ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. traveller0036
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 6
    • פוסטים 105
    • הגבוה ביותר 24
    • קבוצות 0

traveller0036

@traveller0036

31
    מוניטין
    25
    צפיות בפרופיל
    105
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3294593 גיל 56

traveller0036 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי traveller0036

• RE: נסיעה לשווייץ לארוע משפחתי לקראת סוף החודש

אני רוצה לשבור פה את ההמלצות של השאר. היינו כבר שלוש פעמים בארוזה בחורף ופעם אחת בסנט מוריץ. ממליץ לנסוע לארוזה במזרח שוויץ - נוסעים עד chur ושם מחליפים רכבת לארוזה והחלק הזה של הנסיעה מרשים. בארוזה עצמה יש מסלולי הליכה (שכל יום מפנים ממנו שלג, לצורך הליכה), יש מסלולי מזחלות (עשינו אחד רגוע של כמה קילומטרים ביער ועוד אחד במהירות גבוהה מראש ההר), שוב, הכל מסלולים ידועים שמופיעים באתר שלהם. אפשר כמובן לשחק. שלג, בריכות מחוממות, ספא, רכבלים לבתי קפה עם נוף ולראות אחרים עושים סקי, מזחלת עם סוסים ביער. יש אוטובוס חינמי שנוסע בעיירה הלוך וחזור.

שוויץ יפה בחורף. נוף שונה מאשר בקיץ אבל יפה ומרשים. הייתי עם ילדות קטנות ככה שאין פה משהו שלא מתאים לילדים

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טיולי חורף - איפה אפשר

@imeshy2 אז אני אמליץ על העיירה ארוזה שבשוויץ שהייתי בה שלוש פעמים בחורף. פעם אחת עם אשתי במלון ספא מפנק ופעמיים עם הילדים סתם להנות מהשלג.

ארוזה זו עיירה במזרח שווייץ מגיעים ברכבת שעתיים מציריך ונמצאת בגובה אלפיים מטר. מה אפשר לעשות שם?

• מסלולי מזחלות גם כאלו ארוכים ולא מהירים של כמה קילומטרים ביער וגם כאלו שעולים עם רכבל להר ומשם יש מסלול במהירות שיא עד למטה.
      • הליכות כמו בקיץ רק בחורף במסלולים שמכינים אותם כל יום להליכה עם נופים מדהימים של הרים לבנים ולידכם אנשים שעושים סקי. באמצע עוצרים בכל מיני מסעדות קטנות עם אוכל חורפי טעים ויש בחוץ מיטות שיזוף חורף שאנשים שוכבים ופשוט שותים בירה ומסתכלים על הנוף
      • מסלול מזחלת סוסים ביער - מאוד יפה למי שלא חווה.
      • משחקים בשלג? בניית בובות שלג וכו
      • רכבלים לכל מיני נקודות תצפית עם בתי קפה
      • ספא ובריכות מחוממות - יש בריכות מקורות כמובן עם חלונות ענק לשלג אבל גם אפשר לצאת לבריכות החיצוניות שבפנים חם ובחוץ הכל מושלג

הייונ פעם אחת גם בסנט מוריץ שאפשר שם ללכת על אגם קפוא ולראות תחרות פולו עם סוסים בשלג ומסביב כולם מריעים. יש לפעמים גם תחרות מרוצי סוסים בשלג ולפני זה יש בקתות מפוזרות שאפשר לקנות מרקים חמים, מנות קטנות וכו. גם אפשר לקחת את רכבת ה ברנינה אקספרס שהיא רכבת נופית ולראות נופים יפים בדרך בטיול יומי

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: שוויץ ספטמבר - אוקטובר 2023

א. לא משלמים פר נסיעה ברכבת. מי שמתכוון לנסוע הרבה עושה סוויס פאס. ב. לא מסכים עם האמירה שיקר. בארץ ברמת הגולן עם המשפחה עולה לי הלינה הרבה יותר מאשר בשוויץ. פיצה במסעדה עלתה לי למשל בThun כמו פיצה במסעדה בתל אביב. אנשים לפעמים משווים פיצה במסעדה במרכז ציריך עם פיצה שלוקחים בבני ברק. השוואה לא נכונה. ג. חוץ מלוצרן שאר הערים פחות יפות ממקבילות בארופה. לא לבוא עם הרבה ציפיות. העיקר לטעמי בשוויץ זה הטבע והערים זה לימי גשם. לא צריך לעשות טרקים. אני עשיתי עם הילדים עשרה ימי בשוויץ שכוללים טיולים בטבע במסלולים קצרים/אתרי טבע. אחד מהילדים בן 4. ד. שוויץ קטנה. אין צורך בהרבה מעברים. לעשות טיול כוכב.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: איפה לא ללון בברלין ?

היינו בתקופת הכריסאמס בכל האזורים התיירותיים כולל שווקים באזורים מרוחקים ולא שמעתי ערבית. בטח לא הגשתי שמסוכן. בארץ יותר מסוכן

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • טיול קייצי שהיה לו באזור לוצרן

אז השנה הקורונה זימנה לנו מחירי טיסה זולים (למי שהזמין מראש) וניצלנו את ההזדמנות. בתחילת יולי יצאתי עם חבר לטיול של ארבעה ימים באזור לוצרן שבשוויץ.

הטיול התחיל בנחיתה בציריך בשעת לילה ולינה במלון קפסולות מגניב שיש ממש בשדה התעופה. כל אחד מקבל קוד לדלת המתחם ולקפסולה האישית שניתן רק לשכב או לשבת בה אבל היא ארוכה מספיק. יש בה מנורות, פתחי מיזוג, מראות, שקעי חשמל להטענת פלאפונים ומגבת למקלחת. הכל נקי וגם המקלחת עם הרבה תאים ולכל אחד גם תא להתלבש. יש גם לובי עם ספות ומי שרוצה לקנות קפה או משהו. עלה 200-250 שח ללילה

התעוררתי לבוקר חדש, נפגשתי עם החבר שהגיע ולקחנו רכבת לעיירה ווגיס שעל שפת אגם לוצרן. עיירה יפהפיה אבל קצת מנומנמת. שם הזמנתי מראש את כרטיס הטלפאס שמקנה גישה חופשית לכל אמצעי התחבורה באזור מרכז שוויץ כולל רכבלים וכולל הטיטליס. יש אופציה להזמין אחד פלוס אחד (צריך להיות במעקב) וככה יצא ששילמנו בערך 400-450 שח כל אחד לכל הארבעה ימים. בעיירה עצמה הזמנו גסטהאוס שזה פשוט מן מלון בוטיק עם חדרים נחמדים (שרותים ומקלחת בחדר למי שתהה), מטבח מצוייד למטה ומן לובי עם ספות. כל הטוב הזה עלה 500 שח ללילה כלומר 250 שח כל אחד. כמו שמתחילים להבין החופשה הזאת עלתה גרוש וחצי.

שלושה יתרונות לשהות בעיירה:

• מהעיירה יוצא רכבל להר ריגי
      • אפשר כל יום לצאת מהעיירה בשייט ללוצרן וכל האזור. השייט זה חלק מהחוויה ושוב הכל כלול בכרטיס שקנינו.
      • - באותו הזמן היה פסטיבל כמה ימים עם דוכני מזון, מוזיקה וזיקוקי דינור.

אז התחלנו במטרה שלשמה. הגענו. עלינו ברכבל לריגי קלטבאד ומשם מסלול של 7 קמ לריגי שידאג. מסלול קל ויפהפה עם נופים מהממים ופרות. באמצע המסלול היה גשם שוטף אבל זה קטן עלינו

משם המשכנו ברכבת לריגי קאלם לתצפית וחזרה כל הדרך למטה. בזאת תם לו יום אחד.

יום שני הוא יום גשום כולו. זה יום מתאים ל אארהשלוכט. שטים ללוצרן ושם ארוחת הבוקר הקבועה שלנו מכאן ואילך זה פרעצל חם וענק, יוגורט, קפה ולקינוח פרלינים מ laderach.

עם הכרטיס אפשר להמשיך חינם עד אינטרלקן. אנחנו נוסעים ויורדים לפני וממשיכים לאארהשלוכט שזה בעצם נקיק עם נהר זורם באמצע. דרמטי ויפה. האיש בתצלום זה לא אני….

משם חוזרים ברכבת לא לפני שעוצרים בעיירה אחרת לאיזה רושטי טוב שהוא חובה בשוויץ. מנסים את מזלינו ברכבל אל sarnen שהוא רכבל עם קומה עליונה פתוחה. הבעיה שמתקרבים לעננים ונכנסים לתוכם עד שלא רואים כלום.

מסיימים את היום בקניית גבינות שוות בסופר, לחמניות ויין ואוכלים בלובי הגסטהאוס.

יום שלישי מזג אויר מעולה וזה יום הטיטליס. שוב שטים ללוצרן מצטיידים בארוחת הבוקר ונוסעים לטיטליס. עולים ישר למעלה והולכים לכל האטרקציות שיש: הגשר התלוי, מערת הקרח והרכבל הפתוח לאבובים שהיו סגורים באותו הזמן. ליד הרכבל יש המוני אנשים ומעט מדי שלג אז מחליטים לרדת במסלול המסומן ולהמשיך עוד קצת. ככול שמתרחקים מהאנשים ככה יש יותר ויותר שלג עד שמגיעים לתחנה התחתונה של הרכבל הפתוח ועולים בו חזרה.

יורדים ברכבל בנוף המהמם לתחנה האמצעית, אגם טרובזי. האגם ירקרק עם השתקפויות מהממות. שטנו בו בסירת המשוטים, עשינו אומגה והלכנו מסביבו לצד השני שם אפשר לעלות ברכבל כיסאות לצד השני של הר נוסף ולהמשיך ממנו רגלית למטה לאגם כחול. זה תחילת מסלול ארבעת האגמים אבל אנחנו הסתפקנו בזה.

זה הנקודה בה נפרדנו ומכאן המשכתי לבד. הסתובבתי בלוצרן קצת וחזרתי לעיירה שם היו זיקוקי דינור מרהיבים והרבה מוזיקה.

יום למחרת התעוררתי טבעית בשעה חמש בבוקר והחלטתי לצאת לדרך. לקחתי אוטובוס ללוצרן ושמתי את המזוודות בלוקרים בתחנה המרכזית. המשכתי ל stoos שם יש רכבת אחת התלולות הקיימות וכשמגיעים למעלה ממשיכים באחד משני רכבלי הכיסאות לאחד מנקודות התחלה של המסלול. אני עליתי לנקודה Fronalpstock שבה בדרך כלל אנשים מסיימים את המסלול ששם גם נקודת התצפית הטובה ביותר בגלל שלא החלטתי אם בכלל אעשה את המסלול או רק אתצפת. נוף אחד היפים בשוויץ לדעתי.

המסלול הוא 4.5 קילומטר וכולו עליות וירידות במדרגות והליכה ממש על שפת המצוק אבל נוף יפהפה. לא היה קל אבל סיימתי בצד השני. רצוי להביא הרבה מים וחטיפים

.

כבר היתה שעה 11 ורואים המוני אנשים מתחילים את המסלול, ממש טיילת. זה למה כדאי להגיע מוקדם. אפשר לנצל עוד את הזמן אז המשכתי. הפעם עשיתי שייט באגם לוצרן אבל לא בחלק השחוק של כל התיירים אלא החלק מ brunnen ל fluelen שזה החלק הדרמטי באגם. נוף פיורדי. ההרים יורדים אל המים.

לפני שנוסעים חזרה לשדה עוד הספקתי לאכול ארוחה במסעדה הצמחונית המעולה (למרות שאין לי בעיה גם עם בשר טוב) tibits בתחנה המרכזית של לוצרן ולקנות אספקת שוקולד של laderach הביתה.

תם ולא נשלם חופשה במחיר זול יותר מסופש ברמת הגולן. חודש וחצי אחר כך עשיתי שוב טיול בשוויץ עם הילדים באלפים הברניים אבל זה כבר סיפור אחר.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • טיול כריסטמס בברלין

אז יצאנו לטיול כריסטמס, משהו קצר. נחיתה בברלין בערב, שישי, שבת, ראשון ובשני טיסה חזרה. נסענו שני הורים וילד בן חמש. לפני שאתחיל בתיאור הטיול רק אציין שכל הנבואות זעם על קור וחושך בארופה התבדו כלא היו: תאורה מטורפת בכל מקום, ברחובות, בשווקי כריסטמס ובמלון. חימום משוגע כמו שתמיד הם אוהבים לעשות בחורף. חם להתעלף בחנויות כלבו כמו קה דה ווה או פריימארק. גם ברכבות חימום חזק. אין משבר אנרגיה, זה טוב אולי לכותרות בעתון.

אז הטיול התחיל בנחיתה בברלין עם איזיגט בכרטיסים שנקנו בעלות כוללת של 600 דולר לכשלושה כרטיסים כולל מקומות ישיבה מסומנים וכולל שתי מזוודות גדולות. נסענו ברכבת למלון Regent שהוא אחד המלונות היפים בברלין שבו שהינו שלושה לילות.

מיהרנו לפאב אוגוסטינר ליד המלון שהזמנתי בו מקום מבעוד מועד. זה פאב בווארי עם בירה מעולה, שפייצלה מצויין וקייזרשמארן וכמובן עוד שלל מאכלים. משם המשכנו למלון.

יום שני זהו יום הקניות. נסענו לקודאם שם חלקינו עשו קניות בפריימארק, c&a וחלקינו (אני והילד) העברנו את הזמן בכלבו קה דה ווה המקושט לקראת קריסטמס עם שלל המאכלים מכל העולם בקומה האחרונה.

ומשם המשכנו לשוק הכנסיה השבורה. זוהי כנסיה שנפגעה במלחמת העולם השניה והגרמנים החליטו שלא לתקן אותה. השוק נחמד ויש בו הרבה מתקנים לילדים. לפני כמה שנים היה שם פיגוע טרור שמשאית דרסה בכוונה אנשים בשוק. עכשיו יש שם את התמונות שלהם לזיכרון ויש שם גם אחת מישראל.

שם פגשנו את אשתי ועקב המשקל הכבד של כל הקניות החלטנו לחזור למלון לשים את הדברים. משם המשכנו ברחובות המוארים…

לשוק ז׳נדרמרקט שנחשב האלגנטי מכולם. האמת השוק קטן ודי פלצני. אבל אולי הוא אלגנטי, לכו תבינו.

מה שכן בשוק יש את האנדרטה במיקום הספציפי שבו נשרפו הספרים בליל הבדולח.

לאחר מכן הלכנו לנסות את קפה איינשטיין שזכור לי לטובה והזמנו גם קייזרשמארן, גם שטרודל תפוחים וגם עוגת שוקולד והאמת שהיו די מאכזבים. הקייזרשמארן באוגוסטינר היה הרבה יותר טעים.

חזרנו למלון שלנו עם עץ אשוח גדול בלובי, פסנתרן שמנגן וכאילו עצר שם הזמן מלפני מאה שנה.

קמנו ליום חדש ונוכחנו לדעת שלא די בשופינג של אתמול ושיש עוד מקום במזוודה. קודם כל חשוב ביום הזה שירד ממש הרבה שלג, לא ברמה של שווייץ בחורף אבל כן הורגש השלג שירד מהשמים אז יצאנו להסתובב ונסענו תחנה אחת לשער ברנדנבורג.

משם נסענו לבית כלבו ב אלכסנדרפלאץ, אחר כך שמנו את הקניות במלון והמשכנו לארמון שלוטנבורג. לדעתי אחד הארמונות היפים. לפני שנכנסנו אליו הסתובבנו בשוק, טעמנו אוכל והסתכלנו על הדברים למכירה ואפילו קנינו הביתה. יש גם נגנים שמנגנים שם שברקע הארמון.

הגיע הזמן להיכנס לארמון הענק. לילד אמרתי שמחפשים את המלך בחדרים ומי שימצא יקבל פרס.אז התחלנו לחפש.

רצינו להישאר גם למופע האורות אבל הילד כבר התעייף אז חזרנו למלון ויותר מאוחר בילינו את ארוחת הערב בפאב אגוסטינה.

קמנו ליום האחרון. מוזיאון עוד לא היינו אז דגמנו מוזיאון אחד, מוזיאון ה DDR שמתאר את החיים במזרח גרמניה של פעם.

מול המוזיאון יש את ה ברלינר דום.

עוד שניה אשוב…

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טיול קייצי שהיה לו באזור לוצרן

@שמחת-הפרטים-הקטנים לא. הטלפאס זה רק במרכז שוויץ ויש לו גבולות מוגדרים. תסתכלי באתר שלהם. הוא כולל את כל הרכבלים מסביב ללוצרן וגם הטיטליס. וגם כל אמצעי התחבורה האחרים. יש בשוויץ כרטיסים אזוריים שכוללים את כל אמצעי התחבורה באותו אזור. גם באזור האלפים הברניים יש אבל זה שוב תחום לאותו אזור וכל אזור זה מחיר שונה לכרטיס כזה ותנאים שונים. פה ספציפית דיברתי על על כל אזור סובב לוצרן

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: WHW - שאלה על קונקשן בהית'רו

השאלה כמה משנה לך שנניח תגיעי ביום איחור? אם שתי הטיסות נקנו ככרטיס אחד הרי בריטיש תהיה אחראית למצוא לך טיסה חלופית ולינה אם צריך. יש שיגידו שזה אופציה ליום טיול בלונדון או סתם עיכוב ביום ויש כאלה שזה קריטי להם. לא הייתי בונה על סיכוי גבוה בשעה קונקשן. לשם דוגמא הזמנתי כרטיסים לאיסלנד והיה קונקשן שלוש שעות בוינה או 12 שעות. עשיתי חישוב שאם יהיה שעה איחור בהמראה לא בטוח שאספיק לטיסת ההמשך או שאצטרך להיות ממש בלחץ. לי קריטי להגיע באותו היום לאיסלנד ולכן בחרתי ב 12 שעות קונקשן. מקסימום מטיילים קצת בוינה ומגיעים בערב.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טיול כריסטמס בברלין

@traveller0036 מוזיאון DDR בנוי מחדרים כמו בדירה עם ארונות ומגירות שאפשר לפתוח ולראות בכל מקום חפצים של פעם. במקרר אפשר לראות אוכל של פעם. המעלית מתנדנדת ועודה אורות ובסוף נפתחת בלי שבתכלס עלתה קומה, פשוט נפתחת הדלת בצד ה השני. יש מכונית סימולטור של נסיעה במכונית מזרח גרמנית. היה מאוד אינטראקטיבי ומשעשע גם לילד. 

משם המשכנו לשוק שפנדאו שנמצא בפרברי ברלין. בשפנדאו יש שני שווקים קטנים אחד ליד השני ובמרחק קילומטר משם שוק גדול במצודה. בניגוד לשאר השווקים בברלין השוק פה לא צפוף, מרווחים גדולים, מוזיקת כריסטמס ברקע, משטח החלק על הקרח ויותר באוריינטציה כפרית.

כדי להוריד את האוכל עלינו במיליון המדרגות לראש המצודה

עלינו על הרכבת חזרה לברלין ויצאנו בתחנת אלכסנדרפלאץ לנסות עוד שוק שהיה אכזבה, המוני, צפוף ומלוכלך.

חזרנו למלון לנוח לפני ארוחת הערב ב vapiano ובזמן שאשתי והילד נחו במלון יצאתי לשער ברנדנבורג לראות אותו גם בתאורת לילה.

זהו הסתיים לו הטיול. מה שנשאר זה ארוחת הבוקר במלון המושקע עם האומלט פטריות המצויין ושלל המאכלים. אפילו יין מוגז יש שם למי שרוצה.

מכאן המשכנו לשדה תעופה למכונות האוטומטיות של שליחת המזוודות (בלי נציג של החברות תעופה) ולמרבה ההפתעה הן אפילו הגיעו לארץ.

לשנה הבאה באלזס הבנויה

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: דאגה באירופה: גל חדש של קורונה צובר תאוצה לקראת החורף

אותי הפחידו תמיד שלא אעיז לנסוע לאלפים בחורף שקר שם נורא ושאנחנו כישראלים לא נסתדר, שצריך לשים מיליון שכבות וכו וכו. עד היום כבר נסענו כמה וכמה פעמים עם ובלי הילדים למינוס חמש עשרה מעלות בשוויץ בדצמבר-פברואר והיינו רוב היום בחוץ והיה מעולה ו״רק״ עם שלוש שכבות. אחכ אמרו לי לא לקנות כרטיסי טיסה בזמן הקורונה שזה זריקת כסף לפח ותודה לאל שקניתי הרבה כרטיסים ב200-400 שח ויצא חופשות מצויינות. לא מציין את זה כדי להצית ויכוח אלא רק לומר שחוכמת ההמונים לא תמיד עובדת.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי traveller0036

• RE: איזה אוכל להביא לטיול לשוויץ בקראוון ?

בשופרסל לרוב. אין לי זמן ללכת לאושר עד, אולי פעם כשלא אעבוד אלך לשם.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טיול במינכן והסביבה

@יערי

מינכן עצמה נחמדה ברמה של להסתובב איזה יומיים יש שם פאב HB מאוד מוצלח ויש את האיצטדיון האולמפי וגם האיצטדיון של באיירן מינכן. קרוב לשם יש את העיירה ארדינג עם מבשלת ארדינג וגם יש את המבשלה ויינשטייפן באיזור ואפשר לעשות סיורים בכל המבשלות הללו.

בגדול הייתי מציע לקחת רכב ולנסוע קצת ליד - למשל ארמון נימפנבורג היפה, לגולנד אם בא לכם ליום אחד לונה פארק מעוצב או להרחיק לבוואריה (לדרך האלפינית נראה לי שעתיים נסיעה) למשל אגם המלכים (עם שייט והליכה קצת) ובכלל בוואריה שם נמצא כל הטבע בשיאו.

בלי רכב לא הייתי נוסע לשבוע רק למינכן אבל הכבישים מצויינים, הנהגים סבלניים והחוקים בדיוק כמו בארץ. שימו וייז וסעו. עם רכב גם שבוע לא יספיק.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: איזה אוכל להביא לטיול לשוויץ בקראוון ?

@sigal-levi זה לא שיקר גם במסעדות אלא בעיקר במסעדות. בסופר המחירים לא שונים מאשר בארץ או אפילו יותר זולים. תמיד אני מביא גבינות מובחרות משם לפה בהרבה יותר זול.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טוב, אז בריסל

@imeshy2 אולי בריסל זה באמת לא זמן טובעכשיו כי יש שם ריכוז גבוה מאוד של מוסלמים (להבדיל מיתר אירופה ששם אני לא רואה בעיה בבריסל באמת לפני כמה שנים היו שם ממש המון). אבל אם שאל לגבי האוכל אז כן האוכל שם מאוד טעים.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: שאלה פתוחה לקהל - האם לדעתכם זה מתאים לטוס לחו"ל (אירופה) בתקופה זו?

אני אישית חושב שאין מניעה לטוס. לא מהבחינה הבטחונית - מערב אירופה זה לא מה שמראים בתקשורת, ב 99% מהמקומות אין שום בעיה להסתוב גם אם תדבר עברית ברחוב. מובן שאם מתוכננת הפגנה בעיר גדולה אז לא לעבור דווקא באמצע ההפגנה.

מהבחינה האישית - גם חושב שאין בעיה. מה לעשות שתמיד יהיו מגיפות, מלחמות ומי יודע מה עוד מחכה לנו. וזה רק בפן הלאומי/עולמי. לפעמים יש בעיות ואסונות גם בפן המשפחתי והאישי. לדעתי כל עוד אפשר נוסעים.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: טוב, אז בריסל

@galelli לא יודע איזה סוג מסעדות אתה מחפש. אני למשל מאוד אוהב אוכל מזרחי והלכנו פעם מזמן לאזורים של המוסלמים לאכול אוכל לבנוני. היה ממש טעים

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: אוגוסט 24 התלבטות

אנחנו היינו בתורסמורק ובלאקי עם טיולים גיפים חד יומיים של חברות איסלנדיות. בלנדמנלאוגר לקחנו אוטובוס מוקדם בבוקר וחזרנו בערב.

פשוט לא רצינו לקחת סיכון בנסיעה בשטח אם יש פנצ'ר וגם לא בכל המקומות יש קליטה וכו וגם האוטובוס עצמו לא יקר בלאו הכי.

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036

@hofmanim

איסלנד הייתי פעמיים. אחד מהם בקיץ האחרון.

טיפים:

1. להזמין מקומות לינה ורכב כבר עכשיו (ממליץ על חברות השכרת רכבים איסלנדיות)
      2. מקומות שאתם ממש רוצים להיות לתכנן שאם באותו יום יהיה מזג אויר גרוע אז ביום למחרת. אצלי זה נפתר על ידי לינה קרובה למקומות הללו ואז או שמבקרים בערב או בבוקר למחרת.
      3. הכי יפה והכי מיוחד זה הי highlands (במיוחד לנדמנלאוגר ולאקי). לא לפספס גם אם מוותרים על עוד איזה מפל ידוע, יש המון מפלים אבל ה highlands ייחודיים
      4. עיר הבירה אפשר בקלות לוותר. אין שם שום דבר מיוחד והכל יקר.
      פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036

אני מציע שתי אופציות שונות:

1. אזור אגם אכנסי שהוא ממש פיורדים וריכוז טבע יפהפה בשטח קטן והיייתי משלב עם אוסטריה/בוואריה.
      2. איסלנד - לא נוף אלפיני אבל טבע עוצמתי שאין במקומות אחרים.
      פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036
    • RE: ביטול אפשרי של טיסה לאיטליה של איזיג'ט בעקבות המלחמה

אין מה לבטל. לנו איזיג'ט ביטלה את הטיסה לבאזל שרכשתי מזמן במאה דולר ופשוט שיניתי ללא תשלום לג'נבה לקיץ. יצא הרבה יותר משתלם מהחזר כספי

פורסם בפורום אירופה
      traveller0036
      traveller0036