שוויץ קורונה- חלום שהתגשם
-
אז אחרי שבוע מדהים מדהים בשוויץ רק חוזרת להגיד תודה רבה רבה לכל העצות של כולם, שבזכותם הטיול היה כל כך מוצלח!
למתלבטים לגבי טיול בתקופה הזו, ארשום את היתרונות והחסרונות כפי שחוויתי אותם:
היתרון הגדול- לא עמוס בשום מקום!! להגיע בשיא העונה ולא לעמוד בשום פקק/ תור/ עומס- זה פשוט מדהים!!
יתרון נוסף- ניתוק מוחלט מהברברת הבלתי נגמרת כאן על קורונה- כשנכנסים לשוויץ פשוט שוכחים מכל הלחץ והשיח האינסופי הזה. שוויץ במצב של עליה מתונה בתחלואה, אבל אין שם אווירת לחץ כמו במקומות אחרים עם תקנות שמשתנות כל יומיים כדוגמת צרפת, הכל פתוח, הדבר היחיד שבכל מקום ממש מקפידים עליו- זה מסכה במקומות סגורים( שזה מעולה מבחינתי).
החסרון- המתח והלחץ הנוראים שנלווים לטיול לפני.. בשבוע שלפני הטיול התחילו לדבר כאן על בידוד לכולם, וההתלבטויות לבטל או לא התחילו לשגע אותנו, בשלב שחלק מהלינות כבר לא היו ניתנות לביטול, ובשלב שכבר כל כך רציתי לנסוע, שהרגשתי שלבטל יגרום לי עוגמת נפש מאוד גדולה, במיוחד בתור מי שלא יהיה מבחינתי רלוונטי לנסוע לפני הקיץ הבא. יום לפני הטיול חבר של אחד מילדי מתגלה כחולה מאומת, הילדון נכנס לבידוד, והבדיקה שתתקיים ביום ראשון ( ביום הטיסה) , תגלה אם הוא נדבק... מקוים לטוב, ואכן יוצא שלילי, אבל גם כאן כמות כאבי הבטן עולה עוד שלב אחד.
בסופו של דבר כשנוחתים בשוויץ הכל נשכח, אבל זה בהחלט לא מתאים לכולם.
אני בכל מקרה ממש ממש שמחה שנסעתי, היה מדהים, מרגיע, מזג אויר נעים ( טיפה גשום מדי, אבל יאללה, אי אפשר שהכל יהיה מושלם..)
לא אפרט על המסלולים שעשינו כי על רובם נכתב רבות בבלוגים השונים והכל היה ממש מקסים!
עשינו המון המון דברים, כשמה שניהל אותנו זה מזג האוויר.
בהקשר הזה חשוב לי להגיד, שכהסתכלתי בתחזית כמה ימים לפני הנסיעה חשכו עיניי : היה נראה כאילו יהיה גשם כל הזמן. בפועל זה רחוק מהמציאות, כי גם ביום שיש שעה גשם יהיה כתוב בתחזית שיהיה גשום.
להסתכל רק על האתרים המקומיים בערב לפני, ולפיהם לתכנן את היום הבא. הכי היו קשורים למציאות meteo.search.ch ו meteoblue.ch.
בשבוע הזה הספקנו סיבוב באגם לונגרן, מפלי גיסבאך, מסלול ממנלינכן לקליינה שיידג, פירסט ( ההליכה לאגם עם נופים פשוט משגעים!), אגם אושנסי ובלאוסי- שניהם מדהימים ממש, קניון גרינדלוולד( מושלם לגשם, מכוסה בסלעים ולא נרטבים), מערות st.beatos ( כנ"ל, מקום מושלם לשעתיים גשומות ממש, אפשר לוותר אם נפלתם על שבוע בלי גשם חזק), עמק לאוטברונן, מפלי טרומבלאך, טיטליס, פילטוס, תון ( מתוקה ממש+ ביקור בטירה מקסימה כמה דקות לפני תון), העיר לוצרן הקסומה, מפלי הריין וסיבוב בשופהאוזן היפה.
הכל היה פשוט מדהים!
השוויצרים כולם נחמדים ואדיבים מאוד, הכל נקי באופן מדהים, מי שנוסע עם ילדים- יש גני שעשועים מתוקים בכל מקום עם נופים משגעים.
בדיקה עשינו בלוצרן ב messe luzern תמורת 133 פרנק, יש גם באינטרלאקן בבית מרקחת פורטמן, שהרבה עושים שם.
בתור דתיים נושא השבת בדירה מתאימה ( עם מפתח רגיל וללא אורות אלקטרוניים) והמנין העסיק אותנו גם, אז למי שזה חשוב מצאנו דירה מדהימה של hitrental צופה ממש על הנהר, יש להם מבחר גדול של דירות בבוקינג, אפשר להתייעץ בשמחה.
את הארוחות אכלנו אצל רבקי וחיים דרוקמן שליחי חב"ד המדהימים- חוויה מרתקת בפני עצמה להיפגש עם יהודים ממקומות שונים בעולם. בחב"ד לא היה מנין, התפללנו בבית הכנסת היפה של הקהילה היהודית, כדאי לברר דרך המייל מראש אם צפוי מנין.
החוויה השלילית היחידה בטיול היתה שדה התעופה ציריך- מקום ענק, מבלבל ומרחקים גדולים מאוד. בחזור הסתבכנו שם בלי סוף בכל דבר שאפשר בערך החל מהחזרת הרכב וכלה במציאת מקום הצ'ק אין הנכון. כדאי להגיע באמת 3 שעות לפני ההמראה ולא פחות.
אשמח לענות על כל שאלה בשמחה. מצרפת קצת תמונות

-
פוסט זה נמחק! -
-
-
תודה על השיתוף! עכשיו וגם תוך כדי מסע.
התמונות נפלאות.
בקשה להמשך: אם את מצרפת עוד תמונות, אשמח אם תוכלי לכתוב על כל אחת מאיפה היא, אם אפשר. לפעמים תמונה עושה לי חשק לחקור על המקום ולפעמים זו התחלה של חלום…

שוב תודה

-
כל הכבוד!!
הייתי כבר איזה 7 פעמים בשוויץ ועוד לא הייתי באושינסי.
שוויץ מהמדינות שאפשר לחזור שוב ושוב
-
צודקת. אשתדל

-
תמונות נהדרות!!!
מזדהה מאד עם מה שכתבת לגבי שגעון הקורונה בארץ. כ"כ כיף להתרחק קצת מכל הטרפת הזאת. יהיה קשה לחזור...
ושוב תודה על השיתוף תוך כדי טיול. עזר לי מאד!
-
שמח מאוד שנהניתם ! התמונות מדהימות ! אפשר לסכם את חווית הקורונה לפני הטיול- לא לבעלי לב חלש…..לגבי טירוף המערכות עם הקורונה- התקשורת מכתיבה כאן את סדר היום ולכן ככה זה נראה. צריך לדעת לעיתים להתנתק, גם בשביל הבריאות הנפשית ומי שהיסטרי, מוזמן להיכנס לבונקר אטומי לשארית חייו ולעטות 50 מסכות על הפנים. אנחנו נמשיך להיות רגועים עד כמה שניתן ולשמור על הכללים באופן מסודר ורגוע.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
אני בכל מקרה ממש ממש שמחה שנסעתי, היה מדהים, מרגיע
איזה יופי,
שמח שיצא לכם מוצלח והספקתם לטעון את המצברים

מקווה לעוד דיווחים דומים מחברי פורום נוספים
-
-
-
תודה על התיאורים והתמונות, ולא פחות מכך גם על כל שרשורי התכנון שלפני הנסיעה, שהעירו את הפורום בפרטים קטנים ומשמחים.
דרך אגב, מעניין ששדה התעופה בציריך דווקא מקוטלג אצלי כשדה קטן, קומפקטי , ונוח מאוד.

-
שמחתי לעזור ולו במקצת לפני הטיול.
ושמח עוד יותר שנהניתם וחזרתם בשלום…
תמונות נהדרות
-
תודה על השיתוף. היינו באזורים האלה לפני שנתיים ונהננו מאוד.
מזדהה לחלוטין עם תחושת הרוגע מהקורונה. טסנו לפני שבועיים ל- 8 ימים בגרמניה ונהננו משקט ושלווה. אין את הטרפת שיש אצלנו. כולם שומרים על הכללים.
-
-
אשמח לדעת אם גם ברכבלים צריך מסיכות? ההיגיון אומר לי שכן אבל בכל זאת ..
-
כן ברכבלים צריך מסכות. אבל די הרבה רכבלים הם רכבלים משפחתיים ואז ניתן להסיר את המסכות לאחר הכניסה.
אגב, ילדים עד גיל 12 אינם מחויבים בשוויץ בעטיית מסכות. אנחנו ליתר ביטחון עוטים גם להם
-
-
שלנו גדולים יותר אז אין בעיה. אבל רוב הילדים השוויצרים אינם עוטים