהפורום. בעבר לא היית צריך להרשם כל פעם מחדש במיוחד לא אם השתמשת באותו אמצעי.
עד לפני כשנה וחצי הנהלת הפורום ידע לצ'פר חברים שהשקיעו לא מעט מזמנם בעריכת בלוגים או כתיבת טיפים. נדמה לי שרוב החברים יעידו בכנות, שזה לא היה הגורם לכתיבה אבל חד משמעית היה נעים להרגיש שמעריכים את ההשקעה, ולא רק הקוראים. נדמה לי שבאותה מידה יעידו רוב החברים שהם מופתעים לא מהפסקת התיגמול אלא מהדרך שבה זה נעשה.
ואחרון לא חביב זה הפרסומות שהתרבו. אני הפסקתי להכנס לבלוגים בגלל המכה הזו. איני יודעת מה המצב כיום אבל לפחות פעמיים בהיתי במסך עד שהפרסומת תעלם כי לא היתה אפשרות דלג.
מה המטרה? לדעתי, למצוא דרך חדשה לגרום לשואלים לשאול נכון והייתי מעיזה לומר שגם לרמוז להם שמצפים מהם שיעזרו לאחרים כמו שעזרו להם. כי באמת שלחלקינו הנסיון כבר "עתיק יומין" אם לא יצוצו משתתפים פעילים חדשים הפורום יאבד את חיוניותו.
אישית אני מנסה להיות אופטימית, "פריירים" מתחלפים אלא שקרה משהו בחברה הישראלית והאגואיזם גובר על אהבת הזולת
לפתור את התקלות.
ואולי יש עדיין הזדמנות להתנצל.
-
חיים היקר
- גם לי פסלו פה ושם פוסטים מסיבה כזו או אחרת. לא לקחתי את זה קשה. המשכתי הלאה.
- גם אותי תקפו פה ושם בפורום. לא מתרגש. בחברה הישראלית יש כל מיני סוגים של אנשים. המשכתי הלאה.
- למרות הקשיים הטכניים – הפורום כאן עדיף אלף מונים על קבוצות הפייסבוק. ראשית, הרבה מהקבוצות מנוהלות על ידי בעלי אינטרסים אישיים וכך קשה מאוד לקבל שם המלצות אמיתיות. הרבה מהדיונים בקבוצות האלה שטחיים, המון אנשים מייעצים עצות שלא מגיעות מידע או ניסיון. ואם מדברים על תרבות דיון – הדיונים כאן הם ברמה הרבה יותר גבוהה.
- כותבים באים וכותבים הולכים. אני הצטרפתי לפורום לפני כ5 שנים, ובמהלך הזמן ראיתי עוד ועוד כאלה שמצטרפים וגם כאלה שפורשים. זה נכון בכל פורום שעוסק בתחביב או בעיסוק של שעות הפנאי – זו תחלופה טבעית.
- אם מישהו מעלה שאלה כמו “מהר: תגידו לי מה האטרקציות שיש בלונדון”, למה שמישהו יטרח לענות?
שורה תחתונה: בסה”כ מדובר כאן בפורום לטיולים. צריך לקחת הכל בפרופורציות.
-
אורי ערב טוב.
ותודה לחברי הפורום הנכבדים על תגובותיהם המלומדות...גברת ח.ג.,מר
Keves,ומר עמיחי 13.וכן לכל משתתפי הדיו שבשירשור הנוכחי.
להשלמת התגובות של חברי הפורום הנכבדים גברת,ח.ג. ומר keves, ומר עמיחי 13,מציע לקרוא את סעיפים ו ז בכתבת הפתיחה,ואת תגובה מס' 8.
בתקווה לעתיד יפה וזורם יותר בפורום.
עלה והצלח...שבוע טוב ומבורך חיים.
-
keves160 ועמיחי13 – כל מילה.
וכמו שיונית כתבה – אתר למטייל מספק את הפלטפורמה. התוכן ואופיו על ידי המשתתפים בפורום. רוצה להדגיש כי הפורום הוא לא של אף אחד, או לחילופין – הוא של כולם באותה מידה, כולל מי שנכנס לפורום בפעם הראשונה, ואולי לא מכיר את ה”כללים” המועדפים על ותיקי הפורום. המקלדת והמסך סובלים הכל, ועדיין אני חושב שתרבות השיח הוירטואלי כאן גבוהה יחסית. יש יוצאים מן הכלל, ויש “אמיצים” ששולחים נאצות בפרטי, לא חייבים להתייחס. כאמור, כדאי לדעתי לקחת דברים בפרופורציות. אני, למשל, משתמש בפורום כדי לקבל מידע, ומשתדל גם לתרום כשיש לי מה. לפעמים אני מקבל תשובות לשאלות, לפעמים לא. לפעמים יש לי מה לתרום לאחר, לפעמים לא.
-
רוצה לתת את נקודת המבט שלי
אני גולש בפורומים כאן לא מעט שנים בעיקר באירופה ומשפחות אבל מידי פעם כשיש לי טיול רלבנטי גם בצפון אמריקה, מרכז אמריקה, ועוד.
חשוב לי לציין כי רמת הדיון והשיח וגם רמת האנשים בפורומים אלה מאד גבוהה בעיני, יש כאן המון חלוקת ידע, רצון לעזור ושיח אינטילגנטי ומפרה. פלטפורמת הפורומים של למטייל שומרת על הרלבנטיות שלה ועל ייחודה גם בעולם האינטרנט המתפתח ובוודאי שהיא לא הגיעה לרוויה.
מישהו כאן היגיע לרוויה מטיולים בחו”ל???

נכון שיש עוד מדיומים כמו קבוצות בפייסבוק, בלוגים ועוד אבל לדעתי הם לא מגיעים לרמה של הפורמים כאן, הם מנוהלים בצורה הרבה הרבה פחות מקצועית, מונעים מאינטרסים כלכליים, הרבה יותר בוטים ואין שם בכלל זכויות לגולשים.
בקיצור מציע להסתכל על חצי הכוס המלאה, הפורומים בלמטייל רחוקים מלהיות מושלמים, יש באגים טכניים, יש תקשורת לקויה לפעמים עם מנהלי הפורום וכו’ אבל עדיין זו פלטפורמה נפלאה לטיולים.
לגבי “הותיקים” אני לא אוהב את ההתנשאות וגישת ה”מועדון חברים” הזה עם הזכויות העודפות.
אין כאן שום זכויות עודפות והפורום לא שייך לכם!.
נכון שחלק מכם, ואני מדגיש חלק, כי יש גם אנשים פה שכותבים אלפי הודעות ולא שיתפו עוד במידע רלבנטי אחד בימיהם אלא רק מתערבים בכל דיון וחפירה (וזו זכותם המלאה כמובן), חלק מכם כותבים בלוגים, וסיפורי טיול וטיפים טובים ועל כך מגיעה לכם הערכה מכולנו. אבל זה לא אומר שאתם בעלי הפורום או שמגיע לכם משהו.
כנראה שאתם כותבים את מה שאתם כותבים ממטרות רבות נוספות (כולל גם אני כמובן)
1כדי להפגין ידע
2 כדי לשחזר את הנאת הטיול
3כדי להשוויץ בטיול
4כדי לתקשר עם חברים מהפורום
5כי יש לכם זמן פנוי וזה תחביב שלכם
וגם כדי לעזור לאחרים. אבל ברור שזו לא המטרה היחידה. ברור שיש לכולנו ערך ממשי גדול ונוסף מעבר לעזור לזולת בכך שאנו כותבים ומשתתפים כאן ולא צריך להציג זאת כביכול יש כאן רק נתינה. יש כאן נתינה וקבלה. הרי אף אחד לא חייב לכתוב נכון?
כשכתבתי כאן סיפורי טיול ותגובות כתבתי מכל הסיבות המנויות לעיל ולא כדי לקבל נקודות או זיכויים. כתבתי כי הרגשתי צורך והיה כיף לי ולכן אני משתתף כאן.
הפורום חי, פועם ומלא בידע ואנשים חדשים. נכון יש תמיד כאלה ששואלים שאלות כלליות ורוצים שיתכננו להם את כל הטיול. אז מה? אנחנו מנסים לחנך את כל העולם?. זה אף פעם לא יעבוד.
יש כאן לא מעט משתתפים קבועים שכיף לקרוא אותם והמון סיפורים מלאי אינפורמציה, עם המון חדוות כתיבה ולפעמים גם כישרון כתיבה אמיתי וסיפורים אנושיים.
לסיכום דעתי – בוא נשמר את מה שיש, נודה על מה שיש כאן ולא נעסוק כל הזמן בביקורות, “ברוגזים” עם האתר (ראה מקרה שמוליק) והעלאת קיטור.
בסך הכל לדעתי המצב כאן מצויין