ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. שמחת הפרטים הקטנים
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 4
    • עוקבים 0
    • נושאים 165
    • פוסטים 1481
    • הגבוה ביותר 378
    • קבוצות 0

שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת הפרטים הקטנים

673
    מוניטין
    658
    צפיות בפרופיל
    1481
    פוסטים
    0
    עוקבים
    4
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4021722 גיל 56

שמחת הפרטים הקטנים הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שמחת הפרטים הקטנים

• שוויץ קורונה- חלום שהתגשם

אז אחרי שבוע מדהים מדהים בשוויץ רק חוזרת להגיד תודה רבה רבה לכל העצות של כולם, שבזכותם הטיול היה כל כך מוצלח!

למתלבטים לגבי טיול בתקופה הזו, ארשום את היתרונות והחסרונות כפי שחוויתי אותם:

היתרון הגדול- לא עמוס בשום מקום!! להגיע בשיא העונה ולא לעמוד בשום פקק/ תור/ עומס- זה פשוט מדהים!!

יתרון נוסף- ניתוק מוחלט מהברברת הבלתי נגמרת כאן על קורונה- כשנכנסים לשוויץ פשוט שוכחים מכל הלחץ והשיח האינסופי הזה. שוויץ במצב של עליה מתונה בתחלואה, אבל אין שם אווירת לחץ כמו במקומות אחרים עם תקנות שמשתנות כל יומיים כדוגמת צרפת, הכל פתוח, הדבר היחיד שבכל מקום  ממש מקפידים עליו- זה  מסכה במקומות סגורים( שזה מעולה מבחינתי).

החסרון- המתח והלחץ הנוראים שנלווים לטיול לפני.. בשבוע שלפני הטיול התחילו לדבר כאן על בידוד לכולם, וההתלבטויות לבטל או לא התחילו לשגע אותנו, בשלב שחלק מהלינות כבר לא היו ניתנות לביטול, ובשלב שכבר כל כך רציתי לנסוע, שהרגשתי שלבטל יגרום לי עוגמת נפש מאוד גדולה, במיוחד בתור מי שלא יהיה מבחינתי רלוונטי לנסוע לפני הקיץ הבא. יום לפני הטיול חבר של אחד מילדי מתגלה כחולה מאומת, הילדון נכנס לבידוד, והבדיקה שתתקיים ביום ראשון ( ביום הטיסה) , תגלה אם הוא נדבק... מקוים לטוב, ואכן יוצא שלילי, אבל גם כאן כמות כאבי הבטן עולה עוד שלב אחד.

בסופו של דבר כשנוחתים בשוויץ הכל נשכח, אבל זה בהחלט לא מתאים לכולם.

אני בכל מקרה ממש ממש שמחה שנסעתי, היה מדהים, מרגיע, מזג אויר נעים ( טיפה גשום מדי, אבל יאללה, אי אפשר שהכל יהיה מושלם..)

לא אפרט על המסלולים שעשינו כי על רובם נכתב רבות בבלוגים השונים והכל היה ממש מקסים!

עשינו המון המון דברים, כשמה שניהל אותנו זה מזג האוויר.

בהקשר הזה חשוב לי להגיד, שכהסתכלתי בתחזית כמה ימים לפני הנסיעה חשכו עיניי : היה נראה כאילו יהיה גשם כל הזמן. בפועל זה רחוק מהמציאות, כי גם ביום שיש שעה גשם יהיה כתוב בתחזית שיהיה גשום.

להסתכל רק על האתרים המקומיים בערב לפני, ולפיהם לתכנן את היום הבא. הכי היו קשורים למציאות meteo.search.ch ו meteoblue.ch.

בשבוע הזה הספקנו סיבוב באגם לונגרן, מפלי גיסבאך, מסלול ממנלינכן לקליינה שיידג, פירסט ( ההליכה לאגם עם נופים פשוט משגעים!), אגם אושנסי ובלאוסי- שניהם מדהימים ממש, קניון גרינדלוולד( מושלם לגשם, מכוסה בסלעים ולא נרטבים), מערות st.beatos ( כנ"ל, מקום מושלם לשעתיים גשומות ממש, אפשר לוותר אם נפלתם על שבוע בלי גשם חזק), עמק לאוטברונן, מפלי טרומבלאך, טיטליס, פילטוס, תון ( מתוקה ממש+ ביקור  בטירה מקסימה כמה דקות לפני תון), העיר לוצרן הקסומה, מפלי הריין וסיבוב בשופהאוזן היפה. 

הכל היה פשוט מדהים!

השוויצרים כולם נחמדים ואדיבים מאוד, הכל נקי באופן מדהים, מי שנוסע עם ילדים- יש גני שעשועים מתוקים בכל מקום עם נופים משגעים. 

בדיקה עשינו בלוצרן ב messe luzern תמורת 133 פרנק, יש גם באינטרלאקן בבית מרקחת פורטמן, שהרבה עושים שם.

בתור דתיים נושא השבת בדירה מתאימה ( עם מפתח רגיל וללא אורות אלקטרוניים) והמנין העסיק אותנו גם, אז למי שזה חשוב מצאנו דירה מדהימה של hitrental צופה ממש על הנהר, יש להם מבחר גדול של דירות בבוקינג, אפשר להתייעץ בשמחה. 

את הארוחות אכלנו אצל רבקי וחיים דרוקמן שליחי חב"ד המדהימים- חוויה מרתקת בפני עצמה להיפגש עם יהודים ממקומות שונים בעולם. בחב"ד לא היה מנין, התפללנו בבית הכנסת היפה של הקהילה היהודית, כדאי לברר דרך המייל מראש אם צפוי מנין.

החוויה השלילית היחידה בטיול היתה שדה התעופה ציריך- מקום ענק, מבלבל ומרחקים גדולים מאוד. בחזור הסתבכנו שם בלי סוף בכל דבר שאפשר בערך החל מהחזרת הרכב וכלה במציאת מקום הצ'ק אין הנכון. כדאי להגיע באמת 3 שעות לפני ההמראה ולא פחות.

אשמח לענות על כל שאלה בשמחה. מצרפת קצת תמונות

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: חזרנו מצפון ווילס והיה לנו מדהים ומפתיע

@שמחת-הפרטים-הקטנים

היום השלישי והמעולה לטיול ובו ראינו נחש גדול, זנבות של דולפינים ופילו שלושה פפינים:

אם אתמול התמקדנו באזור ההררי של פארק סנודוניה, היום מתמקדים באזור הים.

הכל קרוב ונגיש, כמה דקות נסיעה, והמגוון עצום.

אז את היום אנחנו מתחילים בנסיעה GREAT ORME, צוק ענק סמוך ללנדודנו, עם מראות מרהביבים של ים שמקיף את הצוק מכל צדדיו.

מקור השם, כפי שהסבירה לנו האישה החביבה במרכז המבקרים, הוא בכך שהצוק נראה מלמעלה כמו ראש של נחש (orme היא מילה נורדית עתיקה, שמשמעותה נחש או דרקון), לשון יבשה שנכנסת אל תוך הים.

יש כמה דרכים לעלות למעלה, רכבל, דרך אגרה בתשלום או רכבת תיירותית קטנה. בשביל החוויה בחרנו בדרך השלישית המהנה.

על הרכבת עולים איתנו גם חבורה של ילדים קטנים ומתוקים שיצאו ליום טיול עם הגננות. 15 מעלות בחוץ, אבל הם עם קצר!

כנראה חום זה עניין יחסי😊

מגיעים למעלה והמראות פשוט מרהיבים!

אחותי אמרה שזה מזכיר לה את הנופים באירלנד.

לא הייתי, אז לא יודעת לאשר, אבל היה מקסים.

טיילנו שם כמה שעות טובות, נהננו מאוד!

גם זכינו ביום בהיר ויפה (עם רוחות חזקות ומקפיאות)

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • קצת אקסקפיזם בפראג הקסומה וגן העדן הצ'כי

אחרי הרבה לבטים נסענו בעלי ואני לטיול יום נישואין של שישה ימים, 3 ימים בפראג הקסומה ועוד 3 בגן העדן הצ'כי.

היה מקסים, פראג מהממת, הטבע משובב נפש, צ'כיה אוהדת את ישראל בצורה מדהימה ורוב מוחלט של הזמן נהננו מאוד מאוד (מלבד לחץ אדיר במוצאי שבת עם התקרית עם איראן וסגירת השמיים..)

מזג האוויר היה בעדנו והכל היה קסום ומקסים., פראג היא כמו מוזיאון שהזמן עצר בו מלכת, והטבע כהרגלו מרגיע ומהנה.

קצת תמונות לפתיח

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • מילה טובה על הפניקס סמארט

כמו שיודעים להתלונן על חברות גרועות ושירות גרוע, חשוב לי לפרגן לחברת ביטוח נסיעות הפניקס סמארט, איתם נסענו לפני חודשיים וקצת לאלפים הצרפתיים וחזרנו בעקבות אסון אחרי שלושה ימים בלבד..
      הוספתי לביטוח ביטול או קיצור נסיעה, והשבוע הגשתי בקשת החזר עם המסמכים הרלוונטיים.
      יום למחרת הגשת המסמכים קיבלתי הודעה שהתביעה אושרה והכסף יועבר לחשבוני בימים הקרובים.
      בניגוד לחששותי, בלי להתיש עם אישורים והוכחות, מלבד המינימום הנדרש כמובן מצורך הנסיבות...
      אז קודם כל, שלא נצטרך לעולם לבטל או לקצר נסיעות מכל סיבה שהיא, ובטח לא בנסיבות כאלו, אך לפחות שכשצריך, לעשות עם חברה שמטפלת ביעילות,במהירות ובעיקר בלי להתיש..

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: חזרנו משבוע קסום בעמק אאוסטה וטורינו, ובא לי לחזור לשם שוב..

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מסתובבים עוד קצת בפסגה, ויורדים במעלית 100 מטר ל refugio torino, משם אפשר ללכת קצת על הקרחון.

למי שמגיע, לא לפספס!

גם שם בבקתה שותים קפה מול הנופים. הקפה בכל מקום פה כל כך טעים וכל כך זול, יורו וחצי לקפה הפוך (ובחלק מהמקומות אפילו פחות), שזה כבר נוהל אצלנו לעצור לקפה פעמיים ביום..

הנופים שבתמונות נראים הרבה פחות יפה ומרשים מבמציאות, אבל הם ממש וואו.

אחרי שיורדים בחזרה לתחנה הראשונה בסביבות 15:00 בצהריים, עושים פיקניק בכסאות נוח מול הנוף, ורואים את הרכבל עולה לתחנה העליונה .

הרכבל כמעט ריק, וחולפת לי בראש המחשבה שהיה מושלם לעלות בשעה הזאת.

במבט לאחור, הייתי עושה קודם את המסלול שנעשה בהמשך היום, ואז מגיעה לכאן ונהנית עם רכבל ענק כמעט פרטי.

הרכבל האחרון יורד ב 17:30, כך שיש מספיק זמן

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: חזרנו מצפון ווילס והיה לנו מדהים ומפתיע

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אז הנה קצת תמונות מחציו הראשון של היום:

העץ הבודד ב llyn padarn

הטירה היפה אליה עלינו בהליכה קצרה מהאגם, ובתוכה הרבה מדרגות תלולות הסברים יפים על ההיסטוריה של הטירה. שימו לב לנער עם רעמת שיער שחורה שיושב ומצייר את הטירה. מראה פסטורלי

הנוף מהטירה

csrבדרך לבריכות watkin path

כיתת בית ספר מגיעים לבריכות, מצוידים היטב בקסדות ומצופים בשביל לקפוץ. רציניים פה!

מראות במעבר ההרים pen y pass

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • חזרנו מצפון ווילס והיה לנו מדהים ומפתיע

חזרנו משבוע בצפון ווילס ועוד כמה מקומות יפים בדרך. היה מהמם מאוורר ומהנה במיוחד!

חששתי להתאכזב אחרי איטליה ושוויץ, אבל נהננו מאוד מאוד, הכל היה פשוט קסום!

גם מזג האוויר שיחק לטובתנו, היה קריר ונעים, גשם ירד רק יום אחד.

לא פגשנו אף ישראלי בצפון ווילס וברור לי שלא הייתי מגיעה לאזור היפה הזה ללא המלצת חברי הפורום המדהימים, אז תודה על כך!

כמה תמונות לפתיח:

נוף אופייני של נהר באנגליה בכפר היפה bakewell

המראות ב great orme

גני בונדנט היפים

ב cwm idwal

ב watkin path pools בפארק סנודוניה

לקראת שקיעה ב south stack באי אנגלסי

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

שם הצימר: panoramic apartments lerinon ואני ממליצה על הדירה שהיינו בה מאוד.

מלבד העובדה שלא היה בצימר שום מצרכים כדוגמת סוכר, קפה וכד', הכל היה פשוט מושלם.

ביום שני בבוקר השכמנו קום ונסענו לעבר צ'רביניה, לטייל למרגלות המטהורן.

בדרך עצרנו באגם מקסים בשם lago bleu, שההשתקפויות של המטהורן בו נראות כאילו מדובר על גלויה..

כמובן שמראות כאלו אפשר להרוויח רק ביום שמשי ובהיר..

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים

נשארים קצת להתרגל לגובה, ועולים לתחנה העליונה

מגיעים עם קרונית ענקית ממוזגת ומסתובבת נוספת, העליה מרשימה והנופים מדהימים, נופי שלג אף פעם לא נמאסים עלי, ממש ממיסים לי את הלב.

מגיעים, שנינו קצת מסוחררים, ובניגוד לתחנה הראשונה שם מאוד מרווח והנוף פתוח, טיפה עמוס פה בפסגה..

אבל הנופים מדהימים ועוצמתיים, וגם כאן יש כסאות נוח להתפנק מול הנוף.

מסתכלים גם על האמיצים שעושים קמפינג בהרים..

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: פילאטוס, ריגי או סטוס

@שמחת-הפרטים-הקטנים

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שמחת הפרטים הקטנים

• RE: פתרונות סלולריים לחו"ל

World8 Sim יתרונות: תקף ל 4 שנים לאינסוף מדינות, במחיר של 100 ש"ח ל 10 ג'יגה. אפשר לעבור בין מדינות בלי צורך להסתמך על סים מקומי. טוב למי שהמכשיר שלו לא תומך ב esim. חסרונות: יותר יקר מסים מקומי

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: המלצה על בלוג

יש לך המלצות על מסלולים מיוחדים?

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: המלצה על בלוג

אני גם ממש אוהבת לקרוא סיכומי טיול! מירב, ממש אשמח שיהיה מי שיחייה את הפורום!! אנחנו מקווים לנסוע עוד שבוע וחצי לאוסטריה, אולי אצליח להכין סיכום טיול ( או בלוג, אם יסבירו לי איך עושים את זה..). האמת שגיליתי שסיכומים הטיול האלה הם בעיקר מזכרת כיפית לעצמי, אז לא אכפת לי שאין הרבה קוראים.. ואם מישהו גם נהנה על הדרך, אז למה לא

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: טיול לאיטליה - סיוע בבניית מסלול

לא מתרשמת שיש מה לעשות במילאנו כל כך הרבה זמן, אבל אולי אני טועה

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: בולגריה ביולי - טרקים

היינו בבולגריה 5 ימים ביולי לפני שנתיים ונהנינו מאוד! המסלול הכי יפה היה ללא ספק "מסלול שבעת האגמים", תכתוב בגוגל, מסלול מוכר ומומלץ מאוד! אפשר לעשות רק 5 אגמים ( מתחילים בעליה ומקיפים אותם מלמעלה, ואז יורדים ועוברים דרכם, לוקח 3-4 שעות), או את כל השבעה, כשלשני האחרונים זו עליה די מאתגרת. העליה לתחילת המסלול ברכבל. מסלול נוסף שמאוד אהבנו- לנסוע מבנסקו לבקתת ויחרן, ומשם מתחילים כמה מסלולים יפים, אפשר ללכת רק עד האגם הראשון, אגם אוקוטו אם אני זוכרת נכון, אפשר להמשיך לשניים נוספים.אגב, בנסקו עצמה עיירה מתוקה להסתובבות בשעות אחרי הצהריים, עם מדרחוב נחמד, טברנות ואווירה כיפית ממש. צמוד לסופיה יש עליה ברכבל להר ויטושה, יש שם כמה מסלולים נחמדים גם כן. פחות וואו מאזור הרי הרילה אבל גם כן יפה. אין פה אפשרות לצרף תמונות בהודעה קצרה, אז כדאי שתסתכל בגוגל . ככל שמגיעים יותר מוקדם ביולי, יש יותר סיכוי לשלוגיות על ההרים במסלול שבעת האגמים, אז הוא עוד יותר מרשים.

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: טיול ירח דבש יולי-אוגוסט - סובב אירופה (מזרח-מערב)

22 מדינות ב 40 יום זה 3 ימים בערך בכל מדינה. לא רואה שום הגיון בתכנון הזה.. סליחה.. אתם צעירים, כל החיים לפניכם.. חודש וחצי זה שלוש/ ארבע מדינות גג לדעתי. ממש פספוס לרוץ ככה.. הייתי הולכת על שוויץ+ איטליה+ צרפת בחלקים האלפיים שלהם

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: סאן דור או ישראייר

אפשר להשתמש בנקודות של אל על בסאן דור?

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • סאן דור או ישראייר

אנחנו רוצים לטוס לאזור זלצבורג בקיץ, יש טיסות ישרות עם ישראייר ועם סאן דור. מחירים דומים.

מבינה ששתיהן לא להיט, ובכל זאת, האם יש עדיפות לאחת מהן? (חוץ מזה שבסאן דור הכרטיס הבסיסי כולל גם טרולי)

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: חופשת הליכה ב Salzkammergut - סיכום מסע

תודה ענבר, נשביתי סופית, עכשיו רק נשאר להחליט על תאריכים סופיים ואיזה נמל תעופה הכי מתאים. הנופים האלו זה משהו ממכר!! ולמדתי ממך ש chamois זה לא רק שם של כפר יפה שהיינו בו באטוסטה, אלא גם בעל חיים.

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים
    • RE: חופשת הליכה ב Salzkammergut - סיכום מסע

כל כך כיף לקרוא ולהתענג מתמונות יפות! נראה אזור מקסים, עשית חשק לקחת כמה רעיונות לטיול המתוכנן לאוסטריה

פורסם בפורום אירופה
      שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים