זהירותתת השכרה עם חברת Rentalcars
-
שלום חברים,
זהירות עם מנוע חיפוש של חברת Rentalcars .
עשיתי הזמנה 7 חודשים לפני הטיסה ושילמתי על רכב יוקרה, הדבר שלא ידעתי שחברת ההשכרה שומרת על הרכב רק שעה מהזמן שרשמתם.
הגעתי באיחור לנמל תעופה המבורג גרמניה בגלל איחור בטיסה , הגעתי לדלפק של יורופקאר בנמל התעופה המבורג בשעה 23:45, הדלפק היחידי שהיה סגור זה של חברת יורופקאר, כל שאר החברות היו פתוחים עם נציגים .
לא היה עם מי לדבר , צלצלתי לשירות הלקוחות של יורופקאר והם הפנו אותי לדלפק במרכז העיר שהגעתי עם משפחתי במונית המקום היה בשיפוץ.
בחרנו לסיים את הלילה במלון ולמחרת לגשת ליורופקאר לקבל את המכונית.
למחרת בבוקר ,נסענו שוב לשדה התעופה המבורג לדלפק של יורופקאר.
הנציגה שם הסבירה כי ההזמנה היתה לשעה 10 בבוקר והמכונית המתינה לך שעה לאחר מכן אין להם יותר אחריות , כאשר אמרתי להם ששלחתי על הרכב 900 יורו זה לא עניין אותם בכלל ( אנשים קרים ) , תפנה לRentalcars איפה ששילמת את הרכב…
אם אתה רוצה רכב תשלם לנו ישירות.
ההזמנה ששולמה לא היתה עוד התוקף!!!
כמובן שהתקשרתי לחברת Rentalcars בישראל הטלפון מתנתק לאחר מספר רגעים , לא ניתן לתפוס אותם בטלפון כי יום שישי ואין מענה טלפוני!!!!
חכינו ליום ראשון ובעזרת חברים בארץ שהמתינו 40 דקות בטלפון ענה נציג שהתקשר אלי לטלפון, הסברתי לו את הבעיה , הוא ענה לי ״אני מצטער לא אוכל לזכות אותך״ יש לנו הסכם ביטול עם חברת יורופקאר .
הגדיר את זה ״ הסכם מסחרי״ בדלפק של יורופקאר אמר לי מנהל התחנה שהם לא מחייבים את חברת רנטלקארס אבל הם לא יחזירו לכם את הכסף ,עוד טען המנהל למה לא השכרתם ישירות מאיתנו?????
זהירות חברים חברת רנטאלקארס חברה מסוכנת ולא אמינה, למרות שאני לקוח טוב שלהם כולל בוקינג הם לא עזרו לי והיו קרים מאוד!!!!
ההסכם ״המסחרי״ שלהם עם הספקים שלהם הוא גרוע ללקוח.
כאשר אתם בבעיה אתם תשלמו את מלוא המחיר !!!!
זהירותתתתת!!!!!
כן חברים הפסדתי 900 יורו על מה? על איחור????
זה קרה בתאריך 28.6.18 !!!!!
כאשר אגיע לארץ אדאג לתבוע אותם בבית משפט.
-
אתה שלמת שכר לימוד. הכנה לפסיכומטרי עולה יותר ולומדים פחות.
-
קיבלת את הלקח שלך,
“תפנה לRentalcars איפה ששילמת את הרכב…
אם אתה רוצה רכב תשלם לנו ישירות.“
-
לא מבין את התגובות הציניות והמתחסדות האלה
אתם לא מזמינים ב RENTALCARS?
לכם לא יכול לקרות מקרה כזה כי אתם “חכמים”?
אתם שמחים לאידו של הכותב?
יש כאן אינפורמציה חשובה על אתר הזמנות הרכב הגדול בעולם
אני לפחות לא הייתי מודע שאחרי שעה ההזמנה מבוטלת ומאבדים את הכסף
לא נראה לכם שזה חשוב שנדע?
-
אתה ראית מישהו שהגיע אחרי שעה וביטלו לו את ההזמנה ?
-
אתה כותב שההזמנה היתה ל10 בבוקר והגעתם ברבע ל12 בלילה? זה איחור של יותר מ12 שעות.
אגב, בהזמנה באתר רנטלקארס מבקשים / מציעים להכניס מספר טיסה בה אתה מגיע ומסבירים שבמקרה כזה אם הטיסה מתעכבת הרכב נשמר ההתאם.
-
האינפורמציה באמת חשובה. אם מזמינים רכב ל-10 בבוקר ומגעים רבע שעה לפני חצות, אחרי שהמשרד כבר נסגר, אז תהיה לי בעיה. אני לקחתי את זה לתשומת ליבי. תודה רבה.
-
צחצח – כמו תמיד קשה להתייחס ברצינות לטענה של מי שמופיע בפורום פעם ראשונה, כותה ביקורת שלילית ונעלם.
אומנם הפעם הוא סיפק כמה פרטים, אבל הם לא מספיק ברורים
משהו מוזר בסיפור. והעניין העיקרי הוא 10 בבוקר מול כמעט חצות.
האם הרכב באמת הוזמן ל-10 בבוקר והוא הגיע 14 שעות אחר כך?
האם הטיסה הייתה אמורה לנחות ב-10 בבוקר ואחרה ב-12 שעות? או שהייתה טעות בהזמנה?
האם סופק מספר טיסה בהזמנה?
אם הטיסה אחרה ב-12 שעות (או שהוא הועבר לטיסה אחרת) – הרי רוב הזמן הזה הוא חיכה בנתב”ג ולא היה על מטוס. הייתי מצפה ממנו ליצור קשר עם רנטל קארס או חברת ההשכרה ולהודיע על האיחור ולראות מה לעשות, ולא להתעלם.
אם הטיסה לא אחרה 12 שעות אלא שהייתה טעות בהזמנה – אז מי אשם בזה?
לא הזמנתי אף פעם מהאתר הזה, אבל למשל בהזמנה האחרונה שלי (הרץ) נכתב על גבי הוואצ’ר:
במקרה של עיכוב או איחור (גם בטיסה) מעבר לשעת הלקיחה המצויינת בשובר, יתכן שהרכב לא יהיה זמין...מומלץ להודיע טלפונית לתחנה…
ומצד שני כתוב שם: אין החזר כספי בגין ימים לא מנוצלים… ואפשר לפרש זאת לגבי הוואצ’ר כולו
אני מסכים שרנטלקארס יכולו להיות יותר נחמדים, החל מנימוס בסיסי, הסברים מפורטים, ועד כדי החזרת הכסף. יחד עם זאת, לא ברור עד כמה הם אשמים אם בכלל במצב.
אז אם המתלונן רוצה לענות לשאלות האלה של מה הסיפור עם 10 בבוקר והאם הוא הודיע למישהו – אני אשמח ללמוד מהלקח שלו ואולי גם להזדהות איתו.
אבל בלי פרטים נוספים ועם קיטור בשיטת “שגר ושכח” אני לא יכול לקחת אותו ברצינות. -
כל חברות ההשכרה מכניסות בחוזה שלהן (אוקי, אולי לא כל, רק רוב) שההשכרה תקפה לשעה איחור.
שיש להכניס מספר טיסה להזמנה .
שיש ליידע את חברת ההשכרה על תקלות ואיחורים.
(והיו דברים מעולם עם הרבה טיסות שהתעכבו מעבר לשעה, עדכון חברת ההשכרה באיחור של הטיסה).
מכאן נכנס היבט נוסף מי אחראי- חברת התווך (רנטלקאר, אופרן וכו)
או חברת ההשכרה (אוויס, באגט, יורופקאר)
ואם הרכב הוזמן מספק ישראלי ישירות (לדוגמה אוויס ישראל)- האם נקודת ההשכרה בשדה התעופה אחראית לתקלה בהזמנה?
בקיצור --לקרוא את החוזים היטב
לא רק את המחיר והתשלומים הנלווים.
אחריות הלקוח-שימו לב:
*אם הטיסה התעכבה במשך 10 שעות ,היה מספיק זמן לידע את חברת ההשכרה עד רמת הפקיד/ה בדלפק הספציפי.
*היה אפשר לבקש שיחכו עד השעה של הנחיתה המשוערת (לעיתים קרובות מסכימים תמורת תוספת תשלום)
*היה צריך לתקשר טוב יותר מול רנטלקאר כדי לקבל תשובות טובות יותר.
אגב, תקף גם לגבי הזמנות לבית מלון שמתפוגגות כמו הכרכרה של סינדרלה בחצות, אלא אם נעשה עידכון מראש על הגעה מאוחרת.
-
אכן הפסד של 900 אירו זה כואב. אפילו מאוד.
בכל החברות יש סעיף שאומר שההזמנה בתוקף לשעה בלבד. אין הבדל בין הזמנה דרך מתווך לבין הזמנה בחברה בנושא הזה. בכל החברות יש אפשרות לספק פרטי טיסה (גם דרך מתווכים) ואז במקרה של איחור בטיסה חברת ההשכרה מקבלת עידכון.
בכל החברות יש שעת סגירה של הדוכן. גם כאן אין הבדל בין מתווך לבין השכרה ישירה.
לגבי שאלת השכרה ישירה בחברה מול השכרה דרך מתווך: יש סיפורים לכאן ולכאן. במקרה שלך נדמה שחברת רנטלקארס לא עזרו לך. במקרים אחרים דווקא העובדה שמגיעים לחברת ההשכרה דרך מתווך גדול (וחזק) עוזרת יותר מאשר התנהלות של לקוח בודד מול החברה.
דווקא בעניין הזמינות יש יתרון גדול בהשכרה אצל רנטלקארס. יש להם שירות לקוחות בצ’אט שזמין 24/7 והשירות מהיר מאוד. במקרים כאלה כדאי מאוד בזמן אמת לפנות לשירות הלקוחות שלהם. יכול להיות שהם היו יכולים להפנות אותך כבר בשדה לחברת השכרה אחרת.
אגב, מבחינה טכנית – איך בכלל אפשר לתבוע אותם בבית משפט? הם הרי לא חברה ישראלית?
-
תמיד עדיף לשלם לחברה שיש לה נציגות בארץ
במקרה של תקלה שלא נפתרת אפשר לגרור אותם לבית המשפט
-
אני יודע שהיו על זה דיונים אבל לי זה לא ברור: אם אני שוכר רכב דרך מתווך ומקבל אישור הזמנה, ומוודא מול הספק המקומי שההזמנה אושרה והרכב שהזמנתי יחכה לי, לא ברור לי על מה אני יכול לתבוע בהמשך את המתווך.
בכל בעיה הכתובת לדעתי הוא הספק במדינה בה אני שוכר.
אם לא ביררתי מראש שההזמנה תקינה וגיליתי שיש בעיה רק כשבאתי לאסוף את הרכב אז אפשר לתבוע את המתווך, אבל הרבה יותר פשוט לוודא שההזמנה תקינה או לבטל אותה אם יש בעיה.
לדעתי התנאים של החוזה הם סטנדרטים ולא תלויים במתווך.
-
ואם תאחר ביממה למלון מישהו ישמור לך את החדרובהתאם לתנאי החוזה גם תשלם מחיר ללילה עד מחיר מלא עבור חדר שכנראה לא תוכל לנצל.
גם אם תפספס טיסה ברוב ה No show תפסיד את מחיר הכרטיס.
צר לי שהתאכזבת אבל מה ההבדל בהזמנה של רכב שכור כשהגעת לקחת את הרכב יום אחרי המועד? ככל שהבנתי היית אמור לקחת את הרכב ב 10 בבוקר והגעת לקחת את הרכב ביום למחרת?
לטובת אחרים כי אצלך מאוחר מידי אבל אם מתאחרת טיסה חשוב מאוד לבצע בקרת נזקים. כשהטיסה מתאחרת בכל כך הרבה שעות ניתן להתקשר לסוכן בארץ כשעדיין נמצאים בארץ ולבקש עזרה, במידה ומדובר בסוכן ישראלי שלא עובד בשבתות ימים טובים ורק בין 9 ל 16 אפשר להתקשר לחברת ההשכרה ממנה שוכרים את הרכב, רצוי וחשוב להתקשר לתחנת ההשכרה ממנה לוקחים את הרכב.
יש המון מה לעשות חוץ מלקוות שיהיה בסדר, כדאי מאוד ששוכר יקח אחריות
האם ביקשת או קיבלת אישור מתחנת ההשכרה שהם אכן לא יחייבו את הסוכן בגין ההזמנה המקורית?
האם אתה מתכוון לקבל כזה?
האם אתה בכלל מתכוון לחזור לקרוא תגובות ואולי גם עצות?
כי “אמרו לי” לא ממש מחזיק מים בבית משפט.
-
לא יודע למי אתה קורא מתווך אבל מה שקובע זה למי שילמת ומי הוציא לך קבלה.
מבחינתך הוא גם אחראי.
-
לא בא חלילה להגן על רנטל קארס (אין לי שום קשר אליהם), אבל חייב לתקן אתכם: דווקא יש להם נציגות ישראלית עם מוקד טלפוני מקומי דובר עברית.
אמנם המוקד הישראלי עובד רק ב”שעות העבודה” והוא לא 24/7, אולם לפי תיאור פותח השרשור, עיכוב הטיסה קרה באזור השעה 10 בבוקר, כלומר: רוב הסיכויים שהיה יכול להודיע על כך אפילו למוקד דובר העברית של רנטל קארס.
לי אין ספק שבמקרה של עיכוב כזה רציני בטיסה יש להודיע לכל הגורמים, שהם בד”כ המלון של הלילה הראשון וכמובן חברת ההשכרה.
-
אני מזמין שנים מ-RentalCars ולהתלונן עליהם זה כמו להתלונן על Booking.com. הסיכוי שהם עשו פאדיחה נמוך מאוד. הסיכוי שהלקוח עשה טעות בהזמנה/לא קרא את תנאי ההשכרה גבוה עשרות מונים.
יש לי עסק בתיווך שירותי תיירות והשכרות רכב בחו”ל ואני חי על RentalCars.
הזמינות המיידית, המחירים הנמוכים והמגוון הם פשוט ללא תחרות.
לגבי שירות הלקוחות שלהם – יש להם מספר ישראלי אבל המענה באנגלית לנסיוני ולא בעברית.
-
דורון 1,
אמנם סיפורו של המדווח מוזר, צריך למסור מספר טיסה ובודאי לנסות להתקשר לחברת ההשכרה כשיש עכוב .
כבר קרה לנו שאחרנו ובחברת ההשכרה ידעו…
אני לא יודעת מתי התקשרת לאחרונה לרנטלקארס. טרום הטיול הנוכחי ניסיתי 3 ימים , בשעות שונות, ליצור קשר עם רנטלקארס בארץ ולא זכיתי כלל למענה. הגיוני? לא חושבת. בסופו של דבר בחרנו השכרה באמצעות חברה שבה יש עם מי לדבר …
מבחנה של כל חברה רק כשמתעוררת בעיה ואם המענה הטלפוני בעייתי אני יודעת שלא אנסה שוב להשתמש בשרותיה.
-
- 1.בינתיים מי שכתב את הפוסט לא חזר, והדיון בינינו.
- 2.חסרים פרטים רבים כפי שאנשיםטובים כתב ופרטים מסויימים לא בטוח שנכונים.
- 3. בדקתי את שעות הסגירה בנ”ת של המבורג. אירופקאר נסגר ב-11:30pm, רבע שעה לפני שנכותב הגיע. חוץ מסיקסט שמשרדיו נסגרים בחצות כל המשרדי ההשכרה האחרים נסגרים כבר ב-11, לכן הטענה שכל האחרים היו פתוחים קצת מוזרה.
- 4. אני מנחש מרוח הפוסט שהאיחור לא היה כמעט 14 שעות אלא שעה או שעתיים לכן או שבהזמנה רשמו 10 בבוקר במקום 10 בערב או שלא רשמו שעה ואז ברירת המחדל בשכירת רכב תמיד מ-10 בבוקר עד 10 בבוקר.
-
אני חושב שבכל חברות ההשכרה יש קנס של 25 יורו במקרה של אי הופעה. או משהו סימלי כזה. איך לא החזירו לו 900 יורו ששילם? בגלל שזה רכב יוקרה?
-
לפני כשנתיים דיברתי עם המוקד בעברית לאחר חיוב לא ברור של יורופקאר במינכן (כן, כן, אותה חברה) ובד”כ ענו תוך פרק זמן סביר. גם זוכיתי מהסכום הזה לאחר שיורופקאר לא התייחסו אליהם.
באוקטובר האחרון התכתבתי איתם בעברית בהתחלה לגבי רכב סטיישן שהזמנו במונטנגרו אך קיבלנו סדאן. בהמשך התכתבתי באנגלית עם המוקד באנגליה וקיבלנו על כך פיצוי קטן.
כנראה שהמוקד בארץ התדרדר.
כלומר, המסקנה שלי היא שבהתכתבות איתם באנגלית תקבלו שירות מצויין בסטנדרטים לא ישראליים.