ראשית תודות - לנילי, שאת סיפור הטיול שפרסמה-
דורדון וטעימה מלוט ומבראנטום - יוני 2018 אני מכירה כבר בעל פה, כולל הפניות שלה לסיפורי טיול נהדרים של שירלי, זיוה, דורית ותמי שכולם היו לי לעזר רב.
אז למה דורדון? כי כבר שנים שבעלי מדבר על כך, ולכבוד יום הולדתו ה- 50 החלטתי שהנה הגיע העת לטיול זוגי אביבי וחגיגי!
ועכשיו זה גם הרבה יותר פשוט ונח: טיסה ישירה לבורדו עם איזיג'ט, שעתיים וחצי בקושי של נסיעה ואתם שם.
לגבי העונה היתה התלבטות. הבנתי שזאת בקושי התחלת העונה, וחששתי שיהיה "מת". פניתי לכמה גולשים שטיילו בפסח, וקיבלתי מהם חוות דעת מצויינת. כמו כן בדקתי בכל האתרים בהם התעניינתי כדי לוודא שהם אכן פתוחים ופועלים.
עם חשש קל הזמנתי טיסות ל27.4-4.5, שבת עד שבת.
למעשה שישה ימי טיול, כי הטיסה מגיעה לבורדו בשבת בערב והחזרה לארץ בשבת בבוקר.
הזמנתי מלון ליד שדה התעופה ללילה הראשון,את Hotel ibis Styles Bordeaux Aeroport מכיוון שיש לו שאטלים אל ומהשדה וכולל ארוחת בוקר,
וללילה האחרון את מלון קמפניל Hôtel Restaurant Campanile Mérignac מכיוון שיש בו חניה גדולה (את הרכב נחזיר לשדה למחרת בבוקר לפני הטיסה) וכן מסעדה לארוחת ערב (שלא היה לנו צורך בה בסוף).
שניהם מוצלחים ונוחים, ושוב תודה רבה לנילי
בחמשת ימי הטיול התארחנו בבית חוה משופץ ויפה הנמצא דקות אחדות מהעיר סרלה Le Clos de la Canéda. חדר נעים ונח, בעלת הבית מקסימה, ארוחת בוקר טובה מוגשת לחדר ומיקום מרכזי ונח.
רכב אוטומטי הוזמן מאופרן (של באדג'ט),
חבילת גלישה של גלובל סים לכל אחד מאיתנו (ללא שיחות), וטעינה של 5$ בסקייפ לצורך שיחות מקומיות - בשניהם השתמשנו לראשונה והיה מצויין, ותודה גם כאן לגולשי הפורום על ההכוונה.
והנה מתחילים!

) של לי עם תרגום לעברית של כל האטרקציות ועוד המון מידע מ - 2016. 

) ו"חנות לסיפורים" במוזיאון העיצוב, בהשראת מוכרת הממתקים שהציעה לקונה המתלבט שתספר לו סיפור על כל ממתק והוא יבחר לפי הסיפורים שימצאן חן בעיניו יותר. אה, וכמובן גם קופסת היולדת שהיא גם עריסה
).