ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. imeshy
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 3
    • נושאים 161
    • פוסטים 5120
    • הגבוה ביותר 876
    • קבוצות 0

imeshy

@imeshy

1076
    מוניטין
    716
    צפיות בפרופיל
    5120
    פוסטים
    3
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 220714 גיל 56

imeshy הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי imeshy

• הצעה / בקשה לקראת סוף שבוע

שלום לכולם,

בזמן האחרון, מסתובבים בפורום היקר שלנו, שני טרולים. כולנו יודעים למי הכוונה.

יצא לי לדבר עם רבים מכם גם בפרטי על הסוגייה. 

מעבר לעובדה שהם מרעילים את הדיון כמעט מדי הודעה, הם גם הצליחו להוציא מהכלים את טובי הכותבים כאן, כאלו שבאמת קשה לגרום להם לכעוס. 

מרביתנו ניסינו להתמודד עם התופעה, להיות נחמדים אליהם , להתעלם מהם, להיות קורקטיים, אבל שום דבר לא עזר – בסופו של דבר הם הכעיסו כמעט את כל מי שנקרה בדרכם. עד שהם הורחקו מהפורום ושוב חוזרים אליו. אתמול באמת שהגענו (לטעמי) לשיא. ברפש שהם מכניסים לכאן, בשיחות הפרטיות שלהם ובהתעלמות מכל כלל של הפורום.

כוונתי בפוסט זה היא לא להתחיל פולמוס רעיל נוסף (יש כאן מספיק כאלו), אלא להציע הצעה קטנה או יותר נכון, לבקש בקשה קטנה. 

אני יודע, זה נורא קשה לפעמים, וגם אני חטאתי בתגובה אליהם מדי פעם, אבל כמאמר השיר של הדג נחש – מול כולנו אין סיכוי שהם ימשיכו עוד הרבה

אם נהיה, כגוף אחד, ונתעלם מהם, לחלוטין, אולי הם לא ייעלמו, אבל האפקט שלהם יפחת.  וגם לנו יהיה יותר קל להתמודד מולם

אני לא מצפה לתגובות, ואפילו מבקש שלא יהיו כאלו. מוזמנים לתת “LIKE” אם אתם בעניין. 

שבת שלום חברים, ובשאיפה לדיונים שקטים ונעימים יותר

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: הצעה / בקשה לקראת סוף שבוע

@imeshy

היי חברים.

במשך מספר שבועות הצלחנו (רובינו לפחות) להימנע מהאכלת שני הטרולים שבפורום האהוב שלנו

בימים האחרונים, כנראה בעקבות “המצב”, התרופפה קצת המשמעת העצמית שלנו והתחלנו להאכיל אותם מחדש.

התוצאה – חזרה מיידית לליהוג האינסופי של אחד מהם (כולל עלבונות של ציבורים שלמים) ולשטויות של ההשני (שמתעקש להוכיח את בורותו בכל פעם מחדש)

שני הטרולים הללו ימשיכו ללהג כאן כאילו מדובר בקבוצת הוואצאפ הפרטית שלהם, כל עוד ניתן להם חומר ללהג עליו. 

ולכן, אני מפציר בכם שוב, עד כמה שזה קשה, תתעלמו מהם. גם אם מדובר בקשקשת מעצבנת במיוחד. אני משוכנע שגם בשרשורים שנקלעו אליהם גולשים תמימים , שאיתרע מזלם ו”זכו” להטרלה שלהם, עדיין אותם גולשים אינטילגנטיים יצליחו לקבל תשובות מהיימנות לשאלות ולא ברברת חסרת טעם. 

המשך שבוע טוב וסוף שבוע שקט לכולם. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: יש ריח של קיץ, ים, חופים,צוקים,שיט-שרשור שבת

@imeshy

אגם הברבורים במוסקבה (כן, זה של צ’ייקובסקי)

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: שרשור תמונות סתיו

מוסקבה בסתיו:

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: תנאי היציאה והכניסה לישראל 3-2021, מידע ועדכונים.

@Roco

אני לא מבין למה יש כל כך הרבה דיאלוג לגבי נסיעות תיירות לחו”ל כרגע.

המצב באירופה עדיין אדום במספר רב של מדינות

החיסונים (פרט לאנגליה) מתקדמים בקצב איטי

והכי חשוב – ואולי הסיבה העיקרית – אנחנו בעונת השפל התיירותית. אין ממש סיבה להיות עצוב שאין כרגע טיסות. ובכלל זה – פסח שהינו רלוונטי בעיקר לישראל ופחות לשאר העולם. 

לי נשמע מאוד הגיוני המהלך היווני (ששוב, אחוז התיירות מהתל”ג שלהם הוא מהגבוהים בעולם – כ- 20%) – הפחתת התחלואה למינימום כדי לאפשר את עונת התיירות של הקיץ. גם הסיכויים של אנגליה לטעמי טובים באופן יחסי. 

כל הדיאלוג החוזר הזה על מיאוס מהחלטות ממשלה, ספינים ושאר ירקות (כולל כל אלו שמרדדים את הדיון בקשקשת בלתי נלאית) זה פשוט טחינת מים שאינה רלוונטית. ובעיני, פשוט מיותרת. 

עצתי – להכין תוכניות מגירה ובינתים להנות מישראל – באמת שיש ממה להנות – עכשיו. ומי ייתן שבמאי ייפתחו השמיים למספר יעדים באמת. אני אהיה הראשון על הטיסה ליוון או לאנגליה. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מחשבות על קיץ 2021 -המלצה ליעד

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מצטרף לנאמר לעיל ורוצה להוסיף עוד קצת משלי. 

ראשית לגבי שוויץ והרכבלים – אני לא הייתי נוסע לשוויץ / אלפים צרפתיים / אוסטריה וכדומהבידיעה שאין רכבלים ולכן הטיול שלי יהיה מוגבל. הייתי שומר אותם לתקופה מאוחרת יותר בה המגבלה תהיה משמעותית פחות. 

שנית לגבי היעדים האפשריים ללא רכבלים – יש כאלו בשפע באירופה – אנגליה (וויילס, איזור האגמים), סקוטלנד, אירלנד, קרואטיה, סלובניה, צפון יוון, צפון צ’כיה, סלובקיה וגם כפי שציינו – הפירינאים, נורבגיה, בולגריה וכדומה. 

אבל מה שהקורונה לימדה אותנו השנה היא בעיקר העובדה שצריך להיות גמישים!

כלומר אם רוצים לטוס בקיץ, צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי גדול שהיעד שאליו תרצו לנסוע ותתכוננו אליו – לא יפתח לתיירות כלל או גרוע מכך פתאום ייסגר. 

לכן השיטה, לעניות דעתי, היא להיות גמישים במיוחד. 

כלומר – לא להכין טיול אחד ובכך “לשים את כל הביצים בסל אחד” – אלא להכין כמה כאלו ולהגדיל את הסיכוי שאחד מהם לפחות יהיה זמין ואפשרי בתקופה בה תרצו לנסוע. 

השנה הכנתי לי 3 יעדים אופציונליים כאלו, ואחד מהם (בולגריה) אכן היה אופציונלי בפועל ויכולתי לנסוע אליו (לצערי בסוף לא יכולתי לנסוע עקב סגירת מערכת החינוך והיותי עם ילדים קטנים)

שנה הבאה היא שנה “טריקית”. מצד אחד כולם מדברים על החיסון מצד אחד, ומצד שני קשה (לי) לראות את כל העולם חסר תיירות שנתיים ברצף. אבל אם יש משהו שלמדנו מהקורונה שלא כדאי לבנות על אופטימיות. הרי החיסון לא יופץ במלואו עד קיץ 2021, ובהחלט יכול להיות שמדינות יסבלו מסגרים או מגבלות כאלו ואחרות שאולי לא ימנעו מכם לנסוע, אבל בהחלט ימנעו מכם להנות. 

ולכן, אני באופן אישי, מגדיל מאוד את בנק היעדים לשנת 2021 – אני מקווה שהוא יכיל כ -6 מדינות שונות עם טיולים “מוכנים” (רק להזמין מלונות וטיסה ולנסוע). 

לכן, לסיכום – ראו את רשימת ההמלצות , קחו לכם מספר יעדים ותכינו תוכניות מגירה. 

בהצלחה (לכולנו)

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מה "הכי" שיצא לכם להיות בו?

אז מכיוון שאני התחלתי – אני אתן את התשובות ראשון… 

עיר גדולה

אז פריז היא אמנם העיר הכי בתבל , אבל את לונדון אני אוהב במיוחד. עד שהגעתי אליה (לפני מספר שנים) לראשונה – פשוט לא הבנתי מה הקטע.. ואז פתאום – זה הכה בי.. וקשה לומר בדיוק מה – אבל פשוט יש בה הכול. בניינים מרשימים, אווירה אירופאית קלאסית, מסעדות ופאבים מעולים, מוזיאונים, שווקים, פארקים פשוט הכול. מבחינתי אפשר להיות בה אפילו חודש מבלי להשתעמם. 

טירה / ארמון

טוב – אז גיליתי לאחרונה שאני ממש אוהב טירות surprise. אולי זה הדמיון שלי שמתפרע ואולי האהבה לסרטי ימי הבינים. הטירה החביבה עלי היא טירת conwy שבצפון וויילס (עמוד 65). ענקית ! נמצאת במיקום נהדר עם נוף לעיירה ולים. יש בה מגדלי שמירה עצומים , מרתפים. טיילתי בו כמעט מסוחרר מהתרגשות. בכלל אני מעדיף את הטירות החצי הרוסות. לדעתי יש בהן יותר אותנטיות מאשר הטירות השלמות לחלוטין או המשוחזרות. עוד טירה ראויה לצין היא טירת ריינפלס (עמוד 50) שבעמק הריין. 

פסגת ההר

שוויץ מלאה בהרים נפלאים. המרשים במיוחד בעיני באיזור האלפים הברניים היה, לאו דווקא היונגפראו עם יחסי הציבור הנהדרים אלא מסלול טיול קצת פחות מוכר – שיינגה פלאטה (עמוד 52). מראש ההר רואים הן את ההרים המושלגים והן את אגמי תון וברינץ הכחולים כחולים. מרהיב ברמה שקשה לעזוב.

מוזיאון

אי אפשר לקחת מהאמריקאיים את המוזיאונים שלהם (הטובים בעיני בעולם). המוזיאון שהכי נהניתי ממנו היה בלונדון ולא דווקא אחד המוכרים – אלא דווקא טייט בריטיין (עמוד 79) . זמן לא רב טרם הנסיעה ראיתי את הסרט “מר טרנר” אודות הצייר הנודע (סרט מומלץ..) וממש רציתי לראות את הציורים במו עיני – ואכן לא התאכזבתי. ציורי ענק, מלאי הבעה – נהדר. 

מסלול טבע

אירופה מלאה בטיולי טבע נהדרים. המסלול שאני הכי אהבתי היה מסלול Catbells באיזור האגמים באנגליה (עמוד 96). מסלול של 4 שעות בערך עם נוף אנגלי במיטבו – שדות חרושים, אגמים ומלא מלא ירוק. בכלל איזור האגמים טרם התגלה בידי הקהל הרחב והוא פנינה נהדרת. טיילתי שם לבד בסוף שבוע מהעבודה וחוויתי חוויות שזכורות לי רק מהטיול הגדול שלאחר הצבא. 

עוד מסלול ראוי לציון הוא וילה גרגוריאנה שבטיבולי איטליה. רבים לא מכירים את המסלול הזה, אבל כזאת כמות של מפלים, שרידים מרשימים וירוק – לא ראיתי בהרבה מקומות. מומלץ בחום!

כפר / עיירה 

המון עיירות… זו נקודת החוזק הגדולה ביותר של אירופה.. אחת הזכורות לי במיוחד היא העיירה שנמצאת במרכזו של אגם אורטה (עמוד 69)  שקטה, יפה , עתיקה ונפלאה. עוד כמה שזכורות לי לטוב הן סנט אנדרה הסמוכה לבודפשט (טיול זוגי ראשון עם אשתי היקרה), ושתי עיירות סלוטר בחבל קוטסוולדס באנגליה עם מסלול ההליכה הכפרי היפהפה ביניהם (עמוד 62). 

כנסיה / מנזר

שוב – המקומות האלה מעוררים את דמיוני ואני אוהב אותם במיוחד. ועם זאת אני חושב שהכנסיה המרשימה ביותר שהייתי בה היא כנסיית סט פול בלונדון  (עמוד 16). גם הסיפור שמאחוריה מעניין. אבל במיוחד היכולת לעלות לקומה שנייה בתוך הכנסיה ולראות אותה מבפנים ומגבוה (לא מכיר עוד כנסיות כאלו), גם גלריית הלחישות המגניבה (זה עובד!) וגם התצפית המרהיבה ומפחידה (מעקה נמוך) על לונדון מבחוץ. לכל מי שמגיע ללונדון – לדעתי – אתר חובה. 

עוד כנסיות ראויות לציון הן קתדרלת סולסברי שבאנגליה (עמוד 82) עם אחד העותקים היחידים שנשמרו של המגנא כרטא, מתחם המנזרים סאקרו מונטה ליד ורזה  באיטליה (עמוד 74) ומתחמי התפילה הזעירים שבראש המונסראט בספרד. 

מסעדה

ברומא זכיתי לחוויה קולינרית. אני לא אנין טעם. מודה. והאוכל ברומא , בכל המקומות שהיינו – היה נהדר! ניסינו ללכת על מנות קצת פחות גנריות, עם רטבים מיוחדים וכו’… ולרוב הייתה הצלחה מסחררת (ותודה לדירוש של טריפ אדוויזר). במקום אחד הייתה לנו הצלחה גדולה עוד יותר. מסעדת Life . זוהי מסעדת שף לכל דבר ועניין. לא מסעדה רגילה – וגם מתומחרת בהתאם. המסעדה אמנם מגישה גם מנות "רגילות" – אבל הייחוד האמיתי שלה הוא בתפריט ה"טעימות" שלה. בין המסלולים: מסלול כמהין, מסלול בשרי, מסלול לובסטרים, מסלול דגים. אנחנו אכלנו את השניים הראשונים (זו הזדמנות נהדרת לאכול כמהין) – ויצאנו מגדרנו. השף יודע מה הוא עושה - כל מנה עם שלל טעמים – כדאי לאכול את כל המרכיבים יחד בכל ביס. מומלץ ביותר. המנות עצמן מוגדרות כטעימות – אבל אחרי ארוחה של שעתיים ויותר – הרגשנו על בשרינו שזה משביע ביותר ומיוחד. 

עוד מסעדה ראויה לציון זה יותר מנה – ארוחת תה מסורתית בבית תה בכל מיני מקומות באנגליה. כיף ומיוחד וכן – גם תה עם חלב!

והמלצה אחרונה – פאב אנגלי בן למעלה מ- 400 שנה במרכז לונדון – ye old cheshire cheese (עמוד 38) . עם מנות אנגליות מסורתיות (פאי רועים, פאי אפוי וכו’.). אווירה מדהימה – והכי כיף לדעת שבדיוק במקום זה שותים בירה כבר כל כך הרבה שנים . 

ועוד שתי שאלות שיכולות לעניין.

המקום שהכי אכזב אתכם

היו מספר מקומות מאכזבים שהיה דיי ברור שיאכזבו – למשל טקס חילופי המשמר מול ארמון באקינגהאם. הרי אין סיכוי שאפשר באמת להנות מהצפיפות, מהעמידה ומהאטרקציה הזו שאינה באמת אטרקציה. אבל האטרקציה שממנה באמת התאכזבתי היא הקולוסיאום ברומא. אעפ”י שעשיתי כמיטב יכולתי לשפר את החוויה (שימוש באמצעי מדיה וכו’..) – פשוט לא התלהבתי כפי שרציתי. אולי בגלל הציפיות המוגזמות. 

המפל הכי מרשים

יש המון מפלים נהדרים – ואני ממש אוהב אותם. אבל אני חושב שהמרשים מכולם הם מפל טרומלבאך שבלאוטרברונן שוויץ (עמוד 48). סדרה של מפלים שנופלים בתוך הסלעים של ההר וחוצבים דרכם מטה. קשה מאוד להעביר את התחושה של הרעש, רטיבות, והעוצמה של המפל בזה בתמונות. חובה. 

מקווה שנהניתם.

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: TMB בקטנה - שבוע הבא

שלום חברים,

חזרנו הערב משבוע מטריף ומגוון שעיקרו היה 3 וקצת ימי הליכה במסגרת ה TMB. 

היה לא קל, בעיקר לאשתי שהתמודדה עם העליות והירידות בגבורה (אצלי – מסתבר שפזיותרפיה לברכיים של חודשיים דיי שקול לאימוני מדרגה..)

היה לנו יומיים של מזג אוויר נהדר ועוד יום אחד של שלג/גשם/ברד/ערפל שהוסיף מאוד לחוויה.

אמנם האגם הלבן קצת אכזב (כמעט קפוא לגמרי, שם היה שיא הגשם/ערפל), אבל שאר הטרק היה נפלא.. אנחנו מאושרים שעמדנו במשימה שלנו ונהנינו מאוד.

תודה רבה על העזרה והתמיכה.

תודה ענקית שלוחה לענבר IO היקרה על המסלול הנהדר (מעטים מתחילים משפקס – היה מושלם) , על ההשראה ועל התמיכה. 

תמונות יהיו בהמשך כמיטב המסורת. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: תנאי היציאה והכניסה לישראל 3-2021, מידע ועדכונים.

@Roco

אין מתווה ואין שום דבר. 

כל המדינה כבר יודעת שהכול זה ספינים פוליטיים ותו לא. 

צריך להמתין עד שזה יהיה ברור מעבר לכל ספק. וזה עוד רחוק. 

להערכתי, עד אמצע אפריל לא יהיה על מה לדבר בכלל. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: התחילה שנת הלימודים והילדים-שרשור שבועי

@דן-צ

קבוצת ילדים יוצאת לשחק ברחוב – וינה, קצת לפני חג המולד

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי imeshy

• RE: בדיוק היום לפני 6 שנים....

@IO

במהירה בימיך/ימינו

פורסם בפורום צפון אמריקה
      imeshy
      imeshy
    • RE: אנחנו בדרך לקראקוב וסלובקיה

@צחצח-המטייל

תודה רבה על השיתוף. מעניין, ומעשיר עד מאוד!

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מסעדות בוינה

@מטיילבארץובעולם

ברוך השב… הבלוג שלך היה חשוב בהערכות שלי. תודה!

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: שבועיים באוסטריה

@imeshy2

יכולים לשלוח לי הודעה בפרטית עם המייל שלכם ואשלח לכם איזה מסמך סיכום שעשיתי לפני נסיעה לוינה (אמנם בחג המולד...וטרום קורונה ועדיין)

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מסעדות בוינה

@רונון

מתוך איסוף שעשיתי לפני זמן מה מכל הבלוגים שהיו באתר:

מסעדות – בכולם רצוי להזמין מקום

• קפה סנטראל – המסעדה הכי ידועה, לרוב יש תור. ביקורת סבירה ולא יותר. עמוס מאוד.

• Ribs of Vienna – להזמין מקום מראש. מסעדת צלעות

• בDemel – קינוחים. ציון גבוה מאוד, צפוף מאוד. למטה יש מוזיאון מרציפן

• L. Heiner  - מאפיה, מקבל את הציון הכי גבוה

• OBERLAA – שירות טוב יותר מבאחרים. נמצא לא רחוק מכנסית קארל

• Gerstner – קינוחים. נראה עיצוב מהמם

• קפה זאכר – לא מומלץ

• קפה מוצארט – ציון לא גבוה מדי אבל ביקורות טובות של guest26

• פיגלמולר – הכי ידוע. עמוס מאוד. ביקורת טובה. שני אתרים (עדיף את הקטן יותר). אין קונצנזוס

• Plachuttas Gasthaus zur Oper – בעיר העתיקה – ביקורת טובה של שני מטיילים (שניצל בקר) – אי אפשר להזמין מקום.

• Schnitzelwirt - רובע מוזיאונים – שניצל חזיר / קורדון בלו
      פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: דרום אפריקה - מצב הקורונה

@Shaked_3970097

נכון להיום ממוצע של כ 13,000 נדבקים ביום (בחישוב שבועי). במגמת ירידה. 

אוכלוסיית דרום אפריקה היא כ 60 מליון איש (כלומר פי 7 מישראל) ולכן אם רוצים לנרמל את הנתון מול ישראל, הרי שזה מקביל לקצת פחות מ- 2000 נדבקים ישראלים ביום

מצב החיסונים במדינה בחיתוליו –  כ 8% קיבלו מנה אחת ורק 3% קיבלו שתי מנות. 

לזה יש להוסיף עוד כ 3% מחלימים (כ 2מליון מתוך 60 מליון) . במדינה מסוג זה, סביר להניח שהמספרים של החולים גבוהים משמעותית בפועל. 

פורסם בפורום אפריקה
      imeshy
      imeshy
    • RE: הסיכום שלי בגיחה לכריתים

@Vadim3238398

בוקר טוב

ואדים, מאוד נהניתי לקרוא את הבלוג שלך. אתה יודע לספר סיפור ולשלב בו את המידע הטכני החשוב. זה הכי חשוב בעיני. 

נראה שהיה לכם טיול נחמד שקצת שיפר את מצב הרוח. מקווה שייצא לך עוד כאלו בעתיד הלא רחוק. 

תודה על השיתוף. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: רעיונות ליום גשום בשוויץ

@אביבית555

בשלושת הטיולים האחרונים שעשיתי, עשיתי השוואה ארוכת טווח בין כל האתרים המובילים

bbc.weather, accuweahter, weather.com, timeanddate, \

כולם באופן יחסי היו טובים

כולם עשו טעויות ולא היו מדוייקים לפרקים. 

לכן, כשזה היה באמת מהותי (כלומר – מדווח על גשם) -ההשוואה בין כלל האתרים ומציאת “השכיח” היא מעשה של אין ברירה. ובצורה הזו כמעט תמיד הצלחתי למצוא את הדרך “בין הטיפות” 😁

וכמובן כמובן, שבמקומות עם מזג אוויר לא יציב (כלומר , כל אירופה, כל הזמן) תחזית שווה “באמת” רק יום או יומיים קודם

אין מה להתייחס לתחזית כפשוטה לטווח של שבוע, אלא רק כמשהו כללי.

ובוודאי ובוודאי שכל תחזית של יותר מזה, היא בעצם הימור גס . ולראייה – בדקו בשלושה אתרים את התחזית לעוד שבועיים ותקבלו באחד שלג, בשני סופות חול ובשלישי ערפל. כל קשר מקרי בהחלט. 

אגב, התחזית של אתרים “מקומיים” לא אמורה להיות טובה יותר. חלק מהאתרים העולמיים לוקחים את הנתונים שלהם מתוך המידע המקומי (כלומר – שיתופי פעולה). מעבר לעובדה שכל אחד משתמש במודלים שלו. אף מודל אינו מדוייק יותר “תמיד” מאחר, כלומר כל אחד בין אם הוא מקומי או עולמי ייתן תוצאות שונות לאורך הזמן. 

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מזג אוויר לפעמים מתעתע-שרשור לשבת

@צחצח-המטייל

תכלס, את זה זוכרים יותר מאשר כל תצפית פנורמית יפה ככל שתהיה!

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy
    • RE: מזג האוויר במדינות מרכז אירופה-עדכונים לטסים -גרמניה וסביבתה.

@imeshy2

רק משהו קטן שחשוב לדעת לגבי מזג אוויר (לא רק במרכז אירופה) – ובמיוחד בקיץ.

גם אם רשום בתחזית מזג האוויר “גשם” – רצוי לבדוק שני פרמטרים נוספים לפני שחורצים את דינו של אותו יום.

האחד – הסיכוי לגשם. 

כלל אצבע אומר שכל מספר שמתחת ל- 50% , אומר שהסיכוי לגשם נמוך. מעל 50% הסיכוי גדל משמעותית. 

אבל יותר חשוב הוא, בבוא העת, יום / יומיים קודם לכן בלבד , להסתכל על מזג האוויר לפי שעות (מרבית האתרים מאפשרים זאת כיום). באירופה, במיוחד בקיץ, תמיד יורד גשם. הוא כמובן יכול להיות גשם קלאסי של מספר שעות מלוות בברקים ורעמים , אבל באותה מידה הוא יכול לבוא , לרדת לזמן קצר (אפילו חזק) ולהיעלם כלעומת שבא. ואז פתאום ניתן לראות שהתחזית אמרה 80% סיכוי לגשם, אבל רואים שכל הגשם מתרכז בשעות מסויימות (בוקר, צהרים, ערב, לילה ולעיתים אפילו בשעה אחת ספיציפית), ושאר היום יכול אפילו להיות קיצי נטול עננים. 

במרבית טיוליי (בכל אירופה) היו ימים שצפו גשם, אבל תכננתי את סדר היום לפי שעות הגשם הצפויות (עשיתי התאמה בין מספר אתרים, הם לא אחידים במודלים לחיזוי מזג האוויר ולכן כדאי לבדוק יותר מאתר אחד) – ולרוב תפס אותי מעט גשם יחסית. לכן היו מקרים בהם הקדמתי את ההליכה לשעות מוקדמות מאוד ולעיתים איחרתי אותה. 

בשורה התחתונה – אל תיעצבו אל ליבכם או תוותרו על “טבע” אם ראיתם תחזית שכוללת גשם. תסתכלו לעומק, לפי שעה ותראו למתי הגשם מתוזמן.  

פורסם בפורום אירופה
      imeshy
      imeshy