ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. צפנת
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 3
    • נושאים 18
    • פוסטים 858
    • הגבוה ביותר 191
    • קבוצות 0

צפנת

@צפנת

202
    מוניטין
    219
    צפיות בפרופיל
    858
    פוסטים
    3
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2737516 גיל 56

צפנת הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי צפנת

• RE: חזרנו מדורדון - היה נפלא!!!

@צפנת

ראשית תודות - לנילי, שאת סיפור הטיול  שפרסמה-

דורדון וטעימה מלוט ומבראנטום - יוני 2018  אני מכירה כבר בעל פה, כולל הפניות שלה לסיפורי טיול נהדרים של שירלי, זיוה, דורית ותמי שכולם היו לי לעזר רב.

אז למה דורדון? כי כבר שנים שבעלי מדבר על כך, ולכבוד יום הולדתו ה- 50 החלטתי שהנה הגיע העת לטיול זוגי אביבי וחגיגי! 

ועכשיו זה גם הרבה יותר פשוט ונח: טיסה ישירה לבורדו עם איזיג'ט, שעתיים וחצי בקושי של נסיעה ואתם שם.

לגבי העונה היתה התלבטות. הבנתי שזאת בקושי התחלת העונה, וחששתי שיהיה "מת". פניתי לכמה גולשים שטיילו בפסח, וקיבלתי מהם חוות דעת מצויינת. כמו כן בדקתי בכל האתרים בהם התעניינתי כדי לוודא שהם אכן פתוחים ופועלים.

עם חשש קל הזמנתי טיסות ל27.4-4.5, שבת עד שבת.

למעשה שישה ימי טיול, כי הטיסה מגיעה לבורדו בשבת בערב והחזרה לארץ בשבת בבוקר.

הזמנתי מלון ליד שדה התעופה ללילה הראשון,את Hotel ibis Styles Bordeaux Aeroport מכיוון שיש לו שאטלים אל ומהשדה וכולל ארוחת בוקר,

וללילה האחרון את מלון קמפניל Hôtel Restaurant Campanile Mérignac מכיוון שיש בו חניה גדולה (את הרכב נחזיר לשדה למחרת בבוקר לפני הטיסה) וכן מסעדה לארוחת ערב (שלא היה לנו צורך בה בסוף).

שניהם מוצלחים ונוחים, ושוב תודה רבה לנילי😊

בחמשת ימי הטיול התארחנו בבית חוה משופץ ויפה הנמצא דקות אחדות מהעיר סרלה Le Clos de la Canéda. חדר נעים ונח, בעלת הבית מקסימה, ארוחת בוקר טובה מוגשת לחדר ומיקום מרכזי ונח.

רכב אוטומטי הוזמן מאופרן (של באדג'ט),

חבילת גלישה של גלובל סים לכל אחד מאיתנו (ללא שיחות), וטעינה של 5$ בסקייפ לצורך שיחות מקומיות - בשניהם השתמשנו לראשונה והיה מצויין, ותודה גם כאן לגולשי הפורום על ההכוונה.

והנה מתחילים!

פורסם בפורום טיולי משפחות
      צפנת
      צפנת
    • RE: מפת פארק אפטלינג

https://www.efteling.com/en/park/map

זאת המפה המעודכנת באתר.

בנוסף מצרפת את הבלוג (המושקע!!!wink) של לי  עם תרגום לעברית של כל האטרקציות ועוד המון מידע מ - 2016.  http://family.lametayel.co.il/פארק+אפטלינג+◄+ר שימת+אטרקציות+מתורגמת+++201615

תהנוlaugh

צפנת
      צפנת
    • RE: אנגליה- יכול להיות שזה יפול על סעיף (אין) רכב?

פורד גלקסי לא מתאימה חד משמעית! רק רכב של תשעה

צפנת
      צפנת

@צפנת

מכאן המשכנו לגני מרקיוזאק Les jardins de Marqueyssac. אלו הם גנים נרחבים התלויים על המצוק, ופרט לגנים מעוצבים בכניסה ליד הטירה, רובו של הגן "פרוע" וטבעי יותר, דבר שאנחנו מאד אוהבים.

התחלנו לפסוע בשבילים, כאשר עברנו בין טיילת הצוקים וטיילת הגובה לסירוגין, ולמרות המפה וההסברים בעברית(!) הצלחנו "ללכת לאיבוד" להנאתנו ולהגיע עד למרפסת התצפית בקצה המצוק - le belvedere.

לקראת ערב, ואנחנו נוסעים לעיירה Domme. דום היא אחת מעיירות הbastide המבוצרות, שהוקמה כדי להגן מפני האנגלים במהלך מלחמת מאה השנים.

אנחנו כבר רעבים ודי עייפים ובכל זאת מקדישים קצת זמן לסיור בעיירה משובבת הנפש, על רחובותיה המתוקים והישרים, והטיילת היפה צופה לנהר, בתקווה להגיע לכאן שוב. בסוף הטיול בעלי הכתיר אותה כעיירה היפה ביותר, והצטערנו שבסוף לא הזדמן לנו לחזור.

ישבנו לאכול במסעדה ביתית ונעימה Auberge de la Rode. היה בתפריט תרגום של שמות המנות לאנגלית, אך הוא היה תרגום מילולי ולא ממש הבנו. בעזרת תמונות מגוגל ונסיונות הסבר בצרפתית של בעלי המקום הצלחנו להזמין. אמנם אחת המנות היתה שונה ממה שחשבנו שנקבל, אך הכל היה טעים😊

הסתיים יום ארוך ומקסים בדורדון. שמחים וטובי לב שבנו לחדרנו למנוחת לילה לקראת מחר בו ניסע לחבל לוט..

צפנת
      צפנת
    • RE: בודפשט - יום ראשון

@Beez

היינו בקניון ווסט אנד בראשון. החנויות  נסגרו די מוקדם (18:00-19:00), להבנתי כך גם בקניונים אחרים אז פחות מתאים.

הייתי עושה סיור בעיר כפי שהציעה לי, כאשר יפה במיוחד בין ערביים עד חשיכה בבודה, לצפות לכיוון הדנובה ופשט ולראות את האורות נדלקים😊

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: פרסומות בטיפים

כמובן שהטיפים עוזרים מאד, בטיול לבודפשט השתמשתי בעיקר בהם. אבל בכל טיפ בדקתי את מי שכתב. אם זהו הדבר היחיד שכתב באתר התייחסתי לזה כפרסומת. לא נראה לי כל כך סביר שמישהו חזר מחול והתייחס רק ל מדריך x ולא לשום דבר נוסף. זה במיוחד בולט כאשר כל ההמלצות (הרבות!) על אותו נותן שירות הם של כותבי טיפ יחיד…

לא בטוחה שאני מעדיפה לסמוך יותר על סינון של המערכת מאשר לבדוק בעצמי.

צפנת
      צפנת
    • RE: מניו יורק לבאפלו ביום אחד

נסיעה מאד מאד ארוכה ומתישה. וגם לא תספיקו לעשות שום דבר בדרך. שבע שעות נטו בלי פקקים, עצירות פיפי, אוכל, חילוץ עצמות...כלומר משהו כמו 10 שעות בדרך.

מכירה כאלה שנורא אוהבים לנהוג ועשו את זה, אבל בטוחה שלילדים זאת חוויה פחות מוצלחת בלשון המעטה, וסביר שגם לרוב המבוגרים.

ומה התכנית מבפאלו? תגיעו למפלי הניאגרה עם החברים לפני המעבר לטורנטו?

האפשרויות היותר סבירות לטעמי הן או טיסה מניו יורק לבאפלו או יציאה יום קודם (לכל הפחות) עם לינה וטיול בדרך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צפנת
      צפנת
    • RE: בודפשט עם ילדים

יהיה נחמד ושתף ולעזור אם תתיחס למשיביםwink

צפנת
      צפנת
    • RE: בודפשט עם ילדים

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4293346

מצרפת קישור לסיפור הטיול של עדי עם ילדים קטנים בבודפשט. תמצאו שם שלל אופציות מצויינות, כולל פירוט מקיף. 

לדעתי אין שום צורך ברכב. כמו כן יש הרבה מה לעשות בעיר גם ליותר זמן, אני הייתי מסתפקת ביום אחד באקווהוורלד, או בחצאי ימים.

תהנוwink

צפנת
      צפנת
    • RE: לונדון-משמר המלכה

אתר חילופי המשמרות

באתר יש עדכון של הימים, השעות המדוייקות, הדרך ומפות של הטקס והמצעד. כרגע יש פירוט רק לפברואר (הוקדם לשעה 11, המצעד קודם). צריך להכנס ולהתעדכן לפני שמגיעיםwink

צפנת
      צפנת

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי צפנת

• RE: שייט לפסל החירות

@orkosh

ההפלגה החינמית אינה מעגלית ולא שטים אל הפסל אלא רואים אותו מרחוק. יורדים בסטטיין איילנד, ועולים חזרה מתי שרוצים. בדיעבד אני התאכזבתי קצת (וביתי התאכזבה ממש). הייתי מעדיפה לשלם על שיט שמגיע אל הפסל ממש, גם אם לא מתכוונים לעלות עליו ולא רק לראות מרחוק, וגם להגיע לאליס איילנד ולמוזיאון ההגירה. בתקווה שבפעם הבאה...😊

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צפנת
      צפנת
    • RE: הלסינקי וטאלין

@רבקה-ק

תודה רבקה, קראתי בהנאה על הלסינקי (תורה של טאלין מיד יגיע) ושני דברים יוצאי דופן "תפסו" אותי - כניסה למוזיאונים חינם למובטלים(!!☺) ו"חנות לסיפורים" במוזיאון העיצוב, בהשראת מוכרת הממתקים שהציעה לקונה המתלבט שתספר לו סיפור על כל ממתק והוא יבחר לפי הסיפורים שימצאן חן בעיניו יותר.  אה, וכמובן גם קופסת היולדת שהיא גם עריסה😊

השראה, מחשבה, רגיעה - נראה לי שלא יזיק לכל אחד קצת "זמן פינלנד"... 

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: מפעלי מכוניות במילאן

@Yaara-e

מוזיאון אלפא רומיאו

https://www.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90+%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: צפון איטליה עם תינוק - התלבטות..

@orko1234

אם מחליטים על הדולומיטים כדאי רק לשים לב שכשעולים ברכבלים עם תינוקות ההמלצה היא לא לעלות מעל גובה 2000 מטר (ובכל מקרה להתייעץ עם רופא הילדים).

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: הזמנת מלון ישירות או דרך אתר בוקינג

@יונית

בדיוק מה שחשבתי! אם המלון עושה "עוקץ" לבוקינג ומרמה, מדוע לסמוך עליו? 

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: שיחות מהולנד ומאנגליה לארץ

@mcmcmc

בעצת חברי הפורום הנכבדים אנחנו רכשנו סים של "גלובל סים" עבור גלישה - 1 ג'יגה ב 69 ש"ח, 2 ג'יגה 99 ש"ח ו-5 ג'יגה ב 149 ש"ח. ניתן להשתמש במה שנשאר במשך 3 שנים מהשימוש הראשוני.

לצורך שיחות רכשנו ב 5$ שרות שיחות של סקייפ -עלות שיחות בינלאומיות הן סנטים בודדים (כשלמעשה שיחות לארץ עשינו בווטסאפ והשימוש היה בעיקר לשיחה מקומית).

מוצלח ומומלץ

פורסם בפורום אירופה
      צפנת
      צפנת
    • RE: הי שלום לכם ונמסטה-טיול להודו

@liorev

איזו התחלה מבטיחה!!!! הסיפור הראשון שגרם לי להתחיל (ואף להמשיך.. ) להתמכר קשות לאתר ובמיוחד לסיפורי הטיול כאן הוא "גוד מורנינג ויאטנם" המרתק שלך, אז מחכה ומצפה להמשך😊

צפנת
      צפנת

@צפנת

פנינית, עדי, נילי ו TAGA, תודה על התזכורת והמשך המעקב😊

שילוב של חוסר זמן שלי + יאוש קל מהזמן הנדרש לכתוב ולהתגבר על המכשולים (האתגרים??🙃).

מקווה מאד להמשיך (ואף לסיים) במהלך הסופ"ש.

צפנת
      צפנת
    • RE: עוד כשלושה חודשים בארה"ב - מנסה להבין אם שכחתי משהו

@shlomibar

בנוסף למה שכבר ציינו, קח בחשבון שספונטניות בזוג יכולה להיות נחמדה, אבל עם כל המשפחה - הרבה פחות.

גם עם תכנון קפדני תמיד יהיו דברים לא צפויים, בעיות/אכזבות וכו' ולכן, בודאי עם ילדים, כדאי לכל הפחות להכיר את האפשרויות יותר לעומק. כאשר יודעים בדיוק את פרטי המקומות שאליהם אמורים להגיע קל יותר גם להיות ספונטני ולהוסיף/להפחית לפי הצורך באותו הרגע.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צפנת
      צפנת
    • RE: נסיעה מוושינגטון הבירה למנהטן ניו יורק

@ניסימיקו1

אנחנו לקחנו אוטובוס של Megabus (משפחה של זוג ו 3 ילדים) והיה נח וזול. אפשר להזמין מראש גם מקומות ישיבה ואין בעיה עם המזוודות (היה אפילו אדם שהעלה אותן לתא המטען). הנסיעה ארכה 4 וחצי שעות כולל הפסקה, יש שירותים וווי פאי (לא הכי טוב). רכבת קצת יותר מהירה - כשלוש שעות וחצי, אבל הרבה הרבה יותר יקרה (משהו כמו פי חמש).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צפנת
      צפנת