מזומן ללונדון לשבוע
-
שלום לכולם.קראתי שהיום כמעט לא משתמשים במזומן בלונדון.אני נוסעת לשבוע ורוצה לדעת איפה עדיין יש צורך במזומן.מה קורה בשווקים?האם לקחת 300 פאונד לשניים לשבוע זה מספיק או מיותר?תודה מראש למשיבים
-
לי טרם יצא שלא החזרתי כסף מזומן לארץ. עלויות ההמרה על סכומים כאלו יגיעו לעשרות בודדות של שקלים. לטעמי, זה אינו סכום שבכלל מהווה שיקול כלשהוא
-
זה מיותר. כמעט כל מקום מקבל אשראי, נניח, מעל 95% מהמקומות מקבלים אשראי. יותר ויותר מקומות מקבלים רק אשראי. גם בשווקים כמעט כמעט כולם מקבלים אשראי. אם יש דוכן אחד שלא - מבחינתי אין בעיה, אני אקנה מדוכן אחר. אם את לא מסוגלת לשאת את המחשבה של לא לקחת מזומן בכלל, אז עד 50£ זה די והותר, רצוי בשטרות של פחות מ-20, אבל תכלס, לא צריך מזומן בכלל. אפילו אמני רחוב כבר מקבלים תשלום באשראי.
-
נהגי מוניות בלונדון אמנם מחוייבים לקבל כרטיסי אשראי, אבל בספטמבר האחרון כל נהגי המוניות (שחורות רשמיות) העדיפו מזומן. אחד אמר כבר בתחילת הנסיעה שמכשיר סליקת האשראי שלו "מקולקל", והשני פשוט שם שלט בתוך המונית שהוא מעדיף מזומן. אם אתם מתכוונים לנסוע רק בתחבורה ציבורית / אובר / Lyft וכו, אז באמת שאין צורך במזומן.
-
אנחנו זוג + ילד נוסעים לחמישה ימים באפריל ואני לקוח 1000 פאונד במזומן להוצאות שוטפות ( 200 ליום) זה אמור להספיק לשוטף ( כלכלה ותחבורה וכד') , מעבר לזה כל השאר בכרטיסי אשראי ( מלון, אטרקציות, קניות וכד).
-
מוניות שחורות הן באמת מאלה שיחסית לאחרים, יש בהן יותר שימוש במזומן. בפעמים שיוצא לי לנסוע איתן (לרוב יהיה מתחנת רכבת בשעות הלילה) אני שואלת מראש אם מקבלים אשראי. לא? הבא בתור. בד״כ אני משתדלת להזמין מראש מחברה של minicabs, שלנסיעות ארוכות הן גם זולות יותר. כשמדובר בנסיעה של כמה דקות כך שבכל מקרה משלמים את מחיר המינימום זה לא ממש משנה, לפעמים מונית שחורה תהיה זולה יותר. בכל מקרה לא הייתי לוקחת יותר מ-50£ במזומן, ואם ממש ממש חייבים אז הייתי מוציאה עוד בכספומט בעיר, אחרי כמה ימים שאני כבר רואה מה ההוצאות האמיתיות שלי. הרבה מאוד עסקים הם card only וזו טעות לכוון להסתמך על מזומן.
-
אין מזומן בלונדון
-
בני חזר מטיול בלונדון לפני שבוע והחזיר הביתה את כל המזומן שלקח איתו. לא יכל להשתמש בו - רק באשראי.
רבקה
-
הינו כמה ימים בלונדון בדצמבר, החזרנו את כל המזומן. לא יצא לנו לנסוע במוניות, בכל מקום תשלום רק באשראי.
-
מה אני יעשה עם 1000 פאונד שרכשתי כבר ?
לפחות אוציא אותם על טיפים. חחחח
-
משה, פשוט תנסה לחסל את המזומן איך שאתה מגיע עד שנשארים לך כ-50-100 פאונד. אני הייתי צריך להחליף 400 פאונד שהיו לי מ-2007 בפאונדים חדשים ב-Bank of England וחיסלתי אותם בלי בעייה. במסעדות (לא מזללות מהירות ובתי קפה) בד"כ מקבלים מזומן. פשוט לשאול בנימוס אם מקבלים CASH.
-
גם טיפים משולמים באשראי. הרוב המכריע של המסעדות מוסיפות לחשבון ״שירות״ כתשלום אופציונלי ומשלמים את זה כחלק מהחשבון הכולל. מקום שהוא Card only לא יקבל תשלום במזומן, ולהערכתי גם לא יראה בעין יפה את ההזמנה להעלים מס. אם זה מאוד חשוב, אפשר וכדאי לברר מראש עם מקומות האם הם מקבלים מזומן. בגלל שתשלום במזומן הופך להיות יותר ויותר נדיר, מקומות לא מחזיקים הרבה עודף ויתכן שלא יקבלו שטרות גדולים.
-
וגם ברוב חנויות הבגדים (מנגו, זארה וכו) מקבלים מזומן בלי בעייה.
-
זאת בשורה משמחת , לפחות נוכל לבצע קניות במזומן בחנויות הבגדים
-
השטרות שלי חדשים עם ריח של הארמון בקינגהאם ...חחחח
-
אני הזמנתי הסעה פרטית מהיתרו למלון ובחזרה ברכב יוקרה עם נהג ופינוקים , אני מניח שהנהג ישמח לקבל 200 פאונד טיפ במזומן.
בלי קשר ששילמתי באתר באשראי .
-
אתה מניח אבל אתה לא בהכרח צודק. אני בטוחה שאם מאוד תרצה אתה תצליח למצוא איפה להוציא מזומן. רק תיקח בחשבון שיש הקשרים גם תרבותיים וגם חוקיים שאתה לא מכיר. כיום, אנשים רגילים ונורמטיביים (הכוונה כאלה שלא מעוניינים בהעלמת מסים או בהלבנת הון) כמעט ולא מתנהלים במזומן. זה גורם ליותר ויותר עסקים לוותר על כל השיטה הזו, מה שרק מפחית עוד יותר את הצורך במזומן.
אבל מאחר שאנחנו לא דנים פה באיפה אתה תבזבז כספים אלא בשאלה של גולשת אחרת האם לקחת כסף מזומן וכמה, אני לא רואה עניין בלהתווכח איתך על האם נהג לימוזינה יסכים לקבל טיפ במזומן או לא.
-
לא מתווכח, אבל ממתי תשלום מזומן הפך להיות לא חוקי ? האם אנשים נורמטיביים ורגילים לא מתנהלים במזומן בגלל שהם לא מעוניינים בהעלמת מס או הלבנת הון ? מה זה הופך אותי ? לעבריין ?
האם חוק העונשין / חוקי המס הבריטי מציין זאת במפורש ? כי אם כן זה נושא חשוב שמחויב להתפרסם ברשומות לידיעת כל אלו המיועדים לעבור ולדרוך על אדמת בריטניה.
היו שמועות שהולכים להחליף את הכסף הבריטי עם התמונה של המלכה לתמונה של המלך, איך זה מסתדר עם הטענה ?
בכלל לשלם במזומן על בקבוק מים 5 שקלים זה נקרא העלמת מס בבריטניה ?
השאלה בהחלט מתחברת לשאלתה של השואלת היות והיא שואלת " רוצה לדעת איפה ועדיין יש צורך במזומן " ו " האם לקחת 300 פאונד לשניים לשבוע זה מספיק או מיותר " ולא האם מותר או אסור להשתמש במזומן בלונדון ?
ולפי תשובות של גולשים אחרים ברור כי התשובה אינה חלוטה משפטית וחוקית אלה פתוחה להחלטת האדם הנורמטיבי התרבותי והחוקי.
אבל בשביל להיטות שקט שלא יעצרו אותי בלונדון על העלמת מס ( פאדיחה ענקית בשבילי ) אני אבדוק את הנושא ממקורות שלנו בלונדון ישירות, תשובתם היא מוסמכת בהחלט, כי זה מעניין אותי אישית ולאחר שאקבל תשובה שכזו אחזיר תשובה כתובה פה בפורום .
-
לא אמרתי שתשלום במזומן הוא עבירת מס. אמרתי שאנשים רגילים כמעט ולא משתמשים במזומן, ולכן כשמישהו בא ושופך על אנשים ערמת שטרות זה לא נראה כל כך טוב. הוא לא יעצר ולא יקנס על זה, זו פשוט לא התנהגות של בן אדם רגיל שמשלם על שירות או מוצר. מאחר שאנשים פחות ופחות משתמשים במזומן, זה מניע מעגל לפיו גם עסקים פחות ופחות מקבלים מזומן, מה ששוב, בתורו, גורם לאנשים עוד פחות להשתמש במזומן. בד״כ כשמקומות מקבלים רק אשראי הם מצהירים על זה מראש. אם לא בטוחים, אפשר וכדאי לשאול אותם לפני שמעמיסים עגלה או מזמינים אוכל. מקום שלא ערוך לתשלומים במזומן לא יסכים לקבל תשלום במזומן רק כי הוא מתרשם מסטיפה של שטרות או מבקשות מנומסות של לקוח. אין להם נהלים וציוד לזה, וגם זה מאוד לא תואם את המנטליות הבריטית, שבה נוהל הוא נוהל ולא פותחים במשא ומתן על מה שלא באנלנו בטוב.
-
כל עוד שואלים בנימוס ובנועם את המלצר/ית במסעדה או את הקופאי/ת בחנות אם אפשר לשלם במזומן, אני לא רואה כאן בעייה תרבותית. ואם הוא מתכוון לנסוע הרבה במוניות שחורות, אז אפילו לא צריך לשאול, הנהג יצהל בשמחה (גם אם זה יקרה באיפוק בריטי).
בכל מקרה, המצב כרגע הוא שמשה "נתקע" עם מזומנים ואני מניח שהוא יישם את הלקח בטיול הבא. כרגע הוא צריך לחסל אותם, ורק ציינתי שברמת התקציב שלו לטיול ממש לא צריכה להיות בעייה עם זה.