ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. liatkorman
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 2
    • עוקבים 0
    • נושאים 22
    • פוסטים 159
    • הגבוה ביותר 15
    • קבוצות 0

liatkorman

@liatkorman

16
    מוניטין
    75
    צפיות בפרופיל
    159
    פוסטים
    0
    עוקבים
    2
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 191597 גיל 56

liatkorman הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי liatkorman

• RE: קמפינג משפחות באתר האוהלים הממוזגים בחמת גדר

@Moti_3551146

לצערי הרב, כבר מספר שנים התחושה שלי שבארץ יקר בצורה מוגזמת והתמורה ירודה. אני אוהבת את הארץ ואוהבת לטייל בה. אבל משתדלת לטייל רק טיולים חד יומיים. גם הצימרים יקרים ולרוב לא נקיים ולא מתוחזקים. זה היה כך גם לפני הקורונה.

טיולים עם לינה אני עושה בחו"ל. שם משפחה משלמת 100 אירו על צימר מעולה בדר"כ עם א. בוקר.הצימרים מתוחזקים ואם זה באוסטריה למשל אז מבריק ומצוחצח. 

חבל שפה זה לא כך...תמיד אני מתפלאה מההבדל בעלות/תמורה.

גם תיירים (לא צליינים) כבר מעדיפים מדינות אחרות כמו יוון/קפריסין. חבל. הפסד שלנו

פורסם בפורום טיולי משפחות
      liatkorman
      liatkorman
    • RE: טיול משפחתי באוקטובר בפרובאנס ובריביירה הצרפתית

הי,

בפסח האחרון היינו בהרכב של שתי אחיות ושתי בנות 8 ימים בריביירה ובפרובאנס על פי החלוקה הבאה:

3 ימים באזור ניס טיולנו בניס, מונקו, איז, וטיילנו לאורך קו החוף של הריביירה באזור שקרוב לניס. ביקרנו בוילה של רוטשילד ובמוזיאון הימי במונקו. מומלץ מאוד.

יום נוסף בקניון ורדון. שווה ביותר וגם מעבר בין אזור הריביירה לפרובאנס. שטנו באגם המרהיב סנט קרואה. לנו בסוף היום בעיירה מקסימה. מוסטייה סאן מארי.

4 ימים נוספים באזור פרובאנס. כחצי שעה מזרחית לאביניון בצימר מקסים. בו גם אכלנו עימם שתי ארוחות ערב עם אורחים נוספים. חוויה מקומית מיוחדת במינה. אם תרצי אכתוב המלצה. הספקנו לטעום ואף יותר מפרובאנס: היינו באקס אן פרובאנס המקסימה יום שלם, ביקרנו באביניון היפה. טעמנו מכפרי הלוברון: גורד, איל סור לה סורג, פונטיין דה וקלוז. רוסיון ומסלול אדמות האוקר. על עיירה זו לא הייתי מוותרת.

נ פ ל א. 

ביקרנו בלה בו דה פרובאנס היפייפיה כולל החיזיון המרהיב במחצבה.

ביומנו האחרון  הספקנו לבקר בקאסיס היפה שנמצאת על קו החוף דרומית למרסיי. על פי המלצתה של זיוה.

על אף שהטיול כלל המון אתרים, הוא לא היה מאוד אינטנסיבי, נהננו מא. בוקר ממושכות כל יום ויצאנו רק ב 10. כמו כן טיילנו להנאתינו בשווקים ובעיירות כמה שרצינו.

היינו גם בשני פארקי חבלים.

כמובן שטיול כזה דורש רכב צמוד.

מזג האוויר היה מושלם. חמים.

היה מ ק ס י ם.

זה המקום להודות ליונית וזיוה על העצות והעזרה.

ליאת

liatkorman
      liatkorman
    • RE: טיול משפחתי באוקטובר בפרובאנס ובריביירה הצרפתית

הי אתי

היו לנו 3 מקומות לינה: ניס, קניון ורדון וסנט אנדיול בפרובאנס.

קניון ורדון בעיקר נסיעה ועצירה בנקודות תצפית. ניתן לעשות מסלולים. אנחנו לא עשינו. כשסיימנו שטנו באגם סנט קרואה. השייט מהנה מאוד ובהחלט אטרקציה מבחינת ילדים בכל הגילאים והנוף מהאגם עוצר נשימה. השייט הוא בין צוקים. ממש ממש יפה  וטיילנו בעיירה בה ישנו מוסטייה סאן מארי. עיירת אומנים מקסימה.

מבחינת אטקציות לילדים. תלוי בגיל הילדים. הבנות בנות 12 אז נהנו מאוד בשווקים ובשני פארקי חבלים. בפארקי החבלים מסלולים ברמות קושי שונות.

המוזיאון הימי במונקו מומלץ לילדים קטנים וגדולים! וגם למבוגרים.

בכפר רוסיון מסלול אדמת האוקר בהחלט אטרקציה לילדים

זה לא טיול של לונה פארקים ובריכות עם מגלשות. אם זו המטרה, יש מקומות יותר מתאימים. אני פחות מכירה

liatkorman
      liatkorman
    • RE: שאלה למומחי סקסונייה השוויצרית

את הטירה הייתי עושה ביום אחר. ליד החניון של הטירה יש פארק חבלים נחמד במידה ורלוונטי.

לגבי זמנים, זה תלוי. כל אחד וטעמו הוא. כמה זמן לטייל בעיירה או בשמורה - אפשר לסמן וי ולרוץ. אפשר בנחת. אפשרי עוד ועוד שבילים או אולי פיקניק. ככה גם לגבי האגם. יש כאלה שבאים לראות אנחנו לקחנו סירה ושטנו. זה היה מאוד מהנה. אבל זה אישי.

לי נראה שבנחת אפשר את שלושתם באותו היום אבל בוודאי אין מה להוסיף את הטירה

liatkorman
      liatkorman
    • RE: ברלין וסקסוניה השווצרית

הי ליז,

היינו שנה שעברה. טיול נהדר

לא לשלב טרופיקל ושפרוואלד באותו יום. שניהם לטעמי בעדיפות על מבצר קונינגשטיין.

לא לוותר על הרנסקו.  אם לא עושים מסלול מעגלי שלמיטב זכרוני מאוד ארוך: לעשות את הקטע עם הסירות  (קניון אדמונד גורג) ואם יש כח או ביום אחר את מקטע קשת האבן. מסלולים לא קלים. לא מתאימים לילדים קטנים.

באוצן לא היינו. בסטאי לא לוותר. אנחנו שילבנו עם העיירה למטה ראתן ושייט סביב האגם. מקסים. לא הייתי מוותרת

לייפציג נחמדה. נהננו מאוד גם בבלאנטיס

דרזדן חובה

אגב לא רחוק בבאד שנדאו יש מתחם בריכות שנקרא טוסקנה טרמה. אנחנו מאוד נהננו. כמובן זה לא בהיקף של טרופיקל איילנד אבל דווקא הרבה יותר רגוע ומהנה. השני פארק מים ענק רועש עמוס עם המון אטרקציות 

לברלין הקצתם 5-6 ימים וזה נהדר. היא מקסימה. שווה לבקר ברייכסטאג. צריך להזמין דרך האינטרנט ביקור ולהגיע עם דרכונים. ממליצה מאוד על מופע האנשים הכחולים אם הילדים 8 ומעלה. פוטסדאם יפה ומעניין. במיוחד הגנים

מקווה שעזרתי

ליאת

liatkorman
      liatkorman
    • RE: ברלין וסקסוניה השווצרית

הי ליז,

לגבי הרנסקו - שוב יש מסלול מעגלי שמשלב גן את קניון אדמונד וגם את שת האבן למיטב זכרוני הוא 13 ק"מ. זה לא מעט. לכן אנחנו פיצלנו ועשינו שני מסלולים איד שהוא הלוך חזור אל קשת האבן. המסלול הוא בטיפוס

באותו היום מנקודת היציאה עשינו מסלול נוסף בקניון אדמונד. מסלולו מקסים. יותר קליל משלב קטעים בהם לא ניתן ללכת היות והקניון נהיה מאוד צר ואז עולים על סירה שמעבירה בנהר עד למקטע הבא. המסלול יפייפה, לא קשה בסופו צריך לקחת אוטובוס או טרמפ לנקודת ההתחלה.

שני המסלולים באותו היום - הליכה די ארוכה שתפסה את כל היום. מאוד נהננו. היחדים שלנו מורגלים בהליכות אבח בסוף כבר נמאב להם

לגבי ראתן. צריך לעשות סיבוב מהרנסקו כדי להגיע. בעיני שווה להגיע לאגם ולשוט. אני יותר אהבתי את הנוף מהשיט באגם מאשר את קונינגשטיין. ממחימה יותר.

לשאלתך בעניין שפרוואלד וטרופיקל. ברור שאפשר. השאלה אם המטרה לסמן וי?

יש משהו מאוד שלו בשפרוואלד שבו לוקחים שייט של שעתיים בתעלות המקסימות בלובנאו ואז ממשיכים לטייל בנחת ברגל ולא ממהרים עם השעון.

גם בטרופיקל איילנד יש די והוצר אפילו ליוצר מיון אחד. לכן זו המלצתי

ליאת

liatkorman
      liatkorman
    • RE: מסלולי הליכה ברומניה-עזרה בבקשה

הי שגית, 

אנחנו (שתי משפחות) עשינו טיול ג'יפים בקיץ שעבר עם כריסטי. צירפתי כרטיס ביקור.

הטיול היה באזור אגם בולבוצ'. 

היה נהדר. ממליצה מאוד

liatkorman
      liatkorman
    • RE: תיאור טיול מים אל ים - אב ובן

@Tulip123

הי עמיר, 

מעורר השראה. כל הכבוד לך ובמיוחד לבן.

התמונות והסרטון עושים חשק.

עכשיו רק צריך לעורר אותו אצל הילדים.

אהבתי את הקונספט של מיטה ומקלחת בסוף היום, אחרת זה הופך מבחינתי סוג של מסע צבאי

תודה על סיפור יפה ורעיון

ליאת

liatkorman
      liatkorman
    • RE: דרום איטליה

הי איילת

אני לא חובבת ארכיאולוגיה ובכל זאת בפומפיי מאוד נהנתי. הרגשתי שזה “הכי קרוב” למשהו אמיתי מ”פעם”.

ממליצה

כל האזור מקסים – סורנטו, אמאלפי, האי קפרי….

אנחנו גם ישנו ב MEGA MARE לפני 20 שנה. מאוד נהננו. שמחה לשמוע שעדיין מצויין. הנוף ממנו מקסים!!!

תהנו

liatkorman
      liatkorman
    • RE: עזרה דחופה בנסיעה מאוסטריה לגרמניה

ביקור בארמון לינדרהוף.

אם יהיה פסק זמן בגשם אז גם גני הארמון יפים מאוד ואם לא תסתפקו בארמון.

בנוסף תלוי במזג האוויר ובזמן שלרשותכם, ביקור בעיירה מיטנוולד וגארמיש בדרך מאינסברוק לכיוון לינדרהוף

פורסם בפורום אירופה
      liatkorman
      liatkorman

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי liatkorman

• RE: אוגוסט 24 התלבטות

@hofmanim

טוב קצת קשה להתחרות ברוקים הקנדיים

במיוחד בהבט של החיות או דובים לא תראו באירופה

בנוסף לכל היעדים הנפלאים שהציעו לך תשקלי גם את הפירנאים הספרדים והצרפתים ( הצרפתיים אפילו יותר ).

אם יש מספיק זמן ניתן לשלב גם את חבל הבסקים. מאוד ממליצה

פורסם בפורום אירופה
      liatkorman
      liatkorman
    • RE: קמפינג משפחות באתר האוהלים הממוזגים בחמת גדר

@Moti_3551146

לצערי הרב, כבר מספר שנים התחושה שלי שבארץ יקר בצורה מוגזמת והתמורה ירודה. אני אוהבת את הארץ ואוהבת לטייל בה. אבל משתדלת לטייל רק טיולים חד יומיים. גם הצימרים יקרים ולרוב לא נקיים ולא מתוחזקים. זה היה כך גם לפני הקורונה.

טיולים עם לינה אני עושה בחו"ל. שם משפחה משלמת 100 אירו על צימר מעולה בדר"כ עם א. בוקר.הצימרים מתוחזקים ואם זה באוסטריה למשל אז מבריק ומצוחצח. 

חבל שפה זה לא כך...תמיד אני מתפלאה מההבדל בעלות/תמורה.

גם תיירים (לא צליינים) כבר מעדיפים מדינות אחרות כמו יוון/קפריסין. חבל. הפסד שלנו

liatkorman
      liatkorman
    • RE: מה דעתכם על חברת התעופה S7?

@Roco

טסנו איתם לפני 5 שנים לסנט פטרסבורג עם קונקשן במוסקווה. הם היו בסדר גמור

פורסם בפורום אירופה
      liatkorman
      liatkorman
    • RE: קולורדו-יוטה-אריזונה-נבדה

@karnielr

אשמח לקבל את פירוט המסלול אם אפשרי

תודה 

ליאת

פורסם בפורום צפון אמריקה
      liatkorman
      liatkorman
    • RE: טרום כריסמס אלזס - לינה

תודה רבה. עזרתם לי

liatkorman
      liatkorman
    • טרום כריסמס אלזס - לינה

הי, 

מתלבטת האם להזמין לינה במרכז קולמר?

הכוונה לטייל מחוץ לקולמר עם רכב ובשעות אחה"צ/ערב לחזור, להחנות במקום מרכזי (חניון של המלון/צימר או חניון מרכזי קרוב אחר)  ולטייל ברגל?

למי שהיה וביקר - האם התנהלות עם רכב בתקופה הזו בעיקר בשעות אחה"צ מבחינת פקקים בעייתית?

אם כן, ייתכן ועדיף להזמין מקום לינה פחות מרכזי

לילה טוב

ליאת

liatkorman
      liatkorman
    • RE: דרום איטליה

הי איילת

אני לא חובבת ארכיאולוגיה ובכל זאת בפומפיי מאוד נהנתי. הרגשתי שזה “הכי קרוב” למשהו אמיתי מ”פעם”.

ממליצה

כל האזור מקסים – סורנטו, אמאלפי, האי קפרי….

אנחנו גם ישנו ב MEGA MARE לפני 20 שנה. מאוד נהננו. שמחה לשמוע שעדיין מצויין. הנוף ממנו מקסים!!!

תהנו

liatkorman
      liatkorman
    • RE: ירוק, צהוב, כחול, אדום – נורמנדי באביב!

@pninit1234

תודה רבה פנינית על הסיפור.

רק מגביר את החשק לקראת הטיול.

תודה על כל החומר המסודר והמאורגן. כבר יושבת עליו. בהחלט מקל על הכנת שיעורי הבית לקראת הטיול.

האם ויתרתם על פארק פוי דה פו בגלל חוסר זמן או שהיו שיקולים נוספים?

ליאת

liatkorman
      liatkorman

@צפנת

ממש וואו.

התמונה של צוקי אטראט מאותה זווית של הציור - פשוט מקסים

liatkorman
      liatkorman

@ayeletback

הי פנינית, 

שמחה שהתחלת לספר. אני בעיצומן של הכנות לטיול באזור באוגוסט.

גם אנחנו נוחתים בלילה והוזמן אותט המלון בשדה של נאנט. התכתבתי עימם ואכן ציינו שבשעת הנחיתה אין כבר שאטלים ונצטרך ללכת כ 200 ברגל. מקווה שבהרכב משפחתי שכזה (ילדים וסבא) זה סביר

מחכה בקוצר רוח להמשך.

ליאת

liatkorman
      liatkorman