יונית, אני מבקשת להודות לך על אורך הרוח ועל כל ההשקעה. אני יכולה רק לדמיין את התסכול שבלעבור על הפורום 3 פעמים ביום ולהתחיל למחוק עשרות הודעות כל פעם. אני לא יודעת אם זה יותר גנון, יותר חטיבת ביניים או יותר מ״כית טירונים. פשוט בלתי נסבל. תודה על ההשקעה ועל הנסיונות לבלום את השטף פעם אחרי פעם.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שקד
-
RE: שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכיםפורסם בפורום אירופה
-
עוד קצת חופים בריטייםפורסם בפורום אירופה
בעקבות הפוסט הנפלא של @.IO החלטתי גם לשתף כמה תמונות מהחופים היפים של בריטניה. כולן צולמו השבוע (אמצע מאי 2022) במסגרת טיול עבודה לחצי האי גאוור (Gower) שבדרום וויילס. חצי האי גאוור נמצא מדרום מערב לעיר סוואנזי, והנופים שלו די מזכירים את אלו של צפון דבון וצפון קורנוול, שנמצאים לא מאוד רחוק מדי. ההבדלים העיקריים הם שכל השלטים כתובים גם בוולשית ושדגלי הדרקון האדום תלויים בכל מקום. רק אל תגידו שזה נמצא באנגליה.
אנחנו ישנו בפרבר יוקרתי של סוונזי שנקרא The Mumbles, ממש דקות הליכה ממפרץ Rotherslade:

אחד הדברים הכי מרשימים באזור הזה זה הפערים העצומים בין הגאות ובין השפל. אותו מפרץ, פער של 3 שעות בין שתי התמונות:

באחד הימים טיילנו למפרץ בקצה המערבי של חצי האי, Rhossilli. היה יום קריר ומעונן, אבל בעיני זה לא פגע בהנאה מהמקום, אלא להפך. רק הפך הכל ליותר יפה ומיוחד. היינו במקום קרוב לשיא השפל.

בזמן השפל אפשר לראות המון בעלי חיים ימיים או שאריות שלהם. ראינו קונכיות וצדפים מהמון מינים שונים, כולל כאלה שמתחילים להתאבן על סלעים הודות למלח ולחול. ביום אחר אפילו ראינו כלב ים במים.

אני הסתפקתי בלטבול את כפות הרגליים במים הקפואים, אבל אנשים אחרים נכנסו לשחות ולגלוש כאילו כלום. אפילו יש מציל:

חדי העין בטח ישימו לב שסוכת המציל הרבה יותר ארעית ממה שאנחנו מכירים. ככה זה כשהים נסוג מאות מטרים בזמן שפל.
הביקור שלנו היה טרום עונה וזה היה ניכר, לטוב ולרע. אני בטוחה שבשיא הקיץ עמוס יותר, במיוחד בימי שמש ובסופי שבוע. בשבילי היה נהדר, ואין לי ספק שאני אחזור לוויילס הנפלאה גם בהמשך.
-
RE: שרשור שלכת וסתיו-שרשור לסופ"ש לפני עונת החמיןפורסם בפורום אירופה
סיבוב קצר מוקדם יותר היום, Worcester College, אוקספורד

-
RE: קורונה - הגבלות, חיסונים וחששותפורסם בפורום אירופה
אהלן, מטייל. אני שקד. ערן סגל הוא פרופסור למתמטיקה. אמנם יש לו הרבה שיתופי פעולה בתחומי הביולוגיה אבל הוא מתמטיקאי. אני קיבלתי דוקטורט בביולוגיה ממכון ויצמן, עבור מחקר שעוסק במנגנונים ביוכימיים של דלקת. אני היום חוקרת באוניברסיטת אוקספורד, והמחקר שלי עוסק בתגובה חיסונית לוירוסים. אני לא פרופסור (עדיין?) אבל זה תחום המחקר שלי, ובאופן כללי יש לי עשור של ניסיון מחקר של מערכת החיסון.
לאחר שהבהרנו את הקרדנשיאלס, הרעיון של ״מוטציה שמתחמקת מהחיסון״ הוא לא רעיון מאוד סביר. אפשר לחזור קצת אחורה, לשנת 2018, לראות, למשל, מה קרה בהתפרצות של וירוס RNA אחר, חצבת. באופן גורף, כמעט כל מי שנדבק היה לא מחוסן. היו מקרים בודדים של אנשים מחוסנים או מחוסנים חלקית שנדבקו. החיסון זה היה ועודנו יעיל במשך עשרות שנים, למרות שאתה יכול להיות בטוח שהוירוס עובר מוטציות כמו כל וירוס אחר. גם כשהייתה בישראל התפרצות שקטה של פוליו בשנת 2013 ראו את אותה התופעה. גם פוליו הוא וירוס של RNA. לשפעת יש מבנה גנטי ספציפי, שבו הגנום מחולק מכמה מקטעים שונים, וגם יש שם אנזים שמכפיל RNA שהוא נוטה לעשות טעויות בהכפלה. זה לא המקרה בוירוס הקורונה הזה. מעבר לזה, מנגנון שבו מוטציה נקודתית בחלבון של 1500 חומצות אמינו גורמת לחוסר יעילות של כל תאי ה-T שמזהים את הוירוס הוא מנגנון לא סביר. בסדר, חומצה אמינית אחת השתנתה, אבל יש לך כמה עשרות שבטים של תאי T שאתר ההכרה שלהם לא השתנה בכלל. במקביל, יש לך גם נוגדנים, שאני לא יודעת אם אתה יודע את זה, אבל הם עצמם משתנים, מה שנקרא עוברים מוטציות, כדי לזהות טוב יותר את האתר שהם אמורים להכיר. זה מנגנון טבעי שנקרא somatic hyper mutations והוא מתרחש בחשיפות מתקדמות (החל משנייה-שלישית).
בוודאי תשמח לדעת שיש כבר מחקרים שחוזים מה צפויות להיות המוטציות שיגרמו לוירוס להיות מידבק יותר. יש מחקרים כאלה גם בארץ.
אני לא יכולה להגיד לך שבטוח ב-100% שזה לא יקרה, אבל התרחיש היותר סביר הוא שהחיסון ימשיך להגן בהצלחה. יכול להיות שבעתיד נצטרך זריקת בוסטר, כרגע מוקדם מדי כדי לדעת את זה. מה גם שהמנגנון של החיסון הוא חדש, ואמנם בשלבים מוקדמים נראה שהיעילות שלו היא כמו של חיסון מוחלש, אבל עוד מוקדם בשביל להגיד אם זה ככה גם לטוח ארוך.
אני מסכימה שבשלב כלשהו יגיע הזמן שבו מדינות יצטרכו להחליט שהוירוס הזה הוא כמו חצבת וכמו פוליו: כמעט שלא מדביק מחוסנים, אבל יכול להיות מצב שבו אדם לא מחוסן ידבק במדינה אחרת שבה הוירוסים כן פעילים, והוא עשוי ליצור התפרצות, אם הוא במקרה ב״כיס״ של לא מחוסנים. אני מעריכה שזה מה שיהיה בעתיד. אולי יהיו אזהרות מסע ספציפיות, כמו שבזמנו היה עם הזיקה ונשים שמתכננות הריון. אני לא יודעת אם הזמן הזה הוא דווקא עכשיו, בעיני יותר נכון לחכות קצת עד שיצטבר עוד ידע. למשל, עדיף לישראל שמדינה אחרת תלמד האם לחיסון יש תוקף קצר או לא. זה לחלוטין יהיה מצב שבו עדיף לחסן את כולם במנת בוסטר *לפני* שמתחילה התפרצות המונית. אני חושבת שיותר כדאי לחכות עוד קצת בסבלנות במקום לבכות אחרי זה. אבל, זוהי דעתי כאדם, מדיניות בריאות הציבור היא לא המקצוע שלי.
-
המיטב של הסתיופורסם בפורום אירופה
השנה היה באנגליה סתיו חמים מהממוצע. כתוצאה מכך, השלכת הייתה מאוחרת מאוד, עם שיא בשבוע הראשון של נובמבר. השנה לא עשיתי טיולים מיוחדים לנופי שלכת, רק בשכונה שלי, בפארק של האוניברסיטה, ועוד קצת בסביבה הקרובה.

-
RE: לונדון קיץ 2021-הבירה האירופאית הראשונה המחוסנת-נפתחת-עדכונים טיסות דילים ועוד....פורסם בפורום אירופה
אני מציעה לך להמתין עם אריזת המזוודה. מה ש*כנראה* יוסר בעוד כמה שבועות זה האיסור על הבריטים לטוס לחו״ל, איסור שבתוקף מאז ינואר בערך. אסור לטוס שלא לצורך חיוני, וחובה להצהיר מראש מהו הצורך החיוני שלך. זה מה שהולך להיות מוסר. בעוד למעלה מחודש יתחילו לפתוח אתרים סגורים למבקרים, וכן יתחילו בפיילוטים לגבי ארועים גדולים ומופעים. זה יקרה לכל המוקדם ב-17 במאי. אין סיכוי שיסתכנו בגל תחלואה חדש חודשיים לפני סיום שנת הלימודים. עוד לא איפשרו לסטודנטים לחזור לאוניברסיטאות. היום פרסמו מחקרים על כמה מעט תלמידי בתי הספר למדו בשנה האחרונה. הממשלה הודיעה ממזמן שבראש סדר העדיפויות שלה זה מערכת החינוך ומקומות העבודה. התיירות היא ממש בתחתית. היום אישרו לפתוח פאבים ומסעדות לישיבה בחוץ (במזג אוויר מקפיא, יש לציין) ואישרו פתיחה של עסקים לא חיוניים כמו חנויות בגדים ומספרות. לאנשים עדיין אסור לבקר את אמא שלהם בבית. אין שום סיכוי שיקבלו תיירים שיתחילו להסתובב בכל מקום (ועוד בתחבורה ציבורית!) כשלאנשים עדיין אסור לשבת לבירה עם השכנים שלהם. תשכח מזה.
בערוצי הטלויזיה כל יום יש כתבה על איזה יעד חדש רק ממתין בכיליון עיניים לתיירים. רק שוכחים לספר על כל האיסורים שעדיין בתוקף בתוך המדינה. ראה איסור לצאת מהמלון בקפריסין או סגרים ביוון. זה אותו דבר. עכשיו אני יודעת, אתה תסביר לי שאני לא מבינה ואני לא יודעת ואני לא רואה. תחסוך את זה. אין לי כוח להתווכח איתך. אם אני הייתי אתה אני לא הייתי קונה כרטיס עדיין.
-
RE: לונדון-היעד המחוסן -קיץ 2021-הבירה האירופאיית נפתחת-עדכונים !פורסם בפורום אירופה
אני חורגת ממנהגי לא להגיב לסתם קשקשת אבל זה פשוט ערמת שטויות. אין שום מנגנון טבעי שגורם לוירוסים להחלש עם הזמן. אבולוציה 101 – המטרה של כל יצור חי, ולצורך העניין גם וירוסים, היא אחת – להפיץ את החומר הגנטי שלהם מה שיותר ביעילות. לוירוס ממש לא אכפת מה קורה עם מאחסן אחרי שהוירוס הצליח להפיץ את עצמו הלאה (ולא רק כי לוירוסים אין רצונות או תודעה). הבעיה היחידה היא אם המאחסן מת מהר מדי ולא מספיק להעביר את הוירוס הלאה. זה לא המקרה פה, בטח לא כי אנשים מדבקים מעוד לפני שיש להם תסמינים בכלל. יכול להיות מצב שבו הוירוס מצליח טוב יותר להתחמק מהחלק במערכת החיסון שגורם לנו לתסמיני מחלה. וירוסים כל הזמן מנסים לחמוק ממערכת החיסון והיא כל הזמן מנסה להתגבר עליהם. זה מרוץ חימוש אבולוציוני. אין שום בסיס למחשבה שלוירוס יש אינטרס לגרום למחלה פחות חמורה. זה ממש לא באינטרס שלו שלך יכאב פחות או משהו כזה. רק שתפיץ אותו הלאה. זה הכל.
כמו כן, אין דבר כזה ״אנטידוט״ לוירוסים, מהסיבה הפשוטה שהם משתלטים על המנגנונים התאיים שלנו ואין להם כמעט מנגנונים משלהם. לכן נדיר מאוד שאפשר לפגוע בוירוס בלי לפגוע באדם עצמו. בטח לא בצורה יעילה שהוירוס לא יפתח נגדה עמידות. מעבר לזה, כל העולם יודע את הרצף הגנטי המלא של הוירוס מאז ינואר 2020. אתה באמת חושב שאף אחד בעולם לא היה עולה על הרעיון לתרופת פלא?
באמת, זה מביך.
-
RE: יורד גשם של כלבים וחתולים-שרשור לסופשבועפורסם בפורום אירופה
הכלב הזה צולם על פסגת הר הפן-אי-ואן (Pen Y Fan) בדרום וויילס. הסיבה שהוא יושב כל כך בשקט היא שהטיפוס לפסגה לא הספיק לו והוא ממתין לבעלים שיזרוק לו כדור למשחק. באופן כללי הוולשים מאוד אוהבים כלבים והם מטיילים איתם ביחד לכל מקום. מלבד הכלב הזה, ראינו בטיול הזה עוד עשרות כלבים (נדמה לי שאחותי הפסיקה לספור ב-60).

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שקד
-
RE: השכרת רכב בקנדה והחזרה בארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
ברור שחלק מניהול המלאי צריך לכלול גם בלת״מים. רק שיש הבדל (עקרוני, לא מהותי) בין אם, למשל, קרתה תאונה או רכב צריך איזשהו תיקון ובין ״החלטתי לנסות להערים עליכם ולהתנהג בניגוד להסכם״, גם אם שניהם גורמים בסוף לזה שחסר רכב בסניף מסוים באופן לא צפוי. אני, בתור חברת השכרה, לא הייתי מקבלת דבר כזה בהבנה.
-
RE: השכרת רכב בקנדה והחזרה בארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
אולי זו דעה לא פופולרית אבל בעיני זה ממש ממש לגיטימי לקנוס על דבר כזה, ואפילו בחומרה. באופן תאורטי, אחרי שרכב מוחזר בודקים אותו, מנקים אותו והוא עובר ללקוח הבא, אולי אפילו תוך שעה מההחזרה. זאת אומרת, איפשרו ללקוח השני לבצע הזמנה על סמך ההנחה שהרכב יגיע בשעה X. אם הרכב לא הגיע בשעה X אז יש בעיה. במקרה הטוב, זה גורם לי כעסק לעוד הוצאות, כמו שדרוג שלא תכננתי לתת, החזקת צי רכב גדול יותר משאני צריכה בפועל או שינוע מכוניות בין סניפים. במקרה הפחות טוב, אין לי רכב לתת ללקוח הבא, לא עד שיחזור רכב אחר או שיביאו רכב מסניף אחר. יש מצב שעיכבנו עכשיו את הלקוח השני, שעשה הכל בסדר וזה פשוט לא מגיע לו. הפיצוי שהוא יקבל (=עוד עלות לעסק) לא בהכרח יחזיר לו זמן שאבד, למשל - אם צריך להגיע למקום מסוים עד שעה מסוימת ועכשיו הוא לא יוכל, או ש״סתם״ יצטרך לדהור בדרך. נוסף לעלויות הישירות יש לנו גם מצב של פגיעה במוניטין של העסק, כי מבחינת הלקוח השני הוא צודק - הוא הזמין רכב לשעה מסוימת, אין רכב לתת לו. ולמה זה? כי לקוח החליט שכבר לא בא לו על התכניות המקוריות. למה חברת ההשכרה צריכה לספוג את זה? אתה צריך לספוג את זה כי אתה גרמת לבלאגן ואתה גרמת לתוספת ההוצאות.
קרה לי פעם אחת שלא הגיע רכב שהייתי אמורה לקבל. אמור היה להגיע ב-11, הגיע ב-14:30. התכניות שלי ליום הזה נהרסו ולא באשמתי, וזה לא משהו שאני יכולה לקבל בחזרה. מבחינתי אני מניחה שקיימת אפשרות לא מבוטלת שהשינוי ה״ספונטני״ דפק לקוח אחר ובעיני זה לא בסדר ולא הוגן. גם אם זה לא דפק אף אחד פציפית אלא רק גרם לאקסטרה הוצאות לחברת ההשכרה - אתה תשלם את זה, אתה גרמת לזה. יקנסו אותך בצדק על דבר כזה. -
RE: שרותי הובלת ציוד - שאלת מחירפורסם בפורום אירופה
אלה ספצפית צולמו סמוך לאוקספורד, בחלק שצפונית למרכז העיר. השטח הפתוח הגדול שרואים שם הוא port meadow.
-
היום עשיתי טיול קצר שחלקו לאורך השביל באזור שלי, אז צילמתי לך שתראה למה אני מתכוונת:

זה השביל. בצד ימין רואים את הנהר, בצד שמאל יש קצת צמחיה. לפעמים הנוף קצת יותר פתוח.

נהר מימין, צמחיה משמאל (כאן אני הולכת דרומה).

פה הנהר משמאל. הנוף פתוח, אבל לא בהכרח מרשים במיוחד.

התמונה הזו צולמה מגשר שחוצה את הנהר עם הפנים דרומה. השביל בצד שמאל.

זה הגשר שממנו התמונה הקודמת צולמה. אפשר ללכת כאן צפונה או לחצות ולכת דרומה.
זה מאוד נחמד לטיול צהריים להתאוורר קצת אבל זה לא ממש נופים מאוד מרשימים ולא הכי מעניין ללכת את זה כמה ימים ברצף. לדעתי.
-
RE: ילוסטוןפורסם בפורום צפון אמריקה
אני חושבת שאולי דבר שחשוב להבין זה שיש פשוט הרבה מאוד שלג. מטרים של שלג. אם לא מפנים את הכבישים אין גישה. זה לא כל כך משנה אם זה רכב פרטי או אוטובוס (גם אם היו כאלה). הכל מלא בשלג. אם הם מפסיקים לפנות את הכבישים ב-1/11 (או לפני, לצורך העניין) אז פשוט אין גישה. זה לא סתם החלטה שרירותית שנגמרו הביקורים לעונה, המשמעות של זה היא שאין פינוי של הכבישים מהשלג.
-
היה רק מקטע אחד שהלכתי כמקטע שלם וזה זה שבין אבינגדון ואוקספורד. את החלקים שמאוקספורד וצפונה הלכתי בהרבה הזדמנויות שונות, לא דווקא כמסלול אחד ארוך. באזורים שפה אתה פחות מוצא הייקרים, יש פה בעיקר מקומיים שרצים / הולכים, משפחות עם ילדים ו/או כלבים, אנשים שהולכים לשחות בנהר אם זה יום חם וכו׳.
-
RE: ילוסטוןפורסם בפורום צפון אמריקה
אני חושבת שיכול להיות שיש משהו שאולי קצת קשה לך לדמיין כרגע בנוגע לכבישים: באחת ההודעות הראשונות צירפתי לך מפה של הכבישים בפארק עם תאריכים פתיחה וסגירה. הכבישים האלה הם הכבישים שיש בפארק. בין ה״טבעות״ של ה-״8״ שיש שם יש הרים וזה לא נגיש ברכב. אם הכביש היחיד שיהיה פתוח הוא הירוק - הכביש הצפוני, אז זה מה שיהיה וזהו. אי אפשר להגיע עד המפל ועד הגייזרים. אם הכבישים הנוספים ישארו פתוחים אז כן תוכל להגיע. אין לנו דרך לדעת מה יקרה בעוד חודשיים ומה יהיה פתוח בפועל. האפשרויות העומדות בפניך הן או לוותר או להחליט שאתה מהמר ומקווה לטוב. העובדות כרגע ידועות, אתה צריך להחליט מה לעשות עם זה. אני לא חושבת שיש פה עוד מידע שתוכל לקבל. אתה רק יכול לשמוע מה מישהו אחר היה מחליט באותן הנסיבות. תסתכל על המפה, תבין מהם האתרים ואיפה הם נמצאים ותחליט אם אתה רוצה את הסיכון או לא ואיך אתה מארגן את הלוגיסטיקה.
-
מאי זה הזמן הכי טוב בשנה. נוסף לסיבות שכתבת, מאי זו גם עונה של פריחה נהדרת. בהתחלת החודש של Bluebells וגם שדות של לפתית (Rapeseed) וביחד עם הירוק הרענן של האביב זה פשוט זמן מצוין. לצערי אני כבר לא יכולה ללכת הליכות ארוכות כמו שיכלתי פעם אבל יש לי מפת גוגל שאני מסמנת בה כל פעם שאני נתקלת באיזשהו דיווח על אזור עם פריחה טובה ואז יש לי בנק לטיולים עתידיים. כרגע יש לי כמה מקומות שמורים בין גורינג והנלי (חלקם National trust אז יש מצב שהכניסה בתשלום). אני מקווה שיהיה לי זמן להסתכל על זה קצת יותר בקרוב, אבל מה שאני הייתי עושה זה מחפשת ספציפית אתרים כאלה, רצוי מאוד חינמיים, ואז הייתי תופרת מסלול שעובר בהם, כי זה באמת ממש ממש יפה ולא צריך להיות קשה. זה רלוונטי אם תסעו בחצי הראשון של מאי. ליפתית פורחת גם אחרי אבל הבלובלז כבר לא.
אם אפשר, אולי כן הייתי שוקלת בכל זאת לנסות להגיע לאחד מאזורי החוף. Jurassic Coast נהדר לדעתי ולא מאוד מאוד רחוק, במיוחד אם נוחתים בהית׳רו (מגטוויק אפשר להגיע יחסית בקלות לחופים הדרומיים). באופן אישי הייתי מקריבה יום בלונדון בשביל להספיק מסלול יפה בצוקים מעל הים.
-
האמת, אני פחות מכירה את האזור הזה. יצא לי לנסוע שם בעבר אבל לא כל כך בהקשרי טיול. האזור שאני מכירה יותר טוב הוא בין ה-M40 וה-M4, פחות או יותר.
-
קצת דילמה: האזור שאתה מדבר עליו נקרא Chilterns או Chiltern Hills ובמידה רבה הוא מאוד דומה לקוטסוולדס, פשוט הרבה פחות ממוסחר. הצרה היא שהתמזה עוברת בשוליים של האזור הזה, ולכן אם אתם הולכים לאורך הנהר אתם די בודאות מפסידים את נופי הכפר והגבעות הירוקות של האזור הזה. יש סיכוי שאתם מוכנים לשקול את אחד המסלולים הפנימיים באזור הזה? https://www.chilterns.org.uk/visit-chilterns/walks-rides-countryside-activities/great-walks/# לדוגמה. לא עשיתי הרבה מאוד הליכות באזור הזה, בטח שלא ארוכות, אבל בטיולים קצרים ובנסיעות הייתי הרבה פעמים ולדעתי זה אזור כפרי יפה, ואולי מסיבה זו קצת חבל ללכת בשוליים שלו לאורך הנהר. גורינג מקסימה לדעתי, הנלי חמודה גם אבל יותר מתויירת (ובשוליים שלה יש מאפיה טובה מאוד בבעלות ישראלית 🫢), רדינג היא עיר גדולה ולא ממש יפה או מעניינת. הרבה רכבות עוברות שם, לכן יצא לי הרבה פעמים לנסוע לאורך התמזה שם. זה יפה כנוף מהרכבת אבל לדעתי ללכת ככה 15-20 ק״מ זה טיפה מפוספס.